PDA

View Full Version : Какво мислите за хляба и спорта?


zdrave
30th September 2006, 15:56
:?:
хора, от известно време се чудя по въпроса как да съчетая спортуването и храненето. толкова много диети има, че ми се завива свят и от отдавна съм се отказал да се вслушвам фанатично във всичко, което чуя.

направил съм си собствен режим, койсо според мен е удачен, но след като започна тази поредна медийна кампания срещу пълнозърнестите хлябове съвсем се обърках. знам, че белият хляб не е много полезен, но какъв избор имаме след като пълнозърнестя е пълен с боклуци? Въпросът ми е знае ли някой алтернатива на конвенционалния хляб като изключим домашно, приготвения хляб.

fresh_@
30th September 2006, 16:52
Наскоро видях един хляб "Вита". Взех да го опитам. Не е лош на вкус, дори има хубав вкус. Има няколко вида - многозърнест, пълнозърнест, ръжен и др. На опаковката пише, че е без брашно. Но незнам дали е качествен.

cranberry
30th September 2006, 16:58
алтернативата е да не ядем хляб, няма нищо полезно в него. а мен ако питаш - и нищо вкусно

грамофон
30th September 2006, 18:38
пробвай марката бонус има дори с л-карнитин или царевечен хляб също и картофен има го в метро. хляба е важен в менюто заради скорбялата и нескорбялни полизахариди 1.първите те зареждат 2 спомагат нормализирането на определени процесите в организма(основно не ти позволяват да напълнееш, разбира се ако се натъпчеш нищо неможе да те спаси)

Allure
30th September 2006, 22:12
аз харесвам австриийския ръжен хляб на Нилана,ето какво намерих като информация за него.сега колко е вярно,нямам представа,но освен всичко на мен ми е много вкусен.

Състав: 50% ръжено брашно, богато на минерали, витамини от В група, прекрасен баланс на разтворими и неразтворими растителни влакнини, цели ръжени и пшенични зърна, богати на влакнини, минерали и витамини; малцово брашно от ръжени зърна и кълнове, богати на ценен белтък, ензими и витамин Е; ръжена закваска; ким и кориандър, подобряващи храносмилането
Химичен състав на 100 г хляб:
6.1г белтък; 1.75 г мазнини; 55 г въглехидрати; 15.8 г влакнини
Енергийна стойност: 195 ккал
Здравни ефекти
Съчетава полезното действие на ръженото брашно и пълнозърнестия ръжен и пшеничен хляб;
Богат на минерали – манган, желязо, цинк, магнезий, селен, мед, флуор;
Източник на витамини от група В / В1, В2, ниацин /;
Прекрасно съчетание на разтворими и неразтворими растителни влакнини, повлияващи благоприятно функциите на червата и хормоналния баланс;
Подобрява храносмилането.

zdrave
1st October 2006, 12:32
пробвал съм хляба Бонус и го намирам не лош, но ми е чудно какъв е газа, с който издуват опаковките. предполагам, че е нещо свързано с по-додрото съхранение, но ако не дава на плесените да се развиват, то означава ли че енякакъв вид антибиотик?