PDA

View Full Version : Вечното отслабване...


flakita
18th December 2006, 06:06
Здравей те! Аз съм нова в този форум, но от отдавна чета темите в него :wink: (та знам, че има много компетентни лица и са малко тези дето само гледат за какво да се заядъд). Та реших да Ви пиша :)

Така моя проблем, е че съм висока 161см. и тежа 56-58кг. (зависи колко съм яла и пила през деня) :wink: И ето ги желаните 47-48кг., за които си мечтая от години :( И все не ги достигам :2022: ... Та ако може да ми кажете някакъв режим на хранене, абе всъщност не искам да свалям 10кг. за 1 пък дори и за 2 месеца(е ако ги сваля за 2 ще съм доста щастлива :1246: ). Но искам това да ми стане като начин на живот, здравословен и приятен!.. Благодаря Ви предварително :)

karine
18th December 2006, 06:52
Здравей Flakita :) В този раздел въпрои като твоя са пускани не един или два пъти, затова ти предлагам първо да изетеш информацията и после ако нещо не е ясно питай :wink: Тук има кой да ти отговори 8)

flakita
18th December 2006, 14:46
Не, защото аз дста четох и видях, че едно момче (blagovest) е отслабнал така и все още задържа килограмите :) . Но не мога да намеря куде описва как е станало това (да отслабне токлова много). За хлябът, сладкото и чипсовете аз почти не ям даже чипс кажи-печи изобщо... А всеки, който попитам ми казва 'ами спри спри ги и ще отслабнеш'. Но как да ги спра след като не ги ям :? ?? Благодаря Ви :)

blagovest
18th December 2006, 14:56
Не, защото аз дста четох и видях, че едно момче (blagovest) е отслабнал така и все още задържа килограмите :) . Но не мога да намеря куде описва как е станало това (да отслабне токлова много). За хлябът, сладкото и чипсовете аз почти не ям даже чипс кажи-печи изобщо... А всеки, който попитам ми казва 'ами спри спри ги и ще отслабнеш'. Но как да ги спра след като не ги ям :? ?? Благодаря Ви :)
Здравей...
Сега ще почнат да ме критикуват...аз не ти казвам да правиш като мен,даже не ти го препоръчвам.Но все пак ще кажа какво направих аз...Нещо ми беше станало и реших веднъж за винаги да се оттърва от многоте килограми които имах.И така почнах да не ям почти нищо...Почти бях на сокчета,тук таме малко месце (около сигурно 50 гр. на ден),тук таме малко зеленчук...Но всичко беше в ужасно минимално количество...Дъхът ми беше не много приятен както и изражението на лицето,но това тогава не го осъзнавах.
И така за 2 месеца свалих доста килограми...А всъщност забравих да кажа ,че първо бях направил Японско чудо.И така за много кратък период от време от 90 станах 50 и още ги задържам.Тъй като имах и малко проблеми с щитовидната жлеза,може и това да е допринесло,но не мисля.Аз започнах да гладувам когато резултатите ми бяха добри...
Аз съм много доволен ,че веднъж за винаги си оправих проблема.Преди имах високо кръвно и проблеми с жлезата,а сега няма и помен от тях. Незнам с какво ти помогнах,но все пак разказах как аз съм се справил с този наболял проблем. :roll: :wink:

flakita
18th December 2006, 22:54
blagowest много ти благодаря за одговора :) . Наистина много се извинявам, но може ли някой да ми прати някакъв линк или нещо такова на тази диета златно чудо (и ако може да ми каже дали става за вегетариянци), защото всички за нея говорят, а аз даже не я бях и чувала. Търсих сума ти време, но никъде не мога да я намеря :( ! Благодаря Ви предварително :) !

billie
18th December 2006, 23:05
Хайде кажи за японското чудо-имаше ли резултат?И кой вариант,че аз попаднах на няколко. :oops:

blagovest
19th December 2006, 13:49
Ето я диетата:

Японско чудо - диетата на Стефан Данаилов и Рене Зелеуегър

Тази диета е помогнала на много актьори да възвърнат нормалното си тегло, след роля, за която е трябвало да надебелеят, съветва Tialoto.bg. Говори се, че Стефан Данаилов е свалил 14 кг след участието си в “Октопод”, а наскоро в американско списание същата диета беше публикувана като диетата на Рене Зелуегър, която драстично тябваше да напълнее за ролята си за втората част на "Дневникът на Бриджит Джоунс".

С този режим няма да останете гладни. Не са посочени точни количества, защото можете да ядете колкото искате от посочения продукт. Месото трябва да е сварено или печено, през целия ден можете да ядете плодове, но не се консумират никакъв алкохол, сол и захар.

1 ден:


Закуска: 1 чаена чаша кафе без захар

Обяд: 2 твърдо сварени яйца

Вечеря: парче сварено месо и салата с лимон по избор




2 ден:

Закуска: 1 чаена чаша кафе без захар, сухар

Обяд: 2 твърдо сварени яйца

Вечеря: шунка, салата, 1 ч.чаша кисело мляко без подсладители




3 ден:

Закуска: 1 чаена чаша кафе без захар

Обяд: зеленчуци, плод

Вечеря:2 твърдо сварени яйца, шунка, салата




4 ден:

Закуска: 1 чаена чаша кафе без захар

Обяд: 2 твърдо сварени яйца, сок от моркови

Вечеря: парче сварено месо и салата с лимон по избор




5 ден:

Закуска: настърган морков с лимон

Обяд: печена риба и домати

Вечеря: не се яде




6 ден:

Закуска: 1 чаена чаша кафе без захар

Обяд: 200 гр варено пилешко месо и салата

Вечеря: 2 твърдо сварени яйца и настърган морков




7 ден:

Закуска: 1 чаена чаша кафе без захар

Обяд: парче месо, кисел плод

Вечеря: може да се яде всичко

Значи , моя вариант беше малко по-различен,но си мисля ,че и тази ще ви свърши работа... :) :wink: Моята беше малко по-ограничена...Нямаше го млякото!
Аз от нея свалих близо 10 кг. май беше...но си спомням ,че последния ден не го направих... 8) :) :roll:

flakita
19th December 2006, 14:19
Благодаря Ви много... но аз съм вегетарианка :? .. И все пак ще опитам със тази диета с плодове и чай. Дано да помогне! :) Ако има някой, който я е правил или ще почва ПИШЕТЕ :wink: . Благодаря пак :)

jedira
19th December 2006, 14:40
Диетата с плодове и чай е коренно различна.Каква вегетарианка си,ядеш ли яйца,и ако не,тогава защо си избрала точно диета с предимно яйца и месо?Ако ядеш яйца и сирене според мен е по-удачно да замениш месото със сирене(кашкавал),отколкото с плодове,защото месото е белтъчна храна, а в плодовете има въглехидрати и замяната не е ефективна,това само като идея,пък то си има и други типове диети,които не се основават само на месо и яйца :)

cranberry
19th December 2006, 14:55
замяна на месо със сирена също не е уда4на, защото са доста по-мазни и калори4ни
ако ядеш яйца, замени месото с яйца
и ЗА НИЩО НА СВЕТА не гладувай - разбира се, 4е ще има ефект - мн бързо ще отслабнеш, към края на периода ще имаш сини кръгове около о4ите, после ще по4неш да се захранваш и после като по4неш да ядеш нормално, ще си върнеш свалените кг. и кому е било нужно да се подлагаш на този ад?

японското 4удо не ме кефи, щото закуската е кафе, тоест няма закуска, а кафе на гладно разбива стомаха, а и се хубаво в 1вата половина на деня да се хапва пове4е отколкото ве4ер
ина4е е ок

flakita
19th December 2006, 23:07
Не, не аз всъщност помолих blagovest да ми изпрати диетата, за да я видя, за което много му благодаря!.. Но иначе нямам предвит, че ще заменям месото със плодове и чай, а че ще пазя такава диета :wink: . Тук (в Канада) в последно време стана много известна едно диета или по скоро режим, в който всяка година по 20 дена си само на плодове(абсолютно всички видове) и чай с лимон и мед или без. И така на скоро разбрах, и че в България някаква жена във клиниката си ползва нещо подобно (мисля, че се казваше Людмила Емилоеа). Та рреших да я потърся, намерих я и сега от днес я почнах, но то е с точни часове и ми е доста трудно.. А иначе не ям много яйца.. не ги обичам много, но сиренето и кашкавалът с тях съм на периоди :) .. Пишете ако знаете нещо повече за тази диета на тази докторка :wink: плзз :)

cranberry
19th December 2006, 23:08
flakita, не си при4инявай плодовата мъка
мн ми се спи сега да описвам, но има як йойо ефект въпреки захранването

billie
20th December 2006, 09:56
Благодаря на blagovest!!! :2015: На всяка цена ще я пробвам след празниците.Честно казано,много се колебаех между тази и ВМ НВД.
А за режима на д-р Емилова-аз имах чудесни резултати преди 5-6 години.Започнах да правя това "прочистване" по повод на здравословни проблеми и ефекта беше чудесен.Отслабнах и задържах теглото си повече от 6 години.Това в случай,че решиш да започнеш-за всеки пациент,в зависимост от здравословните проблеми се създава индивидуален режим.Броя на дните ,в които гладуваш е равен на този,за който се захранваш.Има официален сайт(така мисля).

cranberry
20th December 2006, 12:53
billie, извинявай за некоректния въпрос, ако не искаш, не ми отговаряй, ама КАКВО ЛЕКУВА тоя глад ми е мн интересно? какви здравословни проблеми се решават с гладуване?
4увала съм само , 4е 1 приятелка си "лекува" алергиите с тоя ле4ебен глад, но алергиите до голяма степен са въпрос на самовнушение

jedira
20th December 2006, 13:01
замяна на месо със сирена също не е уда4на, защото са доста по-мазни и калори4ни
ако ядеш яйца, замени месото с яйца
Да,абсолютно подкрепям,обаче ставаше въпрос конкретно за японското чудо,а там менюто е основно яйца и само отвреме навреме месо,така че ако се замени месото с яйца значи да ядеш 2седмици по 5-6 яйца всеки ден :lol: ,затова предложих като алтернатива сирене 8)

cranberry
20th December 2006, 13:04
аха
абе знам го тва японско 4удо, 4е беше приемливо като диета, но аз просто не мога да не закусвам, така съм си свикнала организма просто, затова не съм го опитала

billie
20th December 2006, 13:50
Защо да е некоректно?Според Пол Брег гладуването(периодично) е решение на много от здравослочните ни проблеми.Е,важно условие все пак е да се провежда правилно.Единия от вариантите,които той препоръчва е еднодневен глад+вода в края на всяка седмица,като през този ден се почива. :P

cranberry
20th December 2006, 13:55
некоректо, защото си писала здравословни проблеми, на мен ми е интересно какви ТО4НО здравословни проблеми се решават с глад

jedira
20th December 2006, 13:58
Аз също съм много За подобни периоди на пречистване,смятам,че всеки има нужда от време на време да изчисти отровите от организма си,а тези гладни дни са много хубави точно с тази цел.Разбира се и там има правила,които трябва да се спазват,захранването например,но като цяло ако не се прекалява,ако са по-кратки като време не виждам нищо лошо,аз лично съм го правила,но след периода на захранване трябва много да се внимава с количеството и качеството на храната :)

billie
20th December 2006, 13:59
проблеми с жлъчката, а имам позната ,която лекува варикоза,друга-която свали 15 кг. с диетичния режим на Емилова и всичко е въпрос на избор.А ти пробвала ли си?

cranberry
20th December 2006, 14:02
благодаря за отговора
пробвах се преди 2 години лятото на 4ереши - планирала бях седмица, издържах 10 дни, захраних се 7 дни, видимо отслабнах. в следващите две седмици оба4е апетита ми беше до тавана, 4е и по-нагоре. а не е бил период на ПМС или овулация, когато обикновено избеснявам от глад. затова съм така скепти4но настроена

billie
20th December 2006, 14:11
Забравих да кажа,че тогава се занимавах с йога,тъй че и духа ми беше спокоен :girl_haha:

flakita
21st December 2006, 14:39
Охх од днес почвам тази диета С ПЛОДОВЕ И ЧАЙ! Ще Ви пиша винаги когато мога, за да Ви казеам какъв гаф съм направила или какъв резолтат съм постигнала(за което се съмнявам, чв ще постигна). Е разбира се само, ако нямате нищо в против :)

jedira
21st December 2006, 15:39
Е ти днес като я почнеш колко дни смяташ да я правиш?Защото после още толкова трябва захранване,а пък след няколко дни е Коледа,ти точно на Коледа ли смяташ да си на глад? :shock: Не е ли по-добре да я почнеш след празниците? :?

flakita
22nd December 2006, 02:35
Деси много ти благодаря! То аз тук нямам баби и т.н., Коледа ще я празнувам с наще, а майка ми ми каза, че нямало да прави кой знае какво (няма време :wink: ). НО! като я знам все ще покани някой и ще иска да се понагласи (все пак сме жени все искаме да се докажеме като добри домакини). И вече ти си 2-рия, който ми го казва това!!!>... Тъй че ще изчакам да минат празниците и тогава ще ги почваме диетите за лятото :wink: ..

troslqk
21st January 2007, 20:48
Я кажете pls някой пробвал ли е тва японско чудо да знам дали има ефект и дали да го пробвам защото имам спешната нужда да отслабна за отрицателно време !!

neli4ka
21st January 2007, 21:03
Какво ще рече за отрицателно време?Колко време имаш?
П.П.Чудя се защо всички чакат до последния момент,а после искат да свалят 10кг.за 4 дена? :2023:

леля мичИ
21st January 2007, 21:05
Неле, айде аз от утре почвам диетата на Байкова, ти ще я почваш ли с мен...? :wink:

neli4ka
21st January 2007, 21:08
Неле, айде аз от утре почвам диетата на Байкова, ти ще я почваш ли с мен...? :wink:
Да.Еййй разгеле. :1223:

natalei
21st January 2007, 22:05
Не знаех, че се казва японско чудо, но да пробвала съм я в малко по-различен вариант. Умрях от глад. Издържала съм максимум 3 дни... Веднага след това качих каквото бях свалила и реших, че няма смисъл изобщо да се подлагам на това. Имам приятелки, които са издържали повече. На мен може би не ми понася, защото не мога да ям толкова малко през деня, до вечерта съм озверяла. Като цяло предпочитам да не вечерям, но през деня трябва да ям.

troslqk
21st January 2007, 23:01
natalei има ли резултат от диетата щото не ми са иска да гладъвам напразно ! :2006:

troslqk
21st January 2007, 23:02
под отрицателно време имам на предвид 2 седмици :Р
има ли някой който е изтраял цялата диета ??

flakita
21st January 2007, 23:06
Може ли да ми кажете каква е тази диета на Байкова?? :roll: . Че не съм я чувала до сега(или поне не с това име :wink: )..

neli4ka
22nd January 2007, 05:40
Може ли да ми кажете каква е тази диета на Байкова?? :roll: . Че не съм я чувала до сега(или поне не с това име :wink: )..
Втората тема на главната страница.

curka94
22nd January 2007, 08:25
Значи , моя вариант беше малко по-различен,но си мисля ,че и тази ще ви свърши работа... :) :wink: Моята беше малко по-ограничена...Нямаше го млякото!
Аз от нея свалих близо 10 кг. май беше...но си спомням ,че последния ден не го направих... 8) :) :roll:

А blagovest ти за колко време я изпълни тази диета та свали 10кг? Може ли и да се пие безкофеиново кафе или смисъла е от сутринта енергия т.е. кофеин???

natalei
22nd January 2007, 09:35
troslqk, резултат от диетата има определено. При мен обаче не беше траен.

troslqk
22nd January 2007, 15:17
Aха, мерси еми аз утре я почвам диетата стискайте палци и дано има ефект защото с тези кила, които ги качих като си счупих крака не мога да тренирам пълноценно.хаха кофтито на японското чудо е че не може да се пие :D :1225:

flakita
23rd January 2007, 00:34
Може ли да ми кажете каква е тази диета на Байкова?? :roll: . Че не съм я чувала до сега(или поне не с това име :wink: )..
Втората тема на главната страница.
neli4ka, МЕРСИ МНОГО :D !

troslqk
24th January 2007, 15:29
хах диетата върви ама сгафих че ядох банани :D

TedyK
25th January 2007, 09:21
това "японско чудо".... само да попитам след 7 дни "глад" как така последната вечер позволяват да се яде всичко?

jedira
25th January 2007, 09:37
това "японско чудо".... само да попитам след 7 дни "глад" как така последната вечер позволяват да се яде всичко?
Яде се всичко по избор от менютата за предишните дни 8)

Flame73
25th January 2007, 09:39
... ако може да ми кажете някакъв режим на хранене, абе всъщност не искам да свалям 10кг. за 1 пък дори и за 2 месеца(е ако ги сваля за 2 ще съм доста щастлива :1246: ). Но искам това да ми стане като начин на живот, здравословен и приятен!.. Благодаря Ви предварително :)
Много е трудно човек (но не и невъзможно)да установи някакъв собствен режим на хранене,който хем ще го удовлетворява,хем няма да му трупа излишни тлъстини.По моите наблюдения мисля,че отслабването е хубаво да става с по 2кг месечно и не повече,за да не се стресира организма.
От личен опит ще ти кажа,че напълняването се получава от редица фактори.Стресови ситуации в службата,битови(семейни)пр блеми в следствие на което- крайно нездравословен начин на живот,като визирам всичко-начин на хранене,алкохол,тютюнопуше не.:wink:
Трябва много постоянство,ясна цел и мотивация за да се отслабне!
Ето ти един полезен (http://zdravoslovno.com/) линк! :D

TedyK
25th January 2007, 09:41
ми мога да изям 5 яйца, риба и там всичко останало. като човек пробвал какво ли не тази диета о0свен да доведе до изнервяне до друго не виждам. все пак успех на всички които ще я пробват.

jedira
25th January 2007, 09:49
И за мен приема на храна е много неправилно разпределен:закуска-няма,обяд-2 кирливи яйчица,поне да бяха със салата,всичкото ядене на практика е на вечеря,което противоречи на всякаква логика,но всеки има различен режим и за някои тази диета може да е подходяща 8)

Flame73
25th January 2007, 10:10
А защо се тормозите с тия диети?Започнах да гладувам зверски след раждането(кърмене -година близо),подлагах се на какви ли не изтощителни диети.Спомням си бях преминала на една-сутрин 1 фил."бонус"с обезмаслено сирене или плод,обяд-две яйца +зелена салата,следобед-"активия",вечеря-едно мизерно парченце шунка и плод...Като не си давах сметка,че калориите които ми са нужни на ден не си ги набавях.Знаете и грижите покрай едно проходило се дете,постоянното търчене след него,дълги разходки с количката и т.н.Това бе лятото,и след двумесечен тормоз над тялото ми-припадах по улиците. :lol: Тогава също не си давах сметка,че зад изящното телце което имах се крие опасност от сериозни заболявания.
Това продължаваше 9години.
Зверски тренировки в залата,стържене на стомах,прилошаване и т.н.
Едва сега си давам сметка,че съм подлагала на изпитание-психиката си,че и здравето ми.От три дни се храня по таблица съобразена с калориите необходима храна!Опитайте и Вие момичета... :wink:

TedyK
25th January 2007, 18:15
...Това продължаваше 9години.
Зверски тренировки в залата,стържене на стомах,прилошаване и т.н.
Едва сега си давам сметка,че съм подлагала на изпитание-психиката си,че и здравето ми.... :wink:

Flame73, най накрая едно мнение с което да съм абсолютно съгласна. :1203: :2004:

poli_lo
4th February 2007, 16:54
За да не правя поредната тъпа тема реших тук да споделя режима който правя от 4 дни и по-запознатите да си кажат мнението за него.Знам 4е за да има трайни резултати е нужно повече време но ми предстои бал и......както някой по-горе каза....едва ли не искам чудо за 3 дни ама кво да се прави,скоро като се стопли пак почвам да тичам щото нямам време за тае-бо

Та ето го режима:
1-вите 10 дена - без животински продукти

сурови зеленчуци
зеленчуци на пара,варени или печени (тиквички, зелен фасул, броколи, карфиол и т.н.) - без боб, и царевица
плодове и фрешове (без банани, грозде)
кафяв ориз, картофи
соево сирене
зехтин
2-рите 10 дена - в менюто се включват:

пилешко
риба
яйца
3-тите 10 дена - добавете и обезмаслено кисело мляко и извара, но отделно от другите хранения

Всяка сутрин на гладно се изпива чаша вода с лимон и фреш от грейпфрут. Пият се зелени чайове или чайове за отслабване. Може да се пие вино (червено и бяло) или бира - максимум 1 на ден!
На обяд и вечеря да се консумира свежа салата с основното ястие и да не се смесват белтъчни и въглехидратни продукти (напр. картофи с месо).
Плодове - 1/2 час преди и 2 часа след ядена
Вечеряйте поне 2-3 часа преди лягане
Разходки и спорт

Flame73
4th February 2007, 19:27
Flame73, най накрая едно мнение с което да съм абсолютно съгласна. :1203: :2004:
Мерси,Теди.... :girl_in_love:
А ти на какъв режим хранене си? :girl_dance:

florina
4th February 2007, 21:40
здравейте момичета искам да кажа моето мнение от опит на много мнения и книги. всички знаем че всекий организм е индивидуален на едни помага едно на други обратно затова или специалист или трябва да се вслушаш в своя организм какво ще е най добре за него. една жена сподели че взе от различни диети по малко това което на нея и било нужно и така постигна желаните кг. зависи и от начина на живот, работа, натвареност, и много друго. но никога не трябва да насилваме организм разумно хранене преди всичко. правете го с радост и желание и успехът ви е гарантиран. аз постих коледен пост и имаше чудесен резултат и здравето ми се подобри още повече..свиквасе и се издържа ако това ще ни стане навик ще бъде супер поне не целият пост а десет дни пак е добре. :lol:

dida_dida
9th February 2007, 17:26
Който иска да похапва и да слабее най-добре да си купи диет-кантар4е, така като спазва калории, белтъ4ени и мазнини просто няма на4ин! От 5 дни го ползвам и сам свалила 4 кг :lol: ... ,а в4ера ядох шоколад :lol:

TedyK
9th February 2007, 18:07
диет-кантар4е, :
я дай линк да го надникнем това кантарче

florina
9th February 2007, 18:17
къде може да се купи такова кантарче и колко струва

apoklistika
9th February 2007, 18:18
Диетно кантарче (http://www.tp-hausgeraete.de/kleingeraete/modules.php?warp=artikel&id=705&xid=0518d349ae2f8035caa54168628301658e) - за такова ли става въпрос? Това отчита калории, мазнини, белтъчини, въглехидрати, холестерин.

florina
10th February 2007, 00:10
да за него става въпрос има ли ги в метро видях нещо подобно

dida_dida
10th February 2007, 09:51
Инфо за кантара! В магазините TCM а цената е около 50 лв. :lol:

KalinkaZlateva
12th February 2007, 18:33
разкажи как работи това кантарче , че нещо не ми е ясно

jedira
13th February 2007, 08:06
Ане се ли влияе от изпотяване на краката,от топло и студено,някъде четох,че много фактори оказвали влияние и не може точно да измерва мазнините :girl_flirt:

emisof
13th February 2007, 09:46
Мазнини се измерват най-точно с калипер, тия кантарчета не са точни, ако искаш да пробваш - премери се, след това си измий и подсуши краката и пак се качи да видиш кви отклонения дава. Калиперът не само отчита % мазнини, но и се вижда къде точно са ти трупнати най-много и съответно на кои области трябва да наблегнеш.

dida_dida
13th February 2007, 10:23
ами за друго кантар4е става въпрос, то мери мазнини, калории,белтъ4ени, въглехидрати в храната! Има си кодове за по голямата 4аст продукти , въвеждаш кода и ти показва- един домат 226гр. -43 ккал. - 180 кдж. - 0.9гр мазнини - 3.6 гр белтъ4ени - 5. 0 гр въглехидрати ,общо взето доматите са добър заместител на ябълките, защото ябълка 218гр.- 109 ккал. - 457 кдж.- 0.9 мазнини - 0.6 белтъ4ени, -23.5 - въглехидрати

emisof
13th February 2007, 11:02
:oops: :oops: аха, моя грешка, аз като чуя за мазнини и все за тия по задника и корема се сещам :wink:

jedira
13th February 2007, 12:26
Хахахах,явно и аз :oops: :oops: :oops:

Mena
14th February 2007, 15:35
Малко офтопик по случай Свети Валентин:
Най-добрата диета е любовта, защото хормоните на щастието подтискат чувството за глад! :girl_in_love: :2017:

{*faith*}
14th February 2007, 19:46
Верно е !

florina
15th February 2007, 18:36
абсалютно вярно за любовта не усещаш как лесно отслабваш и не си чувстваш глада емоция е голяма сила за организма може да бъде и някякъв силен интерес

Gavr1
15th February 2007, 18:37
абсалютно вярно за любовта не усещаш как лесно отслабваш и не си чувстваш гладна емоция е голяма сила за организма може да бъде и някякъв силен интерес


И аз подкрепям въпросното мнение!Толкова мои приятелки хванаха по едно момченце и виж как на бързо отслабнаха и то чувствително! :girl_in_love:

florina
15th February 2007, 18:41
хубаво е да го правиш заради някого но още по добре заради себе си с подкрепата на истински приятели а не насмешки и лицемерие :lol:

Gavr1
15th February 2007, 18:44
хубаво е да го правиш заради някого но още по добре заради себе си с подкрепата на истински приятели а не насмешки и лицемерие :lol:

Е разбира се!Никога не ми е влияело чуждото мнение, ако отслабвам то е защото искам и защото е за мен си!Все ми повтарят "Нямаш нужда!", абе я джа.... :lol: Щом съм решила, че трябва, трябва! :P

florina
15th February 2007, 20:29
и на мен казват че много съм добре нали съм висока то под дрехитие излишици много не се виждат а нали искаме да сме супер за лятото важното да ти е комфортно в своето тяло затова се бори да бъдеш още по хубава :lol:

flakita
15th February 2007, 21:20
и на мен казват че много съм добре нали съм висока то под дрехитие излишици много не се виждат а нали искаме да сме супер за лятото важното да ти е комфортно в своето тяло затова се бори да бъдеш още по хубава :lol:
Точно! Абсолютно съм съгласна с последните мнения на Gavr1 и florina. :D

TedyK
16th February 2007, 08:50
то за себе си го правим, но друго е да имаш стимул :girl_dance:

florina
16th February 2007, 11:32
предлагам да се обьединим силите и да победим това зло излишните кг ние или те? разбирасе че го можем подкрепяйте един друг с много емоции и ще имаме стимул :wink:

cuffi21
16th February 2007, 16:55
здравейте,от доста време чета това което пишете и най-накрая реших да пиша и аз.Аз също почнах нещо като диета изаедно с нея пия и \"златно чудо мах\" първите 10 дни ми беше малко гадно но свлих 8кг направих малка почивка и от 3 дни пак пия.

alica
16th February 2007, 17:00
8 кг за 10 дни !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :shock:
Е това не е истина!!!!! :shock: :shock:

TedyK
16th February 2007, 17:24
и аз не го вярвам това. едва ли 8 кг мазнини е смъкнато.

cuffi21
16th February 2007, 18:21
ми незнам както искате го приемайте но е факт.Разбира се и много спорт

florina
17th February 2007, 09:31
възможно е при теб метаболизма много бърз спорт и билка златното чудо действат ускорено и все пак се лишаваш от определени храни дано само да се чувстваш добре и да не навредиш на здравето аз също приех вчера драстични мерки знам че не е правилно карах само на две кисели млека чай зелен не този от аптека и вода реших да карам на кисело мляко колкото издържа дори спортувам правя по 300 коремни и 100 клякания с гирички този път се ядосах яката на себе си не мога да слагам любимите дрехи засега се чувствам добре малко отпаднала но то е нормално да и кафенце пия за ободрявание :)

florina
17th February 2007, 09:32
сега в момента съм 60 кг първите кг лесно отиват после е трудното защото нямам много излишно тегло а тук там сланинки искам да съм 54 кг като преди две години

cuffi21
17th February 2007, 10:06
незнам може и да е за това,но се чувствам отслабнала станала съм по ленива и рефлексите като че ли са позабавени .незнам.Florina защо се наказваш така.

cuffi21
17th February 2007, 11:02
една приятелка свали и поддържа килограмите си като гледа да не над вишава кал си за деня както и мазнините,белтъчините и въглехидратите.Зашо не пробваш и ти може да има някакъв ефект.Аз лично не съм пробвала защото съм много капризна на тема храна.

florina
17th February 2007, 11:23
същото и при мен не стига воля да се храня разумно като готвя в къщи и слагам масата на други а те хапват по всяко време до късно и ме дразнят с това исками се железни нерви да имам да търпя а информация тук прочетох всякъква и книги също станах вече професионален диетолог ще карам поне три дни на мляко за прочистване на организма но ако се почувствам се зле веднага ще почна захранване на организма проблемът и с парите а всичко скъпо и трудна работа става :cry:

cuffi21
17th February 2007, 15:04
права си почти всички неща за една диета излизат много скъпи

TedyK
17th February 2007, 17:41
лично аз съм чувала за смъкване на килограм е нужно изразходването на 7000 кал. това както и да го изчислявам в дадения случай не ми се връзва. даже с "много спорт" на ден да изразходиш 2000 кал., след това за да имаш такава енергия за спорт трябва и да се храниш. малко песимизъм избива. :shock:

cuffi21
17th February 2007, 19:29
значи аз уча в тох и тази година взехме за диeтите много интересни неща и ни раждадоха таблица с калориите,мазнините въглехидратите и белтъчините на почти всички ястия също така таблица по която да си направим меня само за нас в такъв смисъл там се изчислява за закуска колко трябва да ядеш за обед и т.н. за да запазиш теглото или за да отслабнеш както и за да надебеллеш

flakita
17th February 2007, 21:39
значи аз уча в тох и тази година взехме за диeтите много интересни неща и ни раждадоха таблица с калориите,мазнините въглехидратите и белтъчините на почти всички ястия също така таблица по която да си направим меня само за нас в такъв смисъл там се изчислява за закуска колко трябва да ядеш за обед и т.н. за да запазиш теглото или за да отслабнеш както и за да надебеллеш
А ще споделиш ли калориите за закуска, обяд и вечеря.... зааа отслабване :lol:
ПП; Ако не е много нахално от моя страна де 8) .

cuffi21
17th February 2007, 21:57
нее нахално обаче няма да мога веднага а идр то е във възрастова категория обаче не си спомням от колко до колко те са 4 вида кажи на колко си и ще ти го потърся и ще ти го пратъя

flakita
17th February 2007, 23:57
16 :2035:
И мерси предварително :D !

cuffi21
18th February 2007, 14:38
мацка най-малката група е 18-25 ако искаш за нея 6ти изпратя съжалявам

flakita
18th February 2007, 18:00
ОК :) .

cuffi21
19th February 2007, 18:51
ето 18-21godini.Жени:belty4ini-85;мазнини-85; бъглехидрати-344:калории-2550.Това ти е общата норма за деня.

apoklistika
19th February 2007, 19:15
ето 18-21godini.Жени:belty4ini-85;мазнини-85; бъглехидрати-344:калории-2550.Това ти е общата норма за деня.
:shock: :shock: :shock: това закачване или за сваляне :?: Щото Флакита пита за отслабване. Звучи ми абсурдно :roll:

Lilium
19th February 2007, 21:33
предлагам да се обьединим силите и да победим това зло излишните кг ние или те? разбирасе че го можем подкрепяйте един друг с много емоции и ще имаме стимул :wink:
Страхотна идея,Флорина. :D
А това за калориите...аз съм чела,че за един подрастващ организъм(някъде около 15-18г.) са му нужни 2330.

cuffi21
19th February 2007, 21:56
ми според това което уча това са нормите,за напълняване над тях,за отслабване под тях.Само това мога да кажа защото не разбирам кой знае колко,но се съмнявам у4итлкатани да ни даде нещо което не е вярно.

apoklistika
19th February 2007, 22:02
Аз от опит знам, че ако удрям всеки ден по 2500 калории, ще стана като слон :shock:
А въглехидратите :roll: - по принцип никога не съм била строго и само на НВД, но и никога не съм поглъщала толкова много.

cuffi21
19th February 2007, 22:23
Пак казвам че незнам и това където го дадох са нормите за деня според даскалката ако се спазват стриктно няма да се напълнее нито пък да се отслабне.никога не съм се замисляла горе долу какво количество храна е може и наистина да е много.незнам казвам само каквото знам а дали ще има полза или не ??????????

flakita
19th February 2007, 23:59
cuffi21, Много ти благодаря :D !
Не знам за калориите, на мен няколко лекари и 1-2 трениори са ми казвали, че за да отслабнеш трябва да приемаш до 1200калории на ден. :roll: .
Не знам, НО мисля, че ако направим така, че всеки ден да ядем по едно и също време и да поемаме (поне горе-долу)едни и същи калории, ще е доста добре и за метаболизма и за килограмите :roll: . Аз мисля да пробвам. Значи, ако приемем, че ще поемам по 1000-1200калории на ден, тях трябва да ги разпределя на 4 порции(това специално за мен, иначе всеки си го прави по свой начин, както му е одобно :P ):
-(7.30ч)Закуста: 300калории
-(12.00ч)Следобенда закуска: 100калории(някакъв прод или наторален сок)
-(16.00ч)Обяд: 300-400калории
-(19.00ч)Вечеря: 300калории
Мисля, че ако спазвам това метаболизма ми доста ще се оправи и ако гледам за всеки ден да имам от всички видове храни(белтъчини и т.н., мисля до колкото мога да се лишавам от въглехидратите) например закуска-белтъчини, следобед. закуска-плод и т.н.
Това дали е добра идея, Вие как мислите :roll: . Дали ще е здравословно и разкрасяващо тялото :lol:

apoklistika
20th February 2007, 00:22
Защо никой не споменава физическата активност???
Колко калории дневно зависи най- вече от това, как ти протича деня.
Аз мога да кажа от личен опит, че при 1500- 1800 калории и тренировка от около час и половина всеки ден, свалях по около килограм на седмица и се чувствах прекрасно.
При 1200 и всекидневни тренировки мисля, че не бих издържала.

Петко К
20th February 2007, 01:09
Пак казвам че незнам и това където го дадох са нормите за деня според даскалката ако се спазват стриктно няма да се напълнее нито пък да се отслабне.никога не съм се замисляла горе долу какво количество храна е може и наистина да е много.незнам казвам само каквото знам а дали ще има полза или не ??????????
При 2500 калории аз държах едно тегло от около 75 кг. При няколко здрави тренировки седмично във фитнеса, и при условие, че съм мъж и имам доста мускулна маса за подържане ;)

ето 18-21godini.Жени:belty4ini-85;мазнини-85; бъглехидрати-344:калории-2550.Това ти е общата норма за деня.
А при такова съотношение на хранителните съставки, качването на излишни мазнини не ти мърда. Тия въглехидрати са много и за мъж, трениращ активно. И защо никъде не пише за какво тегло са тия калории?

За да не правите подобни спекулации, сметнете си колко калории ви трябват по тази стандартна формула:

Жени
Стъпка 1
РП = 655 + (9.6 X кг) + (1.8 X височина в см) - (4.7 X години).

Стъпка 2
Ето как да определите целият си разход за деня:
Умножете РП по коефициента, отговарящ на вашата физическа активност:

Заседнал начин на живот с малко движение = РП X 1.2
Лека физическа активност (леки упражнения или спорт 1-3 дни в седмицата)= РП X1.375
Ако се движите със средна натовареност (не много тежка физическа дейност/спорт 3-5 дни е седмицата)= РП X 1.55
Тежка физическа дейност (усилени тренировки/физическа работа 6-7 дни в седмицата) = РП X 1.725
Ако сте изключително активни (много тежки физически упражнения, спорт и физическа работа, 2-разови тренировки и т.н.)= РП X 1.9


лично аз съм чувала за смъкване на килограм е нужно изразходването на 7000 кал. това както и да го изчислявам в дадения случай не ми се връзва. даже с "много спорт" на ден да изразходиш 2000 кал., след това за да имаш такава енергия за спорт трябва и да се храниш. малко песимизъм избива. :shock:
Сметката е проста. Яж 500 калории по - малко, отколкото ти трябва за подържане на теглото (вместо 2000, яж 1500), и за две седмици едно кило си заминава ;) Не е нужно тия 7000 ккал да ги изразходваш за един ден ;)
Това горното между другото е цялата "тайна" на отслабавнето, качването или подържането на тегло. Ама някои още вярват в разни магически хапчета и диети ;)

apoklistika
20th February 2007, 01:26
Ми по тази схема ми излиза 2029 калории. Значи правилно съм се ориентирала с моите 1500- 1800 :1211:
Благодаря ти за формулата :D

Петко К
20th February 2007, 01:31
Ми по тази схема ми излиза 2029 калории. Значи правилно съм се ориентирала с моите 1500- 1800 :1211:
Благодаря ти за формулата :D
;)

flakita
20th February 2007, 05:07
1180калории (по точно:1183,875) :)

TedyK
20th February 2007, 08:17
аз когасто бях на 21 абсолютно не съм си следяла теглото. бях си супер. обаче след това годинките си показаха зъбките. винаги ми се е струвало смешно това твърдение, но ако не си следя сега нещата ще се мръщя на огледалото ежедневно.

bimbi
20th February 2007, 09:19
абе вчера бях на три кафета, един литър натурален сок, два кренвирша, и една много малка пилешка пържола...и тая сутрин кантара показва минус 1 :shock: възможно ли е :roll: то ясно че не съм свалила едно кило мазнини, ама все пак ми се видя прекалено :roll:
е, верно че бях и на фитнес, час и нещо с доста кардио, после имах два часа ходене из града...

леля мичИ
20th February 2007, 10:49
Жени
Стъпка 1
РП = 655 + (9.6 X кг) + (1.8 X височина в см) - (4.7 X години).

ОК, получих 2167 калории...
....Значи за да свалям , трябва да приемам около 1500-1600 калории дневно... дотук, всичко е ясно :2003:

Само ми обяснете, :roll: как постоянно да измервам грамажа на това което ям, и постоянно ли трябва да притичвам до компа за да проверявам калориите в продуктите... или то си е навик и се научават ..... :2016:

Може би, за да ми е по-лесно, ще трябва да си определям храната от сутринта за целият ден... :2035:

cuffi21
20th February 2007, 17:59
имам един въпрос:лятото бях на почивка на селото на ена моя прителка 10 дена всеки ден ядях поч-5 пъти не съм се движела много но когато се върнах и се премерих на кантара бях отслабнал с 5 килограма.Някой знае ли на какво се дължи това,предварително ви благодаря

{*faith*}
20th February 2007, 19:58
Милена 007, да трябва да си следиш калорийте... най-добре е както казваш от сутринта да си правиш програма или от предната вечер...

Yana
21st February 2007, 02:09
С тия калории отдавна съм се отчаяла. Най страшното е че при мен 1500 калории дневно ми носят 1 кг допълнително на месец.

За да отслабвам трябва да не са повече от 800 а това са 2 салати и 2 ябълки на ден че и по малко. Дори и сега с gastrопластиката много бавно става, хората свалят по 5кг минимум аз се влача с по 1 или 2 и то при същите тези калории. Просто при мен няма вече горене. Сигурно метаболизма ми отдавна е вдигнал ръце от тия йо-йо диети и не му се занимава въобще.

Пак съм в тихо отчаяние. Вървя пеш и по тази причина продадох колата, кардио не мога да правя, ставите ще ме скъсат с дни от болка да не говорим че после мозъка ми не функционира по няколко дни.

Цял живот гладна, цял живот дебела и даже имаше период в които и диетоложката не вярваше че наистина не отивам по далеч от 1000 калории но и тя се увери сега след гастрото когато технически ми е невъзможно да ям много пък и от калоричните повръщам. Тва ако е живот ега ти. Как пък туй имало анорексия а мен взе че ме подмина, има си хaс, то къде тоя късмет. Тука анорексичките да не се обиждат, по скоро ми иде да се гръмна.

Mena
21st February 2007, 10:17
Yana, не се отчайвай! Толкова дълъг път си минала до сега, докато стигнеш до сегашното си състояниеа, не се натъжавай така, мила! И дори на шега не искай да бъдеш на мястото на момиче страдащо от анорексия или булимия, защото сегашните ти проблеми биха ти се сторили песен в сравнение с ада, в който те живеят всеки ден :cry:
А ходенето е много приятен спорт, мога да ти гокажа от личен опит! В понеделник се събуждам поне 1кг по-лека след като през уикенда съм обикалям като на маратон магазините :lol:

Celine
21st February 2007, 10:31
Дори и сега с gastrопластиката много бавно става,
какво е това гастропластика ?

alica
21st February 2007, 10:40
Yana, обърни внимание и от какво ти идват калориите. Не гледай само количеството (минимално), а и качеството. :)

Mena
21st February 2007, 11:19
Дори и сега с gastrопластиката много бавно става,
какво е това гастропластика ?
Ето тук можеш да намериш повече за гастропластиката:
http://forum.tialoto.bg/viewtopic.php?t=3278
(извинявай, ако все пак те препращам към нещо, което вече си преглеждала)

dida_dida
21st February 2007, 13:18
Yana, това цял живот гладна и дебела ми е много познато- сестра ми е така! Оказа се ,че страда от болест " Хашимото" на щитовидната жлеза ти ходила ли си на такъв преглед, лекува се и килограмите падат по естествен начин ?

MuMu
21st February 2007, 13:37
Това Японско чудо не е ли разделно хранене и глад?Не ми се струва много здравословно :roll: :wink:

Yana
21st February 2007, 14:30
Момичета благодаря за подкрепата но толкова е бавен този процес че вече полудявам.

Следя калориите макар че отвреме на време му изтървам края и хапвам някоя бисквита, но не надхвърлям 1200 на ден само по веекендите може да стигна до 2000 или заради бялото вино или заради 2-3 бисквити и без тва повечге не мога да вкарам.

Добре поне че нямам чувство за глад, но пък за сметка на това се чувствам толкова изтощена че вече не знам това от глада ли е или имам тежка депресия,.

Мена, аз имам толкова напреднал Хашимото че от 2 години съм на 100 грама Тироксин на ден, след гастропластиката вземам по 300 защото каквото премине през устата ми има само 1/3 усвояемост така че медикаментите трябва да се умножават по 3 при дозирането.

Хашимото не се лекува, не знам защо сестра ти е останала с тва впечатление, това е автоимунно заболяване, огранизма ти не си разпознава органа и изработва антитела да го атакува докато го унищожи, няма лечение защото технически това не е болест. С възрастта нещата стават по лоши а при менопауза кистозните образувания на щитовидната могат да се преобразуват в канцероженни.

Абе ужас, няма оттърване, затворена съм в капана на едно разбичкано тяло с перфектно работеш мозък и се мразя до насита, пониоакога даже съм две личности, всъщност винаги е било така.

Mena
21st February 2007, 15:45
Yana, разбирам как се чувстваш. Моята майка също има проблем със щитовидната жлеза, намалена функция, и повече от 10г пие L-Tiroxine(не съм много сигурна дали така е правилното изписване на лекарството), беще доста напълняла преди да й го изпишат, но когато започна да го пие видимо отслабна. Цял живот ще трябва да продължи с него, защото няма друг вариант да се излекува от този проблем. :cry:
Не се отчайвай, един ден ще видиш резултат и ще се чувстваш добре в тялото си!

Yana
21st February 2007, 18:29
От твоите уста в Божиите уши::)) от Тироксина просто спрях кантара че качвах между 6 и 9 кг на месец. Но и инсулина ми разказва играта и си кътка всичко даже и водата мамка му.

TedyK
22nd February 2007, 13:12
като ви чета как ядете по 2 ябълки и 2 бисквити как няма да пълнеете :lol:
наблюдавайте си въглеидратите и наблягайте на белтъците.

florina
22nd February 2007, 13:23
може ли да ми каже някой много ли сгреших като се изьядох едно пушено свинско ребърце много ми се прияде нямаше мазнини по него но е свинско? :(

Yana
22nd February 2007, 20:10
ТедyК и ти си права но с тая кръвна захар като каже че хуква надолу а ме чакат още 2 консултации с клиенти дето забравят да си идат и caм втасала::)) при тва положение може и да хапна белтък но ставам неадекватна и не мога да се концентрирам а оня ми говорят за рискови аспекти в инвестицията а мен ме облива ледена пот ръцете ми треперят като наркоман и половината буркан с фъстъченото е заминал а ако са бисквити 6-7 за които даже нямам спомен.

Да не дава Господ на никoй.

TedyK
22nd February 2007, 20:25
диети се правят само когато човек е спокоен, защото глада ако не си му свикнал изнервя допълнително. тук съм абсолютно съгласна. аз съм тренирана и не ми прави впечатление, но не го препоръчвам.

Yana
22nd February 2007, 20:47
на мен глада не ми е проблем а пък и преди не е бил, храната като такава рядко ме вълнува стига да има захар наоколо даже нямам претенции към продукта и чиста от захарницата става иначе като започнах за първи път Аткинс такава хипогликемична криза направих че почти около седмица не можех да си спомня кога е рождената дата на дущея ми, накрая за срамотиите звъннах на адвoката ми да искам копие от иммиграционните ми документи защото бях вписала дъщеря ми там.

Просто мозъка ми спира да работи без захар, сигурно до такава степен е гликиран вече че се е овъглил.

Даже нещата сега след гастропластиката са къде къде по добри, зор не зор трябваше да напусна работа за 4 месеца докато преминат кризите а и да ми се възстановят мозъчните функции. И затова на мен 2-3 бисквити наден са си постижение, аз съм изизаjдала по половин буркан мед или чиста глюкоза само преди преговори за да се концентрирам а отделно сигурно съм стигала до половин килограм чиста захар на ден.

flakita
27th February 2007, 01:12
Искам да Ви попитам нещо, а не искам да правя цяла тема за един такъв въпрос :? ..
Та какво Ви е мнението за булъона? Мислите ли че е подходящ когато искаш да отслабнеш :roll: . Аз гледах таблицата с калориите, няма нищо освен:
За 1/2 кубче(5гр):
Calories:10
Fat:0g.
Trans:0g.
Cholesterol:0mg.
Sodium: 980mg.
Garbohydrate: 1g. ...(нататък няма нищо, няма и захар, само 1 гр. протеини)
Какво мислите :roll: ? Май все пак е мазнина или не е толкова фатална?
Ще съм много благодарна, ако споделите мнение :lol: !
Благодаря предварително :D !

apoklistika
27th February 2007, 01:35
Бе не вярвам да има има фатално много мазнини. Аз много често си залъгвам глада с бульони. Ако искаш да си сигурна, че нямаш мазнини в бульона и е напълно здравословен, прави си го сама. Аз понякога си варя един картоф, морков, грах, чушка, целина, магданоз, каквото се сетиш. Като се сварят, вадиш зеленчуците и пиеш водата :)

katie
27th February 2007, 01:39
Ами зеленчуците? Само не ми казвай че ги изхвърляш... :shock:

А иначе кубчетата бульон не са особенно вкусни или полезни... Страшно са солени, и са фрашкани с глуатамат. Не бих ги пила просто така.

flakita
27th February 2007, 01:49
Ами зеленчуците? Само не ми казвай че ги изхвърляш... :shock:

А иначе кубчетата бульон не са особенно вкусни или полезни... Страшно са солени, и са фрашкани с глуатамат. Не бих ги пила просто така.
Хммм... не знам за кой булъон говориш, но поне този е много вкусен(пиле с домати)въпреки, че не мога да понасям и миризмата на месо, този дори няма никакъв вскус или мириз на месо. Аз си правя 1/2 кубче в около 250мл завряла вода. И не ми е солен :roll: , изобщо даже :roll: . Може би всеки вид си е различен :lol: ..

katie
27th February 2007, 02:08
Ами аз имах впредвид например тези на магги, като този (http://www.maggi.de/ProductOnline?s=s1172534178202&id=11800061&action=detail). Аз ги използвам само като подправка. Ами ти си яж ако ти е вкусен. :lol: Само че прочети все пак какво са наблъскали вътре, че знае ли човек...

flakita
27th February 2007, 04:51
Ами аз имах впредвид например тези на магги, като този (http://www.maggi.de/ProductOnline?s=s1172534178202&id=11800061&action=detail). Аз ги използвам само като подправка. Ами ти си яж ако ти е вкусен. :lol: Само че прочети все пак какво са наблъскали вътре, че знае ли човек...
OOO не, не като този :wink: ! И аз имам такъв вкъщи, но е само за увкосяване иначе не става хубав булъона с този :2035: . Само с тези на кубчета :lol: :2034:

TedyK
27th February 2007, 10:25
въглехидратнтие стоиности са им големи. мисля беше 15 г на кубче. само не знам дали в БГ ги споменават въобще. като цяло по време на диети се избягват.

bimbi
27th February 2007, 13:31
според един разбирко, съдържат много сол, и не са подходящи при диета.
като се сетя последния път като пих един пилешки бульон, после изгълтах един литър вода...подух се като плондер :roll: повече бульони - не

flakita
27th February 2007, 14:21
TedyK,bimbi Много Ви благодаря за съветите :lol: . Вече ще о знам това :)