PDA

View Full Version : Мазнини или въглехидрати?


cocolino
12th September 2006, 12:49
Когато се започне режим (като диета, но не драстична и пълна) кое по-важно да се намали повече(и двете трябва да са намалени в някаква степен :wink: ) - въглехидратите или мазнините?

liophy
12th September 2006, 12:51
И двете

cocolino
12th September 2006, 12:54
а не е ли по-важно въглехидратите, тъй като при малко мазнини(при недостиг) въглехидртатите започват да се трансформират в мазнини

liophy
12th September 2006, 13:14
Въглехидратите се трансформират в мазнини само когато са в излишък. Аз ти казвам да ограничиш и двете - от къде ще се вземе излишък на въглехидрати тогава?

грамофон
12th September 2006, 13:38
по-голям е шанса да имаш в излишък мазнини отколкото въглехидрати тъй като са по калорични мазнините. по добре смесвай въхлехидратите и белтъчините когато ядеш, така порцийката(аминокиселини + гликоза) приета в черният дроб е с по-малко количество на гликоза и шанса да се вдигне кръвната захар е по-малка

cranberry
12th September 2006, 18:01
ако се налаи приема и на въгл, и на мазнини, белтъ4ините не идват ли твърде мн?
като процент как е ок разпределението?

Reminder
12th September 2006, 22:26
Въглехидратите се трансформират в мазнини само когато са в излишък. Аз ти казвам да ограничиш и двете - от къде ще се вземе излишък на въглехидрати тогава?
От глюконеогенеза от излишни протеини.

cocolino
12th September 2006, 22:38
Тотална обърквация :roll: :lol:

liophy
13th September 2006, 10:17
От излишни протеини може да се преобразуват захари, но това ще бъде мнооого по-трудно, отколкото от мазнини. Освен това практиката показва, че за активно спортуващите е доста трудно да се стигне до презапасяване с "излишни" белтъчини. Особено ако не се прекалява с шейковете.

грамофон
13th September 2006, 11:13
за подържане на кръвната захар=калоричен баланс=за енергия(гликоза в кръвта) се преобразува всичко в гликоза(фруктозата в гликоза;галактозата в гликоза) или модификация на гликоза(протеините и мастните киселини в гликонеогенеза )- телесните ни клетки(работят) са на режим гликоза . Излишъка на въглехидрати(глкоза) се вливат в кръвта повишава се секрецията на инсулина който понижава кръвната захар, като излишъка се транформира в липид и се складира в мастните депа, а остатъка от гликоза с помоща на инсулина се улеснява навлизането й в клетките, и там вече ензимите разграждат гликозата или модификацията на гликоза и се получава нужната енергия. при излишък на мастни киселини те се вливат дирекно в кръвта и се транспортират(от л-карнитина, при трениране за отслабване имаме обратен ефект л-карнитина транспортира мастните киселини или още липиди обратно в черният дроб където се образува в модификация на гликоза) в клетките на мастните депа. излишък на протеин почти няма , даже кажи речи организма страда особено при нетрениращ от постоянно недостиг на белтъчини-хемоглобинът и лифкоцитите които съставляват 50 процента от кръвта имат белтъчен произход, това значи 2,5 литра с белтъчен произход-трябва да имаме постоянен белтъчен синтез към костният мозък, иначе можеш да умреш на място при недостиг на кислород към мозъка ;белтъчините са 2 основна съставка в организма след водата-в кости в зъби в стави в хрущяли в кръвта в кожата в мускулите и др.

Reminder
16th September 2006, 23:29
От излишни протеини може да се преобразуват захари, но това ще бъде мнооого по-трудно, отколкото от мазнини. Освен това практиката показва, че за активно спортуващите е доста трудно да се стигне до презапасяване с "излишни" белтъчини. Особено ако не се прекалява с шейковете.
От мазнини се получават захари? Как се нарича този процес, да го изуча?
Над 2.5 грама на килограм LBM вече се минава в излишък, освен ако не си каторжник в каменоломна.

грамофон
17th September 2006, 15:02
От излишни протеини може да се преобразуват захари, но това ще бъде мнооого по-трудно, отколкото от мазнини. Освен това практиката показва, че за активно спортуващите е доста трудно да се стигне до презапасяване с "излишни" белтъчини. Особено ако не се прекалява с шейковете.
От мазнини се получават захари? Как се нарича този процес, да го изуча?
Над 2.5 грама на килограм LBM вече се минава в излишък, освен ако не си каторжник в каменоломна.

кой нормален нетрениращ и трениращ поема повече от 2,5 грама белтъчени на килограм, освен ако не яде само това , а и трябва да е доста богатичък

Reminder
17th September 2006, 21:45
От излишни протеини може да се преобразуват захари, но това ще бъде мнооого по-трудно, отколкото от мазнини. Освен това практиката показва, че за активно спортуващите е доста трудно да се стигне до презапасяване с "излишни" белтъчини. Особено ако не се прекалява с шейковете.
От мазнини се получават захари? Как се нарича този процес, да го изуча?
Над 2.5 грама на килограм LBM вече се минава в излишък, освен ако не си каторжник в каменоломна.

кой нормален нетрениращ и трениращ поема повече от 2,5 грама белтъчени на килограм, освен ако не яде само това , а и трябва да е доста богатичък
Всеки дето ходи на фитнес и слуша батковците с големите, мазни баници. Пиле-пиле-пиле и никакви мазнини - това е формулата им.
Има източници на прекрасен, естествен протеин, които не са скъпи. Но е истина и че не се използват поради предрасъдъци.

грамофон
17th September 2006, 21:58
От излишни протеини може да се преобразуват захари, но това ще бъде мнооого по-трудно, отколкото от мазнини. Освен това практиката показва, че за активно спортуващите е доста трудно да се стигне до презапасяване с "излишни" белтъчини. Особено ако не се прекалява с шейковете.
От мазнини се получават захари? Как се нарича този процес, да го изуча?
Над 2.5 грама на килограм LBM вече се минава в излишък, освен ако не си каторжник в каменоломна.

кой нормален нетрениращ и трениращ поема повече от 2,5 грама белтъчени на килограм, освен ако не яде само това , а и трябва да е доста богатичък
Всеки дето ходи на фитнес и слуша батковците с големите, мазни баници. Пиле-пиле-пиле и никакви мазнини - това е формулата им.
Има източници на прекрасен, естествен протеин, които не са скъпи. Но е истина и че не се използват поради предрасъдъци.

едва ли от предрасъдъци не се ползват и никой не поема повече от 2,5 освен ако не влиза повече в калоричният баланс. айде да не говорим глупости а?

Reminder
17th September 2006, 22:34
едва ли от предрасъдъци не се ползват и никой не поема повече от 2,5 освен ако не влиза повече в калоричният баланс. айде да не говорим глупости а?
Средно при индивидите LBM е от 70 до 90 кг.
80 * 2.5 = 200 гр.
200 * 4 = 800 kcal
Нима е трудно да се поемат 200 гр протеин на ден?!
2500 kcal на ден е съвсем нормална доза енергия от храна.
800 / 2500 = 32%
800 / 3000 = 27%
Нима няма хора ядящи по 2500-3000 kcal

Глупости казваш...

Yansi
17th September 2006, 22:47
едва ли от предрасъдъци не се ползват и никой не поема повече от 2,5 освен ако не влиза повече в калоричният баланс. айде да не говорим глупости а?
Средно при индивидите LBM е от 70 до 90 кг.
80 * 2.5 = 200 гр.
200 * 4 = 800 kcal
Нима е трудно да се поемат 200 гр протеин на ден?!
2500 kcal на ден е съвсем нормална доза енергия от храна.
800 / 2500 = 32%
800 / 3000 = 27%
Нима няма хора ядящи по 2500-3000 kcal

Глупости казваш...

Напълно съм съгласна с Reminder!Лично познавам хора които поемат по 5000-6000kcal дневно при това не са състезатели по културизъм и тежът около 90кг-110кг.А ако пък тръгнем да говорим за Рони Колман или Джей Кътлър, които взимат по 10 000-12 000kcl на ден :shock:
вие смятайте колко % е протеина в тези kcal

грамофон
17th September 2006, 23:42
едва ли от предрасъдъци не се ползват и никой не поема повече от 2,5 освен ако не влиза повече в калоричният баланс. айде да не говорим глупости а?
Средно при индивидите LBM е от 70 до 90 кг.
80 * 2.5 = 200 гр.
200 * 4 = 800 kcal
Нима е трудно да се поемат 200 гр протеин на ден?!
2500 kcal на ден е съвсем нормална доза енергия от храна.
800 / 2500 = 32%
800 / 3000 = 27%
Нима няма хора ядящи по 2500-3000 kcal

Глупости казваш...

трудно е да се поеме 200 г протеин на ден 100г мляко съдържа 3 грама протеин ,200г- 7 литра мляко ,1 яйце 3 грама протеин 200г-70бр, 100г месо съдържа 15 г протеин(без пилешки гърди там е 20г) 200г 1к и половина месо на ден и това да се поема от 80 кг нетрениращ човек всеки ден той или ще фалира на вторият ден или ще се пръсни от преяждане-доста ненормално звучи а???.
и говоря че над 2,5г(при трениращ) се цели използване на по-голямата част от поетите протеини да се изпозлват в калоричният баланс, а не че са по голямата част от калоричният баланс, гледай малко какво пиша

грамофон
17th September 2006, 23:45
едва ли от предрасъдъци не се ползват и никой не поема повече от 2,5 освен ако не влиза повече в калоричният баланс. айде да не говорим глупости а?
Средно при индивидите LBM е от 70 до 90 кг.
80 * 2.5 = 200 гр.
200 * 4 = 800 kcal
Нима е трудно да се поемат 200 гр протеин на ден?!
2500 kcal на ден е съвсем нормална доза енергия от храна.
800 / 2500 = 32%
800 / 3000 = 27%
Нима няма хора ядящи по 2500-3000 kcal

Глупости казваш...

Напълно съм съгласна с Reminder!Лично познавам хора които поемат по 5000-6000kcal дневно при това не са състезатели по културизъм и тежът около 90кг-110кг.А ако пък тръгнем да говорим за Рони Колман или Джей Кътлър, които взимат по 10 000-12 000kcl на ден :shock:
вие смятайте колко % е протеина в тези kcal

каква връзка пък има твоя пост със нашият спор реминдер говори при повече от 2,5 протени на килограм имаме излишък което автоматично води до напълняване а ти говориш за приятелите си които поемат 5000ккал с процент на протеини което е доста над 2,5 ама много доста и не напълняват, направо оборваш реминдер

Yansi
17th September 2006, 23:48
Их, ми объркала съм се :oops: важното е ,че по-младите сте наблюдателни :)

грамофон
18th September 2006, 10:58
От излишни протеини може да се преобразуват захари, но това ще бъде мнооого по-трудно, отколкото от мазнини. Освен това практиката показва, че за активно спортуващите е доста трудно да се стигне до презапасяване с "излишни" белтъчини. Особено ако не се прекалява с шейковете.
От мазнини се получават захари? Как се нарича този процес, да го изуча?
Над 2.5 грама на килограм LBM вече се минава в излишък, освен ако не си каторжник в каменоломна.

процеса на превръщане на мазнини в захариди се нарича гликонеогенеза, както и при протеините превърнати в монозахариди

и незнам кой ти е казал че LBM e 70 -90 средно при индивидите, защото ако 90кг е lbm при даден човек , то той трябва да тежи над 140 килограма

Reminder
18th September 2006, 23:18
и незнам кой ти е казал че LBM e 70 -90 средно при индивидите, защото ако 90кг е lbm при даден човек , то той трябва да тежи над 140 килограма
Явно за теб Математиката е ... как го каза - глупости.
LBM=90
TBM=140
Fat=50
Fat = 36%

Колко хора, особено мъже, имат над 35% мазнини?
Тотално не си в час.

грамофон
19th September 2006, 00:02
и незнам кой ти е казал че LBM e 70 -90 средно при индивидите, защото ако 90кг е lbm при даден човек , то той трябва да тежи над 140 килограма
Явно за теб Математиката е ... как го каза - глупости.
LBM=90
TBM=140
Fat=50
Fat = 36%

Колко хора, особено мъже, имат над 35% мазнини?
Тотално не си в час.

дебелите хора които не са малко. LBM и FAT MASS съставляват голям процент от TBM , останалото са кости и вода които явно ти пренебрегваш:))))ммммм интересно колко ли тежи човешки скелет на човек на който 90кг е LBM според мен със всички стотина костни частици около 25-30 кг а течностите 5 литра кръв ,урина половин литър, поета вода към 2 литра воднист гликогенен слой около 3-4 литра всичко става около 10 литра сметките излизат цветущи и току що доказахме че нашият 140 кг бидон е всъщност доста мускулест

cocolino
19th September 2006, 10:47
алелеле нищо не разбирам от вашите обяснения :oops: :lol:

Reminder
20th September 2006, 23:00
и незнам кой ти е казал че LBM e 70 -90 средно при индивидите, защото ако 90кг е lbm при даден човек , то той трябва да тежи над 140 килограма
Явно за теб Математиката е ... как го каза - глупости.
LBM=90
TBM=140
Fat=50
Fat = 36%

Колко хора, особено мъже, имат над 35% мазнини?
Тотално не си в час.

дебелите хора които не са малко. LBM и FAT MASS съставляват голям процент от TBM , останалото са кости и вода които явно ти пренебрегваш:))))ммммм интересно колко ли тежи човешки скелет на човек на който 90кг е LBM според мен със всички стотина костни частици около 25-30 кг а течностите 5 литра кръв ,урина половин литър, поета вода към 2 литра воднист гликогенен слой около 3-4 литра всичко става около 10 литра сметките излизат цветущи и току що доказахме че нашият 140 кг бидон е всъщност доста мускулест
Наговорил си много нещица. LBM включва всичко, което си изброил.
Мерил съм мазнини на стотици хора и тези (особено мъже) с мазнини над 30% са не повече от 10-20.

грамофон
21st September 2006, 11:30
LBM включва мускули и органи(активната тъкан, която гори енергия-калории) , без кости, хрущяли, сухожилия,кръвта,зъби,косм ,уши (мидата),кожа, поетата вода, поетата храна, образуваните изходни продукти в пикучният мехур и в дебелото черво, гликогена в мускулите, който при 90 lbm трябва да е над 5-6 а аз го сметнах 3-4. а това че си мерил лоя на стотина хора не значи нищо-къде хиляди дебели има