PDA

View Full Version : Адски бързо сваляне и качване


anger_management
20th November 2008, 15:11
Здравейте,

преди две-три седмици реших да се подложа на хранителем режим, поради доста понатрупаното тегло в последната година. Търсейки инфо за НВД попаднах във форума на тялото и видях доста полезна информация в темата. Та на въпроса; започнах ниско въглехидратна диета, хапвам предимно месо (пиле и кайма), зеленчуци (зеле и моркови, домати, краставици, ряпа), малко зехтин, кафе (подсладилите стават ли или и те в коша??). Никакъв хляб, тесто, картофи, ориз или захар под всякаква форма. Имам кантар и в рамките на 6 дни свалих три килограма, а след онзиденшно нарушаване на режима с алкохол и пържено качих отново един - отбелязвам, че винаги се меря сутрин на гладно, след като съм била в тоалетната и прочие.

Според вас нормални ли са такива мащабни колебания в теглото? Четейки темата за НВД останах с впечатлението, че с нея се отслабва доста бавно и постепенно - друг е въпроса, че принципно хранителният ми режим е доста скапан и всъщност минавайки на такъв тип диета отрязвам практически 60-70 процента от нещата които ям и пия.

Lottus
20th November 2008, 15:31
Звучи ми като голямо мъчение за тялото ти ... Често ли преяждаш, в моментите когато не се придържаш към режима? Ако си прекалила много с яденето и алкохола е нормално да си качила цяло кило, но е много нездравословно.
А що се отнася до свалянето - зависи как се храниш - трябва да се храниш най-малко по 3 пъти на ден, ако можеш дори и по 4-5.
И един съвет - изключи каймата от менюто си. По добре яж освен пиле - риба, сирене, кашкавал, яйца, извара.

goldish
20th November 2008, 15:51
А колко килограма си?
Защото колкото повече имаш за сваляне, толкова по-бързо ги сваляш в началото поне. И щом казваш, че има голяма промяна в хранителния ти режим, значи може да енормално по-рязкото сваляне. И пак казвам, че обикновено в началото е така. Дано при теб продължи така и занапред!!!!!!!!!!!!!!!!

anger_management
20th November 2008, 16:16
Определено злоупотребявам със храна и газирани напитки, с бира също. Като тийнейджър спортувах, в следствие на което започнах да ям по много и досега си е така. Преди три-четрири години пак се занимавах активно със спорт и тренюорът ми тогава не ме е подлагал на режим, защото си бях в норма, независимо от големите количества храна. За съжаление, последните две години седя по 10-12 часа пред компа и това ми се отрази много. Сега съм 175 см на 86 кила (в идеалната си спортна форма тежах 65).

Иначе за диетката - мисля, че натоварването е повече психическо отколкото физическо: т.е. свикнал си да наливаш какво ли не, газирано, сладко, много опаковани неща в офиса и всъщност промяната на навиците ти е много дразнеща. Физически не се чувствам зле, даже напротив, бих казала че се усещам една идея по-жизнена. Единстваната добавка която ползвам е л-карнитин+витамини. Просто се притесних от бързата загуба (изглежда яко, ама е хубаво да знаеш на какво се дължи) и реших да питам дали е нормално и някой има ли представа какво означава.

fruitty
20th November 2008, 17:15
и аз имам същия проблем-големи колебания в теглото след като спрях тази диета.покрай изпита ми един ден съгреших с ябълки и накрая започнах само ябълки да си ям.звучи добре но аз ям по 2 кила на ядене и повеяе и съответно ям по няколко пъти.в наяалото на деня мове да съм едни килограми а в края с 4 кила отгоре колкото и невероятно да звучи.лошото е че докато не ми стане тежко все едно не съм се нахранила.сега спрях плодовете и карам на месо и зеленчуци аз на едно ядене мога да изям повече от 2 пилета на грил.п-ия много течности но не помага .за една седмица качих 4 килограма.ще умра на мъка дано новия режим ми помогнеи дано част от килата да са резултат от дошлия ми МЦ.

Nenna
16th December 2008, 02:15
Здр!и аз имам същия проблем с яденето-ям мн,направо не мога да повярвам каде го събирам,дори не ми става и толкова тежко,катако преди като преям.просто ставам от маста и пак сядам,връщам се от заведение и яма пак у нас...и то не МНОГОО..
мисля си ,че до някаде се дължи на едни хапчета,които пия,но не мисля,че само в тях е причината.
ако някой има идея или съвет за лекър или медикамент,който ще помогне да не стигнем до 100 кг ,моля да каже,че вече мн се отчайвам и пак не мога да се спра :( :( :(

Engel
16th December 2008, 11:17
anger_management: Трябва да внимаваш да не преминаваш от едната крайност в друга - пагубно е за организма.Найстина може да изключиш алкохола от режима си, чаша вино е добре един път седмично да се пие. Опитай се поне един път седмично да правиш упражнения, поне някакви /йога., пилатес, каланетика - много са добри за оформяне на тялото/. Увеличи количеството храна през деня за да не стигаш до вечерни преяждания и изобщо до прияждания, защото всички знаем, че не са изобщо приятни.
Предлагам да кажеш точно какво ядеш за един ден и ще се опитаме да ти дадем някакви насоки и съвети. :good_luck:
fruitty: Това немога да го повярвам, докато не го видя :1231:
Nenna, fruitty: момичета опитайте се постепенно да намалите количеството на храната, която поемате и ще ви се свие стомаха => няма да ядете толкова и ще бъдете сити от по-малко количество. :2020: :2043:

Nenna
16th December 2008, 18:18
благодаря ти angel!надявам се по празниците да не забравя това,хах!
:)