PDA

View Full Version : Много съм притеснена...


arjo
11th May 2007, 18:46
Здравейте на всички!
Току що четох една статия за анорексията и булимията.Нещото,което ме притеснява е не,че съм болна от едно от двете.Имам реална представа за тялото си и не искам да ставам болезнено слаба,чувствам се добре с тези килограми.За булимия едва ли може да се говори,но малко се поизплаших.Има дни,когато ми се яде много,приемала съм 2300-2500ккал...тоест попреяждам.Казвам,че не е булимия,защото никога до сега не съм предизвиквала повръщания и няма да го направя-изгарям излишните калории (които всъщност не са отчайващо много,посъветваха ме да стабилизирам на 2000 за поддържане на теглото) със спорт,но все пак ми се изцъклиха очите! Страх ме е...да не би да съм склонна към подобно хранително разстройство?!Осъзнавам колко е опасно и точно затова съм като попарена сега....не знам дори защо я пиша темата :roll: Моля ви..кажете нещо,което..което и аз не знам какво.Всъщност всеки коментар ще ми е от полза.Благодаря.

BiathlonGirl
11th May 2007, 18:54
Ако е всеки ден, значи е вероятно обкновена лакомийка, или пък навик (стомахът ти неизбежно се е поразширил и ти трябва повечко храна, за да се заситиш).
Ако се случва периодически и си забелязала тригър-пойнтс, т.е. определени фактори, които го отключват, като стрес, щастие, самота, яд, радост, скука..., значи може да става въпрос за compulsive overeating (или вариант на хиперфагията, която е третото популярно хранително разстройство).
Ако предполагаш, че е второто, търси вътрешен баланс, това ще ти регулира храненето, ако е първото - пробвай да намаляваш порциите, но да знаеш, че ще ти е гладно в началото - пий много вода или яж супи.
Дано съм ти била полезна, успех и спокойно.