PDA

View Full Version : Искам да отслабна


georgiev_kz
18th April 2007, 19:47
Здравейте , искам да ви кажа моя проблем.От две години се пробвам да отслабна но не става,диети,бягане,фитнес нищо не помага,висок съм 182 см и тежа 105 кг,което всъщност е доста срамно :oops: ,ще съм ви благодарен ако ми дадете някакъв съвет как мога да отслабна бързо.
Багодаря предарително!

Nezinka
19th April 2007, 02:32
Еднозначен отговор няма. Кажи как се храниш, какви диети си спазвал, колко често спортуваш?

Rusalka
19th April 2007, 09:27
Мммда, Nezinka е права.
Определено бъркаш някъде я в храненето (което е най-вероятно), я в спорта и така. Няма начин да не може да отслабне човек, важен е режима. Има ли добър режим има и добри последствия т.е отслабване.
Та както казва Nezinka за да разберем какво не е наред и да се опитаме да ти помогнем, трябва първо да кажеш какъв ти е досегашния режим.
Другото което ми направи впечатление, е че искаш да отслабнеш бързо. Относно това твое желание искам да ти кажа само едно - хубавите неща стават бавно!!!!
Каква е ползата да отслабнеш бързо с 5кг. и след това да качиш 10?

Liana
19th April 2007, 13:24
Не е срамно колко кила си, срамно щеше да е, ако не искаш да се погрижиш за външния ти вид. Според мен с фитнеса може да оформиш тялото ти по желания начин, но храненето е много важно, така че наистина кажи как се храниш, какви тренировки правиш и по-конкретно към какво се стремиш. А истинският път към хармонично тяло и здравословни навици за цял живот се постига само след няколко провала, това е мое мнение, но мисля, че човек само тогава знае какво не трябва да прави и как точно реагира собственият му организъм към съответните тренировки и храни. Твоите 2-годишни усилия явно не са подходящи за твоя организъм, трябва да пробваш друг режим. Но не диети, а постоянно плавно преминаване към здравословен начин на живот, като малко по-малко ограничаваш вредните храни и т.н.

georgiev_kz
19th April 2007, 14:28
Здравейте отново,
храня се два-три пъти дневно:обед,през ден два и слетобед,вечер.
Храненето ми съдържа ниско калорични храни като:черен хляб,зеленчуци сурови и сготвени,плодове и млечни продукти,през два-три дена хапвам по-така като "сладичко"като бисквити и пия обикновени сокове от степчета.
Ползвал съм различни диети,ще дам пример да ям три пъти дневно само зеленчуци и плодове.
На фитнес дори в момента ходя но през ден и прая упражнения за отслабване,напреди като ходих правих упражнения за стягане но не даде резултат.
Надявам се да ми препоръчате нещо!

pa$$ion
19th April 2007, 15:27
Защо не отидеш на лекар да ти направи изследвания и да ти съставят подходящо меню за твоя организъм?

Liana
19th April 2007, 15:44
Аз не съм привърженичка на диетите, затова няма да ти препоръчам диета, защото за всяко лишение организмът ще си отмъсти. А естетичните и дълги резултати се получават само с преминаване към здравословен начин на живот завинаги.
Хубаво е, че внимаваш какво ядеш, каза, че ядеш готвени зеленчуци, а как ги приготвяш. Най-добре е на пара, варени или печени. Никакво пържено. С хляба внимавай, не го яж вечер, много хора биха ти препоръчали да го спреш, но аз съм за умерените неща, все пак не може да се лишаваш винаги от всичко. Също така 90 % от хляба в България е боядисан, не е диетичен, така им е по-лесно. Затова яж бонус, но сутрин. Внимавай с количеството хляб, както и с големината на порциите. Не вечеряй късно вечер. Плодовете ги яж до 12 часа на обяд, ако ти е трудно до 16.00 - не вечер. Също така избягвай химмите в храните и напитките, т.е. забрави за степчетата. Рафинираните масла и олиа ги забрави също. За известно време спри сладкишите, после като си позволиш нещо сладко, нека да е сутрин, умерени количества и то мед или натурален шоколад или нещо лекичко, не вафли и кексове. Яж месо, риба - печена, варена. Ограничи картофите и ориза, компромисен вариант е кафявият ориз, ама пак внимавай. Изпитаната рецепта скара (пиле, риба, телешко) + салатки не дава дефекти. Пак питай, ако имаш въпроси. Желая ти успех.
P.S> Отначало ще ти е трудно, но след 2-3 седмици няма да ти се ядат сладкиши. Само издръж началото.

cocolino
19th April 2007, 16:01
P.S> Отначало ще ти е трудно, но след 2-3 седмици няма да ти се ядат сладкиши. Само издръж началото.

Защо няма да се ядат сладкиши и сладки неща след 2-3 седмици?Задавам въпроса, защото ми е наистина интересно.Аз съм на диета(то не е диета де, но за мен си е, защото не ям нищо сладко освен 2 блкчета черен шоколад 2-3 в седмицата и никакви висококалорични неща като пици, дюнери, пържени картофи, кашкавал панета и каквото още се сетите, тестени(освен хляб) съм ги изключила също) и така това е просто режим, не диета, защото си ям 3-4 пъти на ден, като наблягам най-вече на плодове и зеленчуци, салатки, мляко(прясно, кисело)...за мен това е голямо постижение наистина :D който не вярва, може да прочете какви мнения съм пускала преди :lol: таааа....много се разширих...в началото първата седмица ми беше много трудно да устоявам на сладките изкушения, но колкото повече време минава, толкова повече...айде няма да каже, че вече не ми се ядат изобщо сладки неща :lol: :wink: , но определено нямам онова неистово желание и постоянна мисъл за тях.Как така става? :shock: :P

georgiev_kz
19th April 2007, 18:15
Чух от приятели да вземам Л карнитин,дали това ще помогне!

Nezinka
19th April 2007, 18:25
Взимай го 1-2 часа преди тренировки, би трябвало да помогне. Той действа като катализатор за горене на мазнини, но без тренировки няма особен ефект. Също както каза Лиана, избягвай плодове и всякакви сладки неща след 2 часа на обяд, не прекалявай с нищо. Яж повече чисто месо и зеленчуци и би трябвало да има ефект.

Slyn4islava
19th April 2007, 18:42
храня се два-три пъти дневно:обед,през ден два и слетобед,вечер.

Аз пък си мисля, че това ти е основния проблем- не закусваш, и ако съм разбрала правилно- ядеш след обяд или вечер- голяма грешка! Започни да закусваш, да обядваш и да вечеряш по едно и също време горе долу и между основните яденета да имаш по една ръфка от нещо- плод, зеленчуци, ядки. Значи 5 яденета да имаш е добре на ден- през около 3 часа по нещо да си хапваш. Това има няколко преимущества- осилва метаболизма- а ти точно от това имаш нужда, когато сядаш да ядеш- не си много гладен, значи не ядеш големи порции, с такъв режим не е нужно да спазваш някаква определена диета- да се лишаваш от въглехидрати например, просто този начин на хранене си е режим сам по себе си. Идеята е - от всичко по мъничко. Прибави вода- поне 2 литра вода на ден. И си дай време- поне 3-4 месеца, за да видиш има ли резултат, това, което си започнал.

Идеята да отидеш на лекар може и да не е толкова лоша всъщност. Просто, за да си спокоен, че няма физическа причина за състоянието ти.

radosfsf
20th April 2007, 08:25
Здравей пич:)Аз съм 25 г 180 см срещу 82 кила-предполагам че и ти исакш да стигнеш някъде толкова.Та значи никога не съм бил колкото теб кила но съм ги докарвал до 90 :oops:
Та за това ще ти дам моя режим на ядене:
сутрин(към 7.40)-2 сандвича-филиики ръжен хляб с 2 топени сиренца,кашкавал и парче шунка отгоре;2 яица;сок;маслини и колкото си искаш зеленчуци(краставица,домат ) и накарая 1 банан :1211: алтернатива:овесени ядки с мляко(кисело или прясно)+банан
на обед(към 13):нещо готвено или нищо-1 супичка(таратор) +месо и салатка
вечрта като се прибера пия 2 гр Л карнетин(от около 10 дена го вкарах в програмата си) и отивам да бягам около 4-5 км(ти си прецени колко аз съм тренирал лека атлетика и затова не се съобразявай).Много важно също е при спорта да си оцелищ твоето темпо(темпото което ти идва отвътре,незнам дали ще ме разбереш:))
вечер:салатки,малко сиренце и гледам друго да не ям(ако можеш недей да ядеш нищо,аз немога:()
През цялото време пия доста вода.А сутрин пия и кафенце към 9.
Мисля че с такъв режим ще успееш да сваляш,бавно и сигорно и най важното ще си изградиш правилен режим!
Успех

Liana
20th April 2007, 09:17
Cocolino, ти ме попита, защо съм казала, че след 2-3 седмици няма да му се ядат сладкиши. Това е лично мое мнение, съдя по себе си и по хората около мен, които следват здравословен начин на хранене. Поне отначало той трябва малко повече да се ограничава, без да изпада в крайности, но все пак ако от самото начало продължи да хапва сладкишчета, начинанието му пак няма да има ефект, по-нататък може да си позволи малко, като му се дояде, все пак няма да се тормози вечно. Ще ти разкажа за себе си преди 7-8 години бях фенка на пържените картофи, ядях ги ежедневно, но преди около 5-6 години почнах да се храня здравословно и се отказах от такива неща. Вече не ми се ядат, защото съм забравила вкуса им, не могат да ме съблазнят и сега знам, че дори и да си поръчам 1 порция, ще си бодна 3-4 картофчета, но няма да преям с тях, но мага и да не си поръчам. Същото беше и с шоколада изяждах поне по 50 грама на ден, като го спрях за известно време нещата се промениха, сега си хапвам от време на време, но 1, 2 реда, не искам да се натъпча като преди. Той като спре тези храни, за известно време, ще си намери други любими, по-здравословни. Докато non stop ядеш нещо, организмът ти свиква с него и то все ще ти се яде.

aivito
21st April 2007, 12:15
И аз пуснах подобна тема в изблик на отчаяние,но сега с времето всичко си се нарежда постепенно!Поразрових се из форума ,много съвети и полезна информация ми дадоха!Сега съм много по-добре ,пък и пролетта влияе положително върху организма!Излязоха зеленчуците и плодовете,времето се стопли,разхождам се по 3,4 4аса на ден!Само трябва да намериш своя път към борбата с излишните килограми,вслушвай се в тялото си!Успех

FASH1ON
21st April 2007, 12:45
НВД. Кардио. ...........ВОДА

georgiev_kz
21st April 2007, 21:53
Не съм много запознат с нещата,но бихте ли ми казали какво е НВД и Кардио.

cristiano7
21st April 2007, 22:30
Ниско Въглехидтратна Диета = НВД

Кардио е съкратено за упражнения, които натоварват най-вече дишането и сърдечната дейност като бягане, плуване, велоергометър и т.н


Лично аз се занимавам с плуване като го съчетавам с фитнес у дома, като ги редувам - 1 ден плуване, 1 ден фитнес и така цялата седмица
.................................................. .................................................. ...

а за храненето мога да ти кажа какво да НЕ ядеш:

* Шоколад
* Сладолед
* Чипс (пелети, пърленки и други)
* Пуканки
* Шейк (сладоледен, без значение колко е могъща компанията, която го продава)
* Сладки газирани напитки (съдържащи захар)
* Ядки (макар научно да е неправилно, тук подразбираме и пържените бобове - соя, леблебия и фъстъци, както и пържените зърнени - царевица)
* Сухи меса (пъстарма, луканки, кайзеровани меса, сухи салами, суджуци)
* Снакс (в БГ е известен още като "Зръчно" по името на вече фалирала, компания която го въведе в диетата ни)
* Кетчуп (доматен)

пейстнах го от ББтийм :wink:

Mia_rBd
12th June 2007, 14:55
аз правя така когато сам гладна, наливам една голяма чаша с вода и я изпивам на един дъш и така залъглав глада, ям много плодове, зеленчуци мразя, и ходя на плуване а допълнително в нас с едн априятелка сме си измислили един много хубав и раздвишен танц и всеки ден по няколко пъти си го репетираме докато не рухнем на пода от умора. Също си свалих едно клипче с едни упражнения имаше и още много , но вече не помня сайта.

stivn
12th June 2007, 16:10
че храненето ти е добре :) според мен , но казвам само според мен повече трябва да се пораздвижваш ... особено сега лятото ... забрави за колата такситата почти изцяло ако почнеш пеша и то енергично а не като мърда да вървиш .... ако имаш време всяка сутрин малко бягане или поне през ден .... 1-2 спорта по разнообразни но да тренираш като хората не да седиш на едно място ;) например нещо с топка и някъкви бойни изкуства събота малко фитнес ако не можеш през останалите дни и неделя задължителна почивка.... алкохола ако го снижиш ти гарантирам че за 1-2 месеца ще свалиш до към 7 кг особено с твоето хранене :) само да имаш енергия защото този начин на живот изисква енергия :)