PDA

View Full Version : Сладолед


cocolino
12th September 2006, 18:22
За сладоледа съм чувала много противоречив неща...може ли да се хапва, тъй като нали има и мляко в него...е във всеки случай е много по-добър вариант отколкото парче торта(шоколадова примерно) или пък чипс, или шоколадова вафла....може ли да се причисли към по-приемливите висококалорични храни? :lol: в него няма толкова мазнини, въглехидратите са по-голям проблем нали? :wink:

Yansi
12th September 2006, 19:28
Ех ,ама то ако ставаше-хем докрая ,хем душата в рая... :lol:
За мен няма никаква разлика между сладоледа, тортичката или вафлата, се са бързи въглехидрати или както ги наричат "боклук"храна :D приемливи въглехидрати са бавните въглехидрати.Иначе е ясно ,че са големи изкушения тез благинки :D аз за това съм си определила на всеки 10-14 дни свободен ден за хапване на каквото душата ми иска(защото се оказа ,че имено душата ми е по-гладна от тялото :lol: ), та не се налага през останалото време да се чудя как да ги вмъквам в хранителния си режим :)

грамофон
12th September 2006, 19:44
как ми се прияди сега сладолед вие какъв обичате аз ванилов

cocolino
12th September 2006, 20:11
не знам кой ми е по-любим само шоколадов(с шоколадов сироп-топинг :wink: )или шоколадов и ванилов в комбинация.И двата ги обожавам :D по принцип най-различни обичам, плодовите ми изглеждат малко измислени и не си падам много по тях.Честно казано аз никога не бих се отказала от сладоледа(това за нещо за душата на всеки 14 дни :shock: ме уби и се направо на ръба на отказване според мен лично :lol: ), не знам аз ям по 2 сладоледа най-малко на седмица, а отделно през седмицата всеки ден нещо за душата, дори и да са само 2-3 блокчета шоколад :D държа се в границата на 2-3 кг през цялата година, качвам през лятото на почивка като съм(защото яко си хапвам там и по всяко време, което ми се яде :oops: ), но иначе през останалото време си живея по този начин, едни килограми и доста висококалорични неща :oops: .Сега реших, че просто ще се почувствам по-добре с 2 кг по-малко, но за отказване от сладкото, или за режим с 1 път седмично нещо за душата не мога да си представя :roll:

леля мичИ
12th September 2006, 21:20
cocolino очаквам всеки момент да пуснеш тема в която да попиташ за предимствата на печеното прасенце... :lol: :lol: :lol:

cocolino
12th September 2006, 22:38
хахаха...това ме развесели :lol: :lol: ...да, печеното прасенце, ама не обичам и затова не питам :lol: :wink: ...може да питам за пиците, хот-дозите, McDonalds -менютата :lol: Това са добри идеи :lol: :wink:

cranberry
12th September 2006, 23:09
в ое4еното прасенце няма нищо лощо стига да не е с картофи или ориз

naddeto
13th September 2006, 10:00
Аъъ...може ли да се върнем на сладоледа?! :lol: :lol:

Аз най-обичам плодовите..ама бях чула от някъде, че е по-вреден и от шоколада...Ужас..Ама толкова много обичам. Ей..така за десертче.
Особено тези Пианедите. :lol: :lol:

а има ли някаква разлика във вредността на шоколадовия и плодовия сладолед.
А междудругото има един следолед без мляко. Май беше боровинков. И беше задоволително вкусен.
А също така на делта има един сладолед дето е 0% мазнини или нещо такова? Той какъв е? Какво съдържа, че да е диетичен?

cocolino
13th September 2006, 10:02
и аз съм го чувала него, ама той не е диетичен, има 0% мазнини и за сметка на това кой знае колко са въглехидратите му :x компенсират яко сигурно :(

naddeto
13th September 2006, 10:05
Егати!
А на вкус е като обикновения сладолед от 30стотинки. Ц..ц..ц...

cranberry
13th September 2006, 12:32
Той какъв е? Какво съдържа, че да е диетичен?

подсладител и въглехидрати

lori
14th September 2006, 12:06
Освен шоколадов с шоколадова заливка много обичам йогурт от тези дето ги мерят на грамаж по улиците. Други не обичам и не ям. :lol: :lol: :lol: И печено прасенце обичам също! :lol:

cranberry
14th September 2006, 13:02
има еднимн сполу4ливи - на дарко - ice line - бивкотино и шоколадовия, жестоки са
мисля в неделя да поям, нали тогав амие сладкия ден

ина4е от тия по сергиите насипните, най-яки са си пак айс лайн на дарко

cocolino
14th September 2006, 13:24
бисквитката на Дарко е ежестока, много по-вкусна от на Делта, с по-хубав шоколад(сладичък такъв :lol: :D ) и по-голяма е(е вярно е почти колкото Boss-а на Делта, но си струва :wink: )
Тя как се казва, между другото :roll: ...на нея ли и казвате Бисквитино?

cranberry
14th September 2006, 15:13
бискотино се казва един в кутии от 500 грама, има го и в тия, които гипродават насипни
аз за тоя не знам за ква бисквитка говориш

cocolino
14th September 2006, 18:28
абе една като Over-а на Делта :wink:

fresh_@
24th September 2006, 11:39
Аз съм от Варна и има един магазин, който се намира срещу училище Димчо Дебелянов, и в този магазин продават диетични храни. И видях сладоледи. От тези, които си ги правиш сам - смесваш с вода, разбиваш и т.н. и накрая го замразяваш. Реших да пробвам. Имаше с ягода, ванилия, шоколад и др. Взех с ягода. Стана доста вкусен. Сега точно, не си спомням какво е съдържанието му, но няма захар. Дали е по-подходящ от другите сладоледи?

cranberry
24th September 2006, 13:24
не, защото има подсладители и това не епо-добър вариант от захарта. сигурно има същото коли4ество въгл

TedyK
24th September 2006, 15:25
За сладоледа съм чувала много противоречив неща...може ли да се хапва, тъй като нали има и мляко в него...е във всеки случай е много по-добър вариант отколкото парче торта(шоколадова примерно) или пък чипс, или шоколадова вафла....може ли да се причисли към по-приемливите висококалорични храни? :lol: в него няма толкова мазнини, въглехидратите са по-голям проблем нали? :wink:

погледни от зад на кутията до въглехидратите и количествоото захар преди да се радваш на идеята. :lol:

Emmalfy
25th September 2006, 08:28
Всякакви сладоледи са измислили ,но не и такива с малко въглехидрати :( Но от мн дълго време( е година ,де :roll: ) успешно смених сладоледа с кисело мляко с мед...ама не от 0% масленост ,да ми е като вода с подсладител...Май -добре става с натурална Активия( има мн як сметанов вкус) ,и с умерено количество медец :girl_in_love: Не знам дали е много диетично така,но определено е по -полезно от който и да е сладолед! А и когато млекцето е студено ,се получава почти сладоледов ефект . И най -важното - след една Активия с медец не се чувствам изобщо виновна :) Но каква гузна съвест ме хваща след шоколадов сладолед.... :oops:

cranberry
25th September 2006, 10:20
по-добре си вземай закваена сметана
млеката на данон са пълни с мн консерванти
направи си експеримент и остави 1 отворена активия в хладилника - гаранте, 4е на 3тия ден няма да се е развалила, което кво зна4и? прави си сама изводите колко общо има активията с киселото мляко

между другото аз имам някаква непоносимост към кисело мляко от малка, не алергия, а просто ми е гадно да го ям 4исто, в сми повръща ми се от него, оба4е активия ми е мн ок да ям, което зна4и, 4е не е никво кисело мляко тя

TedyK
25th September 2006, 15:13
Аз пък вчера извадих сладоледа от хладилника който си е някакъв шоколадов и ванилов. Еее страшно мазна история. Нямаше в него ядки да търся и на втората лъжица се отказах. Оставих го за гости
:lol:

cocolino
25th September 2006, 19:33
днес ядох сладолед за първи път от 8 септември :lol: - аполи на Делта, ама беше стар :? :x

Emmalfy
25th September 2006, 19:58
днес ядох сладолед за първи път от 8 септември :lol: - аполи на Делта, ама беше стар :? :x

Какво значи стар сладолед :roll:

cocolino
25th September 2006, 20:05
хахаха...означава, че е престоял прекалено дълго време в камерата за сладоледи в магазина :lol: не знам как да обясня, не просто кристализирал...абе не беше хубав, вафлата му също не беше хрупкава, а някаква мека, жилава :?

TedyK
26th September 2006, 01:39
разтапял се е и замразявал :) за това.

cocolino
26th September 2006, 11:15
да, и това в продължение на повече то седмица :? :x такива сладоледи как може така да ги държат...развалиха ми удоволствието :lol: :wink:

TedyK
26th September 2006, 14:43
дай ги под съд :lol: 8) :lol:

cocolino
26th September 2006, 17:42
that's the decision!!!абсолютно, как може такове нещо :lol: :lol: 8)

Emmalfy
26th September 2006, 20:56
that's the decision!!!абсолютно, как може такове нещо :lol: :lol: 8)

хаха ,днес извадих от фризера сладолед от началото на лятото ,не у беше изтекъл срока на годност ,но имаше ужасен вкус и беше на кристалчета.По приличаше на онези замразени сокчета ,който продаваха като бях 5 клас ...едни такива в пликче с различни вкусове :lol: така че вече знам какво е стар сладолед :D

TedyK
26th September 2006, 22:05
хъм интересно. аз имам сладолед от нова година и нищо му няма. понеже аз си купя една кутия хапна малко и го зарежа. трябва да прегледам какви сладоледи имам ама нещо желанието ми за сладолед поотмина.

cocolino
26th September 2006, 22:26
да бе от една година :shock: , аз мразя от Метро като ходим да си взимаме някакви сладоледи, защото винаги са на кристали(явно поне седмица стоят там, ако не и повече :wink: ), обичам ги меки, маслени...иначе са...пфууу :? аа при нас е невъзможно един сладолед да остане в хладилника повече от месец :lol: (даже и това е многоооо дълъг период на престой)

Allure
27th September 2006, 12:37
аз нещо постепенно спрях да обичам сладоледа :lol: едно време много ме радваше,сега залагам повече на плодови кисели млека

TedyK
27th September 2006, 13:56
аз скоро го открих това нещо сладоледа, но явно ми минава мерака с края на лятото. а плодовите млекца ако погледнеш от зад колко въглехидратчета имат и захар е по добре да ядеш сладолед.

Allure
27th September 2006, 15:00
а плодовите млекца ако погледнеш от зад колко въглехидратчета имат и захар е по добре да ядеш сладолед.

ми не съм поглеждала,но и без това не ги ям толкова често,просто ги предпочитам пред сладоледа

cocolino
27th September 2006, 17:23
блааа...не обичам плодови млекца, как може да се предпочитат пред това върховно блаженство, на име СЛАДОЛЕД! :lol: :lol: не, шегувам се, това си е лично мое мнение, не обвинявам никой :wink:

леля мичИ
27th September 2006, 18:02
Коколино, кристалчетата в сладоледа са от качеството, а не от срока на годност. Купи си Делта и 5 пъти го разтопи и замрази и ще видиш, че няма кристали.:wink:
Естествено, че не трябва да е изтекъл срока на годност. В близкия до вкъщи хранителен магазин, продават някакъв сладолед, който е винаги на кристали, но продавачката казва, че го купуват ,щото е евтин.... :roll:

apoklistika
27th September 2006, 18:26
Аз долколкото знам,наистина е от качеството.Кристалчетата се образуват,щото има много вода в сладоледа

cocolino
27th September 2006, 23:32
съмнявам се, мисля, че поне със сладоледите съм много на "ти" :lol: , за разлика от правилните режими на хранене :P , но се уча тепърва...дааа, има и сладоледи пълни боклуци и си е от самото качество, НО не само от това, ако ти кисне сладоледа 2 седмици(и аз нз колко, може би и 5 дни да е :roll: ) в камерата на магазина едва ли ще е най-добрия за консумация(да не говорим при спиране на ток и разни такива разтапяния и отново замразявания).Ям сладоледите предимно на Делта 8) :wink: и чат-пат на Дарко, некви други евтини марки :? не се доверявам на тях.И сега ще ми кажете, че моя хладилник не замразява добре.... :lol: :wink:

Emmalfy
28th September 2006, 08:45
Моят ,,стар" сладолед също беше на Делта ! Но cocolino е мн права че какъвто и да е ,ако престои малко в камера при спиране на тока ,пак ще се разкашка и после ще стане на гадни малки кристалчета :evil:

cocolino
28th September 2006, 19:18
и аз не мисля, че е толкова вреден, когато е в умерени количества :wink: