PDA

View Full Version : a дано


cranberry
5th August 2006, 19:11
http://health.actualno.com/news_73104.html

apoklistika
5th August 2006, 19:23
А дано,ама надали :lol: :lol:

TiNki
7th August 2006, 14:01
Да бе да.Глупости! :wink:

Gavr1
10th August 2006, 12:19
Айде стига бе!!! :lachen:

Street
10th August 2006, 12:45
Успех !

sunny_7
10th August 2006, 12:56
Да бе да. Те тея америкаски учени по едно време бяха измислили и лек против стареенето, ама като гледам още си остаряват. Единствената ваксина против затлъстяване е да намалиш храната до минимум и да спортуваш колкото можеш повече. Друго решение няма. Освен ако не искаш да си шишкав...

cranberry
10th August 2006, 13:19
пълни глупости
колко по-малко ядеш толкова по-малко гориш и толкова по-малко енергия имаш за спорт

Калинка
12th August 2006, 13:24
Най-много да си прецакаш метаболизма с тая ваксина..или пък да 'постигнеш' хормонален дисбаланс..Слаба,но космата примерно.Чудя се кога ли американският народ ще разбере,че за да не си затлъстял не трябва да муааш,дето му се вика,по цял ден фаст фууд :roll:

TedyK
12th August 2006, 14:29
Абе това с американците че ядът фаст фууд са измислици. Ходят си хората по скъпи ресторанти и си се хранят, но живота им е устроен с малко движения това е. От колата в къщи, от колата в парка, от колата на работа.
А те са тези който откриват подобни лекарства поради простата причина че имат пари и учени който да правят подобни изследвания.
лекарството само по себе си е хубава идея. Така поне няма да се налага да работим за хляба, а само за парцалки. По малко ще ядем по малко ще пръскаме пари за храна. Да му мислят ресторантите и магазините тогава.

cranberry
12th August 2006, 15:00
TedyK, Имам въпрос, с който мисля да не те занимавам в ЛС, понеже може би ще е интересн и за др хора. оставам с впечатлението, че ти си от доста време в Щатите, а аз нямам познати, които да са се върнали оттам след мин престой от 6 месеца, без да са нашишкавяли. вярно ли е, че храните там, не само по заведенията, а по принцип, са бъкани с разни гадости, които предразполагат към дебелеене?
а тия т.нар. Organic foods вено ли са екологично чисти и ТОЛКОВА мн по-скъпи ли са?
имам някви спомени от преди няколко години като бях в UK, Където си купувах Organic ягоди, които мн не се различаваха по вкус от обикновените, ама не помня съотношение на цени.
мерси, ако ти се занимава да пишеш и имаш време

TedyK
12th August 2006, 15:41
Понеже ти пускаш темата и ще си позволя да я разводня.
Според мен всичко е до структура и ген. Много се коментира затлъстяването при американците, но тук също страдат от анорексия и болимия особено подрастващото поколение. Спекулира се много с темите. Като цяло хората водят един затворен начин на живот. За това българите живеещи в сащ казват „тук няма купон”. Няма я картината мъжете да седнат пред блока на бира и да играят карти или жените да са по кафенетата с децата цял ден. Животът им е спокоен. Той знае че утре като се събуди ще отиде на работа, хладилника му е пълен с храна, може да планува почивките си и пътуванията година на пред. Сравни едно българско семейство. Мислиш какво ще ядете на път за в къщи. Такова нещо като складиране на храна няма, освен ако бабите и дядовците не са заклали агне.
От друга страна тук по улиците не се върви. Това което го дават по филмите няма нищо общо с реалността. Ако живееш в голям град пак караш колата до метрото и с метрото до работа. Да ти се събират най много 1000 м. вървене на ден.
Храната: получаваш това за което плащаш. Ето ти пример 10 lb пилешки бутове (такива, които продават и в България) $ 4.30. от друга страна 4 броя = 800 г. пилешко бяло месо $ 4.80. сега ако си дошъл тук на студентска бригада или си семеен познай кое ще купиш. Според мен не толкова храната, колкото количеството което поглъщаш. Има такива ресторанти влизаш плащащ 10 $ и си ядеш на корем. Колкото можеш и каквото можеш.
Друг пример. Имам приятелка омъжи се тук, роди и си остана на 48 кг. Другата дойде и първата година качи 6 кг. Аз също първите години качвах. Ама се храних в кафетерията тогава и то само учиш, ядеш и нищо друго.
Всяко нещо е според количеството и качеството.
А в англия им знам храната. То е като тук. Всичко с огромни размери и без сокове. Все едно ядеш тиква, но в различно оцветяване.
Хайде че написах роман. Някой друг да се изкаже с впечатления.

cranberry
12th August 2006, 16:11
мерсиии