PDA

View Full Version : Диета...


sa6ito
16th November 2008, 22:41
някой може ли дами каже някоя лесна и ефектна диета? :roll:

Solver
16th November 2008, 22:50
Няма такива, има лесни и безефектни и трудни и ефектни, избери си от кои искаш :)

sa6ito
16th November 2008, 22:55
Ок дай ми Трудна и ефектна :roll:

valeto
16th November 2008, 23:01
http://forum.tialoto.bg/viewtopic.php?t=9921

:roll:

lightpainter
16th November 2008, 23:08
Не мисля, че някой може да ти препоръча нещо така, без да знае нищо за теб- години, ръст, тегло в момента, желано тегло, какво обичаш да ядеш, колко се движиш. Дюкан е хубава, да, за едни е лесна, за други трудна.
Кажи малко повече за себе си, така всичко е много относително. Това, което за едни е ефективно, за други може да се окаже губене на време, че и дори още качени кила след диетата.

anakristina
17th November 2008, 17:06
честно казано аз никога не съм се подлагала на никакъв вид диети,но имам няколко познати около мен ,които правят една диета и резултатите са поразителни....та диетата е следната за около 40 дена се изключват от менюто въглехидратите,това се има в предвид абсолютно всички въглехидрати( зърнени храни,млечни, всякакви видове плодове)..т.е..можеш да ядеш всякакъв вид месо и зеленчуци в неограничено количество,както и можеш да ги ядеш приготвени по всякакъв начин(пържени,варени,печен ).....
пак казвам лично аз не съм я правила,но имам близки на които е подействала....ако искаш и имаш воля я опитай и мисля,че ще останеш доволна...
успех ти желая! :)



и ако я направиш да пишеш какъв резултата! :)

new_lady
19th November 2008, 12:16
Диетата изключваща напълно въглехидратите е много вредна, по-добре ниско-въглехидратна. Ама sa6ito това не е магазин - искаш и получаваш, разрови се из форума има толкова много писаници във връзка с диетите...

goldish
19th November 2008, 18:59
anakristina,
Тази диета, за която говориш ще е доста интересна, защото хем казваш, че се изключват въглехидратите, хем казваш, че се ядат зеленчуци, които мила са си истински въглехидрати. Освен това млечните продукти не са въглехидрати.

lightpainter
19th November 2008, 19:18
Е, като се изключат картофи, ориз, царевица и бобови, другите далеч не са с толкова въглехидрати :wink:
Но виж, това ядене по всякакъв начин, включително и пържено, не знам какво ще донесе... Може и да се посвали нещо, заради евентуално по- еднообразната храна, но йо-йо ефекта след това е почти задължителен.

Solver
19th November 2008, 23:37
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Момичета (надявам се да няма момче между вас, а и изключвам new_lady от обръщението си), във всеки 1 пост беше казано нещо смислено и нещо... Смешно. Тъкмо се зарадвам - ето, човекът разбира и стигам до края на поста :lol:

Първо - такава "диета" ще да е много вредна, ако е истинска и се изключат всички въглехидрати - всички процеси в огранизма се осъществяват чрез енергия - мислене, движение, храносмилане, работа на сърцето, така че като се спрат въглехидратите реално се водим към смърт (ако продължим достатъчно дълго време) - процесите спират. Казвам го толкова "страшно", за да се замислите просто :)

Второ - и в млекото има въглехидрати и то доста, независимо прясно или кисело, то не е част от ниско-въглехидратна диета попринцип, но аз лично съм съгласен да се яде по 1 мляко на ден, ако бъде основен източник на въглехидрати.

И трето - чист, качествен белтък има на първо място в белтъка от яйцето, той е най-близкият до идеалният белтък за човека и се синтезира в най-голямо количество, след това в белите меса от пиле, заек... и подобни. Няма друг чист белтък, всяка друга храна, освен 2-те изброени носи въглехидрати, мазнини или и 2-те заедно :) Тоест енергия, тоест също биха могли да натрупат мазнини в тялото (излишната енергия се трупа като мазнина). Всичко, което хапнете, освен яйчен белтък и пилешки гърди ще ви донесе въглехидрат/мазнина и тук вече изразът "диета без въглехидрати" губи всякакъв смисъл.

anakristina
20th November 2008, 22:34
Извинявам се на авторката на темата,че се изказах неподготвена и благодаря на всички,които са ме поправили!

Hot_Lady
10th January 2009, 18:39
Открих нещо, което вероятно ще ти допадне, не е трудно за изпълнение, а и отзивите са добри. Става въпрос за Тайната рецепта на Лидия Ковачева (http://www.figurata.com/)
Успех с отслабването :)