PDA

View Full Version : Световният опит в борбата с апетита


Chujdata
10th October 2006, 19:43
Повече от половината жени, страдащи от излишните си килограми, се оплакват от домашната си готварска печка. Ежедневното задължение за приготвяне храната за семейството добавя килограми, - това аксиома ли е, или не? Може ли да се готви, без да се опитва яденето? Или да се опитва, но да не се преяжда? Тук са събрани съвети, дадени от жени от различни страни, съобразно с темперамента и културните традиции...

Италианките, имащи голям опит в борбата с наднорменото тегло, съветват по време на готвене да се говори по телефона или високо да се пее (желателно, арии) - да се дъвче при това положение, както разбираш, е невъзможно.

Французойките твърдят, че най-добрият сдържащ фактор е огледалото над печката. Да гледаш дъвчещата си физиономия? Ужасно!

Германките признават, че за убиване чувството на глад им помага… широкият колан. Затегни колана и спокойно включвай котлона. Създава се пълното впечатление, че в корема ти вече нищо не може да влезе.

Англичанките смятат за способ за отслабване вечерните походи в скъпи ресторанти. Нищо не готвиш вкъщи, пък и с ресторантските порции и цени няма как за затлъстееш.

Американците смятат за най-важно наличието на качествен аспиратор в кухнята. Ако не мирише на храна, значи не ти се дояжда! Въобще, тази най-пухкава нация в света е изобретила немалко подобни "отслабващи" афоризми, и не всички от тях са «неработещи».

Китайките и корейките се опитват да излъжат апетита си с помощта на вода. Ако вместо храна, поемаш вода, течността заема пространството в стомаха, давайки ти усещане за ситост точно по време на приготвяне на вечерята. В тези страни водата е най-евтиният и старинен способ да съхраниш «порцеланово» крехко телосложение. Обикновено, когато й се прияде нещо, източната дама изпива чаша вода.

Интересното е, че водата със стайна температура помага «при апетит» по-малко, отколкото леко затоплената, а студената или с лед съвсем не прогонват апетита. Има дори старинен евтин способ да се прочистиш и отслабнеш. Наливаш в термос комфортно гореща вода, толкова, че да можеш да изпиеш голяма глътка, без да се изгориш. И пиеш по глътка на всеки половин час - през цялото време, докато бодърстваш.

Няколко рецепти на приятелки (преминали строг кастинг!)

Готви и като цяло стой вкъщи в най-тесните си дънки. Никакви просторни разпуснати дрехи, ако искаш да отслабнеш!
По време на готвене е уместно да дъвчеш ароматни билки или подправки, например, карамфил, мента, магданоз, кориандър, копър и т.н.
Окачи на място, достъпно за теб, снимката си в «максимален» размер и в най-неудачен ракурс. «Работи» по-добре от огледало!

tsvety
10th October 2006, 20:11
:) Сигурна съм, че от всички съвети последният има най-сигурен ефект :lachen:

Цвета С
11th October 2006, 17:27
oo и още как .От опит моята е на хладилника :wink: :wink: