PDA

View Full Version : Диетата на Рене Зелуегър !


CrAzY_LaDy
14th November 2006, 10:43
здравейте :) какво мислите за тази диета :?: една съученичка на сестра ми отслабна с нея тази година и си задържа килограмите. и аз мисля да я почна + 3 пъти седмично предимно кардио транировки... как смятате дали ще има ефект като се има в предвид,че съм около 75 кг и съм висока 168 см :roll:

ето я самата диета :

Пълният цикъл на диетата е 24 дена, като след това трябва непременно да направите почивка, ако искате отново да намалите още от теглото си. По време на тази диета не трябва да спазвате строго часове за хранене, нито пък брой хранения -това зависи само от вас – хранете се когато и както пожелаете в рамките на разрешените храни. Не забравяйте, че действието при всеки човек е различно, но за по-добри резултати съчетайте с физическа активност.

Следват разрешените храни:

Това са всички видове месо: говеждо, телешко, свинско, агнешко, гъска, патица, всички видове дреболии, дивеч. Всички начини да приготвяте храната са разрешени освен панирането. Можете да консумирате: пръжки (без хляб), сушено месо, колбаси (без кренвирши и такива, които съдържат соя), всички видове риби, включително и консервирани.
Другата разрешена част от харните са зеленчуците - всички салати, пресни и печени чушки, домати, краставици, прясно- кисело зеле, цвекло, морски дарове, лук, репички, спанак – всички зеленчуци, които може да срещнете на пазара. Освен месо можете да ядете яйца, приготвени по всички начини, а също така и лютеници, които с приготвени без захар.

Салатите можете да приготвяте със сол, оцет, олио, пипер, но БЕЗ СОСОВЕ.
Можете да пиете кафе, чай и минерална вода условието е да не слагате захар или мед, ако подслаждате използвайте изкуствени подсладители. След шестия ден на диетата може да пиете по половин литър вино.

Забранените храни са:

Хляб, картофи, брашно, ориз, грах, боб, галета, панирано месо, соя, тестени произведения, ядки, кренвирши. Всякакви видове запръжки, всички видове млечни произведения: мляко, сметана, сирене, кашкавал, топени и пушени сирена, масло, айран Също така кремове, маргарини, сладкиши, захар, шоколад, царевични пръчици, солети, сладоледи и НИКАКВИ ПЛОДОВЕ!

ВНИМАНИЕ! Ако само един ден изядете едно малко парче хляб, чаша мляко или каквато и да е дреболия от забранените, която съдържа въглехидрат ще стопирате топенето на мазнините. Тогава независимо от вашето желание ще се наложи да започнете диетата отначало.

Можете да направите диетата в 2 цикъла по 24 дена, между които да има почивка от 2-3 седмици, през които е желателно да се храните разделно. След приключването на диетата се хранете поне 2 месеца разделно, за да задържите резултата. По време на самата диета трябва да приемате следните витамини и минерали: C, E, калций, магнезий (можете да пиете и мултивитамини). Когато достигнете желаното тегло прекратете диетата.

blagovest
14th November 2006, 10:55
Ами тази диета много ми прилича на НВД...
Само дето млечните и ядките се изключват... :D
Ако ти харесва направи я... :wink:

cranberry
14th November 2006, 14:53
това е аткинс
тоталното ограни4аване на въгл - тва за 1вите 24 дни - особено пък от зелен4уци - води до прекомерно ка4ване на белтъ4ините, което за жени не е мн хубаво, особено такива, които не спортуват активно

elaiza
15th November 2006, 00:51
По скоро това е някакъв модифициран вариант на Аткинс с много зеленчуци, и по мое мнение по приемлив от оригиналния , все пак бих те посъветвала да не прекаляваш с пръжките и суджуците защото са доста калорични. Между другото за снимките на ''Лара Крофт'' диетата на Анджелина Джоли е включвала : задушено месо, зеленчуци и соево мляко, т.е доста сходна на тая , като изключим колбасите и някои производни на месото.Всъщност трудно ми е дори да си представя, че някой в Холивуд нагъва сланина :girl_haha:

cranberry
15th November 2006, 01:24
и мн трен :)

а за луканките, освен калори4ни, ако не са домашноприготвени, има и доста консерванти

denissse
15th November 2006, 10:34
Crazy_Lady, ти започна ли я тази диета? Аз смятам може би другата седмица да я започна, миналата година правих НВД 2 седмици и бях много доволна, като килограми не знам колко съм свалила, аз не се тегля, за мен важното е да се чувствам добре и дрехите да ми седят добре. Грешката ми беше, че като привърших диетата заминах на море и там не съм се ограничавала никак и не можах да задържа теглото си. Царевица предполагам, че не може да се яде, че е зърнена храна, но може ли да се ядат гъби?

denissse
15th November 2006, 10:37
ААА също смятате ли, че мога да си приготвям кюфтета и кебапчета, дали може да се вярва на каймата, че няма разни примеси и да се прецака диетата, май по-добре да не рискувам. Ако си я започнала може да си споделяме какво сме си приготвили, че ако няма разнообразие то писва едно и също :lol:

CrAzY_LaDy
15th November 2006, 11:21
мислех да я почна от 25.11 :wink: за гъби мисля,че става все пак спадат към зеленчуците, ако не греша :wink: а пък за каймата,ако не е домашна аз не бих рискувала :wink:

denissse
15th November 2006, 11:45
Ами и аз тогава може да започна, но сега си мисля, май ще може да се яде китайско, въпреки че е много калорично и пържено, но е месо и зеленчуци, как мислиш :?:

cranberry
15th November 2006, 18:40
гъби - ДА - ПРЕСНИ, не от буркан

кайма - от магазина - да, само ако смелят месото пред вас

готова пакетирана кайма - НЕ

CrAzY_LaDy
16th November 2006, 11:02
Ами и аз тогава може да започна, но сега си мисля, май ще може да се яде китайско, въпреки че е много калорично и пържено, но е месо и зеленчуци, как мислиш :?:

ами незнам нищо относно китайското,но ако си сигурна,че не съдържа от забранените храни може да пробваш :roll:

TedyK
16th November 2006, 11:35
това е точно първа фаза на Аткинс. никакви модификации не е. след това има 2 и 3 фази. аз ви предлагам да не я правите. личен опит.

elaiza
16th November 2006, 13:34
Не ми се спори, но диетата на Аткинс има две фази: редуцираща и потдържаща. Първата трае 14 дни при нея калорийния прием е ограничен до 1000ккал дневно, при разрешен 10% въглехидрати които респективно се набавят само от заленчуци, тои препоръчва 2 зелеви салати и един лимонов сок, за разлика от горната диета не са разрешени колбаси,дреболии и някои от зеленчуците като цвеклото което е с високо въглехидратно съдържание.Втората фаза не ограничава калорийния прием,а само въглехидратите до 20% и се доближава до практикуваната от много хора ВМ НВД. Казах , че е модифициран вариант защото тази диета не ограничава приема на зеленчуци, както диетата на Аткинс.
Аз също не съм привърженик на Аткинс, но е факт ,че много хора постигат бързи резултати с нея, независимо на каква цена, въпрос на личен избор.
А за трета фаза уви нищо не съм чувала :1246:

jedira
16th November 2006, 15:25
Ще се съглася с elaiza и само ще добавя,че третата фаза е постепенно увеличаване на количеството приети въглехидрати на седмица с по 5г.като щом се достигне фазата,в която човека започва да качва килограми това означава,че е достигната индивидуалната граница и тогава се минава във фаза поддържане,при което трябва да се съблюдава количеството на приетите въглехидрати едва ли не доживот.А във първата фаза количеството въглехидрати на ден беше под 20г (една ябълка има 18г въглехидрати),което прави една купа салата ,разделена на две :!: ,калории не се броят,само въглехидрати,което значи сметана и майонеза са абсолютно разрешени,оцет-в никакъв случай,дори кафето е забранено в оригиналната диета на Аткинс.И още -не я правете,чувството е гадно.Ако искате да миришете на лъва в зоопарка пробвайте Аткинс :lol:

cranberry
16th November 2006, 17:34
оцет-в никакъв случай,:lol:

тва пък защо????
и кво общо с лъва?

TedyK
16th November 2006, 21:11
ами никой не спори. всеки споделя. обаче аз в края на 1 фаза сериозно чувствах как нямах сили. не знам до колко тялото е взимало енергия от мускилите ми, но го вярвам. за това не я препоръчвам.

jedira
17th November 2006, 07:30
И аз така,нямах сили и се чувствах задръстена
и кво общо с лъва?Ами ядеш само и единствено месо,на третия ден вече миришеш много гадно,дъвчеш непрекъснато дъвки,да не отровиш околните с дъха си :oops:обаче то не е само дъха,цялото тяло смърди :lol:Аз не изкарах пълните 2седмици,в края на първата се отказах :?

cranberry
17th November 2006, 07:40
ми аз 2 седмици бях на месо, яйца, зелен4уци и малко малини с яйца на закуска и не съм усетила ткова нещо

jedira
17th November 2006, 07:53
Зависи от количеството на зеленчуците,в Аткинсса разрешени 6 резенчета краставица на ден или,това вече го писах,1 малка купа салата(не смесена,а само зелена салата)разделена на две за деня :roll:Пък и не знам,всичко е много индивуално,моя съседка с мъжа си я правиха и свалиха видимо килограми,бяха много доволни,значи може би не са имали такъв дискомфорт,даже тя ми даде книгата,аз реших да я пробвам след като видях резултатите при тях,особено мъжа беше станал на момченце :wink:

CrAzY_LaDy
17th November 2006, 11:43
незнам за вас,но аз я почнах от днес :lol: ,а от понеделник смятам да тръгна на фитнес :wink: надявам се скоро да видя резултат от мъчението :wink:

cranberry
17th November 2006, 11:50
е, не се надявай на светкави4ни резултати
както някой друг беше писал в някоя друга тема - това, което се е натрупало с години мързел и ядене (дори и да не е много) не може да се свали с 1 месец спорт и диета. да не зву4и обезкурайаващо, но е логи4но

CrAzY_LaDy
17th November 2006, 12:05
ами аз в момента незнам колко кг съм,но трябва да са между 70-75 най-много :( преди 3 год. бях около 55-60 и смятам да си възвърна тези кг :roll: знам,че това ще отнеме време,само че бала наближава и няма време за губене :!: според теб до февруари дали ще вляза във форма :?:

TedyK
17th November 2006, 12:27
колко кг да свалиш? 10 ? 15? смятай ги по 2 на месец. обаче активен спорт и съобразно ядене.

Devil_wears_Prada
17th November 2006, 14:02
Много е индивидуално,при добър хранителен режим(а не гладуване),подходящ спорт и силна воля,може да отслабва и по 4 кг на месец,това означава,че със сигурност до бала(май месец,ако не се лъжа)ще си възвърне предишните 55-60кг,но се надявам не го правиш само заради бала,аз направих тази грешка,понеже също съм била пълно дете,отслабнах за бала,ходих като луда на тенис,фитнес,бягах....обаче като затвориш страницата училище животът много се променя,и няма да имаш време за всичко това.

cranberry
17th November 2006, 18:59
до май да
без мн коледни и великденски издънки, яко спорт поне 3 пъти седми4но и без твсто, сладко. умерено въглехидрати, пове4ко месо яйца и зелен4уци
успех

poli_lo
30th November 2006, 14:31
Правих я пролетта и да ти кажа наистина се чувстваш ужасно-дъх,мирис,безсилие....Аз ходех да тичам и като я почнах ми ставаше мн лошо-нчмах сили за 200м да избягам,затова пий и витамини ако твърдо си решила да я направиш,а да ти кажа аз не отслабнах толкова с нея,но ти дано имаш късмет щото си е индивидуално,само мн внимай с колбасите и др боклуци защото винаги съдържат соя а тя не е позволена
Успех ;)

denissse
12th December 2006, 10:50
CrAzY_LaDy, как е диетата пиши резултати, аз така и не се захванах много съм несериозна, ма след НГ съм се навила вече , няма на къде :cry:

CrAzY_LaDy
12th December 2006, 11:47
ами бях я почнала,ама давах кръв и се наложи да ям шоколад,щот ми падна кръвното.после я почнах пак сега ми е 8 ден и стискам зъби :) не съм се теглила ама сякаш има ефект.ако скоро попадна на кантар ще видя дали ми е подействала

rumi82
24th May 2010, 17:00
Здравейте! Аз също започнах да спазвам тази диета. Искам да ви попитам дали може да се яде колбас или луканка, които съдържат соев протеин?

Ivkata
22nd June 2010, 20:52
Здравейте! Аз също започнах да спазвам тази диета. Искам да ви попитам дали може да се яде колбас или луканка, които съдържат соев протеин?

Аз също съм на тази диета в момента. Преди няколко месеца свалих 5кг и успях да запазя 4 с много спорт. Аз от личен опит бих ти казала, че е по-добре да избягваш колбасите.
Успех!