PDA

View Full Version : Непоносимост към някои храни


leny-07
23rd April 2007, 09:48
Здравейте :)
Дълги години съм пазила какви ли не диети и съм правила експерименти с тялото си, а ето, че сега ми се връща всичко - развих непоносимост към мляко и млечни изделия, белтък /вкл. месо без пилешко/, риба, мед, освен това имам анатомична особеност, заради която плодове и зеленчуци трябва да ям в минимални количества и то определени........ абе да не ви отегчавам :? Отделно пък не мога съвсем да не ям, защото имам ниско кръвно и ниска кръвна захар и ако не ям ми прилошава. Изобщо....., какво да разправям, това направо не е живот.
Както и да е, не пиша, за да се оплаквам, а за да потърся съвет - как да се храня? :roll:

apoklistika
23rd April 2007, 12:38
:)

apoklistika
23rd April 2007, 12:40
Според мен иди при професионалист диетолог да ти изготви менюто, защото тук колкото и големи разбирачи да има, едва ли ще се справят по- добре от диетолог.

loony
23rd April 2007, 13:23
Здравей,

положението при теб е наистина неприятно, и мога да те разбера напълно защото и аз съм в същото положение от към храните, с тази разлика, че млякото мога да пия/ям, но си имам куп други който са в допълнение :).

В общи линии, за хранителния режим е важно да не гладуваш и да не прекаляваш да се храниш само с едно и също нещо, защото така предразполагаш организма да получи непоносимост и към него (поне с мен е така).

По отношение на диетолога, ходих ама явно съм попаднала на такъв, който не е от най - добрите защото ми беше натъпкал диетата с хляб и плодове при положение, че му казах че имам проблем: въглехидратна нетолерантност и беше направил куп други гафове в менюто като беше организирал всичко като откровенно гладуване с амбициата да свалям по 4 кг на седмица, като общо имам да свалям 10кг мах !!!!

Единственото което мога да те посъветвам е да ходиш редовно на зъболекар, защото за съжеление на зъбките се отразяват тези проблеми най - много :(

leny-07
23rd April 2007, 13:30
Много благодаря за отговорите :2015:
А може ли да ми препоръчате добър специалист, става въпрос за Варна?