PDA

View Full Version : Аеробика, Каланетика,Тае бо,Пилатес,Боди билдинг или Фитнес?


helen4ee
22nd February 2007, 20:32
Здравейте сладурани!Имам един въпрос към вас, тъй като качих някои килца последния месец и ми дойдоха в повечко, искам да се запиша на нещо,но какво да бъде? Целта ми е да прибера сланинките, не да правя мускули. Чудех се дали има някоя от вас, която да е пробвала някои от тези спортове и кой от тях би ми препоръчала? Благодаря ви предварително!!!! :girl_in_love:

pyceHka
22nd February 2007, 20:55
с 8 ръце гласувам за аеробиката! :1203:

helen4ee
22nd February 2007, 21:47
Наистина помага ли? сисъл то каланетиката също е много добър начин за отслабване и прибиране на сланинките! Аз много се чудя!! :2016:

pyceHka
23rd February 2007, 12:13
ами виж сега, за мен плюсът на аеробиката е хубавата музика и страхотната инструктурка (при която ходя). просто правя упражненията с желание и хъс и не си мисля всеки път "оооф, сега ще трябва да ходя на аеробика" :) а когато правиш нещо с желание, го правиш добре :2037: :lol:

helen4ee
23rd February 2007, 12:31
Вярно е ами незнам благодаря ти много че писа в темата ми {}{}{}

chervenokoska_2
23rd February 2007, 13:50
За мързелива душа като мен, най-много обичам Пилатеса. Най-много май си допаднахме с него :lol:

Yana
23rd February 2007, 13:50
Единствено за Пилатес мога да говоря защото за последните 15 години никво движение, знам че без kардио не се гори но не знам какво да правя с тия глезени дето после не ме оставят да спя по 3 дена.

Но Пилатес обожавам пък и от него някакси не ме боли врата и раменете щото тоя огромен бюст направо ми унищожи чувствителността в тази област.

Иначе и вървенето пеш ми помага поне задържам и не трупам.

Смятам да си купя и велосопед тая пролет и така да ходя на работа в хубавото време.;;))

Откакто свалих до 75 kg яздя и коне два пъти седмично в една ферма тук наблизо и ходя на плуване. Иска ми се и аква-аеробика но няма в този фитнес клув в района.

Не знам още какво би било подходящо за мен, ако някои има идеи да помогне. Благодаря.

apoklistika
23rd February 2007, 15:51
Зависи какъв ефект търсиш. Ако искаш да отслабнеш, насочи се към кардио тренировките. Ако искаш само да си оформиш тялото, пилатес или каланетика.

Yana
23rd February 2007, 16:34
Апоклистика не знам как да го правя това кардио, предполагам че в началото наистина трябва да се консултирам с тренер и то такъв които да може да ми изготви програма индивидуално за мен със всичките му там екстри.

Проблема е че ако направя един djоггинк сърцето ми ще ме умори от болка, завива ми се свят а едно от двете или кръвното или кръвната захар спада защото после омитам захарницата и 2 литра вода докато дойда на себе си. За двата аналгина дневно в следващите 3 дена за да не ме болят глезени и колена изобщo няма какво да споменавам.

Но то си има и причина, все пак 15 години от колата в къщи и обратно, с изключение на някое плуване чат пaт.

P.S. А подписа ти е убийствен, една от причините поради която не отстъпвам в спорове и обяснява загнездилят се в манталитета ми Ротвайлер::)) С'а да не ме линчувате::))

apoklistika
23rd February 2007, 16:45
Аз имах същия проблем, умирах от болки в глезените, защото се юрнах да тренирам така, все едно тренирам от години. Най- добре треньор да ти направи програмата, за да е съобразена с моменталното ти състояние, така няма да има нито болки, нито ще ти се вие свят.
Постепенно ще ти се възвърне издръжливостта, както във всяко нещо, иска се постоянност, не се отказвай :wink:

Yana
23rd February 2007, 17:21
Thanks за насърчението.А спомняш ли си колко дълго ти отне докато добиеш тонус, приблизително месец-два или повече?

Да, и аз така си мислех че ще трябва някои които си разбира от нещата да се заеме, аз просто не знам от къде да я захвана. Засега смятам да поддържам двигателната активност както си е и да метна тя диети на Байкова все пак не е едно и също за почти 40годишните ми кокали дали тренирам с 20 или 10 наднормени килограма.

Наистина много се надявам да подсиля ефекта от гастрото с тая диета че ако още едно лято го изкарам провиснала отвсякъде в очакване на слабичкият Годо ши изпуша.

apoklistika
23rd February 2007, 18:54
Отне ми около 3 месеца, обаче аз дънех и по 2 кутии цигари на ден преди това, след това някак почнах да ги задържам уж по една на ден.А от няколко месеца вече съвсем ги отказах.
Аз като почнах, почнах вкъщи с една програма- Yourself Fitness, която е нещо като виртуален персонален треньор. В темата за линкове към фитнес материали съм пускала линк, от където можеш да си я свалиш.Аз лично съм доста доволна от нея.

Yana
23rd February 2007, 19:39
Апоклистика Благодаря за инфото. Ей сега ще погледна. Много странно винаги съм си мислила че тя домашния видеа за фитнес са за хора които имат тренинг, в смисъл знаят му реда и имат нужда от насърчаване.

То не трябва ли време да се изучат упражненията иначе как става докато гледаш и да повтаряш и то не се ли намалива темпото така.

Но може пък да съм останала с погрешни впечатления, сега ще погледна.

apoklistika
23rd February 2007, 20:15
Програмата, за която говоря, определено е по- различна от всичко, което си виждала, сигурна съм :wink:

mary_kate007
24th February 2007, 12:00
Уф да ви питам според вас има ли ефект от степ аеробиката.Ходя от началото на януари и не виждам резултати може би защото постепенно почвах да правя по-добре комбинациите и мисля, че от сега трябва да следя(щото отначало гледах опулена и нищо не схващах). Значе там където ходя правим 40 минути на степа, 30 минути упражнения на земя(махове, коремни преси и др) и накрая 5 минути стречиг. Чувала съм, че с тае-бо се постигат супер резултати за 2-3 месеца, но няма зала близко до вкъщи... Е, има на Васил Левски стадиона, ама като че ли големите зали с по 30-40 жени ме подтискат...
Е, поне след тренировка се чувствам супер освежена, пък се надявам да има резултати :D .

apoklistika
24th February 2007, 12:08
Момичета, каквото и да правите, избийте си от главите, че след 2- 3 месеца ще видите някакви фрапиращи резултати. Постоянство му е майката.

Yana
24th February 2007, 12:50
Апоклистика извинявай че те занимавам но отворих няколко страници където мислех че си постнала тeмата сигурно трябва още да тaрcя. Опитах на Google Yuorself Фитнес Home Видео обаче нищо не ми излезе. Сещаш ли се как се казваше темата и къде: Женски или Мъжки Фитнес или Тренировки в къщи?

Иначе илюзии никакви нямам че при мен резултати ще има до няколко месеца, до няколко години може би.

Спомням си как ентусиазирана след ЛапБанд-а хукнах при една от нашите БГ девойки ледена фигyристка и personal тренер-ка го раздава да и съобщя как аз искам да стана кат ей таз: и и показвам корицата на Мис Фитнес Олимпия.
Девойчето ме погледна(познаваме се добре и тя кат ми се ядоса ми вика Нидялка, ни знам що) и вика:

''Нидялке, Нидялкеииии таз фантазия дет бачка на маkc най мно'о ти пречи, хакаи здраво Кукумицин Форте+ белким са упраиш::))'

apoklistika
24th February 2007, 14:42
Ха ха, много ме разсмя с историята за Нидялка, ама е права жената, наистина фантазията май- много ни пречи. Аз отдавна се отказах да изглеждам като тази или онази мадама, искам само като се съблека по бански да не ме е срам на плажа и да мога да обличам това, което ми е кеф, не да се чудя кое как да прикрия (макар че в момента съм принудена доста да си огранича тренировките :? )
http://forum.tialoto.bg/viewtopic.php?t=1179 - това е темата с линковете, дала съм няколко торента, от където можеш да свалиш програмата.
http://www.yourselffitness.com/ - а това е официялния сайт, можеш да добиеш представа за какво става въпрос.

Yana
24th February 2007, 15:03
Апоклистика страхотен е сайтa, наистина няма нищо общо с другите, и много iнформативен не само за workout::)) thanks, ако бях и по умна щях да ти лепна една Мътиконка с киска обаче не знам как ста'а. Тва смятам да натиря Harry Potter (админ-а на компанията) да ми го свали че ни знам как и ще го изям с битовете.

Пък на Нидялка някой ден ши'и напиша мемоарите белким оттам изкарам някои лев то са видя чи от работа само гърбав или дебел ставаш::))