PDA

View Full Version : Вашето мнение за моят режим???


semana
23rd February 2007, 15:21
Здравейте!
Поздравления за чудесния форум!
Оттук прочетох съвети за правене на дневник с храненето през деня и идеята много ми допадна, реших да пробвам.
Ще напиша начина ми на хранене през последните 5 дни и ще ви бъда много благодарна, ако го коментирате(в смисъл някакви съвети, препоръки, критики, всичко...)И ако е възможно най-най грубо да ми кажете за тези 5 дни колко калории съм приемала всеки ден(или за цялата седмица, ако ви е по-удобно)Ще бъда наистина много признателна и благодарна, искам само да добавя,че това не е точно диета, а хранителен режим без шоколади и сладки неща, без прекалено калорични като пици, пържени картофи и т.н.Като цяло искам да сваля 2-3 кг, но искам да е бавно и постепенно, а не за 1-2 седмици и после йо-йо ефект. :)

Неделя
закуска - 10суп.лъж.корнфлейкс с мед(зърнена закуска е) и прясно мляко
обяд - 2 препечени филии + чаша чай с 1л.мед
междинно - банан(малък)
вечеря - 1варено яйце,1ф.пълноз.хляб с масло и чубрица + 1чаша айрян

Понеделник
закуска - 6суп.лъж.сини мюсли на нестле +прясно мляко
междинно - натурален сок портокал на флорина
обяд - 2ф.пълноз.хляб +шунка + кашкавал запечени на скара
вечеря - месо свинско + зелева салата+1 ф.пълноз.хляб

Вторник
закуска - 3суп.лъж.мюсли на фамилия Никола +прясно мляко
междинно - сандвич с шунка и кашкавал +руска салата 1суп.лъжица
обяд - 6 соленки-милинки(те са малки, може би 2соленки са колкото една бишкота по размер) +1кофичка кисело мляко
вечеря - супа картофена със сирене

Сряда
закуска - 5 соленки-милинки + чай
междинно - сандвич кашкавал+шунка+руска
обяд - 2 варени яйца + шунка + сутлиаж 3 лъжици супени
вечеря - макарони със сирене

четвъртък
закуска - 1 филия пълноз.хляб препечена + сирене + чай(1лъж.мед)
обяд - 2 ф.пълноз.хляб с топено сирене и шунка + кашкавал
междинно - 1 портокал
вечеря - кюфте(140гр пишеше на опаковката преди запичане на скара) + 1ф.пълноз.хляб+кетчуп

semana
23rd February 2007, 15:26
Да добавя само, че имам и известна физическа активност
три дни от тези пет съм спортувала - 20-30 минути гимнастика и след това 30 минути велоергуметър(150-200 кал с него) предполагам,че за 20-30 минути гимнастика е възможно да се изгорят 100 калории и значи за тези 3 дни съм изгаряла по 300 калории, което все пак е някакъм плюс :wink: ходя пеша всеки ден по 20 минути също :)
това е.Благодаря ви предварително!!!

apoklistika
23rd February 2007, 15:48
http://spidersport.com/calories.php
http://www.azgotvia.com/content/index.php?option=com_content&task=view&id=21&Itemid=566
http://www.ajax-sport.com/index.htm?action=a_calories
Това са все таблици с калории, най- добре сама да си изчислиш колко калории си приемала, защото най- добре си знаеш количеството храна.
Във всеки случай, вземи да прочетеш темите, избери си някое друго меню според мен, защото в твоето ми се набива на очи само хляб, соленки, хляб, соленки... :2005:
Плодове и зеленчуци липсват :roll: Защо?

bimbi
23rd February 2007, 16:51
без да се обиждаш, ама доста се посмях :lol: :lol:
какви са тия филии хляб в диетата ти, че и сандвич за междинно хранене видях между закуска и обяд :lol: :lol:
ако ще ядеш хляб, нека е за закуска, и то 1-2 филийки бонус, не повече. макарони на фурна за вечеря също не.

я най-добре си намери една таблица с калории и съдържанието на храните и малко по малко ще я научиш. въглехидратите ги ограничи до обяд максимум. плодове казаха най-късно до 14 часа...
абе я вземи прочети раздела диети, има доста полезни съвети от момичетата 8)

semana
23rd February 2007, 17:40
Благодаря много за съветите. :)
Но това все пак не е диета, както споменах аз, а режим без сладко и без the top калоричните неща като пици, пържени картофи, кашкавал панета и всичко друго супер калорично :)
Трябва да призная, че засега съм доволна от резултата, но не знам как точно да преценявам грамовете на храните и затова не използвам калкулаторите за хранене. :oops: примерно нямам дори представа колко грама масло е за една филия :lol:
За сведение миналият четвъртък бях 52кг, събота ми беше последния ден, в който съм яла сладко нещо(един кроасан с шоколад) и от тогава до днес петък - нищо сладко - 50кг съм :D мисля, че е добре 1 кг за седмица, все пак това 52 беше вечерта, течности, всичко има влияние и да кажем, че реално съм била 51-51.5 кг

apoklistika
23rd February 2007, 18:22
Дали ще го наречеш диета или режим на хранене, все тая- тя и диетата е режим.
А в твоя режим във всеки случай няма нищо здравословно, за отслабване също не е подходящ.

Rusalka
12th March 2007, 17:38
Аз съм напълно съгласна с останалите. Вместо свинско месо и кюфтета по добре е да вечеряш с риба или пилешко филе със салата вместо с хляб. Определено ще се чувстваш по-добре!!!

TedyK
12th March 2007, 19:26
махни натуралния сок, всички тези соленки и хлябове. ако ядеш хляб най много до обяд. махни и тази руска салата. наблегни на зелените зеленчуци сега поне им е зезон -супи от спанак, зелева салата, марули, краставици.
дай малко плодове. махай го този банан по добре киви и ябълки.
идеята не е да ядеш малко, а да ядеш малко въглехидрати и храни богати на белтъчини. пилешко месо, риба да са в обяда и вечерята ти. много мюсли, много чудо ядеш. овесени ядки сутрин по добре чисти. млечни продукти също.
2 кг варират с течностите в организма. стреми се за смъкване на 5 за да смъкнеш 3.
успех.

Анахрония
7th July 2007, 02:39
Мисля че поради факта че момичето е спряло да пише си е постигнало резултати само. На 52 килограмов млад човек който спортува 5 пъти седмично не е нужно да му се заменя кюфтето с риба всеки път, а и не е нужно да спира пълнозърнестия хляб. Колко килограма ще стане на плодове и зеленчуци и нискокалориен режим - 45-46? А дали ще е красиво и здраво? Тя не е казала че не чувства ДОБРЕ. Плод или зеленчук може да яде другата седмица. Момичето се храни нормално - а може соленките милинки да са му любими - бързи калории, които изгаря при спортуването! Не прекалявате ли със съветите относно рационалността на храненето - то има за цел да свали малко килограми, убедена съм че не му е цел да става чироз!
Плодове и зеленчуци липсват Защо? има банан и зелева салата :roll: Пък и все пак очевидно е, че се е постарала да яде достатъчно редовно и в никакъв случай боклуци. Я поспрете се малко и се замислете каква е разликата между диета за сваляне на 3-4-5 килограма (трябва да е бавно и сигурно) и такава за сваляне на 15 ! ГОЛЯМА. Тя в никакъв случай не трябва да си подлага очевидно здравия организъм на подобен стрес.
Така че овладейте си съветите.
АЗ не съм диетолог, но благодарение на специалните нискокалорийни "режими" постнати тук -там и абсолютната мания да се НАБЛЯГА на белтъчини и зеленчук! великите съвети на това кое как трябва и как не трябва поствани безразборно пострадах доста. Човек трябва да има в менюто си всичко и може да се лиши само от животинските мазнини напълно за известен период от време и от растителните. Останалото не е рационално хранене и ако има дисбаланс в отношението белтъци-въглехидрати не става добре работата. Независимо от това какво казвате това момиче се храни сравнително рационално и достатъчно при физическата активност, която има. Защо да махне банана? За да си спре бързия въглехидрат? Можеше просто освен сладкото, което не яде да мине на нискомеслен режим - да махне олиото и млякото да е нискомаслено. Яде мюсли и пълнозърнест хляб, нали били полезни! После обаче НЕ много е всеки ден. Всеки организъм е уникален. Вие не можете да предполагате ей така от една седмица споделяне на режима от КАКВО се нуждае той. Защото може да се окаже че е именно от мюслито и млякото. А защо не още едно междинно хранене с плод ?

apoklistika
7th July 2007, 10:47
каква е разликата между диета за сваляне на 3-4-5 килограма (трябва да е бавно и сигурно) и такава за сваляне на 15 !
Аз определено нямам 15 кг за сваляне, а разлика между 15 и 2-3 кг няма, начина е все един и същ.

{*faith*}
7th July 2007, 14:26
Анахрония абсолютно съм съгласна с теб. Ако може да свали килограмите постепенно с храни които обича, без да се лишава напълно от всичко е супер, защото когато почнат лишенията "няма да ям свинско а риба, няма соленки, а овесени ядки" - постоянно започва да мисли с какво се храни, кога да се храни и т.н. все пак това е храна има много по-важни неща не само да мислиш дали ще напълнееш ако хапнеш един бонбон на рожденния ден на приятелката си !!!

alica
7th July 2007, 18:23
Когато някой пита какво мислите е нормално да има различни мнения. Да всеки си е уникален и да няма общо решение. Когато не става с едно, пробваш друго. Анархия не мисля, че някой е виновен за това, че при теб не е подействало решението на друг. Ти си човека, който познава най-добре тялото си и знае от какво има нужда то. :cool: