PDA

View Full Version : ям по 2кг ябълки на ядене


fruitty
20th November 2008, 17:06
здравейте,
нова съм тук и имам проблем.много се надявам някой да може да ми помогне.ям огромни количества храна, за мен подсъзнателно е важно не качеството а количеството храна.аз спирам с яденето когато съм се натъпкала до краен предел.единственото хубаво е че не ям тесто,пържено,сладко или мазно.до скоро бях на режима на Дюкан но покрай държавния ми изпит започнах да ям плодове и оттам минах само на плодове резултата беше налице за около седмица си възстанових изгубените килограми и дори качих.спазвала съм толкова диети че съм на такъв етап че веднъж да съгреша с нещо ми се отразява веднага на кантара.трябва ми диета при която да не се ограничавам в количеството храна ако ще и едно и също да се яде нон стоп дори такива диети са ми по-лесни за спазване от тези в еди колко си часа еди колко си грама еди какво си работя в офис и нямаме кухничка или нещо такова а диетата на Дюкан направо ме разори ядейки по едно пиле на грил на ядене.пия много течности но тя далеч не ме засища!

raru
20th November 2008, 17:35
Ами Дюкан ти трябва... но я спазвай както трябва... А не да я прекъснеш по средата и после да я обявиш за неефективна.
Все пак е създадена от лекар, а ти в момента си експериментираш със здравето си, организма си... изобщо... :shock:

Успех ти желая...

lightpainter
20th November 2008, 17:39
Фрути, съжалявам, че ще го напиша, но според мен най- напред трябва да работиш върху хранителното разстройство (яденето на огромни количества храна, дори и без да ги повръщаш след това, също е вид хранително разстройство) и чак след това върху килограмите. Казвам го, защото и аз съм минала през това. За щастие аз се хванах и осъзнах в началото и успях да си набия спирачките.
От моя скромен опит бих те посъветвала да почетеш ето тук http://together-ed.org/viewtopic.php?t=212
И да видиш най- напред откриваш ли себе си в тези редове.
Практически съвети не мога да дам кой знае колко, защото на всеки му помагат различни неща. На мен ми помогна най- напред пазаруването от ден за ден. Всеки ден си определях точно колко и какво ще ям и купувах само това. Малко е трудно, ако не живееш сама, аз си измъчих мъжа, но успях :)
Една нормална порция храна е около 200-250 гр. Яж в началото ако трябва и повече от 5 пъти на ден, но не и по- големи порции. С времето стомахът ще се свие и ще свикнеш на малките порции. Зора е само първите 2-3 седмици.
Разгледай и тази тема http://forum.tialoto.bg/viewtopic.php?t=9796
И по- точно постовете на Мария Василева за различните методи на подобряване на състоянието, помагат и за контролиране на апетита и безразборното тъпкане. На мен много ми помогна техниката на емоционалното освобождаване :)

hatred
20th November 2008, 23:07
Според мен точно Дюкан изобщо не ти трябва. Както и каквато и да била друга крайна диета. Няма как да излекуваш една крайност с друга ( знам, сега ще се намери някой, който да отбележи, че "клин клин избива", но аз предварително се застраховам, че с храненето и здравето шега не бива ).

Особено при положение, че нямаш кой знае какви килограми за сваляне, това, от което се нуждаеш, е да се адаптираш, както физически, така и в мисленето си, към един умерен, нормален, регулярен режим на хранене. Хубавата новина е, че това е много ценно и гарантира добри резултати. Лошата е, че е изключително трудно. Но пътят към него не минава през разни съмнителни крайни режими.

За да контролираш количествата, защо например не планираш предварително какво ще ядеш всеки ден - ако искаш си прави списък, така е по - лесно да си наложиш да се придържаш към нещо конкретно. Ако обезумееш от глад, хапвай зеленчуци, пий чай или дори само топла вода - тя е добро средство за овладяване на неконтролируемия апетит.

След като изкараш няколко седмици без издънки, стомахът ти ще се свие, ще се почувстваш удовлетворена от себе си и мотивирана, ще ти е много по - лесно да се придържаш към простичките принципи на здравословното хранене :)

raru
21st November 2008, 00:45
Според мен Дюкан изобщо не е крайна диета именно,
защото не поставя количествени ограничения в храненето.
Аз бях на същия принцип - не ядях с дни, а после се тъпчех и се
чувствах супер виновна (сега само не ми измисляйте някакво
хранително разстройство, благодаря) ...

Никога не съм закусвала досега... от дете... и храненията ми винаги са
били в безразборен час, предимно 1 ядене за целия ден и то вечер.
Сега благодарение на Дюкан закусвам, храня се по пет пъти на ден,
но в малки количества... Килограмите ми също са малко за сваляне,
предвид факта че съм професионален спортист и имам доста големичка мускулна маса.

В този смисъл не мисля, че Дюкан предлага някакви фрапиращи крайности на фона на останалите диети.
Мисля, че много добре е описано това в първите страници на неговата книга, където той говори
за принципите в мисленето на т.нар. "дебеланковци" - ако наистина имаш желание ги прочети.
Ето тези ти думи ме навеждат на тази мисъл: "за мен подсъзнателно е важно не качеството
а количеството храна.аз спирам с яденето когато съм се натъпкала до краен предел".

ледено_sЪrце
21st November 2008, 01:26
Офф, не четеш ли какво е писало момичето...? Замисли се,че няма как да изяжда по 2кг. яйца или месо... На нея не й трябва ограничаване,а точно разнообразяване на менюто ,за да свикне постепенно да намаля количествата. А и ,след като един път не е изкарала диетата до край ,няма смисъл да го прави втори път,защото ,нали се сещаш,че не може да се лиши завинаги от въглехидрати?
Според мен, най-добрият метод е плавното намаляне на порцийте... И една моя приятелка имаше същия проблем - ядеше в огромни количества,макар и само здравословна храна.

Фрути, според мен ,като за начало трябва сама да си направиш преценката кои храни е хубаво да са ти главни...то е ясно,че ябълките няма да те заситят, а само за определен период ще създадат чувство за притъпяване на глада,но после ще усетиш дори по-остър глад...Затова си мисля,че е добре да ядеш ориз,за да може да те засища и да не прекалиш с количествата...а ябълките си ги позволявай измежду храненията ,определи си по колко плода на ден. Също така супичките ще ти напълнят по-бързо стомаха,отколкото плодовете,заложи и на тях... Салатите - зелева, зелена, от кисело зеле (което има минимален брой калории). Мисля,че направиш ли си тази преценка кои храни те държат по-сита и постепенно започнеш ли да намаляш количествата на порциите си...това ще е голяма крачка към преборването с проблема ти.

fruitty
21st November 2008, 11:15
това наведнъж да си купувам храната за целия ден значи да я изям наведнъж.взимам си да речем от нас няколко моркова за да закуся /което започнах да правя пак покрай изпита че вместо да уча предпочитах да ям ходих сутрин в 9.30 в супера за пиле на грил.вчера се мерих и бях 55кг целия ден ядох моркови и ролца от раци а днес
57,7 а спрях ябълките лошото което също осъзнавам като проблем е че покрай приятеля си вечерчм много късно и то не заради друго ами защото не мога да отказвам на храна и в никакъв случай защото съм гладна-просто лакомия.знам че проблема и психологически защото като по-малка са ми правили забележка за храна да се съобразява и т.н. и сега сякаш като съм по-голяма и никой не може да ми казва какво да правя аз сякакш си наваксвам аз храна не оставям сякаш някой ще мми я вземе купувам си храна която само аз ям съответно не се съобразявам че е много а храна не оставям
ако някой дори и отчупи от нея се побърквам.знам че звучи егоистично но си мисля че това е резултат от детството и родителството.
аз не ям много неща и няма как да имам разнообразно хранене .

raru
21st November 2008, 11:29
Офф, не четеш ли какво е писало момичето...?

Офффф чета!!!!
И изхождам от собствения си опит.
Като си груба - говори си сама! Нямам желание да споря!!!
Само още едно цитатче, ако позволиш:
аз не ям много неща и няма как да имам разнообразно хранене .

fruitty
21st November 2008, 11:34
относно яденето на кила месо или яйца ядох по 30 и няколко белтъка на ден на морето ядях по едно пиле наобяд и 2 и нещо на вечеря после продължих на пиле и станах 52 кг а сега съм 58 ще се побъркам .мисля да си прподълва да ям такива количества през деня но да ям максимум до 9 часа имайки предвид че си лягам към 12 .казвам 9 знам че е късно ще се опитам да е по-рано но за да не се изхвърлям споменах 9 стискайте палци да имам воля да казвам не съм гладна когато наистина несъм! :arrow: :2040:

MILI
21st November 2008, 14:56
относно яденето на кила месо или яйца ядох по 30 и няколко белтъка на ден на морето ядях по едно пиле наобяд и 2 и нещо на вечеря после продължих на пиле и станах 52 кг а сега съм 58 ще се побъркам .мисля да си прподълва да ям такива количества през деня но да ям максимум до 9 часа имайки предвид че си лягам към 12 .казвам 9 знам че е късно ще се опитам да е по-рано но за да не се изхвърлям споменах 9 стискайте палци да имам воля да казвам не съм гладна когато наистина несъм! :arrow: :2040:

Наистина "fruitty" имаш хубави отговори от момичетата с изключение на raru, която ще видим колко "години" ще изкара на белтъчини и зеленчуци- всички от Дюкян забравят,че изключително важно е в една диета е да не изключваш нито един елемент от разнообразното хранене, а те изключват много , що за полезен режим ще изключва плодове и въглеидрати и ще прекалява толкова много с белтъчини! И аз имах абсолютно същия проблем като теб просто корема ми се беше разширил до такава степен, че поглъщах всичко щом ми се изпречи на пътя без да има значение дали съм гладна или не! Сега си свих що годе коремето, и няма да позволя пак да го разширя за нищо на света!

raru
21st November 2008, 15:23
Ако желаеш да спориш с мен за това, коя диета е полезна и коя не... ще те помоля да направиш отделна тема. Не желая да спамя темата на момичето с "некомпетентното" си мнение. Пък и тук имаше хора, които си бяха откровено груби... така че... Моля, заповядай. Смятам, че един хубав и аргументиран спор ще е от полза за всички.

lightpainter
21st November 2008, 15:41
Само държа да уточня за Мили и за всички, които не са запознати с Дюкан. Начинът на хранене изключва въглехидратите единствено и само в първата и втората част! Целта на режима е да доведе организма именно до едно разнообразно и включващо всичко меню, без да се варира непрекъснато в килограмите. Което не значи в никакъв случай, че я препоръчвам на Фрути, или че това е подходящ режим за нея. Просто уточнявам, защото виждам неточно изказване.
Според мен, Фрути, ти нямаш нужда от каквато и да е диета. Единственото, от което имаш нужда, е да овладееш изблиците на тъпкане и да си наложиш граници в количествата. Посочих ти по- нагоре няколко начина, дано да са ти от помощ.

MILI
21st November 2008, 16:22
[quote]Ако желаеш да спориш с мен за това, коя диета е полезна и коя не... ще те помоля да направиш отделна тема. Не желая да спамя темата на момичето с "некомпетентното" си мнение. Пък и тук имаше хора, които си бяха откровено груби... така че... Моля, заповядай. Смятам, че един хубав и аргументиран спор ще е от полза за всичко Съжалявам ако си разбрала поста ми като нападение към теб- нямах никакво такова намерение, просто изказвах менине!
Само държа да уточня за Мили и за всички, които не са запознати с Дюкан. Начинът на хранене изключва въглехидратите единствено и само в първата и втората част! Целта на режима е да доведе организма именно до едно разнообразно и включващо всичко меню, без да се варира непрекъснато в килограмите. Което не значи в никакъв случай, че я препоръчвам на Фрути, или че това е подходящ режим за нея. Просто уточнявам, защото виждам неточно изказване.
Според мен, Фрути, ти нямаш нужда от каквато и да е диета. Единственото, от което имаш нужда, е да овладееш изблиците на тъпкане и да си наложиш граници в количествата. Посочих ти по- нагоре няколко начина, дано да са ти от помощ.
Познавам много добре режима , защото съм го спазвала и то повече от 6 месеца. (както и повечето,да не кажа и вс. диети на света :1242: )затова остави ме да имам мое мнение за нещата! Въглехидрати не се ядат мн. дълго време в режима, а те са нужни иначе е вредно- всички витамини са нужни на организа всеки ден (представи си като витамин С-например)! Аз имам една болест,което е на имунната система и черния дроб, но рефлектира върху кожата! Казва се псориазис! Когато си я открих всички лекари, дерматолози и т.н. ми казаха, че е нелечима, липсвал ми някакав ензим и т.н. Аз не се отказах естествено и ходих при какви ли не доктори пила съм какви ли не витамини, боцкали са ме китайски игли, вендузи, билки, знахарки и т.н . Открих една лекарка която ми върна надеждите с много посещени,инжекции и т.н. Малко се отклоних, но това което искам да ти кажа е че тя ми каза, че е задължително за мен да спазвам диета -да не пуша нито пък да пия! Каза ми също,че не може да ми каже точна рецепта какво да ям и какво не, защото съм имала едно предимство- от всеки един режим на хранене (диета)- кожата ми реагира и на най- малката неточност и когато и липсва нещо, така че аз съм човека който най- добре може да прецени вредата от един режим! Още на следващия ден мога да ти кажа дали го правя правилно или не! За радост болестта ми изпадна в ремисия и така........ :1207:

lightpainter
21st November 2008, 16:47
Естествено, всеки има право на мнение :)
Особено, когати има и някакво заболяване, както е при теб, една диета, ако ще и на всички да влияе добре, при теб може да има обратен ефект. Затова е хубаво всеки да си направи изследвания преди започването на какъвто и да е режим и да се съобрази с особеностите на организма си.
Но не бива да обобщаваме нещата така глобално :wink: Аз също съм на режима повече от 6 месеца, нямам никакви заболявания и се чувствам отлично. Ако имах проблеми с черния дроб и имунната система, естествено, и за мен нямаше да е подходящ :)
Въглехидратите, дори и силно намалени, не за изключени дори и от първата (млечни) и втората (зеленчуци и млечни) фаза. От там нататък за всеки е индивидуално колко време може да издържи така и най- важното, колко време е безопасно.

MILI
21st November 2008, 17:01
Естествено, всеки има право на мнение :)
Особено, когати има и някакво заболяване, както е при теб, една диета, ако ще и на всички да влияе добре, при теб може да има обратен ефект. Затова е хубаво всеки да си направи изследвания преди започването на какъвто и да е режим и да се съобрази с особеностите на организма си.
Но не бива да обобщаваме нещата така глобално :wink: Аз също съм на режима повече от 6 месеца, нямам никакви заболявания и се чувствам отлично. Ако имах проблеми с черния дроб и имунната система, естествено, и за мен нямаше да е подходящ :)
Въглехидратите, дори и силно намалени, не за изключени дори и от първата (млечни) и втората (зеленчуци и млечни) фаза. От там нататък за всеки е индивидуално колко време може да издържи така и най- важното, колко време е безопасно. ИСКАХ ДА КАЖА ДРУГО, че моето заболяване не е толкова проблемно, че да иска някакви специалнигрижи или тек нито пък е смъртоностно , но предимството е че усущам нещата които ми вредят като общо,защото има как да го вида върху слабото си мястно (заболяването също е свързано и с нервната система, но наистина не е болка за умиране)! А ти не можеш да разбереш кое е вредно за теб или не е сега ,защото ти си здрава и често хората се хранят по-определен начин, без да разбират, че техния режим не е ползен в дългосрочен план, порови се малко в интернет и виж как по- големия пример на белтъчин (а в Дюкян определено е мъничко по- голям) има лошо влияние върху бъбреците, направо им ебама майката!? Наскоро слушах даже един лекар, който е българин и има незнам си какви награди по-целия свят в медицината и т.н. ,та то казваше същото нямат си и на представа как тези момичета си вредят, те сега не го виждат, но.......... НЯМА ЛИ ПЪК ТОЛКОВА ТАКАВА ДИЕТА НА КОЯТО ЛИШЕНИЕТО ОТ ПОЛЕЗНИ ВЕЩЕСТВА ДА НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО УСЛОВИЕ ЗА ОТСЛАБВАНЕ

lightpainter
21st November 2008, 17:19
Чела съм доста :) Знам и как влияят белтъчините на бъбреците. Аз самата съм имала в миналото проблеми с бъбреците и все още продължавам да ги контролирам редовно. Сол не ям, внимавам колко и каква вода пия, най- вече внимавам от какво точно идват белтъчините, които приемам. Но аз може би не съм най- точният пример, защото на доста неща от режима съм има намерила заместители, някои съм изключила изцяло, на тяхно място съм добавила свои (пак вписващи се в режима). Бъбреците ми функционират прекрасно според последните изследвания.
НЯМА ЛИ ПЪК ТОЛКОВА ТАКАВА ДИЕТА НА КОЯТО ЛИШЕНИЕТО ОТ ПОЛЕЗНИ ВЕЩЕСТВА ДА НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО УСЛОВИЕ ЗА ОТСЛАБВАНЕ
Има. Дори не е диета. Просто отрицателен калориен баланс :)

Solver
21st November 2008, 18:40
Това е диета във всеки 1 смисъл :)

Какво значи просто, особено за човек, който не спортува - той има толкова ограничения, че няма как да си набавя всичко от храната, затова трябва да пие разни добавки, били те естествени. А и честно казано аз не виждам полезните съставки в пържените ястия или мазните и т.н., които най-вече трябва да се изключат от диетата, но за сметка на това повечето витамини са съпътствани от въглехидрати, но точно затова ядем салата, като изключим неща като картофи, ориз, тестени изделия и т.н.

lightpainter
21st November 2008, 18:57
Е, изключвам варианта да стоиш цял ден на дивана или пред компютъра и да се мъчиш да правиш отрицателен калориен баланс. Тоя филм съм го пробвала, не става :lol: И пържени манджи изключвам. Мисълта ми беше, че с една прилична физическа активност могат и картофи да се ядат, и хляб, и ориз, и сладко, демек от нищо не трябва да се лишаваш, ако поддържаш отрицателния баланс.
Само дето аз лично предпочитам още малко да потърся някой вълшебен метод за слабеене, преди да си превъзмогна мързела, но това е една друга тема :lol:

MILI
23rd November 2008, 15:06
Чела съм доста Знам и как влияят белтъчините на бъбреците. Аз самата съм имала в миналото проблеми с бъбреците и все още продължавам да ги контролирам редовно. Сол не ям, внимавам колко и каква вода пия, най- вече внимавам от какво точно идват белтъчините, които приемам. Но аз може би не съм най- точният пример, защото на доста неща от режима съм има намерила заместители, някои съм изключила изцяло, на тяхно място съм добавила свои (пак вписващи се в режима). Бъбреците ми функционират прекрасно според последните изследвания
Никаква сол лине ядеш?
Веднъж за 3 месеца съм си го причинявалас диетата на Байкова, на третия месец реших, че ще изям 3 или 4 солети бяга, и на другата сутрин се събудих цялата подута в лицето и ръцете! Само от 3 солети! Мисля, че си навредих доста повече отколкото ако бях хапвала по малко колкото да не е без хич!
Луди Млади! :girl_haha:

Solver
23rd November 2008, 15:14
Невъзможно е да не ядеш сол, има я почти навсякъде, аз също не ям сол като насипна сол, но като изям 1 филийка хляб и си набавям дневното, нужно количество сол. Като изям повече вече го превишавам. Едва ли от солетите си се подула, обяснявай си го с друга причина ; )

lightpainter
23rd November 2008, 16:22
Ами почти всичко, което ям, си го приготвям сама. Значи от там няма как да дойде сол. Шунки и друго обработени меса от магазина не ям. Солта ми идва от един два- пъти месечно пушена сьомга, също толкова пъти риба тон в салатата, извара от време на време, различни сирена 1-2 пъти седмично. Като се замисля това е всичко, което купувам готово и има сол в него :)
П.п. Не помня диетата на Байкова изключваше ли въглехидратите, но ако да, възможна е такава реакция от няколко солети. Миналата година след 2 месеца стриктно НВД на Коледа изядох една единствена сърма и имах чувството, че корема ми стана троен, никога не се бях подувала така :shock:

MILI
24th November 2008, 10:05
Невъзможно е да не ядеш сол, има я почти навсякъде, аз също не ям сол като насипна сол, но като изям 1 филийка хляб и си набавям дневното, нужно количество сол. Като изям повече вече го превишавам. Едва ли от солетите си се подула, обяснявай си го с друга причина ; )
Мисля, че не познаваш диетата на Байкова, ако я познаваше щеше да знаеш,че и една филия хляб не можеш да изядеш, ако в плодовете и чая има сол ОК- хиххиих ! Друг е въпроса, че бях млада и тъпа и я спазвах по- строго, дори от Мадона (не че тя пази такава диета- днес не съм във форма :cool: ):roll: :lol: Например на един месец чай и плодове, правех 5 дни захранване , защото си мислех,ч е повече не мога да издаржа и ще прегреша нещо! А тази диета е полезна когато се спазва точно, дори не толкова точно колкото е в книгата! :girl_haha:
:lamer:

Celine
24th November 2008, 11:35
Да не бъркаш нещо диетите на Байкова (http://forum.tialoto.bg/viewtopic.php?t=4848) с на някоя друга лекарка ?

tirra
24th November 2008, 13:00
Момичета спорите безсмислено!
Всеки намира режим/диета за себе си . За него тя е добра, за друг не...
Щом е диета/режим - винаги има ограничения - в количество или в брой калории, или във видове продукти. Така че е глупаво да спорите и най-вече да се обиждате " на диета".
Нека всеки сам за себе си реши.
Това че някой е дал предложение на момичето пуснало темата, незначи че последното ще се възползва от него. Но дори и да го направи всички тук сме достатъчно разумни за да преценим кое е полезно и кое не.
Всичко ПРЕКАЛЕНО не е на добре. Всяка диета е добра, стига да не е прекалено дълга!

Мое мнение.

MILI
25th November 2008, 10:13
[[quote]quote="Celine"]Да не бъркаш нещо диетите на Байкова (http://forum.tialoto.bg/viewtopic.php?t=4848) с на някоя друга лекарка ?
Може и ти да си я объркала! Това е само една от примерните и диети, която тя дава на всеки пациент индивидуално!!!! Аз обаче я спазвах по- строго- по книгата и, това са две различни неща! Тези диети които са поствани тука са някакви режимчета за по 14 дни, и това е! Мисля,че книгата даже е на Лидия Ковачева, ако не ме лъже паметта, а Байкова е нейна ученичка :lol:

lightpainter
25th November 2008, 12:05
Така е, да, Байкова е ученичка на Лидия Ковачева. Но имайте си едно наум, че "диетите" на Лидия Ковачева не са диети, а лечебно гладуване! Един от ефектите на лечебното гладуване е и отслабване, но не това е основната цел на гладуването! Много хора не осъзнават колко е опасно подобно гладуване и че наистина е направено за хора, които са болни, не които имат излишни килограми.
Доста добре съм запозната и с лечебното гладуване като такова, и с ефектите и дефектите от него, когато се прилага като средство за отслабване. Нямам намерение с никой да споря и да разубеждавам, просто си имайте едно наум- лечебното гладуване е лечение, не начин за сваляне на кила!

ледено_sЪrце
25th November 2008, 12:36
просто си имайте една наум- лечебното гладуване е лечение, не начин за сваляне на кила!
Нито за задържане. :idea:

MILI
25th November 2008, 15:38
Така е, да, Байкова е ученичка на Лидия Ковачева. Но имайте си едно наум, че "диетите" на Лидия Ковачева не са диети, а лечебно гладуване! Един от ефектите на лечебното гладуване е и отслабване, но не това е основната цел на гладуването! Много хора не осъзнават колко е опасно подобно гладуване и че наистина е направено за хора, които са болни, не които имат излишни килограми.
Доста добре съм запозната и с лечебното гладуване като такова, и с ефектите и дефектите от него, когато се прилага като средство за отслабване. Нямам намерение с никой да споря и да разубеждавам, просто си имайте едно наум- лечебното гладуване е лечение, не начин за сваляне на кила!
Не си права,че е само за болни или лечение, даже е хубаво човек да го прилага в месеца веднаж например просто за пречистване на организма от токсини и т.н. Но си права лечебното гладуване е в плюс и се прави само когато нсичко е с мярка!

lightpainter
25th November 2008, 15:57
Тъй де, ама в месеца веднъж за 2-3 дни. Не за отлсабване по 30-40 дни :)

LilyN
25th November 2008, 16:25
Здрасти аз съм нова тук, обаче ако искаш ето моя опит. От нередовно хранене на работа, стрес и т.н. за последните 3 години качих близо 25кг. От малка съм имала проблем с апетита, в смъсъл че някой ме е проклел всичко да ми е вкусно :) А пък и съм предразположена към стомашни заболявания/ родова обремененост/. Пробвала съм всякакви диети и препарати за отслабване, което направи нещата още по-зле. Преди около година прочетох една книга-" Тялото жадува за вода". Там пишеше нещто, което може да ти помогне: организма често бърка усещането за жажда с усещането за глад и ние вместо да пием вода сядаме да ядем, с което съвсем дехидратираме организма и попадаме в порочен кръг. Моят контрол върху апетита започна с това , че когато съм гладна първо пия чаша вода и чакам петнайсет минути за реакция. Да ти кажа на втората седмица усетих ефекта и вместо да ям непрекъснато се усетих , че пия по 2-3 литра вода на ден. Ефекта беше ,че апетита ми се оправи и спрях да качвам килограми. После се оказа че имам и свръхкиселинност на стомаха, което също е предпоставка поне при мен за по-висок апетит , но с малко хапчета предписани от доктор се оправих. Сега ям предимно готвена храна като избягвам полуфабрикатите и колбасите/съдържат ужасно дразнещи стомаха вещества/. Не пазя нинкакви диети и вместо да чета книги за разни хранителни режими чета готварски книги за възрожденската кухня/говоря за кухнята на нашите прабаби, а не на нашите майки, защото разлика има и то голяма по технологията на приготвяне на храната/. Сега ям по график в умерени количества, но не предписан от доктор или диета, а просто организма ми го иска :) и няма божа сила която да ме накара да сложа нещо в устата освен течности между две яденета / то се получи от самосебеси без да е търсен ефект/. Даже започнах да свалям килограми по малко. А по повот гладолечението с цел отслабване, две мои приятелки се бръкнаха с по близо 1000 лв. за лечение в клиниката във Варна и след една година ефекта отиде на кино, даже едната си докара проблеми на стомаха.

MILI
25th November 2008, 16:25
Тъй де, ама в месеца веднъж за 2-3 дни. Не за отлсабване по 30-40 дни :)
Тъй тъй! :lol:

Celine
25th November 2008, 17:26
Да не бъркаш нещо диетите на Байкова (http://forum.tialoto.bg/viewtopic.php?t=4848) с на някоя друга лекарка ?
Може и ти да си я объркала! Това е само една от примерните и диети, която тя дава на всеки пациент индивидуално!!!! Аз обаче я спазвах по- строго- по книгата и, това са две различни неща! Тези диети които са поствани тука са някакви режимчета за по 14 дни, и това е! Мисля,че книгата даже е на Лидия Ковачева, ако не ме лъже паметта, а Байкова е нейна ученичка :lol:
Може и да се бъркам Мили , но доц. Байкова е привърженик като цяло на балансираният режим на хранене, който няма нищо общо с този на Лидия Ковачева ( чиято последователка е др. Людмила Емилова ). ДОри това да са само режимчета, те все пак те дават някяква идея за принципите и.
Продължавам да твърдя че др. Байкова (http://www.novinar.net/?act=news&act1=det&sql=MjUxNDsxNg==&mater=MjUxNDszNDg=) си е класически диетолог.
А Лидия Ковачева привърженик нма гладолечението.

MILI
25th November 2008, 18:36
Да не бъркаш нещо диетите на Байкова (http://forum.tialoto.bg/viewtopic.php?t=4848) с на някоя друга лекарка ?
Може и ти да си я объркала! Това е само една от примерните и диети, която тя дава на всеки пациент индивидуално!!!! Аз обаче я спазвах по- строго- по книгата и, това са две различни неща! Тези диети които са поствани тука са някакви режимчета за по 14 дни, и това е! Мисля,че книгата даже е на Лидия Ковачева, ако не ме лъже паметта, а Байкова е нейна ученичка :lol:
Може и да се бъркам Мили , но доц. Байкова е привърженик като цяло на балансираният режим на хранене, който няма нищо общо с този на Лидия Ковачева ( чиято последователка е др. Людмила Емилова ). ДОри това да са само режимчета, те все пак те дават някяква идея за принципите и.
Продължавам да твърдя че др. Байкова (http://www.novinar.net/?act=news&act1=det&sql=MjUxNDsxNg==&mater=MjUxNDszNDg=) си е класически диетолог.
А Лидия Ковачева привърженик нма гладолечението.
Алелелее хич не се бъркаш е сега като го написа! Типредставяшли си !!! Била съм толкова време на диета на Емилова (една с къса бяла коса) и да и забравя името- сега като ми каза ми просветна!
:2036:
Отдавна си имам пробемис паметта за разни неща, но не знаех чее толкова сериозно :yako: Всъщност каквосе учудвам аз не си помня нито една случка от детството, пък може да се каже и от ученичеството а съм на 21 :2001: :2023:
Ех лоша работа.....
ПС. Сори на док. Байкова тя си мисли там диетите и да трупа парички :dizzy: :go_to_sleep:

fruitty
28th November 2008, 10:48
аз спрях ябълките и въглехидратите демек на дюканския режим се хвърлих свалих около 2 кила и кантара се развали .малко понамалих храната и то не заради друго ами защото повече от 20 яйца за закуска ми идват малко в повече следващото ми ядене ще е чак довечера надявам се до тогава закуската ако може така да се нарече да се смели .от другата седмица започвам работа която е много близо до женския пазар и направо акъл не ми побира там какво ще ям имайки предвид че е пълно с плодове най много да се поддам на изкушението да започна на плодове пак да кача и пак да ви се оплаквам.но и все пак ско не се разоря ще си карам на пиленци стискайте палци да си стигна пак 52-те кила от лятото или 50-те от май месец и това да ми даде сили на волята да не съгрешавам или поне да ги запазя макар лишавайки се от любимите ми плодове за дълъг период от време!

tirra
28th November 2008, 11:08
20 яйца на закуска????????????????????????????222
немога да повярвам.
момиче ще се повредиш?
според някакви изследвания, непомня какви - неможе да ядеш повече от 10 жълтъка на седмица!!! а ти си изяла 20 яйца на закуска. Трябва добре да обмислиш какво правиш!Просто онемях.

brumbrum
28th November 2008, 11:22
според мене тва момиче яко се бъзика :D По никакъв начин не може да ме накара да повярвам, че яде по 2 кг на едно ядене или по 20 яйца.. :wink:

Engel
28th November 2008, 12:19
според мене тва момиче яко се бъзика :D По никакъв начин не може да ме накара да повярвам, че яде по 2 кг на едно ядене или по 20 яйца.. :wink:
Дали не са само белтъци? :roll: Но пак е много като количество за едно ядене.

lightpainter
28th November 2008, 13:35
Тира, по 2-3 жълтъка на ден могат да се ядат, друг е въпроса, че наистина има хора, които могат и много повече- мъжа ми е изяждал не веднъж 20 яйца, но е мъж и това беше по времето, когато беше 120 кила мускули. Не знам Фрути майтап ли си прави или не, но пак ще повторя, безразборното тъпкане, дори и на здравословни храни, е вид хранително разстройство и е по- важно да се работи върху него, не върху килата.

MILI
28th November 2008, 15:48
Тира, по 2-3 жълтъка на ден могат да се ядат, друг е въпроса, че наистина има хора, които могат и много повече- мъжа ми е изяждал не веднъж 20 яйца, но е мъж и това беше по времето, когато беше 120 кила мускули. Не знам Фрути майтап ли си прави или не, но пак ще повторя, безразборното тъпкане, дори и на здравословни храни, е вид хранително разстройство и е по- важно да се работи върху него, не върху килата.
със сигурност се майтапи :2009:

lightpainter
28th November 2008, 16:24
Не съм толкова сигурна :1246: Просто знам аз какви количества храна съм поглъщала в периода ми на хиперфагично плюскане, та 20 яйца или едно пиле на ядене не ме чуди. Аз самата ядях по едно пиле на ядене с една кофичка кисело мляко, след което за десерт 2-3 пудинга и после пред компютъра с пакет пуканки. И след няма и два часа почвах да оглеждам пак хладилника :? За щастие сега мога да кажа стоп точно в момента, в който спра да изпитвам глад, без да се тъпча, докато ми стане лошо. Не ми беше трудно да си променя навиците, но се хванах съвсем в началото, преди да излезнат нещата от контрол и ясно и гласно си признах, че имам проблем и той не е в килата, а в главата :)

goldish
28th November 2008, 17:56
fruitty, определено те призовавам да се стегнеш!!!!!!!!
Не може така. Започни едно разумно хранене, в което да няма ексцесии от никакъв порядък. от време на време може да започнеш да пиеш течности иможе и да ти мине този глад. може просто да си жадна. На мен ми става лошо от 3 яйца. Какво остава за повече. Те са наистина тежка храна. Само за сведение- един жълтък съдържа дневната доза холестерол, така че всичко над това е вече вредно.
И пак ти казвам стегни се.

lightpainter
28th November 2008, 18:24
Офф, не ми се спори на тема яйца, ама как точно е вредно :) Доказано е в не едно изследване, че яйцата не повишават холестерола в кръвта. От там нататък бих казала, че всичко е индивидуална поносимост. Познавам много хора, които ядат по много яйца, ама наистина много (всеки ден, над 5 на ден), изследват си кръвта редовно, отклонения няма. На мен лично просто ми става гнусно от повече от две яйца на ден, стамаха ми не ги понася. На авторката явно й понасят (ако ги яде със жълтъците), затова според мен не е проблема толкова в 20-те яйца, колкото в обема им (съответно обема на стомаха). Виждали ли сте 20 сварени яйца в една купа :shock: та това е повече от много :?

MILI
29th November 2008, 10:05
Не съм толкова сигурна :1246: Просто знам аз какви количества храна съм поглъщала в периода ми на хиперфагично плюскане, та 20 яйца или едно пиле на ядене не ме чуди. Аз самата ядях по едно пиле на ядене с една кофичка кисело мляко, след което за десерт 2-3 пудинга и после пред компютъра с пакет пуканки. И след няма и два часа почвах да оглеждам пак хладилника :? За щастие сега мога да кажа стоп точно в момента, в който спра да изпитвам глад, без да се тъпча, докато ми стане лошо. Не ми беше трудно да си променя навиците, но се хванах съвсем в началото, преди да излезнат нещата от контрол и ясно и гласно си признах, че имам проблем и той не е в килата, а в главата :)
Като се замисля и аз съм имала такива постижения, почти ежедневно! Това да се яде двойно повече от приятеля ми не ме учудваше (и наистина проблема при нас не е в килограмите, а психически )

fruitty
29th November 2008, 23:12
със сигурност не се майтапя.все пак 20 яйца са около 1кг ядене и не знам защо ви се струва толкова странно има хора които не се влияят толкова от количеството храна/жълтъци в случая/ което са поели в крайна сметка има хора и хора аз например /да чукам на дърво почти не боледувам а дори и да настина обикновено се оправям сама без никакви лекарства нито дори чайове.
много съжалявам че не вярвате на което съм написала но аз пишейки няма как да ви убедя а нямам и причина да ви лъжа .все пак ако мога да изям 2кг а и повече плод или зеленчук защо да не мога да изям наполовина количество храна абстрахирайки се от вида и !
мислете каквото искате както се казва всичко е доказуемо но така или иначе надали някой се е регистрирал тук за да пише глупости или да лъже а и да има такъв/ива то това не съм аз !

Solver
29th November 2008, 23:59
lightpainter, а колко повече изследвания има, че го повишават например? :lol: Може да има и изследване, което доказва, че алкохолът е полезен, че цигарите са полезни, че слънцето е зелено...

Да, 5 жълтъка могат да се усвоят, може и да не се при бърз метаболизъм, изобщо няма да попаднат в кръвта, но ако говорим за 20 - всеки ще се натрови, много малко хора - няма. Най-малкото ще повърнеш, за други последствия мога само да гадая.

Просто има неща, като жълтото слънце, зелената трева и вредните жълтъци на яйца, които НЯМА никога да се отрекат с каквито и да изледвания, след като много по-лесно е да изядеш 20 жълтъка и да се гътнеш, пък после те ако искат да ти изследват черния дроб при свършен факт. Има обща норма, както и в темата за зависимостта на бюста, нас не ни интересува, че 1/100 човека няма да му навредят яйцата. Нас ни интересува, че при 99/100 те ще навредят. Затова повече от 2 цели яйца на ден не се ядат. Норма, правило, закон, както искаш го наречи, от там нататък всеки го прави за своя сметка.

Изследвания имало... Че дори ми е смешно да го коментирам, особено когато някой пише обратното по тази тема, обратното на цялото човечество и на цялата история.