PDA

View Full Version : съвет


qgoddka
22nd November 2008, 14:05
снощи ми се случи нещо което много ме уплаши,получих припадак не помня нищо какво е станало и се съвзела след малко,нямах сили,чувствах се отмаляла нямах сили дори да кажа нещо...доста съм уплашена,преди 6 месеца някъде бях 55-56 килограма и си мислех че съм дебела,започнах да тренирам всеки ден със степер вкъщи,всеки ден по 40 минути,ограничих на максимум храненията,достигнах 50 килограма и всички казваха че съм окей супер,но простро не се усетих как изведнъж станах 47 и за мен и организма ми явно това е доста малко,много отслабнах,изтървах нишката раницата от 50 да не мърдам надолу...закуската ми беше кисело мляко,нещо леко за обяд някоя салата,после треривока късния следобед и това е без вечери без нищо и хоп така така в един момент се случи този препадак снощи,доста съм уплашена и сега търся мнението ви ако може да ми кажете как поддържате фигурата си,става въпрос за хранителен режим понеже трябва да почна да се храня сутрин обед и вечер по малко нормални порции,примерно мисля закуската ми всяка сутрин понеже излизам рано към 7 и закусвам вкъщи,да е препечена филийка със сирене+кофичка кисело мляко(обожавам кисело мляко и не искам да се лишавам от него) на обед месце по възможност+салатка или супичка домашно направена с картофки,месце,морковчета.. .вечеря слата+месце нещо леко така и да огранеча тренировките примерно 3 пъти в седмицата а не като мен всеки ден...ужас съжелявам че ви занимавам но ще се зарадвам ако някой ми даде съвет защото наистина доста се уплаших...

goldish
22nd November 2008, 14:10
За припадъка може да има супер много причини, така че да не те плаши много. Общо взето ти сама си даваш отговор на въпроса какво да правиш, така че просто се придържай към него. Успех!!!!!!!!!!!

bimbi
22nd November 2008, 17:33
паднала ти е кръвната захар, няма се плашиш. откакто съм на диети започнах да припадам...ама му хванах цаката :lol: всеки път е едно и също - започва да ти се вие свят, да ти се гади /може и глава да те боли, но това не е задължително/ и една топла вълна тръгва откъм краката. стигне ли до горе, припадаш. затова като усетя още че ми се замайва главата, сядам и не мърдам, стоя със затворени очи неподвижно поне 1-2 минути. след това изяждам нещо сладко - парче шоколад, бонбон някъв, кафе със захар...абе каквото имам под ръка. после все едно нищо не е било :)

swe3tynka
22nd November 2008, 18:05
А колко си висока?
Знаеш ли, аз си поддържам фигурата със следния хранителен режим, от вече 2 години... до 17.00 часа си ям всичко, в нормални количества- без пържено, хляб, всякакви тестени изделия, газирано, мазно.. а след 17 ям САМО плодове (без грозде и банани) и зеленчуци. Всеки ден. Никога не правя изключения (след 17 часа говоря), просто ми е нещо като закон..
Също и тренирам доста. Всяка събота и неделя по 2 часа фитнес (предимно кардио) + 1 час плуване. Всеки понеделник и четвъртък по час и половина народни танци. И така...
Това е общо взето.
Старая се да се храня, защото всички ми казват, че съм много слабичка. Аз изобщо не се мисля за такава, а си се харесвам. Смисъл според мен съм си нормална.. (:
Надявам се да съм ти помогнала ;)

tsvety
23rd November 2008, 09:05
Аз едно време, като се пънех с диети - да ограничавам храната като обем, макар да ядях заедно с цялото семейство - само от това имах денонощни прилошавания. Бях свалила около 15 килограма от сто с САМО с намалена храна (вкъщи всики и до ден днешен се тъпчат точно като свине -поне по 2 пълни чинии готвена храна плюс супа на ядене). Не прекъснато ми причерняваше -просто си загубвах зрението- и трябваше да се подпирам на стените. Те ме виждаха, но не ми обръщаха внимание, докато не се друснах -паднах на фотойла и можех да излъжа, че просто съм се метнала върху него да сядам, но си признах. Че като започнаха да ми правят скандали, да ме заплашват, което сега ми е странно, защото иначе ме виджаха,че едва ходя и се подпирам от стените. Принудиха ме да се върна да плюскам , като преди и пак се върнах над 100 кила.

Сега вече ям каквото си искам и когато си искам (даже готвена храна, дето тук имаше ужасно негативни изказвания против нея ), но не след 16 или най късно 17 часа (е не успявам винаги да го спазя де). Не ми прилошава повече. Без никакви ограничения, освен часа, свалих 6 кила от лятото досега. Знам, че е малко, обаче всеки ден си позволявам по нещо от чист шоколад - това е единственото сладко, което ям обаче- кафе и чай пия без захар, 6 кг все пак е нещо, а и има време и за останалите кг.

qgoddka
24th November 2008, 13:57
благодаря ви много за отговорите.наистина съм притеснена леко,подобрих си режима от 2-3 дена насам,започвах да си хапвам,е не да се тъпча разбира се,но днес примерно закусих 2 препечени филийки със сирене и 200гр кисело мляко,обядвах салата т моркови и 2 кренверша варени,за десерт плодче,веерята мисля да е салата от зеле и яйца може би...дано да се стабилизират нещата,доста ме е страх понеже утре сутрин ще ида да си пусна едни изследвания и да видя какво ще става,най-много ме е страх да не ми предпишат хапчета нещо от които да се пълнее...иначе съм висока около 1.68-1.69 и в момента съм към 48 килограма,мисля че трябва да стана най-малко 50 :)