PDA

View Full Version : Имам да свалям 40 килограма.


liliyy
19th November 2008, 15:33
Дайте ми съвет.Омръзна ми да пазя диети цел живот.В момента съм на плодово-чаения режим,защото от него съм получавала най-добри резултати.А и искам по-бързи резултати.Нямам воля за по-продължителен режим на гладуване.Висока съм 177 см и тежа 107кг.Не мога да се гледам вече.Благодаря ви предварително!

MILI
19th November 2008, 15:42
Ти не си направила още първата крачка към отслабването (постоянното)- не мисли за диетата като за наказание и второ, когато имаш склонност към напълняване, колкото и да не ти се иска трябва да си на хранителен режим през целия си живот. Няма как с вълшебна пръчка да не ядеш 3 месеца да отлабнеш 25 кг. и да си кажеш стига толкова гладуване-отслабнах достатъчно и да започнеш да папкаш банички и пици например :girl_eat: :dizzy: http://forum.tialoto.bg/viewtopic.php?t=9920&postdays=0&postorder=asc&start=0
Като за начало прочети тази тема:
Другото важно нещо при диетата е тя да не вреди на здравето!Това е може би най- важното , така че избягвай плодово- чайни диети за повече от една седмица- тя освобождава организма от токсини, но не е решение за трайно отслабване

Nastiya
19th November 2008, 17:49
Аз няма да правя реклама на нито един режим на хранене. Просто ще постна един линк http://forum.tialoto.bg/viewtopic.php?t=10018. Просто искам да ти вдъхна малко кураж и да те освободя от това чувство на вечна жертва на килограмите.

liliyy
21st November 2008, 00:12
Здравейте пак от мен!Благодаря за мненията!Искам да споделя,че не пазя диета за първи път и вече съм толкова информирана,че книга мога да издам.С плодово-чаения режим съм имала забележителни резултати.Мисля,че хората,които са предлазположени към напълняване няма значение каква диета спазват,те винаги ще са роби на калориите.Мисълта ми е,че е без значение какъв тип диета ще ни доведе до мечтаните колограми,ние винаги трябва да съблюдаваме за дори 1 килограмче отгоре и да се борим срещу него.В противен случай бавно,но славно се обричаме на страдание-здравословно и естетическо.Аз дори не разбрах кога станах толкова много килграми.И сега изпадам в паника като знам,че ми предстои жестока борба с последиците от моето себенеуважение и занемаряване.СРАМ ме е!!!Но най-важно е осъзнаването на проблема и след това идва волята и ината да достигнеш до желаното.Ще го направя,защото,момичета,те ат ми много!!!А съм съм с дискова херния за капак на всичко!

pogo
21st November 2008, 13:13
liliyyМисля,че хората,които са предлазположени към напълняване няма значение каква диета спазват,те винаги ще са роби на калориите.Мисълта ми е,че е без значение какъв тип диета ще ни доведе до мечтаните колограми,ние винаги трябва да съблюдаваме за дори 1 килограмче отгоре и да се борим срещу него.

Аз мисля, че не си права. Има значение и то голямо, защото на тежка и трудна диета по трудно се издържа, а и шанса да се върнат след това свалените килограми е много по-голям. Аз също имам да свалям много килограми и не за първи път съм на диета, но досега винаги безуспешна, защото се подлъгвах по бързия ефект, свалях 8-10 кг за кратко време стигах до застой и ми писваше да гладувам и да се ограничавам и хайде пак нагоре, че и с +. Едва сега като разврах, че е по-добре бавно и трайно, но без глад се чувствам силна да продължа и да стигна до края, вече 6 месеца съм на режимно хранене и не чувствам липса на нищо. свалих вече 10 кг и усещам, че не само имам сили да продължа, но и мотивацията ми е още по-голяма отколкото в началото.

Пожелавам ти успех с чайчетата, но се съмнявам, че ще издържиш дълго и то без вреда на организма

MILI
21st November 2008, 14:44
liliyy[quote]Мисля,че хората,които са предлазположени към напълняване няма значение каква диета спазват,те винаги ще са роби на калориите.Мисълта ми е,че е без значение какъв тип диета ще ни доведе до мечтаните колограми,ние винаги трябва да съблюдаваме за дори 1 килограмче отгоре и да се борим срещу него.

Аз мисля, че не си права. Има значение и то голямо, защото на тежка и трудна диета по трудно се издържа, а и шанса да се върнат след това свалените килограми е много по-голям. Аз също имам да свалям много килограми и не за първи път съм на диета, но досега винаги безуспешна, защото се подлъгвах по бързия ефект, свалях 8-10 кг за кратко време стигах до застой и ми писваше да гладувам и да се ограничавам и хайде пак нагоре, че и с +. Едва сега като разврах, че е по-добре бавно и трайно, но без глад се чувствам силна да продължа и да стигна до края, вече 6 месеца съм на режимно хранене и не чувствам липса на нищо. свалих вече 10 кг и усещам, че не само имам сили да продължа, но и мотивацията ми е още по-голяма отколкото в началото.

Пожелавам ти успех с чайчетата, но се съмнявам, че ще издържиш дълго и то без вреда на организма
Това имах в предвид,не са важни кога ще ги свалиш тези килограми, а че ще ги свалиш и до заванига, та нали трябва да си на режим цял живат, защо барзаш толкова- хубавите неща стават бавно!

Honeyed
22nd November 2008, 05:47
Дано се вслушаш в съвета ми .
Зная как се чувстваш и зная какво си мислиш / или поне предполагам / .
Мислиш си , искам бърз резултат , ще изкарам няколко дни на плодове .
Това ще е моя страт , после ще имам дори повече мотивация от резултата .
Да , но за съжаление в повечето случай една драстична диета при нашата категория води до обратен ефект .
Със сетни сили една сутрин се прежалваш и ръфаш ябълки до откат .
Минават два , три дни и вече си толкова отчаяна от постоянния глад , пада ти пердето и си казваш - абе я да му хапна аз едно дюнерче , утре е ден , ще се пробвам отново .
И какво - хем си се измъчила да гладуваш , хем затриваш резултата ...

Аз винаги съм смятала , а и при мен показа , че действа обратния вариант .
Стартираш с едно леко ограничение първоначално , сваляш известно количество килца и после може да редуваш дни на по сериозни ограничения с дни на задържане .
Така и стартирах аз преди месеци .
От 125 кг април , сега съм 110 кг - мислиш , ли , че не ми се искаше до момента да съм свалила повече . :P

Сега имам що годе изградени навици - поограничила съм ламята и мога да подмина с пренебрежение доста изкушения .
Първите 10 кг ги свалих още първия месец , другите 5 в следващия месец .
Задържам сваленото вече 5 месеца , което за мен е по голямо постижение .
Сега вече се чувствам готова за малко по сериозен режим и най - вече да вкл спорта .

За сравнение - моя приятелка почна с мен диета .
Изкара 2 месеца на плодове - постоянно ме навиваше да започна и аз . Свали около 20 кг от април до юни .
Познай в момента дали си ги пази - тц дори е трупнала още над тези 20 въпреки , че не си го признава . :?
Сега виждайки как се справям аз най - накрая заряза плодовете и е на НВД . :D

Желая ти успех и ако проявиш желание ела в моята тема да си правим компания . :P

bimbi
22nd November 2008, 09:21
ох като го прочета това "искам бързи резултати" и винаги се заливам от смях :lol: :lol: като качвахте килограмите що не мислихте бе :lol:

виж сега, знам как се чувстваш, не си мисли, че ти се подигравам. сваляла съм 35 кила за около 7 месеца. проблема е в главата ти. не мисли за никакви диети. изкарай две седмици само на ябълки, ще ти се свие стомаха, после и да искаш няма да можеш да ядеш както сега. след това хапвай по три пъти на ден, може и малко хляб за закуска, вечер нещо по-леко. забрави за останалото тестяно, сладко, никакво газирано. аз лично ограничавам и плодовете, тая фруктоза... :roll:
общо взето не се се лишавай от нищо. дори веднъж седмично ходех на сладкарница, за да не ми става фикс идея. ако си на гости и те почерпят парче баница хапни, няма да умреш. но си изчисти къщата от всякакви лакомства, за да не се изкушаваш.
мисълта ми е режима си на хранене трябва да промениш, а не да спазваш диета, написана от някой смешко. да не говорим, че всеки организъм е различен. трябва да намериш оптималния режим за теб. на мен например месото не ми понася, и въпреки че ям доста въглехидрати, отслабвам. просто ограничавам калориите. ама при други ще има обратен ефект.

но според мен най-важното за успеха е да си намериш работа, с която да си толкова заета, че да нямаш време да мислиш за ядене. стоиш ли вкъщи, ако ще и да се скъсваш от аеробика, със сядането пред телевизора веднага ще ти мине през ума какво да похапнеш :roll:

хм сетих се и друго - на мен винаги ми е бил нужен и стимул :roll: в смисъл дали ще е нова дреха, нова любов, или нещо друго...трябва да го има. при мен голяма роля изигра шока :lol: първия ден на лекциите от втори курс видях колежка, която в първи курс се търкаляше, а сега беше като манекенка :shock: за две месеца беше свалила 25 кг. само на минерална вода, моркови, ябълки и всеки ден по два часа аеробика...то хуу ма й окапа косата, спря й цикъла...луда работа :roll: толкова бързо сваляне е много вредно за организма. оптималното е по килограм на седмица, не повече. сваляш бавно, свикваш през тия месеци да се храниш по малко и без вредни неща, вече не ти и липсват, и така после си ги задържаш. щото с тия 2-3-месечни диети се ограничаваш, постигаш резултат, и като се успокоиш нападаш всичко, което ти е липсвало :roll:
та така, като видях колежката, сложих няколко ябълки в чантата, и така ходех на лекции. сигурна съм обаче, че ако не бях заета там по цял ден първите 10 дни, нямаше да успея. защото до него момент бях свикнала да ям постоянно и по много, в един момент като седиш и си пийваш само водица, е доста трудно. огладнявах зверски, ама докато ни пуснат в почивка, то вече ми беше минало. дори съм забравяла да си изям ябълките, дето ги носех. а първите дни както добре знаем всички, са най-трудни :?

оф егати поста написах :lol: ако те интересува нещо от личен опит, питай :lol: ако имаш нужда от шок, мога да ти помогна с 2-3 мои снимки :lol: :lol:

успех :wink:

ледено_sЪrце
22nd November 2008, 12:18
Бимбе,ще е хубаво ,ако пожелаеш да споделиш снимките тук,определено всички имаме нужда от мотивация и шок. :)

liliyy
22nd November 2008, 12:28
Ох,как искам да щракна с пръсти и да променя мисленето си! Не,знам, не мога.Сигурно си мислите:'Тая пък колко мнения иска да чуе още,за да разбере,че е в гршка?"И сигурно сте прави.Аз съм от тези,които искат резултати.Не ги ли виждам се отказвам.Както вече споделих била съм на тази диета и тя ме доведе до 72-73кг,които за моята височина и структура са добре.В никакъв случай не ги качих след 2 месеца.Никога през живота си не съм била толкова отчайващо ДЕБЕЛА колкото сега.Аз задържах килограмите си повече от година.След това обаче последва главозамайването"Аз вече съм си ок,мога да се тъпча със течен шоколад в промишлени количества"Да,ама не.И започнах бавно да губя форма.БАААВНО...Но фатално.И когато се усетих беше много късно.Килограмите за сваляне бяха толкова много и предишната ми форма беше толкова илюзорна и далече,че аз продължавах да плюскам,за да се наказвам какво мекотело съм.Когато един ден пробвах едно сако пред моя приятелка,тя възкликна:"Ама ти си напълняла с половин метър"...И знам кое е правилното,но знам,че няма да го издържа.Не ме съдете.Нужна ми е подкрепата ви!!!Защото кой друг освен човек със същите "болки" може да откликне?Мислех да започма с режима на Дюкан,гледах снимки на отслабнали момичета,жени и това ме зареди. Но беше за кратко.Как да спазвам режим 1 година или повече???Ще го прецакам.И тогава ще е по-зле.Ще съм загубила време и най-вече надежда.И пак ще залегна над вафлите ,шоколада и фъстъчките.Искам да се видя отслабнала пък тогава ще видим дали ще ги кача.Когато съм се опарила веднъж едва ли ще посегна пак към огъня.Надявам се поне.

Solver
22nd November 2008, 12:38
Е по тая логика по-добре да не почваш режим, щото нямало да има резултат, а направо да си ядеш вафлите ?
Който не опита, няма да разбере. Няма да се видиш слаба, за да видиш дали ще качиш пак, ако не започнеш да ядеш с мярка. Трябва да го правиш механично, не да влагаш мисли. Ядеш каквото трябва, дъвчеш го по 30 пъти и преглъщаш, следиш часовника и пак така. Отслабването не се постига с чувства и мисли, трябва действие. Физиологичните процеси не се влияят от това дали ти харесва шоколад или не, а дали ядеш шоколад или не.

Почваш и караш, докато постигнеш резултат, може да ти отнеме 6 месеца, може и 6 години, никой не ти дава гаранция ("до 6 месеца ще имаш желаният резултат"), а няма и кой да ти я даде, освен ТИ на себе си, никой не ти е длъжен, нито ти си длъжна на някой, всички го правят заради себе си.

Единственото сигурно нещо е, че колкото по-рано започнеш, толкова по-рано ще има резултат.

liliyy
22nd November 2008, 12:46
Май нещо не съм разбрана?Не желая някой да ме критикува!!!Аз съм си достатъчна.В момента пазя диета и постигам резултати.А мисля,че всеки си намира начин как да ги постигне.Не отричам,пегръщам силно философията на Лидия Ковачева,Пол Брехт...Не съм тук да влизам в спорове,а за да споделям.Не мога да не се осланям на нещо,което ме е направило доволна и щастлива.

Solver
22nd November 2008, 12:58
Как да спазвам режим 1 година или повече???Ще го прецакам.И тогава ще е по-зле.Ще съм загубила време и най-вече надежда.И пак ще залегна над вафлите ,шоколада и фъстъчките.Искам да се видя отслабнала пък тогава ще видим дали ще ги кача.Когато съм се опарила веднъж едва ли ще посегна пак към огъня.Надявам се поне.

bimbi
22nd November 2008, 13:08
е кво значи "как да спазвам режим една година, ще го прецакам" :roll: много ясно че ще го прецакаш, всеки има своите слаби моменти. ама точно че това не трябва да го приемаш като режим или диета, просто ти става начин на живот. аз наистина не разбирам след като си изчела толкова книги и казваш, че си наясно с диетите, не си си променила мисленето?!? аз като погледна вафлата и веднага в главата ми изскача мисълта "от това се дебелее, пък и няма нищо полезно в него", и въобще не ми се приисква да я изям. а не да я поглеждам, да ми се иска да я изям, обаче да си мобилизирам волята и пак да се обърна на другата страна. надявам се разбираш разликата. във втория случай си в непрекъснато изкушение и е адски трудно да устоиш. са не казвам че не вкусвам вафла, може би изяждам 3-4 годишно, ама е било няква случайност, прияло ми се е нещо сладко, попаднал ми е точно там погледа, и ок, изяждам я. ма не е болка за умиране
и кви са тия вафли, шоколади и фъстъчки? защо въобще купуваш такива неща? :roll:

п.п. чела съм на Лидия книгата, ама доколкото помня за голямо гладуване ставаше въпрос. така ли е?

п.п.п. ледено сърце, ти от каква мотивация имаш нужда бе, ше ме умориш :lol:

Honeyed
22nd November 2008, 14:57
Със самонакзване , после гладуване и т.н. нали знаеш докъде стигаш .
Вече веднъж каза , че си минала по този път !
Защо да си повтаряш грешката отново .
Почни нещо разумно , пък след три седмици ела тук и ще можеш да се похвалиш с траен , макар и не толкова главозамайващ резултат .
Мисленето ти в момента е като на повече момичета , които за съжаление цял живот са все на диета и все слабеят и накрая все няма резултати .
Не бъди една от тях - на мен ми трябваха години безумия , за да се осъзная , че става само с ядене , а не с глад . :roll:
Аз съм добронамерена , не съм тук , за да те критикувам , а за да се опитам да помогна - не се обиждай . :)

pogo
22nd November 2008, 18:31
Аз се боря със затлъстяването си вече от 6-7 години. Преди това бях с нормално тегло и вследствие на здравословни проблеми качих рязко за месец 20кг, следващите 10кг отгоре са резултат именно на неразумни диети. Не те критикувам просто споделям преживяното от мен, докато не стигнеш до идеята, че няма да ти помогнат бързи и драстични диети, а режим на разумно хранене за цял живот, няма да постигнеш хармония със себе си и съответно няма да имаш трайни резултати. Всеки иска бързи резултати за да има стимул, ето при мен става супер бавно, по 1 кг на месец, но като ме срещне някой и каже я ти си отслабнала и ми става добре и се зареждам

Мария Василева
24th November 2008, 13:19
на мен ми трябваха години безумия , за да се осъзная , че става само с ядене , а не с глад . :roll:
:1223: :2003: :2020:

Много хубави съвети са ти дали момичета, liliyy, мисля, че и те са израз на подкрепа.:)
А на Иванин му е хоби да влиза в спор със съфорумците - не може иначе.. :wink:

Solver
24th November 2008, 18:23
Какъв спор бе, вие не сте уред. Друг влиза в спор с мен, аз изразявам доколкото се може компетентното си мнение, при което човекът, който ИСКА съвет ми вика - не искам критика. И точно пък за тая тема ми писаха и други хора - как може тея хора да искат съвети и да се държат така. Ако не искат съвети - защо пишат ? Просто няма да коментирам повече, но съм много озадачен особено от твоя пост, Мария.

Р.Р.
Мария, доколкото мога да асимилирам написаното след мен, те също са съгласни с моя пост :shock: Така че изобщо не знам кви глупости пишеш, кой е казал нещо за мен, стига си ми вмъквала името "в спорове".

new_lady
24th November 2008, 19:02
liliyy и аз много мразя неприятните критики (макар и да са с право просто са обидни), но вярвам, че ако някой те е изкритикувал е било с цел да те нахъса. Продължавай смело напред, прави това, което смяташ че е най-добре за теб и вярвай в себе си. Единствено вярата в мен самата ми помогна да направя една голяма крачка към отслабването, надявам се тя да дойде и при теб. Успех и ако имаш нужда от нещо макар и само от морална подкрепа пиши ЛС :)

offtopic: Ivanin май нещо се притеснява как ще му се отрази студа и за това така говори :)

liliyy
24th November 2008, 21:53
New_lady,благодаря ти много! Може би ти си единствената,която разбра какво искам да кажа.Не отхвърлям ничие мнение.Дори ги приемам за правилни.Не ми е приятно когато някой налага мнение без да се опита да вникне в онова,което му говорят отсреща.Не желая да влизам в конфликти.Все пак това си е моя организъм,ще го третирам както си поискам.Аз исках съвети и диалог,а не лекции.Не се ли запита някой,че може да съм пробвала и друг начин освен глад?

Solver
24th November 2008, 22:06
Тук не сме гадатели :lol: Не е целта да те питам - какво си пробвала, а ти да кажеш - пробвах 1, 2 и 3 и не постигнах нищо, моля за съвет. Никой няма да ти вади думите насила, в крайна сметка така и не стана ясно какво искаш (ако постът на new_lady е бил твоята цел... Нямам думи). Хем искаш, хем не искаш критика, задай някакъв въпрос и обясни ситуацията.

"не се ли запита някой..." - това ме разби.

carry_
24th November 2008, 22:42
Момичета,

Днес закусих с плодове( 3 плода през 1.30 час и така докъм 3 часа)
Прибрах се и си направих задушени зеленчуци( с малко зехтин,маслинки (6-7) и малко ориз(около 150 гр варен)

Следобяд-към 6часа-едно горещо какао (не съм добавяла захар)
Вечерта си отрязох няколко парчета ананас,че ми се дояде.
Около 3-4 км съм вървяла пеша и съм изпила около 2.5литра мин.вода и 2 чаши чай,без захар ,само с лимон.

Хубава вечер на всички!

п.с Хайде къде са режимите:))

carry_
24th November 2008, 22:44
Съжалявам ,това е за ДНЕВИНИКА:))
Много съм разсеяна:)

Мария Василева
25th November 2008, 10:48
Трябва да го правиш механично, не да влагаш мисли. Ядеш каквото трябва, дъвчеш го по 30 пъти и преглъщаш, следиш часовника и пак така. Отслабването не се постига с чувства и мисли, трябва действие. Физиологичните процеси не се влияят от това дали ти харесва шоколад или не, а дали ядеш шоколад или не.
Не знам дали предполагаш, КОЛКО всъщност отслабването и напълняването са свързани с чувствата и мислите, млади съфорумнико! Разбира се, действието е много важно, но каквото и да е то Е мотивирано от мислите и чувствата...

при което човекът, който ИСКА съвет ми вика - не искам критика. И точно пък за тая тема ми писаха и други хора - как може тея хора да искат съвети и да се държат така. Ако не искат съвети - защо пишат ?
Щом са ти писали (на лични) значи ти имат доверие или ценят мнението ти. За тяхното поведение те могат да си кажат.

И аз съм изпадала в ситуации, когато просто си изказвам мнението тук във форума, а някои решават че ги обиждам, без да имам ни най-малко на ум това. Може би иде от несъвършенствата на форумното общуване.

Това, което мога да ти подскажа в случа е: Общо взето, за всеки средно интелигентен човек е ясно, че за да подържа добро здраве не бива да пуши, не трябва да яде по много сладки и мазни храни, повече плодове и зеленчуци, пилешко и риба и много движение. Това на всеки е ясно. Проблема е с вътрешната мотивация на всеки един човек поотделно, да живее по "правилните" правила..

Обикновено, човек разбира, че си вреди с поведението си но не може да се спре... Сещаш ли се за такива примери? Най-лесно е да ги осъдиш. :? В този случай да му кажеш само кое е правилното иде малко повърхностно... Той знае, кое е правилното. Не го чува за първи път. Просто не може да го спазва, да се придържа към него. За това иска идеи и подкрепа, но да не звучат поучително - ти обичаш ли да те поучават, или просто няма кой!? :roll:
Дано да сме се разбрали малко повече.

bimbi
25th November 2008, 11:54
Той знае, кое е правилното. Не го чува за първи път. Просто не може да го спазва, да се придържа към него. За това иска идеи и подкрепа, но да не звучат поучително - ти обичаш ли да те поучават, или просто няма кой!? :roll:е добре бе Миме, на човек, който знае какво е правилно, ама не може да го спазва щото му липсва воля или квото там оправдание си има, в същото време иска бързи резултати, какви идеи да му дадем?

Мария Василева
25th November 2008, 12:26
в същото време иска бързи резултати, какви идеи да му дадем?
"Бързай бавно" примерно :wink: Макар че аз точно твоето мнение много го харесах, Бимбе, още повече, че от личен опит! :2043:
Както и на Honeyed. :1223:

ледено_sЪrце
25th November 2008, 12:49
Не знам дали предполагаш, КОЛКО всъщност отслабването и напълняването са свързани с чувствата и мислите, млади съфорумнико! Разбира се, действието е много важно, но каквото и да е то Е мотивирано от мислите и чувствата...

Безспорно са свързани, но, за да отслабне човек ,по-скоро трябва да спре да се поддава на чувствата си и мислите си и да си създаде някакви неписани закони на правилното хранене, да свикне с тях и да си ги спазва ,без да го приема за досадно и да се противи, както Бимби каза ,да не се опитва 1 ,2 ...пъти да удържи,защото следващия път ще се изкуши ,просто си казваш "Това е вредно за мен , изключвам го от менюто си..." и работата е приключена за напред, а не всеки път да се замисляш да го изядеш ли, да устоиш ли...

Щом са ти писали (на лични) значи ти имат доверие или ценят мнението ти. За тяхното поведение те могат да си кажат.

Това не се продиктува само от приятни мнения ,а от видим резултат. Аз съм много по-склонна да се доверя на човек, при когото наблюдават резултат ,дори режимът му да е в разрез с моя, отколкото на такъв с мнение и режим , които напълно ми допадат , а и са изцяло обосновани.

Това, което мога да ти подскажа в случа е: Общо взето, за всеки средно интелигентен човек е ясно, че за да подържа добро здраве не бива да пуши, не трябва да яде по много сладки и мазни храни, повече плодове и зеленчуци, пилешко и риба и много движение. Това на всеки е ясно. Проблема е с вътрешната мотивация на всеки един човек поотделно, да живее по "правилните" правила..

Не е така , много хора дори не се замислят над това, особено ,ако нямат проблем с килограмите. Имах една приятелка , беше много интелигента ,но до съвсем късно не се беше замисляла над това какво слага в устата си ,едва когато напълна ,се поинтересува и беше останала шокирана. А и всичко това също се дължи донякъде и на възпитанието ,което човек получава. Наскоро гледах едно предаване и децата не знаеха какво е здравословна храна,всички ядяха само вредни храни...и после е трудно да убедиш човек,че това е грешно и да се превъзпита в това отношение.

В този случай да му кажеш само кое е правилното иде малко повърхностно... Той знае, кое е правилното. Не го чува за първи път. Просто не може да го спазва, да се придържа към него. За това иска идеи и подкрепа, но да не звучат поучително - ти обичаш ли да те поучават, или просто няма кой!? :roll:


Тя Бимби ти го е казала...Да, аз съм същата, зная кое е правилно, но нямам воля , хората не могат да ми помогнат с нищо , освен да ми кажат ,че с този режим ще имам успех ,един вид да ми потвърдят полезността му и дотам. Но не бих пуснала тема ,без да приемам съвети...А и в крайна сметка авторката трябваше да уточни,че и трябват ласкателства и положителни мнения , а не съвети и градивни критики. Аз не обичам да успокоявам хората,защото знам от успокояване аз до какви състояния съм стигала.

Solver
25th November 2008, 13:51
Мария, ако всички знаеха, светът щеше да е къде-къде по-приятен. Не знам от къде го измисли "всички знаят, че не трябва да ядат сладко", но реалната картинка е, че хората нямат никаква хранителна култура. Нито тук, нито в други страни. Няма култура :) Така че напълно оспорвам думите ти, че всеки знаел. Отделно, че интелигентни хора, които им го казваш и се обосноваваш, не искат да приемат, че трябва да се хранят по-често или че не трябва да ядат пържено или сладко вечерта. В случая няма общо дали си интелигентен, дори аз от опит бих казал, че тъпите хора (или да го кажем наивните) много по-често спазват режимите си и са много по-добри в това отношение, те просто слушат и изпълняват. Естествено не искам да обидя никой, няма да определям кой е умен или не.

Ако момичето знае всичко, ние не сме и нужни, аз мога да я мотивирам като отидя с нея в залата или в хипермаркета, празни приказки във форума няма да помогнат на никой да отслабне ! Такива сладникави истории "спокойно, всичко ще е наред, спокойно, бъди уверена" - е, няма да помогнат...

lightpainter
25th November 2008, 14:22
реалната картинка е, че хората нямат никаква хранителна култура.
За съжаление трябва да се съглася с това.
Човек пишейки във форуми като този остава с впечатление, че почти всички имат поне някаква бегла хранителна култура, но дори и тук ако се разгледаш по- задълбочено в някои теми виждаш, че това е илюзия :1246: А заговориш ли се на тази тема с народа около теб- обикновени хора, които ядат всичко... какви ли не бисери съм чувала.... от това, че стомаха ми ще стане мързелив, ако не ям хляб до например общоприетата заблуда, че плодове се ядат за десерт, след ядене.
На авторката на темата мога само да пожелая да се вземе в ръце и успех!

new_lady
25th November 2008, 16:25
Незнам защо така обърнахме темата на спор. Аз само искам да допълня че има хора и хора. Някои се амбицират от критика, дори от обида, на други това в никакъв случай не им помага. Аз съм от вторите, изглежда и liliyy е като мен и за това гледам да и действам позитивно.

Мария Василева
25th November 2008, 17:11
Все си мислех, че има и азбучни истини и в подобен форум повечето хора са наясно с тях. Конкретно момичето liliyy, но нейсе!

Ако момичето знае всичко, ние не сме и нужни, аз мога да я мотивирам като отидя с нея в залата или в хипермаркета
Това е добро предложение! :lol:

Такива сладникави истории "спокойно, всичко ще е наред, спокойно, бъди уверена" - е, няма да помогнат...
Не знам защо съм оставила такова впечатление, ако ми покажете с кои думи точно ще ми помогнете. :2016:

new_lady
25th November 2008, 20:58
Той нямаше в предвид теб, а по-скоро мен

Solver
25th November 2008, 21:25
Няма значение, за всички се отнася. Мотивирайте се, но без умишлено да се самозалъгвате. Например може да кажеш на някоя приятелка, която е 120 кг, но е била 130, че изглежда по-добре - и това е. Но не да и повтаряш - оо, много си отслабнала, браво, бла бла. Защото тя може да се мотивира на момента, но до утре ще има 100 нови ситуации, в които други хора ще и натякват пряко и непряко, че е дебела, тъй като те не знаят, че е била 130 кг преди това... И тя ще осъзнае, че вие сте го казали от любезност, дори да сте били искрени. Ако ме разбирате изобщо на къде бия ; )

MariaVassileva, аз не знам нищо за теб, нито дори дали отслабваш или не, дори гледам на теб като на човек, който разбира и дава съвети :) С такова впечатление съм останал, така че най-малко теб имам предвид в поста си.

liliyy
26th November 2008, 15:27
Предавам се.Оказва се,че вече не съм във физическата си възможност да правя такава драстична диета.Вчера ме заболяха бъбреците.И това ми се случва за 3 път и точно по време,в което аз пазя такива диети.Бях за бравила.Дори преди се страхувах да се подложа на диета,защото бъбречната криза си е кошмар...Ако някой има идея възможна ли е такава връзка:лоша диета-болки в бъбреците,нека ми го обясни.И много ви моля не жлая лаишки предположения,а наистина компетентно мнение.Максимата:"БЪРЗАТА РАБОТА-СРАМ ЗА МАЙСТОРА" ще се окаже за сетен път вярна.

lightpainter
26th November 2008, 16:59
Естествено, че има връзка.
Забрави бързото сваляне на килограми, опитай се да си промениш храненето за цял живот. Най- напред си направи равносметка кои полезни храни обичаш и без кои вредни не можеш. След това можем да поумуваме заедно над това с какво да заместиш боклуците, да видим какво ти липсва и какво ти е в повече в менюто и това е.
За бързи резултати забрави, наистина няма начин нещо, което си го трупал няколко години, да го свалиш за 2 месеца.

Uliana
1st December 2008, 17:02
Естествено, че има връзка.
Забрави бързото сваляне на килограми, опитай се да си промениш храненето за цял живот. Най- напред си направи равносметка кои полезни храни обичаш и без кои вредни не можеш. След това можем да поумуваме заедно над това с какво да заместиш боклуците, да видим какво ти липсва и какво ти е в повече в менюто и това е.
За бързи резултати забрави, наистина няма начин нещо, което си го трупал няколко години, да го свалиш за 2 месеца.
Извинявайте, че се намесвам в темата, но ..... на мене проблема ми са картофите, ориза, бобовите, и сладкото и според тебе с какво да ги заместя????
Аз съм висока 175 см 90 кг съм искам около 15-20 кг да смъкна и още нещо да вметна, едва ли българина няма хранителна култура, според мене всичко опира до финансите!Но това си е мое мнение

PollSan
1st December 2008, 17:13
Дрън-дрън ..ако беше така, Макдоналдс нямаше да прави такъв оборот!Не ми се оправдавайте с финанси ..тъпо е

lightpainter
1st December 2008, 17:15
Слакото го замести със собственоръчно приготвени десерти с подсладител и без брашно. Ориза, картофите и бобовите ги замести с други зеленчуци, които пак засищат и нямат толкова много въглехидрати- зеле, краставица, броколи, брюкселско зеле, тиквички, патлаждан, евентуално сладки картофи понякога, те имат по- малко въглехидрати от нормалните, зелени салати, такива работи :) Човек като иска да свали, неминуемо трябва да се отрече от някои неща, съвсем без отричане няма да стане.

lili_ana
1st December 2008, 23:15
Познавам хора, които много могат да ти помогнат. Все пак става въпрос за специалисти, които знаят кое е добре за организма, за да не се стресира от бързото сваляне на килограми. Пиши ми, за да ти дам координати и успех ;)

Uliana
9th December 2008, 10:30
Дрън-дрън ..ако беше така, Макдоналдс нямаше да прави такъв оборот!Не ми се оправдавайте с финанси ..тъпо е
Макдона;лдс отдавна нямат такъв оборот след всеизвестния филм "Порция 'Гигант'", явно не си го гледал/а!

PollSan
9th December 2008, 10:48
Не се захващай за това, дадох го като единичен пример!Бачкам в центъра и виждам за какво им отиват парите на хората за обяд и това с финансите е дно от най-най-глупавите ОПРАВДАНИЯ, които съм чувала!

Uliana
12th December 2008, 09:16
Не смятам, че е оправдание! Когато човек има семйство, дете всичките му финанси отиват покрай грижите з амалкото човече, а ти оставаш на второ място за неопределен период от време имаш само една възможност - ГЛАД ако това е диета, то повярвай ми не помага! А вметнха ли и ако имате семсйството да изплаща кредити, така че моля те не ми говори че е глупаво оправдание!

PollSan
12th December 2008, 09:50
И пак не мога да разбера разликата м/у това да си купиш зеленчуци вместо пица, примерно, или кисело мляко, пилешко месо ..не виждам къв е проблема.Това, че примерно вече нямаш време да си сготвиш храна, да си направеш салата или нещо от сорта, защото имаш други грижи, макар че аз винаги намирам все пак става въпрос за мен и моето здраве, или просто отслабването ти е станало съвсем последна грижа си е лично твой проблем, мила.Човек има ли желание, ще намери начин, изобщо не става въпрос до пари, а до желание.И стига с тоя глад бе хора, все търсиме най-лесното, братче!Навик му е майката!

Uliana
12th December 2008, 14:30
Като цяло съм съгласна с тебе ,но съм се захванала да оспорвам друго: А ако нямаш пари за пица, пилешка супа или кисело мляко и караш само на хляб и картофи? М? :)
И един личен въпрос имаш ли дете?

katya_den
12th December 2008, 17:12
Като цяло съм съгласна с тебе ,но съм се захванала да оспорвам друго: А ако нямаш пари за пица, пилешка супа или кисело мляко и караш само на хляб и картофи? М? :)
И един личен въпрос имаш ли дете?
За съжаление си права. Минала съм по този път - в отпуск по майчинство и кредит за десерт... Наистина карахме само на хляб, картофи, боб и леща. Някъде бях чела, че когато нацията е дебела, значи е бедна (не говоря за гладуващите дечица в Африка, те се хранят ~веднъж седмично), но когато човек няма пари, гледа да натъпче стомаха с каквото и да е. Дори има една пословица - "стомах прозорец няма", т.е. никой не вижда с какво е бил напълнен. И се прибягва до ефтините храни, които от своя страна не са особено здравословни.

hatred
13th December 2008, 09:18
Тук не мога да се съглася с вас. Дори и да разполага с малко пари, човек винаги може да се съобразява със здравословното хранене. През лятото плодовете и зеленчуцте са сравнително евтини и са в изобилие. Варивата - боб, леща, грах, елда, нахут, също са на ниски цени и са диетични, стига да не се консумират с много мазнина. Изварата и яйцата никога не са били скъпи, пилешкото месо също е поносимо като цена.
Дори сега през зимата зелето, ряпата, цвеклото се продават буквално за стотинки, а ябълки има и по левче :)

Solver
13th December 2008, 09:54
Зависи си от парите, пък и пилешкото не е най-евтиното, но нищо не пречи на хората да ядат яйца, по 1-2 кисели млека на ден и някоя-друга супа.
За плодове и зеленчуци не съм съгласен, дори още повече, след като знаем, че всички са с нитрати, за мен плодовете и зеленчуците не спадат към здравословното хранене - спадат към диетата за отслабване, но НЕ към здравословното хранене, трябва да правим разлика :) Ако не си ги береш от градинката, дори по-скоро от оранжерийката, ти повече си вредиш. Говорим за зеленчуците де, ябълките винаги са полезни, но последно време и от тях има много боклуци без вкус.

hatred
13th December 2008, 14:18
Цялата храна, която се предлага в мрежата и която консумираме, е далеч от автентичното - и зеленчуците, и плодовете, и месото, и млечните продукти. Така че от тази гледна точка нищо не е здравословно :)

А разгледани в сравнение с останалите храни, плодовете и зеленчуците са по - малко обременени с отрови. Особено ако спазваш някои дребни правила - изкисване във вода, избор на по - неугледни плодове и съобразяване със сезона, можеш да избегнеш много от нитратите.

А и една нитратна ябълка винаги е по - полезна от вафла.
Една салата винаги е по - полезна от пържени картофи.
Така както малко пилешко месо (независимо от това с какви хормони е наблъскано ) е по - полезно от някакъв колбас.

Да кажеш, че плодовете и зеленчуците не са здравословна храна, е меко казано несерозно :)

Всичко се познава в сравнение ...

PollSan
13th December 2008, 14:48
Сори Юлияна, ама си изсмукваш от пръстите оправдания ..Нищо честно няма в тоя живот ама се нагаждаме според обстоятелствата.А и вече боклуците станаха близки до цените на малко по-здравословните храни.Ако се спреш за малко и помислиш за възможностите към промяна, макар и малки, но всие пак водещи към нещо по-добро за теглото ти, ще го разбереш.И на 19 съм, как мислиш, дали имам дете ?може би внучка ? :lol:

Solver
13th December 2008, 18:25
hatred, това си е твое мнение, просто така си решила, това не значи, че е вярно ; )

За сравнение, както казваш - нитратите били по-безвредни от пържените картофи - еми честно казано - глупости. Значи е по-полезно отрови, отколкото пържено? Полезно за кое ? Или по-малко вредно за кое ? Не можеш да правиш такива сравнения, все едно да кажа - изпаренията на бензина са по-безвредни от ултравиолетовите лъчи - еми 2-те неща не се покриват.

В случая и отровата, и пърженото трябва да се махнат, но лично на теб кое ти звучи по-лошо - "отрова" или "пържено" ? Като пърженото е от олио. Нитратите са си нитрати. В случая трябва да сравниш дали е по-полезен домата, отколкото са вредни нитратите. Еми аз мога да ти кажа - не. Действието на 1 домат и нещата, които доставя на организма, не могат да покрият вредата от нитратите, то няма и как да ги покрият, просто няма компенсация. Предпочитам да не ям домати, отколкото да вкарвам някакво минимално количество полезни вещества с огромно количество вредни. Тъй като, ако си доставяш дневните дози витамини и минерали от плодове и зеленчуци, ти трябва да погълнеш огромно количество отрови, както казах те не се компенсират, вредата я има, ако ще да има 1 кг витамини в плодовете, тялото си усвоява всичко.

По-добре да пиеш витамин С на таблетки, да пиеш бирена мая, рибено масло, които доставят различни витамини и минерали и ако има някаква вреда, тя е в много по-малка степен (ако говорим за "синтетичните" витамини, като в случая това се отнася само за витамин С), отколкото вредят зеленчуците.

И както казах, не ям зеленчуци, освен ако не са домашни, повечето хора, които познавам и се хранят правилно - също не ядат и сме живи и здрави, дори със сигурност по-здрави от тези, които си купуват домати от пазара, мога да си направя един прост извод за прием на нитрати 2-3 и повече пъти на ден в продължение на 1 година да кажем и за НЕприемът на такива.

hatred
13th December 2008, 21:59
Явно не съм се изразила добре.
Идеята ми беше, че не избираш между отрова и пържено, а между отрова и пържена отрова :)

Защото това, което ще го пържиш, едва ли ще е паднало от някоя планета, на която зеленчуците и месото са екологично чисти, а млякото е мляко :)

Просто всеки трябва да избере по - малкото зло ...

Ако се пазим от отрови в храната, трябва да не се храним. И те някои хора го правят. Даже един лекар - диетолог, преди време решил да се откаже от всичко вредно и отровно в менюто си и така започнал да яде само някои видове семена, плодове, зеленчуци и ядки, отгледани в определени региони ( на Азия ако не се лъжа ). И "открил" орторексията ... емперик :roll: :lol: :lol:

hatred
15th December 2008, 22:43
не ям зеленчуци, освен ако не са домашни, повечето хора, които познавам и се хранят правилно - също не ядат и сме живи и здрави, дори със сигурност по-здрави от тези, които си купуват домати от пазара,

А пържолите, които предполагам ядеш, от пилета, отглеждани на собствения ти балкон ли са ? Или ги купуваш от магазина ? Сигурен ли си, че месото им е екологично чисто ?

Човек трябва да избира и е по - добре да избере плодове, зеленчуци, месо и мляко пред вафлички, чипс и торта, които нямат никакви нитрати.

В такъв свят живеем - храната, която ни продават, е с ниски биологични качества. Ама на глад ли да го ударим ?!?

Solver
15th December 2008, 23:29
hatred, няма от къде да си заместя пържолата, освен да пия протеини, което и правя, когато е нужно. В момента не тренирам и ми стигат пържолите :) Месото не екологично чисто. Въпреки, че вече има фирми и в България, които се занимават точно с това - внасят или направо произвеждат чисто месо, като самите животни са гледани здравословно, хранени са с високо-качествени храни, за да бъде и месото такова. Естествено цените на тези меса са по-високи, а аз лично в много редки случаи ям такива, но наистина има разлика.

Не мога да довърша поста си сега, така че най-вероятно утре сутрин, ако се сетя ; )

liliyy
16th December 2008, 18:11
Ivanin,моля те разясни ми каква е твоята диета,защото все повече ми заприличваш на човек,който "фотисинтезира" :D Не те нападам и наистина искам да знам.А колкото до моите килограми"Всяка крушка си има дръжка" :grill:

Hazel from Sumeria
11th March 2011, 11:58
От мненията на някои разбирам,че е все тая дали ядеш плодове и зеленчуци. :( Велико прозрение,благодаря ви,че внесохте още смут в и без това смутената ми от хилядите противоречащи си твърдения за здравето душа.