PDA

View Full Version : Ориз+Картофи...


ivityYyYy
14th January 2007, 18:39
Здравейте на всички :) Незнам дали тема е точно за тук,но това ми е първата теми във този форум,който мн ми харесва и във който срещнах мн компетентни мнения на потребителите му!Та искам да попитам тъй като от две седмици вече ходя редовно на фитнес по 4-5 пъти седмично и мисля да приложа следната диета (сама си я измислих)1ден-варени картофи 1ден-варен ориз и така поне 1 месец :roll: Дали ще има ефект защото искам да сваля към 10кг? :( А също така може ли да ми кажете 100калории на колко грама телесна маса се равняват? :roll: Благодаря ви предварително :)

Петко К
14th January 2007, 20:07
Дали ще има ефект защото искам да сваля към 10кг? :(

Не.

А също така може ли да ми кажете 100калории на колко грама телесна маса се равняват? :roll: Благодаря

100 ккал се съдържат в 11 грама мазнини. Ако това питаш, защото въпроса ти е много неясен.

Police MAIN
14th January 2007, 20:24
Ориз+Картофи!Сори ама :3000:

PassiON_
14th January 2007, 21:42
Ти само това ли мислиш да ядеш??? или имаш предвид че това ще ти е обяда?
инък аз лично не виждам нищо лошо в картофите и ориза, хапнати в нормални количества за обяд, заедно с някаква салата.

СПОРЕД МЕН НЕ ПРАВИ ДРАСТИЧНИ ДИЕТИ И НЕКА ДИЕТАТА ТИ ДА Е БАЛАНСИРАНА ДА ВКЛЮЧВА ОТ ВСИЧКО ПО МАЛКО. ОРГАНИЗМА СЕ НУЖДАЕ ОТ ВИТАМИНИ ЗА ДА МОЖЕ ДА ФУНКЦИОНИРА ПРАВИЛНО. ЕДНООБРАЗНАТА ХРАНА НЕ МОЖЕ ДА МУ ГИ ДОСТАВИ.

На другия ти въпрос ... имам една книжка и в нея пише така:
ако желаете да изчислите процентното съдържание на калориите във всяка храна, трябва да знаете, че водата и целулозата не са калорични, а мазнините са двойно по-калорични от белтъчините и въглехидратите.
1 г. белтък = 4 калории
1 г. въглехидрати = 4 калории
1 г. мазнини = 9 калории
1 г. вода = 0 калории
1 г. целулоза = 0 калории
витамини, минерали = 0 калории

neli4ka
14th January 2007, 21:42
Ориз+Картофи!Сори ама :3000: :2010: POLICE MAIN пак не пропусна да се изкаже :2014:

Никси
15th January 2007, 00:01
Един познат лятото ме съветваше да изпробвам режима, който сам си беше съставил и с който беше свалил 15-на килограма, включваше именно абсолютно безсолни ориз и картофи и какво беше другото не помня ... насилих се 2-3-4-5 дни ... ефект нямаше при мен, незнам той как го е постигнал, аз изобщо не помръднах :roll:

vipogosta
24th January 2007, 17:17
Здравеите за пръв път чувам за подобна диета. Останах озадачен наистина, но във връзка с картофите и ориза те наистина са много калорични бих могъл да дам пример, че в точковата диета която лично аз опитах и е много ефикасна 0.100гр са 23т което означава че е страшно много защото за да отслабнете трябва да не поглъщтате повече от 40т на ден! :!: :idea: ... :D

chervenokoska_2
24th January 2007, 17:20
Защо 40точки? Аз докато я спазвах, лекарката ми беше разпределила в 5 хранения само 12 точки...А трябваше да отслабна само 4-5 кг.

apoklistika
24th January 2007, 18:31
При ориза и картофите не са калориите проблем, а въглехидратите
http://spidersport.com/calories.php погледни тук

vipogosta
25th January 2007, 06:55
chervenokoska_2 Немога да ти отговоря на въпроса явно има няколко варианта. Аз лично имам 4 приема на храна които винаги ми събират около 34-36точки. Предполагам че си си хапвала повече месо в тези пет приема за да събираш само 12точки...?

TedyK
25th January 2007, 09:36
...следната диета (сама си я измислих)1ден-варени картофи 1ден-варен ориз и така поне 1 месец :roll:

на база какви знания си измисли тази диета? даже да приемем идеята ти не виждам как ще имаш сили да тренираш с картофи и ориз.

ледено_sЪrце
26th January 2007, 13:40
лично при мен ориза помогна.. но в комбинация с разнообразна храна на закуска и обяд, без вечеря. + това защо си решила да комбинираш точно картофи и ориз о.0 ще е добре поне да редуваш различните групи храни :roll:

mozaka29
2nd February 2007, 11:07
леле, колко заблудени хора има!
Абе, толкова много се изприказва и пак има неосведомнени;-) Картофите и ориза са въглехидрати! Основен източник на енергия за тялото! При излишък се превръщат в мазнини!
Сега, дали приемаш 1000 или 4000 калории дневно е относително, защото по-важно е баланса приемане/горене! ако гориш 800 и приемаш 1000 ще си с 200 на плюс, comprende?
Бих ти препоръчал да наблегнеш на белтъчините, зеленчуците и спорта.
Яица, мляко, риба, месо (пилешко, предимно, 4е не е много мазно). Забърквай си салатки: примерно, зеле, риба тон, малко сирене и царевица от консерва, лимонен сок! Божествено е! и така!
Аз от 90 свалих до 72 за половин година! така че няма невъзможни неща! И преди всичко питай и чети, трябва да си наясно какво правиш и защо!

plamen77
2nd February 2007, 12:35
ако не се движиш и на солети и вода да си пак няма отслабване...

katie
2nd February 2007, 12:43
ако не се движиш и на солети и вода да си пак няма отслабване...

Ай не думай! :wink: Поседи ти няколко дена на солети и вода, ще видим дали няма да отслабнеш...

mozaka29
2nd February 2007, 13:08
Пак съм аз!
Ама какви солети, какви 5 лева? Има разлика между това да свалиш килограми и да изглеждаш добре! При най-популярните диети се сваля предимно от загуба на вода и на мускулна маса! Т.е. след диетата тялото е по-леко, но по-отпуснато! Отврат!
Трябва да се разбере, че хранителният режим е за цял живот! Човек трябва да се научи да яде правилно за да изглежда добре, а не за 2 седмици да е на вода и солети и да си мисли, че прави нещо, а после да се наплюска със сладки неща за "поощряване"!

katie
2nd February 2007, 13:14
Ама какви солети, какви 5 лева? Има разлика между това да свалиш килограми и да изглеждаш добре! При най-популярните диети се сваля предимно от загуба на вода и на мускулна маса! Т.е. след диетата тялото е по-леко, но по-отпуснато! Отврат!


Ясно де, не се пали толкова, мисля че всички тук сме на твоето мнение. Е, има и екстремни личности, които това със солетите го взимат много насериозно, или пък например отслабват с 40кг. за 2 месеца, но другите се стараят да се хранят и живеят здравословно.

plamen77
2nd February 2007, 13:26
ако не се движиш и на солети и вода да си пак няма отслабване...

Ай не думай! :wink: Поседи ти няколко дена на солети и вода, ще видим дали няма да отслабнеш...

аз пробвах 3 дни да не ям и да съм само на вода и витамини...разбира се не с цел отслабване....никога не съм искал да остлабвам...на третия ден влязох в една баничарница...и не е истина...ама това беше отдавна....сега вече не правя такива глупости.. :lol:

mozaka29
2nd February 2007, 16:21
пламен77 как се прежеда латинското ти послание?

Е, не съм се палил, аз повече от всички други искам около мен да има здрави и красиви момичета;-) Работим за една цел;-) Но има малолетни, които черпят знанията си от Блясък и тем подобни бози и те имат нужда от малко помощ;-)

plamen77
2nd February 2007, 16:31
пламен77 как се прежеда латинското ти послание?

Е, не съм се палил, аз повече от всички други искам около мен да има здрави и красиви момичета;-) Работим за една цел;-) Но има малолетни, които черпят знанията си от Блясък и тем подобни бози и те имат нужда от малко помощ;-)

Sum, quod eris, quod es, ante fui - Аз съм това, което ще бъдеш, което си, аз бях преди

Yana
3rd February 2007, 14:54
Аз пък приемам тази тема като обида към всички участници в този форум.

Защото Картофи+Ориз - извинете ме но при толкова постове за споделен личен опит за здравословно хранене и поддържане на тегло да се постне тази тема е връх в неуважението на усилията на останалите да отделят от времето си и да споделят опита си с другите.

Крайно време е някой преди да си излее умностите или липсата на такива да прочетевсичко което останалите са написали, да пробва, ако не проработи да иска съвет и чак тогава да ни забавлява с екстремалните си и утопично фантасмагорични мозъчни вихруshки.

Това е като да си отворим и коментираме от пусто в празно аспектите на диета от сорта Баница с Кроасаn, или Пица с чеснови хлебчета, или паста със соленки.

Истинsки загрижените тук се опитаха да дадаt идея как и защо това е глупост но съм убедена че автора на темата трябваше първо да се напрегне да се порови из инфоtо преди възторженият си скок най малкото заради труда които другите са си дали преди него да дадат инфо по тези въпроси.

TedyK
9th February 2007, 09:07
много сте нападателни.
не може да прочете всичко на веднъж. нали за това са форумите. ще чете, ще пита, ще се учи.....
всеки има право да задава въпроси. може даже да не е наясно за въглехидратните стойности на ориза и картофите. нека да сме малко по снисходителни и търпеливи. който се дразни от дадена тема не е задължително да я чете и да изказва мнение.

dida_dida
10th February 2007, 15:14
картофи + ориз може6 да се разболееш от скурбут и това не е смешка!!! :shock: по-добре пиле с домати и краставици а и китайското зеле е много добро :lol: , а като стана дума за китайско - зелен 4ай :D кофти боли корем първите дни ама после минава!