PDA

View Full Version : :(


aivito
2nd March 2007, 22:24
Много съм зле,просто незнам какво да правя!!!!!!От почти 10 години водя борба с килограмите!Какво ли не съм пробвала,при Емилова ходих,отслабнах 12 кг,след месеци пак си ги върнах!Просто като съм под напрежение и ям,като нямам какво да правя пак ям.....като уча пак ям,тренирах какво ли не!Пак почнах преди 2 дена да гладувам, защото не мога да се трая,всички дрехи ми стискат,ако мога ще се гръмна.Знам ,че трябва воля и много упоритост ,но не мога да ги намеря в себе си.Никой не може да ми помогне освен аз самата,но все пак дайте съвети,кураж,стимул...какво о и да е ,поне да знам ,че не съм сама в тази борба :((((

Nezinka
2nd March 2007, 22:51
.Никой не може да ми помогне освен аз самата,но все пак дайте съвети,кураж,стимул...какво о и да е ,поне да знам ,че не съм сама в тази борба :((((

Хей драга, в много други подобни теми ще забележиш, че се прокламира здравословен начин на живот, а диетите, включващи гладуване се използват само за пречистване.
За съжаление знам какво ти е, и тази борба може да те унищожи напълно и безвъзвратно. Важно е да свикнеш с мисълта ,че като си създадеш един хранителен режим, към които да се придържаш и които да ти позволява да процедираш нормално и като сучетаеш този режим със движение и тренировки, резултати ще има. Бавно, но сигурно и не чак толкова болезнено.
Диетите с глад и лишения не могат да траят вечно, водят до тотално психическо и физическо изтощение. Рано или късно ще спреш да диетираш, ще се натъпчеш или ще почнеш да ядеш нормално, а метаболизма ти ще изпадне в шок ...и ще качиш.
Не се отчайвай, вземи се в ръце. Отиди на диетолог, създай си РЕДОВНИ хранителни навици и започни с РЕДОВНИ тренировки и нещата малко по-малко ще започнат да се оправят.
Не си сама това е ясно!

bimbi
3rd March 2007, 09:01
ново гадже? :shock: за по-добър стимул не се сещам 8)

emisof
3rd March 2007, 12:19
Снимай се гола, предимно това, което не си харесваш и си закачи снимките някъде, където постоянно да ти напомнят какво трябва да промениш. Купи си суперскъпа рокля, два размера по-малка от твоя и я дръж на видно място, докато не успееш да се вмъкнеш в нея. Яж често, 5-7 пъти на ден, по малко. Сметни си калорийния разход, махни от него 15-20%, спри тестото и сладкото. Чети форумите. Направи си свое меню. Следвай го. Почни да ВЯРВАШ, че този път ще отслабнеш.

florina
3rd March 2007, 13:14
вярвай в себе си момиче търпение и воля и разумно хранене но не гладуване повярвай че ще успееш но не бързай кг ние ги трупаме с години и месяци и за толкова трябва да се свалят постепено всички тук са прави със съвети към теб :P

aivito
3rd March 2007, 21:05
Мерси много за съветите,просто исках да знам ,че не съм сама!Относно гаджето,имам си и явно ме харесва такава,но не и аз!Ще се взема в ръце,но всяка помощ ще ми е от полза!!

maria13
4th April 2007, 10:51
Здравей и от мен. Имам една приятелка, която също като теб се бореше години с наднормено тегло. Пробваше всичко , но основно - много глад и много спорт!
Може да ви прозвучи като чудо, но днес тя е фитнес инструктор в Канада по почти всички познати там спортове.
След като замина - продължи да се интересува и с мъка ми каза, че голяма част от нещата, които тук правим са тотално отречени:(
Като се започне от гладуването, неяденето на месо и т.н.
Сега започва да води рубрика в един бг сайт- може да я видите на снимки и също да и задавате въпроси!
Успех и наслада в отслабването!

Briseis
4th April 2007, 11:04
емисоф, твоя подход с роклята и голата фотосесия много ми допадна :wink: ше пробвам, даже се оправям и тръгвам да си търся рокла :girl_haha:

NatalyTake
4th April 2007, 12:08
правила съм номера с роклята и снимката. баш гола не се снимах, но и облечена изглеждах ужасно. бях си закачила снимката с магнит за вратата на хладилника. вярвате ли ми, ама само като придойдех към хладилника, щото ми се щеше нещо да си щипна, просто ей така, за удоволствие, като видех снимката започваше да ми се повръща.... тоя метод работи, но зависи от индивида..., а може би и от глада

NatalyTake
4th April 2007, 12:12
пък по "Пиротска" има разпродажба на пролетно-летни костюмчета и днес си взех едно страшнооооооооооооо, ама 1 номер по-малко. и сега ако не отслабна... значи каузата е загубена... при мен :(

Никси
4th April 2007, 12:28
Пак е въпрос на воля. Понякога при мен се получава това с дрехите, но понякога не. Ето например сега - балната ми рокля седи от месец в гардероба, но на мен не ми достига мотивацията.

Slyn4islava
4th April 2007, 21:54
aivito, а защо ядеш, ако не си гладна

Много често не можем да "чуваме" желанията на тялото- тялото и ума са стресирани- имаме нужда от почивка, но всичко, което чуваме е "имаме нужда" и бягаме да си попхапнем следващия сандвич или джънк фоод. Искам да ти кажа, че можеш да се научиш правилно да отговаряш на нуждите на тялото ти- когато си жадна- пиеш, уморена - спиш, стресирана- почиваш, скучно ти е- ядеш, щото няма кво друго. Купи си "Емоционална интелигентност" на Даниел Голдман, може пък и да ти помогне

alica
5th April 2007, 00:30
aivito, а защо ядеш, ако не си гладна

Много често не можем да "чуваме" желанията на тялото- тялото и ума са стресирани- имаме нужда от почивка, но всичко, което чуваме е "имаме нужда" и бягаме да си попхапнем следващия сандвич или джънк фоод. Искам да ти кажа, че можеш да се научиш правилно да отговаряш на нуждите на тялото ти- когато си жадна- пиеш, уморена - спиш, стресирана- почиваш, скучно ти е- ядеш, щото няма кво друго. Купи си "Емоционална интелигентност" на Даниел Голдман, може пък и да ти помогне

защото е по-лесно да кажеш от утре съм на диета, след като си се освинил. И да ядеш каквото ти попадне като си озверял. Глад, глад не мърдаш. В момента, който ти писне и се наплющиш - тоалетна и олекваш. И веднага грешната мисъл - баси, гладувам и дебелея. Майката му е да се храниш добре, разбирайте с полезни и необходими храни (зеленчуци, месо, тук таме плодове и млечни). Абе режим. Но да не се приема като ограничение, а като грижа за себе си.

aivito
5th April 2007, 12:40
Самата дума "диета" звучи ограничаващо,трябва да смятаме храната за лекарство в наша полза!Както майка ми казваше,от всичко по малко,да не се прекалява.

Rusalka
5th April 2007, 19:54
aivito отслабването започва от пазара! Моя съвет е когато пазаруваш, пълни кошницата само с полезна храна ( пресни плодове, зеленчуци, нискомаслено мляко, яйца и чисто нетлъсто месо ). Тогава, колкото и много да ядеш ще поемаш сравнително по-малко калории, а това ще доведе до така желаното отслабване.
Успех :D

PassiON_
5th April 2007, 21:17
И тук ще се опитам да ти обесня как горе долу да си съчетаеш храната. Диета не означава глад, може да си хапваш и пак да слабееш, да може би няма да стане изведнъж, но нали знаеш хубавите неща стават бавно.
Простите принципи са до 16 часа се приемат въглехидратите, а след това се ядат само белтъчини. Пиеш много вода, 2-3л. на ден. Забравяш за рафенираното сладко поне за месец, може да го замениш с мед - яж го сутрин.
Ето ти едно примерно меню:
до обяд - избери си 4 плода (грейфурт, ябълка, портокал, банан) изяж ги на равни интервали от време, например през час, час и полвина. Като последния плод трябва да си го изяла поне един час преди обяда.
А на мен когато много ми се дояде сладко сутрин си забърквам една препълнена лъжица с мед и малко орехи.
за обяд (към 13:00 - 14:00) - нещо посно (ориз с моркови и грах на фурна; манджа от зелен фасул и т.н.) + салата (зелена с краставици; или зеле с моркови; сега за сезона е идеално) + 1-2 препечени филики хляб БОНУС, ако желаеш.
към 16:00 -17:00 плод или чаша прясно мляко.
вечеря (към 19:00 - 20:00) - пилешко месо или риба (околу 100гр.) + зелена салата. Или само зелена салата, като и прибавиш 2 яйца и 2 л. кисело мляко вместо оцет или лимонов сок. (аз поне така правя, като няма месо :lol: )
И ако вече си много гладна към 22:30 може да си хапнеш 2-3 ч.л. извара.
И другото е всеки ден спорт, може да е малко но да го има.

aivito
6th April 2007, 07:16
от както почнах да се ровя из този форум,получих много отговори и горе долу разбрах какво трябва да правя!Вярно е .че няма да стане изведнъж и трябва постоянство:)Успех на всички в това начинание,още веднъж мерси за съветите:))

Favoritkata
20th April 2007, 14:39
Хм,и аз имам такава съученичка,която по същия начин истезава тялото си.Колкото и абсурдно да звучи,не е нужно да спираме храната,просто да се храним здравословно

Мария Василева
20th April 2007, 16:38
враг на всяка диета (http://www.liniastandart.com/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=1180&mode=thread&order=0&thold=0)

usmihni_se
5th September 2007, 09:25
Сега започва да води рубрика в един бг сайт- може да я видите на снимки и също да и задавате въпроси!
Успех и наслада в отслабването!

ще кажеш ли сайта, в който твоята приятелка води рубрика. заинтересуваме, много бих искала да го разгледам

sillver
5th September 2007, 09:59
Знам какво ти е, но в никакъв случай не гладувай :!:
И аз съм минала през това - близо 5 месеца карах с по 2 ябълки на обяд и вечеря, която беше постна, но се състоеше главно от въглехидрати. Най-странното беше, че не изпитвах никакъв глад, но едва когато спрях с това разбрах какво безрезултатно мъчение е било.
Състави си хранителен режим - във форума ще откриеш много полезни съвети как да го направиш. :)
А за малкия размер рокля - наистина е доста интересна идейка и е голям стимул. Пробвай и няма да съжаляваш. Действай и успех :!: :D

Nelina_02
7th September 2007, 23:24
Никой не може да ми помогне освен аз самата,но все пак дайте съвети,кураж,стимул...какво о и да е ,поне да знам ,че не съм сама в тази борба :((((
Не си сама разбира се, няма жена, която поне веднъж в живота си да не е имала твоят проблем.Ние сме по- емоционалната половинка на човечеството и много от нас се хранят под влиянието на емоциите си, освен горе споменатите съвети може да пробваш и да спираш да ядеш преди да се почувстваш нахранена.На мозъка са нужни 20 мин. да даде сигнал, че сме се нахранили достатъчно, но вече е късно и се стига до преяждане.

aivito
13th September 2007, 22:35
Като го чета това се сещам в какво емоционално състояние бях.Всичките ми проблеми бяха резултат от натрупан стрес, колкото и да не ви се вярва.Сега съм много много по-добре ,мерси за съветите все пак:)

Gavr1
14th September 2007, 14:47
Когато уча - ям, когато няма какво да правя - ям, когато съм под стрес - пак ам...това ми е до болка познато, понеже и аз съм същата. Да си призная честно не съм спирала да го правя, просто промених нещата, които хапвам, вместо вафла или филийка дебело намазана с нещо вкусно, ходя до градината и късам домати, краставици и каквото ми попадне - в магазина също можеш да ги намериш, така че това е най-малкият проблем...важното е да повярваш в себе си и да имаш търпение...бъди постоянна.
Борила си се много години с това, но си била непостоянна и си пробвала какво ли не, захвани се с едно нещо и го прави без да спираш, резултатите няма да дойдат след 1-вата седмица, но ще бъдат на лице. За това си избери нещо (хранителен режим и спорт) и се захвани сериозно - не се отказвай и ще успееш! :1231: