PDA

View Full Version : Блефаропластика


nev9
14th September 2006, 13:02
Здравейте всички на линия. За първи път съм във форума! Има ли някой, който си е правил блефаропластика, да се обадии

Chujdata
14th September 2006, 14:17
Нямам такава орерация, но последният път ,като ходих при моя хирург, го чаках да излезе от такава операция. Продължава около 40 мин. Само това знам, но ми е много интересно също, одъртявам и скоро ще ми виснат клепачите :cry:

nev9
14th September 2006, 14:29
Dосега не съм се консултирала с пластичен хирург! Моля да ме насочите за най-добрия, за който зннаете в София за корекция на лице! МНОГО БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ГОТИНИ И ОТЗИВЧИВИ ЖЕНИ (И МЪЖЕ :wink: ) КОИТО ЩЕ СЕ ВКЛЮЧАТ ПО ТОЗИ ВЪПРОС!

Yansi
14th September 2006, 14:53
Един от най-добрите хирурзи в световна величина за лице е др.Д.Кръстинова, тя работи във Франция ,но идва и тук по няколко пъти в годината.Съветвам те да се свържеш с нея та дори и за консултация само.
Иначе нямам представа какво представлява и как се извършва операцията от която се интересуваш, с цени също не съм запозната.

nev9
14th September 2006, 15:02
[quote="Yansi"]Един от най-добрите хирурзи в световна величина за лице е др.Д.Кръстинова

Благодаря Yansi :) а имаш ли някакви координати на др.Кръстинова?

Yansi
14th September 2006, 15:09
[quote=Yansi]Един от най-добрите хирурзи в световна величина за лице е др.Д.Кръстинова

Благодаря Yansi :) а имаш ли някакви координати на др.Кръстинова?
Не, нямам нейни координати :( но мисля ,че бих могла да намеря :)
ето нещо за неяhttp://www.eva.bg/krasota_i_zdrave/plasticna_hirurgia/e1092.html

danitta
14th September 2006, 18:57
Аз си правих на 23.08 на долните клепачи при Н.Георгиев. Имам още малко оток,но когато и той мине мисля,че ще бъде добре.

Enerdji
14th September 2006, 20:04
Здрасти, Нев!
Преди 10 дена си правих блефаропластика при д-р Динев. Много е рано да говоря каквото и да било, но се радвам, че я направих:) Разликата преди и след е очевидна в положителна посока:) За сега имам още синини по лицето. Белезите личат, но мисля, че до месец-два ще изчезнат, защото са дребни. Иначе никаква болка, никакви проблеми (засега, чукам на дърво). Избрах Динев, защото цената при него ме устрои и получих добри отзиви за работата му. Видях и друга негова пациентка, хареса ми. Питай, ако имаш конкретни въпроси.

Enerdji
14th September 2006, 20:09
Аз си правих на 23.08 на долните клепачи при Н.Георгиев. Имам още малко оток,но когато и той мине мисля,че ще бъде добре.
Здрасти, Данитта!
Кажи ми, имаш ли белези във външния ъгъл на окото? При мен само там личи, но пък и мойта операция е по скорошна. И сълзят ли ти очите? Благодаря ти предварително:)

danitta
15th September 2006, 06:09
Bengji, имам малък белег на лявото око.Още малко съм подута под очите, защото докторът отлдолу разстла мускула,надявам се скоро и това да се оправи. Аз ходя на ултразвук,който би трябвало да помогне за разнасянето на цикатриксите.

nev9
15th September 2006, 08:35
Благодаря ти, че се включи. Как се чувстваш вече 23 дена след операцията? Разкажи, моля те малко повече за операцията: - премахва ли торбичките под очите 100%?
- премахва ли сенки под очите 100%?
-самата кожа ли се опъва и ккаво прави с мускула отдолу? разреза къде е?
-докторът даде ли гаранция, че след време няма да се образуват пак торбички и сенки?
- премахват ли се бръчките?
- Всичко това с една операция ли се постига?
- Колко време трае операциата?
-С каква упойка и след колко време си ок да се върнеш на работа? Ако си доволна от отношението на лекарите, условията и цената, дай моля координати на този хирург. Благодаря! :D

nev9
15th September 2006, 08:47
:roll:

Enerdji
15th September 2006, 11:12
Моята блефаропластика я прави д-р Динев, работи във "Вита" София и "Валем" Варна. 0898456560, чуй се с него и си задай въпросите:) Моя проблем беше повече в горния клепач, но реших да правя и долния, имах подутина под миглите и малки торбички. Поизряза кожичка :roll: , попремахна торбички, от горния повечко :( . Лицето ми светна сега, много съм доволна, дебните бръчици под окото липсват:) Нямам никакви отоци, само синините по скулите все още отшумяват. Надявам се скоро и белезите да изчезнат :?

nev9
15th September 2006, 11:33
Здрасти, Бенджи! Благодаря за отговора и за телефона.
Това, което пишеш е доста обнадеждаващо, направо страхотно! :D Пожелавам ти скоро и синините да изчезнат и да се възстановиш напълно!
А каква е цената на операцията /поне приблизително да ме ориентираш/в София ли си я прави?
Доктора препоръча ли ти какъв крем да ползваш за около очи след операцията? Сподели, please... :roll:

Enerdji
15th September 2006, 19:13
Благодаря ти, Нев!
Цената която аз платих е 600 евро за двата клепача в смисъл горен и долен. Но при всеки лекар е различна, тази е най ниската която открих. Иначе стигат до 1700 евро горни и толкова за долни:( Но не мисля, че това трябва да те притеснява, тъй като това беше единствения лекар, при който имаше опашка от пациенти:) За специални кремове не съм питала, изписа ми за заличаване на белезите но след 20тия ден от операцията.
Моята операция беше във Варна, но в София, в клиника Вита работи на същите цени. Мисля, че една седмица е във Варна, една в София.

nev9
18th September 2006, 08:13
Здрасти Бенджи!
как са ти очичките днес?
Значи при Димов за двете очи, горни+долни клепачи излиза 1200 евро? така ли? ако действително работи толкова добре, колкото казваш, си струва разбира се.... упойката отделно ли е? доколкото знам има голямо значение каква упойка ще ти сложат, особено при пълна... ти леко ли излезе? а мойеш ли да си отваряш очите и да виждаш след като излезеш от упойката, или си с превръзки?

Enerdji
18th September 2006, 17:01
Благодаря Нев, много добре са!
Дори забравям, че им е имало нещо :wink:
За цената нещо не съм обяснила добре май, 600 евро горни и долни клепачи заедно. Това е цената със всички консумативи, включително и упойката, местна. Много се страхувах от това, че ще съм в съзнание по време на операцията, но страховете ми се оказаха неоснователни:). Никаква болка или неприятно усещане нито по време, нито след операцията. Очаквах очите да са ми подути толкова, че да не мога да виждам но нищо подобно, гледах веднага, на другия ден също... и така. Превръзките са едни лепенки, да речем като рамки на очила тънки ленти, но върху самия разрез. С големи слънчеви очила изобщо не личи че има нещо на очите. На мен единственото кофти усещане ми беше, че ми се струваше, че няма да мога да мигам плътно :shock: все едно не може да ти се докоснат двата клепача един в друг :? На втория ден отшумя :roll:

Ameli
19th September 2006, 14:20
Здравейте всички! и за мен темата за блефаропластика е много актуална и ще се радвам на лични впечатления! Благодаря предварително на всички отзовали се!!
:). Най-вече ме занимава въпроса, кой лекар да избера?! В интернет всички звучат професионално!! Досега съм се консултирала с д-р Вачкова и мисля да се консултирам и с д-р Емил Георгиев! Други съвети?!

Enerdji
20th September 2006, 16:35
Аз също ходих на консултация при Вачкова, но цените там са 3 пъти по високи :x от останалите. За това се отказах.

danitta
20th September 2006, 18:37
Амели, различните хирурзи предлагат и различни методи. Например през конюнктивата попълват чрез липофилинг долният клепач без да отстраняват излишната кожа. Така,че ти се ориентирай какво искаш и търси хирург,който ще го направи.

кити
20th September 2006, 19:54
Заакво му е да се попълва, ако има торбички :roll:

nev9
21st September 2006, 08:07

Ameli
21st September 2006, 09:53
Здравейте, много благодаря за вашето мнение! През тези дни постоянно се ровя в интернет и чета всичко свързано с пластична хирургия и разбира се новостите при блефаропластиката! Новото, което научих е , че е възможна и чрез ендоскопска операция! Такава хирургия се предлага в Есте клиник, където оперира д-р Ильо Стоянов! По-скъпичко е обаче, 1500 лв. само за горен клепач, но това е информация от сайта www.aestheclinic.com , смятам, че е необходима консултация и при него. Не съм се обаждала още, тел. е: 974 10 00. И на д-р Е. Георгиев не съм се обаждала още, там тел. е : 958 5658, Нефертити клиника. Е това е информацията за сега от моето обстойно проучване!

nev9
21st September 2006, 10:06
Thanks за инфото, Амели. Аз другата седмица съм на нефролог и очен, и ако се изключат всички останали причини за отоци около очите, ще направя консултации с няколко пластични хирурзи и ще споделя... инфо от "проучването". И...май ще трябва да взема решение на коя операционна да легна :roll: Успех на всички!

Ameli
21st September 2006, 10:09
И още нещо! Смятам, за сега, само горния клепач да оперирам!Събирам смелост и разбира се ми се иска да е при най-добрия, за тези операции, хирург! Поздрави на всички и приятен ден! :)

nev9
21st September 2006, 10:14
В началото и аз мислех за операция само на долните клепачи, обаче ако ще се оперираш защо да се подлагаш 2 пъти на тормоз и интоксикация (защото все пак всяка упойка си е точно това)... така че аз ако ще го правя ще е всичко на един път! Мразя болници и операционни! :twisted:

Ameli
2nd October 2006, 09:05
Здравейте :)

Искам само да споделя допълнителна инфо., ами блефаропластика чрез ендоскопска операция не става, вярно, че няма и как!! Нали трябва да се махне нещо излищно, визирам кожата, която е в повече на горния клепач. Чао за сега! приятен ден на всички!

Ameli
3rd October 2006, 10:52
Хей Nev9, здравей,
щеше да ходиш на нефролог и очен? Направи ли някоя консултация с пластичен хирург?Аз за сега клоня към д-р Ильо Стоянов, харесва ми как обяснява всичко, но колко ли такива операции е правил?! Имам познат, който си прави операция на горния клепач в Италия, клиника в Милано, с цел премахване на мастна тъкан, едни такива топченца във вътрешния ъгъл, и няма ама никакъв белег! Защо при нас не става, незнам?! интересен ми се видя и този сайт http://drfett.com/blephpage.htm - операции чрез лазер, без белези, и това го няма тук! Или?Чао за сега, че имам работа! Приятен ден!

nev9
3rd October 2006, 11:01
Здрасти, Ameli. :D о, да след като изследванията при нефролога показаха, 4е бъбреците ми са в отлично състояние и д-р Кючуков /отличен очен лекар в частен лазарен център Вижън/ каза, че очите ми са здрави, остава ми само пластичната намеса. При мен проблема е, че в следствие на Тиреотоксикозата, очните тъкани са се деформирали и има натрупана мастна тъкан.
Д-р Кючуков каза, че в Пловдив има една очна докторка, която оперира клепачи, Мария Михайлова се казва, и той ме праща заа консултация при нея. Специализирала е и е работила във Франция и е учила при известната д-р Кръстинова. Открила е частна очна болница "Луксор" в Пловдив. Ще трябва да се разходя до там и после ще разказвам. Моля разкажи повече за този доктор, при който си се ориентирала... и .. хайде да се решим и да станем още по-хубави! :lol:

Ameli
13th October 2006, 09:18
Здравейте всички, които се интересуват и включват с мнения по тази тема, Здравей Nev9!! :)
Отдавна не сме писали по темата! исках само да споделя, че и аз бях на основен очен преглед в клиника Вижън ,при д-р Марина Пройчева, от която съм супер впечатлена и е мноого готина! та тя каза, че съм ок и мога да си направя блефаропластика! тя ми каза, че смята д-р Вачкова за добра в тази област/очите/! Направи ми впечатление, ровейки се из разни сайтове, че в Англия, например, блефаропл. се прави от очни лекари- специалисти хирурзи, разбира се! Самата д-р Пройчева е от най-добрите наши очни хирурзи, които работят с лазер! Много поздрави от мен и хубав ден на всички!! Всъщност най-важното е, че преди блефаропластика, задължително основен и цялостен преглед на очите !! Чао! като разбера нещо, пак ще споделя! :)

Renkata
18th October 2006, 08:08
:D Бенджи,как върви възстановяването?Сега прочетох за блефаропластиката ти,ела сподели как си,че да не те мислим :D

nev9
18th October 2006, 08:39
Амели: Направи ми впечатление, ровейки се из разни сайтове, че в Англия, например, блефаропл. се прави от очни лекари- специалисти хирурзи, разбира се! Самата д-р Пройчева е от най-добрите наши очни хирурзи, които работят с лазер!

Нев: Здравей, Амели, очния, който ме преглежда във Вижън, също каза, че блефаропластиката трябва да се прави от очни лекари и за него най-добрата е др.М.Михайлова в Пловдив. Аз ходих при нея, много приятна и интелигентна личност. Тя ми предложи разреза да е с проникване само пред горния клепач, там се изчиства и се пронква към долния отвътре - БЕЗ ДА СЕ РЕЖЕ КОЖАТА, за да се пощади. Преди това иска снимка на очните орбити на ЯМР. Малко се притеснявам за този метод обаче..., как ще изглежда кожата отдолу, при положение, че само се изчистят мастните торбички, а тя малко или много се е разтегнала вече... не знам... Иначе цената е поносима.
Ще се косултирам и с други пл.хирурзи и още ще помисля....
Any new info?

nev9
18th October 2006, 08:49
Здрасти, Бенджи, как си? Мина ли вече 1 месец от твоята блефаропластика? Как се чувстваш? По-хубава? :) :)
Според теб имаш ли сериозна разлика преди и след? Виждат ли се белези? Хирурга попълни ли нещо, за да няма сенки под очите там, където кожата е най-тънка и е близо до костта? Thanks!

Ameli
18th October 2006, 14:41
Здравей Nev,

мисля, че няма да ти е излишна и една консултация с д-р Вачкова - тел. 952 0324, ул Балша № 5. Аз към нея се ориентирах и операцията ми е за 25.10., т.е. другата сряда! вече много се вълнувам, страха е голяма работа, ама пуста суета! та скоро ще ти разкажа и подробности. Това, което ти е обяснила д-р Михайлова, мисля, че става въпрос само за изчистване на мастните натрупвания и то по едноскопски метод. За долния клепач се влиза чрез конюнктива и се изчиства, но не премахва бръчки, ако има такива, или пък излишна кожа от разпъването, причинено от торбичките. При мен също ще има изчистване на мастни натрупвания на горния клепач, но само толкова, колкото да не хлътне окото отгоре, като визия, и изрязване на излишната кожа. Д-р Вачкова е лична приятелка с д-р Кръстанова и често оперират заедно, когато тя е в Б-я. Д-р Вачкова е против блефаропластика- едновременно долна и горна! Надявам се , че всичко ще бъде ок! Не бързай и направи спокойно своя избор! Наистина, голяма мъка е да избереш, на кого да се довериш! Ами това е , аз се реших!

Ameli
18th October 2006, 14:58
Забелязах, че съм сгрешила името на очния доктор-хирург в клиника Вижън - д-р Маряна Пройнова! Тя също прави блефаропластика, но графикът и е препълнен, а и тя също каза, че д-р Вачкова е ок, защото се занимава с реконструкционна хирургия, при наранявания следствие от злоополуки и вродени малформации. Сега споделих вече всичко, което зная! Надявам се да ти е от полза и да ти помогне а и на всички други, които замислят такава интервенция! Благодаря най-сърдечно за споделената от теб инфо, а също и за инфото от Бенджи и Данитта!

nev9
18th October 2006, 15:30
Здравей Nev,

...изчистване на мастните натрупвания и то по едноскопски метод. За долния клепач се влиза чрез конюнктива и се изчиства, но не премахва бръчки, ако има такива, или пък излишна кожа от разпъването, причинено от торбичките !

ДА! явно става въпрос за ендоскопски метод! благодаря ти!!!!! аз имам ДОСТА ПОДОЗРИТЕЛНО ОТНОШЕНИЕ към този метод! А бръчките, сенките??!!въпреки, че докторката ми обясни, че той е по-щадящ и кожата след това ще се събере и възстанови с помощта на ЛАЗЕР! :shock:

nev9
18th October 2006, 15:42
Токи що записах час при Вачкова за този петък

danitta
18th October 2006, 17:33
мисля, че няма да ти е излишна и една консултация с д-р Вачкова - тел. 952 0324, ул Балша № 5. Аз към нея се ориентирах и операцията ми е за 25.10., т.е. другата сряда! вече много се вълнувам, страха е голяма работа, ама пуста суета! та скоро ще ти разкажа и подробности. Здравей Амели, стискам и аз палци :!: За твое успокоение ще добавя,че след оперативният период не е болезнен. Така,че смело напред :)

nev9
19th October 2006, 07:51
:roll:

Ameli
19th October 2006, 10:09
Благодаря ви, Нев, Данитта!!!

Нев, аз също щях да ходя при д-р Охеда за консултация, но така и не намерих време!Относно ендоскопския метод - подробностите научих от консултацията при д-р И.Стоянов. Но знаеш ли всички тези методи са за различни неща и зависи кое ти е приоритетно, разбрах само, че с изрезване може да се направят две от желаните неща- изчистване на мастните натрупвания и премахване на излишна кожа а с ендоскопската намеса е без външни белези, но само премахва натрупванията.Ендоскопски браунлифтинг пък повдига веждите и цялата горна част на лицето, с което се опъва кожата и около очите, но не замества блефаропластиката, т.е. изрязването ! Относно виждането, нямам нищо против, само дето незнам кога да стане, имам много работа и наваксвам зада мога да съм в отпуска една седмица след операцията, но ще измисля нещо!
Данитта, благодаря ти за успокоението, че следоперативния период при тази операция е лек! Надявам се и при мен да е така!! Чао сега, работата ме зове!!!

Ameli
19th October 2006, 10:22
Разгледайте този сайт!!!!

http://www.advanced-art.com/Blepharoplasty-Browlift.htm

Ameli
23rd October 2006, 08:34
Нев, пиши какво стана,как мина консултацията при д-р Вачкова и д-р Охеда?!! Къде изчезна личния ти е-мail адрес, дай го пак моля те.
Поздрави!

Ameli
26th October 2006, 08:48
Здравейте всички във форума!! Нев, Данитта!! Всичко вчера мина благополучно, леки болки имаше само непосредствено след отпускане на упойката, но след един аналгин, изчезна! щастлива съм и много доволна!!!Впонеделник ще ми свалят конците, за сега само клепача ми е отекъл и в цвят тъмно-лилав, но никаква болка!!Д-р Вачкова и нейния екип са страхотни, вече замислям какво друго ще си направя при тях!Поздравявам всички и на всички желая така да се чувствате на 1-вия ден след операция!!! :)

nev9
26th October 2006, 08:53
Здравейте всички във форума!! Нев, Данитта!! Всичко вчера мина благополучно, леки болки имаше само непосредствено след отпускане на упойката, но след един аналгин, изчезна! щастлива съм и много доволна!!!Впонеделник ще ми свалят конците, за сега само клепача ми е отекъл и в цвят тъмно-лилав, но никаква болка!!Д-р Вачкова и нейния екип са страхотни, вече замислям какво друго ще си направя при тях!Поздравявам всички и на всички желая така да се чувствате на 1-вия ден след операция!!! :)
Поздравления, Амели!!! :P защо конци, не се ли лепи? аз бях ужасно заета напоследък и не успях да се срещна с др.Охеда и др.Вачкова, но много скоро ще го направя! колко време продължи операцията ти? и с каква упойка беше? местна или пълна? и ако не е тайна, колко ти струваше?

Ameli
26th October 2006, 09:23
Здрасти,Нев, радвам се,че се появи!

Относно упойката, първо венозно ти пускат отпускаща и успокояаща упойка,която на мен много ми била харесала и постоянно съм питала каква е тази упойка, разбира се не помня каква е , после ти поставят местната, около очите, но нея не я усещаш вече! Единствената болка е, ако въобще може да се нарече болка, убоцкването при поставяне на венозната упойка! Оставаш си напълно в съзнане, но си някакси много лежерен и каквото и да ти правят, не ти пука!!!Цената ми беше 500 EUR, всичко включено -и изследванията, които ти правят преди операцията- кръв, кардиолог. Самата операция трае около 20,30 мин.После ти превързват за един час очичките и не виждаш нищо, ама то и не искаш да гледаш тогава, после ти поставят студена маска за около 30 мин. и после можеш да си тръгваш! Аз с такси отидох и с такси се прибрах, без никакви проблеми!Просто отивай и си я прави при първа възможносст! Правя си снимки и ще ги покажа, но не са на цифров апарат и не мога да ги кача веднага!

Ameli
26th October 2006, 09:31
За конците-тъй като е много подвижен горния клепач, прави се с шев. По време на моята операция вчера, бях с едно момиче, какъв късмет само, която си беше правила преди 2-3 год. точно същата блефаропластика на горния клепач при д-р Вачкова, и повярвай ми доста обстойно я огледах!!! Ако не знаеш няма и да забележеш белег!

Enerdji
26th October 2006, 10:07
Здрасти, Бенджи, как си? Мина ли вече 1 месец от твоята блефаропластика? Как се чувстваш? По-хубава? :) :)
Според теб имаш ли сериозна разлика преди и след? Виждат ли се белези? Хирурга попълни ли нещо, за да няма сенки под очите там, където кожата е най-тънка и е близо до костта? Thanks!
Здравейте всички!
Не съм влизала скоро в тази тема:( Ще наваксам:)
Месец и 20 дена след операцията ми. Чувствам се чудесно:) благодаря! Долния клепач ми е перфектен просто, нищо никой не би забелязал! Никакъв шев не личи, нямам торбичките (не че са били големи, но имаше) нито сенки! Преди операцията ми стоеше клепача като оток, явно заради излишната кожа, но сега е доста добре!
Горния също е добре, но имам малък белег в края на окото:( Не личи на пръв поглед, но ако се вгледаш (а аз само това правя) ... Вчера бях при доктора на лазерна процедура на лицето и говорихме за този белег, каза, че още 2-3 месеца и няма да личи. Дано е прав!
Иначе като цяло визията не е променена, но познати и приятели, които не са ме виждали скоро казват: Много свежа изглеждаш, да нямаш любовник :lol: :lol: ( имам съпруг :lol: ) Явно промяна има, но не е крещяща, а дискретна... което е супер!
Ameli, много се радвам за теб! Чакам отзиви след махане на конците!

nev9
26th October 2006, 10:36
...такси отидох и с такси се прибрах, без никакви проблеми!Просто отивай и си я прави при първа възможносст! Правя си снимки и ще ги покажа, но не са на цифров апарат и не мога да ги кача веднага!
Здравейте момичета! Амели, Бенджи!
Въпреки, че доста ме е страх, като ви слушам и набирам смелост :P Амели, моля те моля те прати ми снимки на очичките ти на nevenatankova@abv.bg , или ми дай mail да ти пратя мои да видиш за какво става въпрос. Или като получа твоя mail, ще ти reply-вам :) thanks
Бих помолила Бенджи за същото - Бенджи, много искам да видя долния клепач, защото при мен той е по-проблемната зона. И също така искам да питам, какви са манипулаците с лазер след операцията, имат ли ефект за какво са и скъпи ли са?

Страхотни сте, много ви благодаря и се радвам, че ви намерих!!! :P

Ameli
26th October 2006, 11:58
Благодаря ви Бенджи, Нев, веднага щом мога, ще кача снимки и ще ги изпратя! За сега ще се снимам всеки ден!Поздрави и хубав ден!

Enerdji
26th October 2006, 12:56
Лазера който си правя няма връзка с операцията. Той е за кожата на лицето, шията и деколтето. За него съм писала повече в тема "дермабразио". Изглажда финните бръчки и уплътнява кожата като стимулира собственото производство на колаген. Но ми обработи белезите и каза, че помага за заличаването им. Няма ясно видим ефект, в смисъл белега не избледня рязко:( но се надявам, че след още една процедура ще е добре. Аз мажа и с контратубекс, той също помага.
Снимки за съжаление лично аз не си направих "преди" и "след" :( Той ми снима очите преди операцията, мога да го помоля да ми ги прати. Като се снимам "след" ще ти ги пусна на мейла.

nev9
26th October 2006, 13:15
Лазера който си правя ....
Снимки за съжаление лично аз не си направих "преди" и "след" :( Той ми снима очите преди операцията, мога да го помоля да ми ги прати. Като се снимам "след" ще ти ги пусна на мейла.
Моля те Бенджи, благодаря ти предварително, ще чакам :) :) :)
Боли ли обработката с лазера? колко време и колко пъти след операцията се прави и червена ли е кожата после? по-хубава ли е кожата? а пори свива ли? изчезват ли бръчките, ти как се чувстваш? :)

МЕРИ
26th October 2006, 16:36
Бенджи,

Моля, те кажи каде го прави този вълшебен лазер ?

danitta
26th October 2006, 18:23
Здравей Амели, много се радвам,че всичко е минало успешно, а най-вече, че ти си доволна. След 2 месеца ще си проличи истинският резултат и тогава ще сияеш :1203:

Ameli
26th October 2006, 20:47
Благодаря ти Данитта,много! :) Нев, не се притеснявай, уверявам те, че всичко минава леко, действай! Бенджи, благодаря ти за инфото за процедурата с лазер, предполагам, че като ми махнат конците в понеделник, ще ми кажат и какво да правя за заличаване на белезите и ще го споделя.Ще разгледам и какво си писала по тази тема. Аз знам за фотоподмладяване, което също заличава белези, петна, спукани кръвоносни съдчета по лицето, розоцея, дребни бръчици! Тази процедура се прави 4x в годината и също активира възпроизводството на колагена!

Ameli
26th October 2006, 20:55
Токущо видях, че са отворили тема за фотоподмладяване- IPL! Там ще напиша къде знам, че я правят! Поздрави и лека вечер!

Enerdji
27th October 2006, 19:58
Бенджи,

Моля, те кажи каде го прави този вълшебен лазер ?
Де да имаше вълшебни неща... :1213: Камоли лазери... :roll: :lol: :lol:
Ще пиша в тема IPL (макар, че не е такъв) , че май не му е тук мястото :( и ще ни се карат. Иначе писах след първата процедура в тема "дермабразио" за него, погледни там.

Enerdji
27th October 2006, 20:22
Моля те Бенджи, благодаря ти предварително, ще чакам :) :) :)
Боли ли обработката с лазера? колко време и колко пъти след операцията се прави и червена ли е кожата после? по-хубава ли е кожата? а пори свива ли? изчезват ли бръчките, ти как се чувстваш? :)
Месец и половина след операцията третира белезите.
Иначе ми е втора процедура на останалата част от лицето, шия и деколте. Не боли изобщо, усеща се леко парване но не е нещо непоносимо. Лицето ми първия път беше леко червено за около 3-4 часа. Втория път не. Виждам разлика в състоянието на шията и деколтето ми, много съм доволна. Кожата ми е по плътна и по гладка. Иначе порите свива IPL , но този е различен, не смея да напиша името му да не се изложа :oops: (забравих го, но май Aramis или нещо от сорта):oops:
Бръчките ми не са изчезнали, дълбоките абсолютно не, но финните май се повлияват. Все пак имам да правя още 3 процедури и съм направила само две :roll: Явно е рано за резултат.

Cadaveria
21st March 2007, 16:37
Искам конкретно да попитам някой има ли блефаропластика и доколко успешна е тя.Аз съм момиче на 22 години,от Пловдив и нямам идея при кой хирург да се насоча :shock: При мен проблемът е наследствен. И най-важният въпрос,след колко време мога да се покажа на улицата след операцията и самата тя временна ли е,тоест появяват ли се след време пак ужасните торбички?
Много съм комплексирана и съм решена да се оперирам въпреки проблемите ми с родителите.

apoklistika
21st March 2007, 17:26
Ами прочети това, което е писала Бенджи и ако имаш въпроси, пиши й.
Виждала съм нейни снимки преди и след, при нея блефаропластиката е 100% успешна.

diastemma
21st March 2007, 23:58
Cadaveria, клепачите са ти паднали по рождение (или само единият)? При кой друг от семейството ти има такъв проблем?

Cadaveria
22nd March 2007, 16:17
Cadaveria, клепачите са ти паднали по рождение (или само единият)? При кой друг от семейството ти има такъв проблем?
Ами не,просто имам подутини под очите,не са точно торбички,но скоро ще се превърнат,тоест при мен е наследствено ,защото и майка ми и брат ми имат...Исках просто да попитам някой дали знае самата операция доколко е трайна :roll:

barbaron4e
26th March 2007, 10:59
Видях темата и реших да попитам нещо. Аз съм още твърде млада за блефаропластика, но имам сенки и торбички, които са по рождение и ги прикривам с коректор. Как мислите дали мога да се оперирам и изобщо тия сенки как точно се премахват. Предполагам не с рязане на кожа, а с липофилинг? И един въпрос към Бенджи :lol: Много ли е болезнено, мила?

anita
26th March 2007, 13:23
и аз се интересувам от махане на сенките под очите.

Enerdji
26th March 2007, 19:40
След корекцията лекаря ми показа това което беше махнал от "торбичките" под очите ми. Това беше някаква мазнинка да кажем колкото две лещени зърна от под всяко око. А явни торбички не съм имала, по скоро беше подутина под долните мигли като повече кожа. И бръчки:( При мен по големия проблем беше в горния клепач, но реших че и без това ще е операция, да е всичко.
Чувала съм че и синините махат по подобен начин, но не съм наясно, предполагам всеки пл. хирург би отговорил.
Никога нищо не ме е боляло! Писала съм вече че единствения дискомфорт ми беше, че веднага след операцията не можех да докосвам двата си клепача и се уплаших че ми е изрязал твърде много и никога няма да си ги докосна:( И очите ми ставаха едни сухи... Това беше до първата сутрин, отока беше спаднал и всичко си беше ок:)

МЕРИ
16th August 2007, 11:26
Здравейте на всички

Някой правил ли си е блефаропластика при д-р Михайлова в Пловдив ?
Имате ли нейни координати ?

Ланфеар
29th October 2007, 15:08
Здравейте!
Предстои ми трансконюктивална блефаропластика за премахване на малки торбички под очите + лазер на околоочното пространство за премахване на тъмните петна и свиване на кожата. Лапароскопията ще прави д-р Ильо Стоянов. И аз, като всеки новобранец, съм леко неуверена и притеснена и за това да питам - има ли отзиви и какво да очаквам след това?

Nina_
22nd November 2007, 17:59
Ланфеар, направи ли операцията? Сподели отзиви!

ultimate
28th November 2007, 18:15
Аз също се интересувам от начините за премахване на тъмни кръгове под очите. Като че ли с възрастта там и кожата се отпуска и когато се слага коректор или фон дьо тен, направо е идиотски. При млада кожа това действа, но при по-зряла..... Какъв е начинът за премахване?

laguna
27th March 2008, 00:02
здравейте, всички , това е въпросът на живота ми, може би ще реагирате коко глупаво, да имала съм и по-сериозни проблемни, но този си состава винаги и ме е комлексирал до болка, винаги..... :(

всъщност това е една от най-големите ми мечти, да премахна сенките под очите си, а с годините колкото повече ми избягва куража, и мечтата ми избледнява, толкова зле става иположението, нали се сещате - бръчици, опусната кожа...все още съм на 29, но знаете какъв вид дава този проблем

та, бих искала да вИ питам, прочетох всичко, повярвайте ми това е една от най-съкровените ми мечти, за да се почувствам напълно нормално и аз 1 път в този живот...така че искам вашите мнения, съвет, страх ме е, а не искам повече да живея с този проблем.....

какво ли не съм понесла - да ме смятат за наркоманка, да ми го крещят в лицето на улицата, да ми казват че имам болнав вид, бледа, болна, недоспала, и какво ли още не....колко ли подигравки съм преглътнала, унижения,....не , не ми говорете за коректори, грим и добро настроение, ок, съгласна съм, но искам да изглеждам 1 путт като всички други, изобщо винаги съм се чувствала различна, не-нормална, а повярвайте ми е моите синьо-лилави кръгове са ужасни, много тъмни и под цялото око от ъгъл до ъгъл, а освен всичко с тази ми бяла коя, и имам и пигментаци в тъмно кафяво, и на всичкото отгоре може да Ви е странно но кръговете ме болят, и костите под очите, и ми парят клепачите...

Изследвания всякакви, резултати никакви, за съжаление и мама има такива, само че тя носи очила, а и е на възраст на която не и пука

от години работя за мечтата си, събрах пари, но сега ме е страх все повече, моля Ви....помогнете ми да събера кураж, ходила съм на консултации с няколко хирурга...не особено обнадеждаващи, всеки казва че нямя операция точно за сенките под очите.....остана ми само д-р Георгиев, имам чувство че ще е той, но ако знаете че повече от гоодина минавам покрай кабинета му и ме е страх, трябва ми някой да ме набута с шут и каквото става да става

сигурно и Вас Ви е било страх, но мене ужасно много, а по природа съм смела, но явно за други неща, казват и че съм симпатична, но аз често се чувствам грозна, даже ужасно, много е трудно да живееш с този комплекс, години, и то по рождение

Кажете при кой, какво ли не съм изчела, пратете ми снимки, моля Ви, дайте ми кураж, моля Ви

и sorry че съм толкова подробна, но .................

diastemma
27th March 2008, 13:22
Имам приятелка с тъмни кръгове под очите поради по-тъмна пигментация на кожата. Това не може да се премахне хирургично или с физиотерапия, за съжаление. Нямаш причини да се чувстваш зле по този повод - консултирай се с гримьор, който да те научи как да ги прикриваш, толкова е просто:)

nev9
8th October 2008, 12:41
:roll:

beibi9
19th December 2008, 11:39
Здравейте, преди 2 седмици си правих блефаропластика при д-р Мария Михайлова в Пловдив. От една година се интересувам , ровя се по сайтове, форуми и тн, и съвсем случайно попаднах на едно интервю на д-р Кръстинова (всички които се интересуваме от пластична хирургия знаем коя е) , в което тя споменава името на д-р Михайлова като нейн асистент във Франция. Това което ме убеди да си направя операция при д-р Михайлова е че тя е не само пластик но и офтамолог, което е много важно. Доколкото съм чела в Щатите такива операции на очите се правят от офтамолози пластици, докато в БГ май е по-скоро изключение. Открих я в клиника Луксор в Пловдив , записах си час -изключителна жена, много бях впечатлена. 2 седмици по късно ми беше операцията. Самата операция е около час, след това 4 часа седях с превръзки, нощувах в болницата (никакви забележки, сестрите ни проверяваха на 10-20 минути, много отзивчиви) защото докторката искаше да ме види на сутринта. Първия и втория ден имаше оттоци и подуто, от третия ден много бързо се оправих,но като цяло е мина много леко и съм много щастлива че взех това решение да да ги коригима защото сега наистина се чуствам много добре и най-важното се харесвам още повече. Весели празници на всички!

ina79d
20th January 2009, 10:14
След корекцията лекаря ми показа това което беше махнал от "торбичките" под очите ми. Това беше някаква мазнинка да кажем колкото две лещени зърна от под всяко око. А явни торбички не съм имала, по скоро беше подутина под долните мигли като повече кожа. И бръчки:( При мен по големия проблем беше в горния клепач, но реших че и без това ще е операция, да е всичко.
Чувала съм че и синините махат по подобен начин, но не съм наясно, предполагам всеки пл. хирург би отговорил.
Никога нищо не ме е боляло! Писала съм вече че единствения дискомфорт ми беше, че веднага след операцията не можех да докосвам двата си клепача и се уплаших че ми е изрязал твърде много и никога няма да си ги докосна:( И очите ми ставаха едни сухи... Това беше до първата сутрин, отока беше спаднал и всичко си беше ок:)Аз си правих долна блефаропластика на 19.12.2008 г.днес ми е 32 ден от операцята лявото око леко ме дърпа на вън и под шева има малко удебеление,дясното в външния ъгъл има малко някаква мазнинка която стой леко като прихлупнато,лекаря ми каза ,че всичко това ще се изглади и оправи с времето,но аз съм много притеснена.Бенджи,ти имаше ли нещо такова, и като си гримирам със спирала долните мигли още усещам там леко като изтръпване.Нормално ли е.

ina79d
20th January 2009, 10:22
Здравейте, преди 2 седмици си правих блефаропластика при д-р Мария Михайлова в Пловдив. От една година се интересувам , ровя се по сайтове, форуми и тн, и съвсем случайно попаднах на едно интервю на д-р Кръстинова (всички които се интересуваме от пластична хирургия знаем коя е) , в което тя споменава името на д-р Михайлова като нейн асистент във Франция. Това което ме убеди да си направя операция при д-р Михайлова е че тя е не само пластик но и офтамолог, което е много важно. Доколкото съм чела в Щатите такива операции на очите се правят от офтамолози пластици, докато в БГ май е по-скоро изключение. Открих я в клиника Луксор в Пловдив , записах си час -изключителна жена, много бях впечатлена. 2 седмици по късно ми беше операцията. Самата операция е около час, след това 4 часа седях с превръзки, нощувах в болницата (никакви забележки, сестрите ни проверяваха на 10-20 минути, много отзивчиви) защото докторката искаше да ме види на
сутринта. Първия и втория ден имаше оттоци и подуто, от третия ден много бързо се оправих,но като цяло е мина много леко и съм много щастлива че взех това решение да да ги коригима защото сега наистина се чуствам много добре и най-важното се харесвам още повече. Весели празници на всички!
И аз ходих при нея на консултация,но за датата която аз исках за операция тя каза ,че заминава в чужбина ,за дълго -може би постоянно, а аз не можех по ранна дата от 19.12.08г

beibi9
20th January 2009, 13:40
Ни мисля, че завинаги е заминала, понеже се видях с нея на 5 Януари, да види как зарастват белезите и всичко останало, и понеже на едното око имам много лека асиметрия, която всичките ми познати твърдят, че въобще не се забелязва, но както и да е , д-р Михайлова каза, че има още време през което кожата окончателно да се изглади и да спадне лекия отток на въпросното око , и уговорката ми с нея е за началото на Април, когато тя ще се върне , да си запиша час и да видим дали всичко е както трябва , защото тогава ще са минали 4 месеца от операцията и се предполага че вече ще са наяве окончателните резултати. Специално на мен ми каза, ако продължава да я има тази лека асиметрия , за която тя каза че според нея с времето ще се оправи, ще се наложи минимална намеса, и да не се притеснявам , КАТО задължително да си мажа белезите със слънцезащитен крем поне 3 месеца.

patrisha
2nd July 2009, 08:27
Виждам че няма нови мнения по темата, но се надявам някой да се включи. Събирам информация за тази процедура и ще ми бъде полезно ако още някой сподели къде си е правил и доволен ли е, може и на лични. За момента се колебая между Динев и Заякова.

borianaa
9th July 2009, 20:55
za6to pri toq doktor kadeto bendji se se operirvala e tolkova evtino tova me pritesnqva .kade da otida ve4e ne znam kajete miiiiiiiiii

borianaa
9th July 2009, 20:57
iskam da si napravq na dolni klepa4i .molqvi kajete mi kade ? obarkana sam ve4e ot tolkova kliniki i tolkova doktori .iskam da govorq s nqkoi koito si e pravil

borianaa
10th July 2009, 12:04
za6to nikoi ne pi6e kade se operirva i v koq klinika

Cvetellina
30th July 2009, 19:19
Казвам се Ралица, на 32г съм и си направих операция (блефаропластика) на 01.06.2009г при д-р Мария Михайлова в Пловдив. Направо ме обезобрази! Имах мастни натрупвания на долните клепачи и торбички и заради това си направих блефаропластика. Д-р Мария Михайлова ми изряза много горните клепачи, особено левия и сега не ми се затварят очите напълно (лагофталм) Имам асиметрия, двете очи са ми различни. Десният клепач ми е удебелен. Имам проблем с щитовидната жлеза (тиреотоксикоза) и точно заради това не е трябвало да се реже и милиметър от горните клепачи. Сега имам не само естетичен проблем, но и здравословен, защото окото може да изсъхне при условие, че не се затваря напълно. Платих за всичко това 1700 евро. Най-хуманната професия наистина се е превърнала в търговия. ..За повече информация и снимки може да пишете на raligene@yahoo.es[/quote]

diadora
31st July 2009, 00:07
Много гадно :( И много страшно...Има ли начин да се намалят щетите..

patrisha
31st July 2009, 06:56
Наистина е страшно, и най-лошото е че въпросната докторка е офталмолог и би трябвало да знае до какви проблеми може да доведе неправилно извършената интервенция. Защото в случая според мен не е трябвало да се реже кожа, а да се отстранят само мастните натрупвания. На 32 години човек едва ли има толкова отпусната кожа на клепача, че да е за изрязване. Но явно от операции по клинични пътеки се печели далеч по-малко отколкото от пластики ... Затова всеки с медицинско образование твърди, че може да прави всякакви операции, а последствията за съжаление са за сметка на пациента. Искрено ти съчувствам за станалото, ако е възможно нещо да се поправи в никакъв случай не се обръщай към същата лекарка и дори смятам, че трябва да търсиш обезщетение /дано имаш епикриза или някакъв документ, с който можеш да докажеш, че си оперирана от нея/.

emiko
31st July 2009, 09:15
Cvetellina, това е ужасно, което ти се е случило! Опитай се да не изпадаш в депресия, решение винаги има, но ще го намериш единствено ако запазиш самообладание. Аз съм с подобна съдба, също обезобразена, но друга част от лицето, минах през ада, все още има неща за корекции, знам как се чувстваш....
Опитай се да си вземеш парите обратно и търси друг хирург!
Говори за проблема си, не се затваряй в себе си!
Тук във форума също ще намериш подкрепа, сигурна съм!

Cvetellina
3rd August 2009, 21:55
Благодаря на всички за оказаното внимание.Емико, сподели моля те какво точно ти се е случило и при кой доктор пострада.Сега добре ли си?Каде отиде за да те оправят?Всяка информатция ще е от полза.Благодаря и до скоро.

emiko
4th August 2009, 13:43
Cvetellina, проблемът при мен е в носа, писала съм подробно в раздел "Ринопластика" в темата за Цветков. Направих реоперация при Джамбазов, но това след почти 5 месеца, не ме питай как се чувствах през тези 5 месеца, всъщност предполагам така, както ти в момента се чувстваш.
Сега ми предстои трета ринопластика, която в очите на всичките ми близки е просто каприз, но всъщност аз правя всичко това за себе си и за мен е важно, като се погледна в огледалото да виждам това, което на МЕН ми харесва.
Използвай омразата която сега се генерира в теб , трансформирай я в енергия, която да ти помогне да се справиш в този труден момент, не я оставяй да те разруши!

Cvetellina
4th August 2009, 17:40
Eliko, благодаря ти за отговора.Не знам как си намерила сили, но аз незнам дали ще се справя.Нямам желание за нищо.Много ме е страх да не се получи зле отново.Незнам какво да правя.

ramona
10th August 2009, 00:38
към Ралица:Опитвам се да си набивам в главата ,че духът е това ,което прави от човека личност, а не външността.Трябва да го преодолея и да продължа да живея

ramona
10th August 2009, 01:13
Аз също пострадах от въпросната Мария Михайлова.Умишлно пропускам Доктор пред името и.На 15.04.2009г си направих блефаропластика на горни и долни клепачи.Савсем закономерно имах тежък възстановителен период,с инфекция на очите и меките тъкани около тях.Сега вече резултатите са налице.Асиметрия,удебелени белези.Левият горен клепач много изрязан,окото не се затваря.В следствие-изсъхване на роговицата.Срязани долни клепачи и двата,в слъзните канали.Ретракция или провисване на долните клепачи под ириса.Но най гадното е ,че лицето ми в тази част е издълбано до костта.Имам само кожа и околоочният мускул отдолу,който при всяка мимика изпъква.Вече не мога да се усмихвам.Приличам на изкормена риба.Лицето ми е опустошено

patrisha
10th August 2009, 11:17
Ужасно е, че се случват такива неща. В последния брой на списание "Прическа и стил" има статия, за въпросната "докторка", явно си е платила за реклама с цел привличане на нови "опитни зайчета". Дано има някакъв начин да се оправят нещата при вас двете. Рамона, мисля, че с липофилинг може да се коригира издълбаното до кост място, но за останалото може да каже само специалист. А не сте ли помислили да си потърсите правата по някакъв начин? За това, което ви е причинила би следвало не само да ви върне парите, а и да ви плати обезщетение. Мисля, че заедно бихте постигнали повече. Тук не става въпрос само за недобър естетичен резултат, а и за здравословен проблем. Във форума имаше една журналистка, бихте могли да потърсите и нейното съдействие. Заплахата да бъде изобличена в медиите може да накара "лекарката" да ви върне поне парите за операциите, те и без друго ще са ви необходими за корекции.

ramona
10th August 2009, 22:52
Не знам дали ще имам сили и нерви, да си тъся правата.Ще реша.От силният стрес и депресия, си докарах нов здравословен проблем.Един възел на щитовидната жлеза се е акивирал и расте много бързо.Трябва да взимам мерки.Вече се чувствам-втора ръка човек

patrisha
11th August 2009, 08:16
Напълно те разбирам, аз също имах несполучлива операция, но мамопластика и така и не си потърсих правата, защото ми писна да ходя до София и да се опитвам да разговарям с доктора си, а той да се измъква. При мен обаче здравословен проблем не е имало, просто имам асиметрия, едната гърда е малко по-сплескана и разлята встрани, но със сутиен не се забелязва много. И ще се коригирам при друг лекар. Но при теб и Цветелина нещата са много по-различни. И мисля, че дори няма да се наложи да стигате до съд, достатъчно ще бъде да й пратите адвокат с исканията си - поне да ви възстанови сумата. Имаше една съфорумка, която си взе парите за несполучлива операция на носа от Емил Георгиев, за което и се възхищавам. Ако всички бяхме като нея, може би и докторите щяха да са по-предпазливи в действията си и нямаше да се захващат с операции, които не умеят.

Iliana81
13th August 2009, 09:48
Кое е по препоръчително за жена на 29 с леки бръчки и сенки? Ботокс или блефаропластика? Искам да изгладя проклетите бръчици, много ме дразнят и ми развалят усмивката :cry: Сенките не ме дразнят толкова колкото бръчките, а когато имам натоварен период се появяват и торбички :( Искам най накрая да реша този проблем, искам свежо лице
:(

patrisha
13th August 2009, 09:54
Къде точно са бръчките - по клепача или отстрани на очите, т.нар.пачи крак? Тъмни сенки не се коригират с операция или ботокс, понякога помага химичен пилинг, но това най -добре ще ти каже дерматолог. А за пачи крак ботокса е добър вариант. Блефаропластката е подходяща при увисване и набръчкване на горни клепачи и торбички на долни.

Iliana81
13th August 2009, 10:09
Пачи крак. Всички ме убеждават че това са мимически бръчки, обаче ги нямах преди няколко години. С всяка година се задълбочават все повече и вече ми прищрака лампичката че е време да взема мерки. Чух че в СкинЛине правят ботокс процедури.

patrisha
13th August 2009, 10:39
Аз си правих мезотерапия на лице в Скин лайн и видимо имах подобрение на тези бръчки, както и освежаване на цялото лице. Наесен мисля да правя пак. За блефаорпластика може би ти е рано още, рядко се прави в тази възраст, обикновенно при наследствени паднали клепачи или торбички. При теб явно са в резултат на преумора, щом не са постоянни.

si
13th August 2009, 21:56
Искам да си направя блефаропластика на горния клепач.Засега нямам торбички и врязани бръчки около очите, но горния ми клепач сякаш е увиснал към окото.Смятам че след такава операция, очите се отварят и съвсем друго става излъчването.А дали може да се промени и формата , например да ги направиш по -бадемовидни?.Мислех си, че това е най-лесната операция, но като чета написаното по-горе от Cvetellina,направо ме побиват тръпки.Искам да се насоча към добър пластичен хирург и ако някой е по-запознат, нека пише ....

sibi
13th August 2009, 23:47
Може би браулифтът е по-подходящ за резултата, който ти искаш.

patrisha
14th August 2009, 06:43
Не знам дали браулифта е по-подходящ, но в България го предлагат две-три клиники. В София по-конкретно Стоянов и Георгиев. Аз лично не бих препоръчала нито единия от двамата. От Стоянов аз съм си патила с неуспешна операция, а когато започнах да се интересувам от блефаропластика, ми писа едно момиче от друг форум, която си е правила браулифт при Георгиев и е обезобразена. Сега чака да минат няколко месеца за да търси корекция, и то другаде. Каза ми също,че много от лекарите направо и отказват да се заемат с нейния случай, защото след проблемите които й е създал Георгиев, никой не гарантира резултат. За психическото й състояние няма какво да ви обяснявам. Въпреки всичко намери сили да се свърже с мен и да ме предупреди. За блефаропластиката изчакай, аз вече имам насрочена дата, ще пиша след това.

si
16th August 2009, 13:35
Ок! Ще чакам, искам да ми разкажеш с подробности ....Успех!

justpetya
18th August 2009, 16:22
Моля за няколко имена на добрите в блефаропластиката.

gwendoline
18th August 2009, 19:17
Може би браулифтът е по-подходящ за резултата, който ти искаш.
Подкрепям. Блефаропластиката е по-драстична процедура и малко повече коже ако се отстрани - ефектът е непоправим. Аз лично не съм видяла лош резултат от браулифт. Браулифтът е най-хубавата операция, която съм си правила, честно казано.

patrisha
22nd August 2009, 15:12
Здравейте всички които се интересувахте от тази тема. Най-после си направих дълго планираната блефаропластика. Операцията ми беше при доктор Заякова от клиника Камий. Коригира ми горен и долен клепач. Вчера ходих да ми махне лепенките и конците, още съм малко подута, имам и леки сининки, но не са нещо фрапантно, все пак е едва шести ден от операцията. Белезите са едва забележими, изобщо всичко изглежда добре. След две седмици съм на контролен преглед и ще си взема снимките. Заитнересованите да ми пратят на лични мейл или скайп. Ако имате някакви въпроси, пишете. :girl_kiss2:

gwendoline
22nd August 2009, 17:57
Патриша, леко възстановяване от мен! :2020:

patrisha
23rd August 2009, 08:06
Благодаря Гуен! :2015:

si
23rd August 2009, 21:33
Леко възстановяване и от мен :1203:

emiko
24th August 2009, 09:22
Патриша :good_luck:

kerasaki
4th September 2009, 19:18
Искам да се обърна към Ралица и Рамона, момичета ТЪРСЕТЕ СИ ПРАВАТА!!!!!! НЕ СЕ ПРИМИРЯВАЙТЕ С ТАЗИ ГАДНА СИТУАЦИЯ!ОБЕДИНЕТЕ СЕ ДВЕТЕ ЗАЕДНО И Я СМАЧКАЙТЕ ТАЗИ "доктор Михайлова", напишете писма до всички списания, които дават инфо за пластични операции,козметични процедури и т.н.Направете и колкото се може повече антиреклама НЕКА НЯМА ПОВЕЧЕ ОБЕЗОБРАЗЕНИ МОМИЧЕТА. Ако мога с нещо да помогна аз съм насреща :shooting: :shooting: :shooting:

patrisha
6th September 2009, 13:35
Si, Emiko благодаря ви ! Липсвах известно време и затова не съм писала. Тия дни трябва да отида на консултаця, вече минаха три седмици от операцията. Отоци имам малко само сутрин, после спадат, синините изчезнаха преди седмица, белезите съвсем леко си личат, повече на долните клепачи, надявам се да изчезнат скоро.

emiko
7th September 2009, 08:21
patrisha, радвам се, че се чувстваш добре!
Когато решиш /ако естествено имаш желание/ ще се радвам да видя резултата :D

patrisha
11th September 2009, 09:07
За всички, които чакат снимките ми : в понеделник съм на контролен преглед. След това, тези които са ми пратили мейл или скайп ще могат да видят резултата. :1201:

emiko
11th September 2009, 09:09
patrisha, чакам с нетърпение :2020:

patrisha
23rd September 2009, 20:31
На всички които проявиха интерес към блефаропластиката ми искам да съобщя, че с всеки изминал ден съм все по-доволна от резултата. Сега си мисля, че малко избързах със снимките, още имах оттоци и снимките не даваха много реална представа, но скоро ще се снимам пак и ще пусна нови.

nev9
30th September 2009, 15:14
Аз също пострадах от въпросната Мария Михайлова.Умишлно пропускам Доктор пред името и.На 15.04.2009г си направих блефаропластика на горни и долни клепачи.Савсем закономерно имах тежък възстановителен период,с инфекция на очите и меките тъкани около тях.Сега вече резултатите са налице.Асиметрия,удебелени белези.Левият горен клепач много изрязан,окото не се затваря.В следствие-изсъхване на роговицата.Срязани долни клепачи и двата,в слъзните канали.Ретракция или провисване на долните клепачи под ириса.Но най гадното е ,че лицето ми в тази част е издълбано до костта.Имам само кожа и околоочният мускул отдолу,който при всяка мимика изпъква.Вече не мога да се усмихвам.Приличам на изкормена риба.Лицето ми е опустошено

По-некадърна, лицемерна и комерсиална жена няма! Не ходете при тази Мариа Михайлова, която изобщо не може да се нарече "доктор", а камо ли "пластичен хирург"! ТЯ НЕ РАЗБИРА НИЩО АМА НИЩО ОТ ЕСТЕТИЧНА И ПЛАСТИЧНА ХИРУРГИЯ! Има вече доста момичета осакатени от нея! НЕКАДЪРНА ИЗМАМНИЦА! ТРЯБВА ВСИЧКИ, ПОСТРАДАЛИ ОТ НЕЯ ДА СЕ ОБЕДИНЯТ И ДА Я СЪДЯТ И ДА И ОТНЕМАТ ПРАВОТО ДА СЕ ДОКОСВА ДО ЛИЦАТА И ОЧИТЕ НА ХОРАТА, ЗА ДА НЯМА ПОВЕЧЕ ОБЕЗОБРАЗЕНИ И НЕЩАСТНИ МОМИЧЕТА ОТ НЕЯ!

nev9
30th September 2009, 15:19
Искам да се обърна към Ралица и Рамона, момичета ТЪРСЕТЕ СИ ПРАВАТА!!!!!! НЕ СЕ ПРИМИРЯВАЙТЕ С ТАЗИ ГАДНА СИТУАЦИЯ!ОБЕДИНЕТЕ СЕ ДВЕТЕ ЗАЕДНО И Я СМАЧКАЙТЕ ТАЗИ "доктор Михайлова", напишете писма до всички списания, които дават инфо за пластични операции,козметични процедури и т.н.Направете и колкото се може повече антиреклама НЕКА НЯМА ПОВЕЧЕ ОБЕЗОБРАЗЕНИ МОМИЧЕТА. Ако мога с нещо да помогна аз съм насреща :shooting: :shooting: :shooting:

Аз съм поредната пострадала от тази, която се най-нахално и безочливо се нарича "доктор" Михайлова от Пловдив! Прави ми блефаропластика и резултатът е УЖААААСЕН!!!! "Д-Р МАРИЯ МИХАЙЛОВА" ОТ МИЗЕРНАТА ЧАСТНА БОЛНИЦА "ЛУКСОР" В ПЛОВДИВ МЕ ОБЕЗОБРАЗИ И ПРЕДЛАГАМ ДА СЕ СЪБЕРЕМ И ДА ЗАВЕДЕМ ДЕЛО СРЕЩУ НЕЯ! МОМИЧЕТА, ПИШЕТЕ МИ НА ЛИЧНИЯ E-MAIL. ЧАКАМ!

nev9
30th September 2009, 15:27
Eliko, благодаря ти за отговора.Не знам как си намерила сили, но аз незнам дали ще се справя.Нямам желание за нищо.Много ме е страх да не се получи зле отново.Незнам какво да правя.

ОБАДИ МИ СЕ НА ВСЯКА ЦЕНА! ЗАЕДНО ЩЕ ИМАМЕ СИЛИ ДА Я ПОСТАВИМ НА МЯСТО! УЖАСЕНА СЪМ ОТ ТОВА, КОЕТО МИ НАПРАВИ! ИСКАМ ДА СИ ВЪРНЕМ ПАРИТЕ! ЩЕ СИ НАПРАВИМ КОРЕКЦИЯ ПРИ ДРУГ ДОКТОР! ОБАДИ МИ СЕ!!!!

nev9
30th September 2009, 15:49
И аз ходих при нея на консултация,но за датата която аз исках за операция тя каза ,че заминава в чужбина ,за дълго -може би постоянно, а аз не можех по ранна дата от 19.12.08г
НЕ ХОДИ ДА СЕ ОПЕРИРАШ ПРИ "Д-Р" МАРИЯ МИХАЙЛОВА ОТ ЛУКСОР В ПЛОВДИВ ЗА НИЩО НА СВЕТА!!! - КАЗВАМ ТИ ГО, ЗАЩОТО АЗ СЪМ ОБЕЗОБРАЗЕНА, ТАЗИ НЕ ЗНАЕ КАКВО Е ЕСТЕТИКА, А ЗА ПЛАСТИЧНА ХИРУГРИЯ Е ЧЕЛА НЯКЪДЕ ПО СПИСАНИЯТА...АМА И ПОНЯТИЕ СИ НЯМА КАК ДА Я ПРАКТИКУВА !!! ЗАБРАВИ!!!

ina79d
1st October 2009, 12:35
И аз ходих при нея на консултация,но за датата която аз исках за операция тя каза ,че заминава в чужбина ,за дълго -може би постоянно, а аз не можех по ранна дата от 19.12.08г
НЕ ХОДИ ДА СЕ ОПЕРИРАШ ПРИ "Д-Р" МАРИЯ МИХАЙЛОВА ОТ ЛУКСОР В ПЛОВДИВ ЗА НИЩО НА СВЕТА!!! - КАЗВАМ ТИ ГО, ЗАЩОТО АЗ СЪМ ОБЕЗОБРАЗЕНА, ТАЗИ НЕ ЗНАЕ КАКВО Е ЕСТЕТИКА, А ЗА ПЛАСТИЧНА ХИРУГРИЯ Е ЧЕЛА НЯКЪДЕ ПО СПИСАНИЯТА...АМА И ПОНЯТИЕ СИ НЯМА КАК ДА Я ПРАКТИКУВА !!! ЗАБРАВИ!!!
Няма, няма, благодаря за споделеното.
Благодаря на Господ , че така се стекоха обстоятелствата, и не се оперирах при нея.
Пожелавам успех за разрешаването на проблема. :2011:

Cvetellina
3rd October 2009, 11:30
Трябва да се обединиме всички пострадали при Мария Михайлова и да я садиме.Ако не може да заведеме садебен иск.Ще заведеме гражданско дело.Срока за него е 5год. след операцията.Трябва да изпратиме информация по медий и навсякаде кадето мове, за да не ходи никой при тая касапка.Пишете ми e-mail

nev9
5th October 2009, 09:46
Трябва да се обединиме всички пострадали при Мария Михайлова и да я съдиме.Ако не може да заведеме садебен иск-ще заведеме гражданско дело.Срока за него е 5год. след операцията.Трябва да изпратиме информация по медий и навсякаде кадето мове, за да не ходи никой при тая касапка.Пишете ми e-mail

Представете си с цялата си наглост и безочие тази некадърница се представя като д-р Мария Михайлова специалист по естетична пластична хирургия! Потресаващо! Тая не знае какво прави, бе хора! Тя няма представя, ама ни най-малка как се прави естетична пластична хирургия! Ще си получи заслуженото това е сигурно! :2011: :shooting: :shooting:
Цвети, провери си личния e-mail!

nev9
5th October 2009, 10:25
za6to nikoi ne pi6e kade se operirva i v koq klinika

Виждала съм 3 момичета (жени), които си оперираха клепачи при д-р Динев във Вита. Двете с блефаропластика с разрези на горни долни клепачи - мога да кажа,ч е и двете изглеждат много добре след операцията, като изключим дребни прещипвания и детайлчета на долните клепачи, на горните не се личи шев и са много добре, много по-добре от преди операцията! Друго момиче си прави само горни клепачи при него с махане на кожа - мога да кажа, че разрезите й бяха криви и имаше разлики в двете очи видимо до 3-тия месец, след което кожата се "намести" легна си както трябва и резултатът е положителен... Д-р Динев работи добр, но малко бързичко, т.е. някой би казал, че бачка леко "като на конвеер", но ако се постарае и бе бърза, може да те направи супер добре. Така че пак е относително! Той не практикува обаче трансконюнктивна блефаропластика! А за Вита какво да ви кажа - нямам много добри впечатления! И защо по дяволите ваемат парите ПРЕДВАРИТЕЛНО!

nev9
5th October 2009, 10:25
za6to nikoi ne pi6e kade se operirva i v koq klinika

Виждала съм 3 момичета (жени), които си оперираха клепачи при д-р Динев във Вита. Двете с блефаропластика с разрези на горни долни клепачи - мога да кажа,ч е и двете изглеждат много добре след операцията, като изключим дребни прещипвания и детайлчета на долните клепачи, на горните не се личи шев и са много добре, много по-добре от преди операцията! Друго момиче си прави само горни клепачи при него с махане на кожа - мога да кажа, че разрезите й бяха криви и имаше разлики в двете очи видимо до 3-тия месец, след което кожата се "намести" легна си както трябва и резултатът е положителен... Д-р Динев работи добр, но малко бързичко, т.е. някой би казал, че бачка леко "като на конвеер", но ако се постарае и бе бърза, може да те направи супер добре. Така че пак е относително! Той не практикува обаче трансконюнктивна блефаропластика! А за Вита какво да ви кажа - нямам много добри впечатления! И защо по дяволите ваемат парите ПРЕДВАРИТЕЛНО!

patrisha
5th October 2009, 11:32
Ами то май навсякъде ги вземат предварително, но това няма никакво значение, защото и без това резултата се вижда след известно време. Според мен по-важно е как се отнасят след това, ако нещо не се е получило както трябва. А практиката показва, че обичайната реакция на повечето доктори е да обясняват, че твоя организъм реагирал неправилно, твоята физиология е проблема, не лошо свършена работа, в никакъв случай проблема не е по тяхна вина. Е, ако си много "нахална", може да ти направят корекция, след допълнително заплащане, разбира се.

emata
6th October 2009, 15:27
Здравейте на всички!Искам да попитам някой правил ли си е т.нар. ендоскопска или трансконюктивална блефаропластика.Знаете ли как варират цените?Порових доста в нета и има само инфо за Есте клиник но цената ми се вижда доста височка 1900 евро,а уж е по лека интервенция от нормалната.На 32 съм ,но мисля че кожата ми е добре само имам торбички откакто се помня,но страшно ме комплексират.Ако може да ме насочите как е по-добре и кой е добър в тази насока.Предварително Благодаря :)

Mena
6th October 2009, 15:37
Цената на една ендоскопска операция няма как да е ниска, самата ендоскопска техника е скъпа и изисква по-специфични умения от хирурга.

patrisha
6th October 2009, 15:40
По принцип това е процедура, изискваща скъп инструментариум, значи няма как да е евтина. Доколкото си спомням обаче от това което четох за нея, отстраняват се мастните натрупвания, след което кожата се стяга с процедури алума терапия или друг вид лазер. Това означава, че ако не си от София, няма как да ходиш на процедури два пъти седмично.

nev9
6th October 2009, 16:12
Здравейте на всички!Искам да попитам някой правил ли си е т.нар. ендоскопска или трансконюктивална блефаропластика.Знаете ли как варират цените?Порових доста в нета и има само инфо за Есте клиник но цената ми се вижда доста височка 1900 евро,а уж е по лека интервенция от нормалната.На 32 съм ,но мисля че кожата ми е добре само имам торбички откакто се помня,но страшно ме комплексират.Ако може да ме насочите как е по-добре и кой е добър в тази насока.Предварително Благодаря :)
Да, аз съм с трансконюнктивна на долните клепачи! при въпросната д-р Мария Михайлова - вече ми се повръща от името, но по-добре да го споменавам, за да знаят всички - и така : резултатът е некадърно скалъпени недооформени долни клепачи. Наистина няма разрези външни и зарастването е по-бързо и по-леко, на третия ден все едно нищо не е било, ако са ти я направили както трябва с прецизно отстраняване на масните джобове и нежна пластика на стената, и мускула, ако се налага. В случая обаче резултатът е безумен! НЕ СТЪПВАЙТЕ ПРИ ТАЯ ИДИОТКА МАРИЯ МИХАЙЛОВА ОТ ПЛОВДИВ! НЕ РАЗБИРА НИЩО ОТ ЕСТЕТИЧНА И ПЛАСТИЧНА ХИРУРГИЯ НА КЛЕПАЧИ! Обърни се по-скоро към д-р Ильо Стоянов или се насочи към чужбина най-добре! Успех!

emata
6th October 2009, 17:58
Благодаря за бързите отговори момичета ,но не разбрах струва ли си да избера този метод щом и Nev не е доволна от резултата.Просто съм много объркана,хем искам да се оперирам хем като чета как може да не попадна на добър доктор и да ми се случи нещо подобно.... :2005:
И при нормалната ли има тези рискове?

patrisha
7th October 2009, 06:43
Nev9 не едоволна, защото е попаднала на некадърна докторка. Ако е правилно направена, тази процедура е добра, особено за по-млади пациетнти, при които не се налага изрязване на кожа, т.е. кожата не е отпусната, а се отстраняват само мастни натрупвания. Иначе аз съм с блефаропластика на горни и долни клепачи, с изрязване на излишна кожа. Трябва да кажа, че белезите са незабележими след две-три седмици. Доволна съм от резултата, видимо се подмладява лицето.

patrisha
7th October 2009, 06:49
Между другото, останлите недоволни момичета са също пациентки на некадърната Михайлова. Така че дотук имаш напредък в избора - определено знаеш при кого НЕ ТРЯБВА ДА ХОДИШ. :)
Сега остана да решиш къде ще отидеш на консултация. Е, желая ти успех! :2043:

emata
7th October 2009, 16:38
Patrisha кой ти прави операцията?Каза че си доволна.Има ли някой мнение за работата на д-р Ильо Стоянов ?Освен тази Михайлова ,май само той прави такъв вид блефаропластика.Четох и за мезотерапия на тази област ако някой си е правил нека сподели има ли ефект?

patrisha
7th October 2009, 19:54
Оперира ме доктор Заякова от клиника Камий, Варна. Тази процедура, за която питаш я прави и Георгиев, но от изброените аз бих предпочела Стоянов, въпреки, че от друг вид операция при него съм недоволна. Иначе традиционната блефаропластика се прави от всички или почти всички пластични хирурзи. За някои от тях може да намериш мнения във форума. Мезотерапия съм си правила на цялото лице и бих казала , че резултата надмина очакванията ми. Правих я преди година, сега правя пак. Смятам обаче, че не трябва да се чака толкова време, може би на шест месеца е добър срок. Конкретно около очите се третира зоната на "пачия крак".

emata
8th October 2009, 09:43
Мерси много за инфото Patrisha :2015: Може ли само за мезотерапията да ми кажеш къде да отида?Аз съм от София.

ina79d
8th October 2009, 10:13
[quote="patrisha"Мезотерапия съм си правила на цялото лице и бих казала , че резултата надмина очакванията ми. /quote]

И може ли някой да каже в Сф, къде правят качествена мезотерапия, но, не на безумната цена за една процедура- 500лв.А трябва за да има ефект 4 процедури = НА 2000 лева.

patrisha
8th October 2009, 11:53
Аз си правих мезотерапията във Варна, в Скин лайн, но сигурно и в София има къде. Те май имат салон и в София, което значи, че ще работят със същите продукти.

ina79d
8th October 2009, 12:54
Аз си правих мезотерапията във Варна, в Скин лайн, но сигурно и в София има къде. Те май имат салон и в София, което значи, че ще работят със същите продукти.
Това не е ли салона на д-р ..... не знам, коя си- Крахтова ли, или не, от която почти всички пропищяха от безумните и цени и лоша р-та.

emiko
8th October 2009, 13:04
http://www.magicline-bg.com/about.php
за тук имам препоръки от една съфорумка :idea:
Аз ходя в друг салон, но мезотерапия не съм правила, макар че все ми я набутват :lol:

pitagor
10th June 2012, 22:26
Бях на консултация за блефаропластика на долни клепачи. Хирургът ми каза, че операцията е сложна и въпреки че при мен няма толкова драстично натрупване, продължавала около два часа. С местна упойка, но и венозно инжектиране на някакъв седатив. Освен това било много неприятно усещането за допир на метал до окото. Притеснява ме освен венозната инжекция, не знам как ще се почувствам от нея, и тези два часа операция. Много дълго ми се струва. Освен това попаднах в нета на някаква бланка за информирано съгласие, която ме хвърли в музиката. Беше написано какво ли не. Моля тези, които са си правили блефаропластика да ми кажат, толкова ли е гадно това усещане за опиране на метал в окото? И въобще как протича операцията. Два часа.... ужас!:sos:

cyberart
1st August 2012, 16:55
Направих си блефаропластика при Палаоро в Италия. Бих искала да попитам с какво трябва да се мажат клепачите след блефатропластиката за да не останат белези ???

petiarad
12th September 2012, 11:06
Здравейте момичета! Най на края и аз реших да направя тази блефаропластика. Имам уговорка с доктор Георгиев и мисля да му се доверя.Кажете ми колко време ще трябва да стоя в клиниката и след колко дни ще ми махнат конците? Става въпрос за горни клепачи..

Jana_Dark
22nd January 2013, 21:31
Здравейте, момичета искам да попитам някоя от вас правила ли си блефаропластика при доц.д-р Димитър Евстатиев и доволни ли сте ? Аз имам ринопластика при него и съм много доволна. Всъщност да уточня операцията е за мъжът ми.Виждам че спрягат името и на Д-р Ефремов и се колебаем на кой да се доверим.

lamosca
27th February 2013, 23:16
Здравейте! Казвам се Камелиям на 46 год. Първо искам да кажа, че негативните коментари относно Др Михайлова идват само от едни и същи хора (засега броя само 2). Хората, които са доволни за жалост не се сещат да пишат във форумите. Затова аз реших да го направя. Лично познавам няколко нейни пациенти, които са много доволни. Аз също ходих при нея и всичко мина чудесно. Бяха ме обезобразили и тя ме спаси. Толкова мило се отнесе с мен, с много професионализъм и съчувствие. Сега се чувствам прекрасно! Това, че някои хора са имали проблем е много тъжно, но самата докторка казва, че не прави чудеса, че всеки пациент зараства по различен начин и че винаги може да има усложнения (примерно инфекциите не ги предизвиква тя, а хигиената на пациента и външните фактори, така че не може за всичко да е виновен докторът). Много е жалко, че хората обвиняват без да разбират от нищо и са доста невъзпитани (това, което прочетох тук просто надхвърля всякакви граници). Да, има доктори касапи, които мислят само за пари, но Др Михайлова НЕ Е от тях!!! И това, че нещо се е случило не винаги зависи от доктора!

Qgodina
20th April 2013, 13:08
Здравейте. На 28 съм, още млада да ми увисва кожата, но имам ужасни торбички под очите от както се помня, нищо не помага. Винаги се грижа добре за кожата около очите си и следя да не ми се получават отоци, но това сякаш е наследствено, баща ми имаше също торбички. Приличам на пияница с тях :( Страхувам се, че в един момент кожата ми просто ще се отпусне и ще увисне... Отделно горните ми клепачи са леко различни - единят е една идея по-затворен от другия, също по рождение - от малка съм така. Обаче много ме е страх от някоя процедура да не ми развали клепачите, отделно съм доста младолика и още ми искат лична карта по заведения, и сигурно бих изглеждала смешно на такава консултация... Какво бихте ме посъветвали?

morena88
21st April 2013, 11:37
Здравейте момичета!Съвсем прясна съм във форума!На 24 години съм и от както се помня имам ужасни торбички под очите,само че с времето стават още по-големи и страшно ме загрозяват наистина са огромни!От това което съм чела знам че доктор Заякова е добра в тази област,но ме интересува дали има и добри хирурзи от Пловдив при които бих могла да извърша тази интервенция (и по точно да практикуват трансконюнктивална блефаропластика).Имате ли впечатления за доцент Юри Анастасов?Надявам се да отговорите,защото вече съм отчаяна и всяко мнение би ми било от полза!Поздрави!

maria_2103
23rd December 2013, 11:31
Здравейте и от мен, искам да помоля да ми препоръчате доктор извършващ блефаропластика и да работи в Пловдив. Аз имам нужда от корекция само на горен клепач, по наследство ми е леко паднал. Моля ви и за ориентировъчни цени, от до. Много ще съм ви благодарна за всякаква информация.

elena85
10th April 2015, 21:42
Zdraveite na vsichki za parvi pat sam v foruma molia za savet....

elena85
10th April 2015, 21:43
Ima li nqkoi???