PDA

View Full Version : Как се справяте с вечерното хранене


Allegra
12th December 2008, 20:22
Привет лейдис! Аз се изгубих за малко, но сега пак съм тук...Вижда се от темата къде ми е проблема :lol: и се чудех дали пък вие няма да дадете някакви съвети/трикове/магии/чудеса и др. такива за справяне с вечерното хранене. Ясно е, че то е на емоционална основа, а също и на принципа "гладни очи и ум"...Но все пак трябва И с това да се преборим. Чакам мненията ви :girl_dance:

alica
12th December 2008, 20:32
измиваш зъбите и си лягаш да спиш :cool:

Allegra
12th December 2008, 20:47
измиваш зъбите и си лягаш да спиш :cool:

Хаха, това е супер...само дето в 8 едва ли ще си легна, че и да си легна няма да заспя :D

alica
12th December 2008, 20:54
тогава вечеряш прекалено рано, или прекалено малко :wink: спрямо режима на сън и будуване

hatred
12th December 2008, 22:28
За повечето работещи жени синдромът на вечерния глад е оправдан :) Не са чак толкова много професиите, които ти позволяват да обядваш нормално, а на всичкото отгоре умората и стресът след работния ден усилват чувството за глад вечер.

Моите трикове за избягване на вечерните прегрешения са следните: първо, винаги планирам предварително какво точно ще вечерям - така се предпазвам от стихийни решения. Освен това, имам традиция вечер да хапвам ленено семе и овесени трици - все пак създават чувство за ситост. Пия по няколко чаши горещ чай с лимон, подсладен със стевия - убива чувството за глад и пази от настинки през зимата :) Ако дори това не помага - хрупам сурово зеле или нещо подобно или си варя няколко белтъка от яйца.

Поне при мен тези мерки са доста ефективни, от поне две - три години не съм прекалявала с храната вечер, а преди ми беше голям проблем. :)

SummerBaby=)
14th December 2008, 00:18
Разсейвай се с други занимания и не се концентрирай върху това, стой далече от изкушения и си приготви здравословни неща под ръка ако все пак решиш да хапнеш нещо
Иначе се замисли дали не хапваш твърде малко през деня, според мен от там идва този проблем

Колкото по-дълго издържиш да не се поддаваш, толкова по-лесно става нататък, така че успех :2020:

Allegra
14th December 2008, 05:59
Така, така...всички сте мн прави! Аз си бях свикнала на диетата и се чувствах супер добре...едно пътуване от седмица и половина разбута всичко! :roll: Сега се боря със себе си (буквално!), за да се върна към старите си здравословни навици! То се е видяло при мен златна среда няма...само спартански ограничения, иначе отпусна ли се малко...няма спирачка за мен! Много кофти, ама така:(
Вчера не издържах вечерта, но днес засега съм ок..с чайче и водичка под ръка :D

Engel
14th December 2008, 13:11
Allegra: Представяш си, че гаджето ти е една голяма торта и отиваш да го изядеш :2007:

aniK
14th December 2008, 13:48
Със сигурност трябва воля. Аз не знам какъв точно е проблема, защото да чукна на дърво го нямам, но когато огладнея към 16-17ч и съм изпила вече литри вода, хрупам малко зеле, изяждам 1 портокал/грейпфрут, правя си един чай. Може да използваш тези неща. Свикни стомаха полека-лека да остава по-празен, а не натъпкан до пръсване и успокоен.

Allegra
15th December 2008, 00:13
Allegra: Представяш си, че гаджето ти е една голяма торта и отиваш да го изядеш :2007:

Хаха аз тъкмо скъсах с него вчера :2055:

Solver
15th December 2008, 00:28
И сега търсиш кандидат-торти? :lol:

MILI
15th December 2008, 11:33
Ако цял ден пазиш диета и не ядеш достатъчно на обяд, нормално, е че след обяд и вечерта ще си озверял от глад и ще ти се ще да се тъпчеш докато не се пръснеш, ако обаче през деня си хапваш нормално,вечерта няма да ти се папка толкова,защото коремчо няма да стърже........ :roll:

tsvetomilla
15th December 2008, 11:54
Да, обаче някой път хем си си хапнал добре през дена, хем ти се иска да вечеряш 2 пъти. И то не от глад, а от пустия апетит :?

MILI
15th December 2008, 11:58
Да, обаче някой път хем си си хапнал добре през дена, хем ти се иска да вечеряш 2 пъти. И то не от глад, а от пустия апетит :?

Много ясно,че това не е решението- защото всичко е на психическа основа

Но пък помага, малко или много..........

ПС.Само се шегувках :girl_dance:

tsvetomilla
15th December 2008, 13:07
Да права си :D Всичко е на психическа основа и НАВИК. Като се занимаваш вечер с нещо приятно забравяш за хапването и така след няколко вечери апетитът намалява. Но трябва да се внимава все пак, защото трудно се свиква да не се хапва късно вечер и когато се свикне лошото е, че не е необратимо... :cry:

Solver
15th December 2008, 13:28
Какво забравяне, какви 5 лв. Просто не ядете и това е. Който иска да постигне дадена цел, трябва да мине през дадени трудности. Никога ама никога няма да забравите, че сте гладни, гладът си идва така или иначе. Много ясно, че е на психична основа - няма как да е на физична, много ясно, че е до воля.

Ако искаш да си боядисаш оградата червена - купуваш си червена боя и я боядисваш, не става с воля и не е на психична основа. Ако искаш да отслабнеш - не ядеш вечер.

Значи много интересно как така всички искате резултати, но ако може нали, разбираш ли, да си ядем и да залъгваме стомаха със семки и бонбонки. "С какво да заместя вечерното хранене", "Какво да хапвам пред телевизора", "Ако може да ми изготвиш диета, ама да я съобразиш с празниците, че искам да си хапна свинско и пастички междувременно" - всички тея въпроси са себеизключващи се, те не могат да съдържат някакви нормални и смислени отговори.
По същия начин "как отслабна, каква е тайната" - ами тайна няма, никой няма да отслабне със "златно чудо" или ниско-калорични бонбонки, нито дори с Л-карнитин и бърнъри, ако не тренира.

Знам, че е трудно, но както дадох примера - ако искаш да направиш нещо и да има резултат, трябва да го направиш сам, особено в случая с отслабването, няма кой друг да те отслабне (за разлика от оградата, която може да бъде боядисана и от някой друг :lol: ). Безсмислено е да ви лъжем ние или вие да се самозалъгвате (говорим за отслабващите), че нали всичко е наред, няма проблем да хапнете това-онова, стига да е в малки количества, пък то е до воля. Не е до воля, а до действия. Действаш - има резултат, бездействаш - няма какво да очакваш от бездействието, освен липса на резултат.

Желания всеки има, не е само до вечерното хранене - много хора имат желание да оберат магазина, щото ги мързи да работят, имат желание да откраднат някоя кола, да пребият шефа си - но не го правят, щото не са животни и не желанията определят действията, можем да се контролираме, това ни отличава от някое куче, което просто огладнява и търси храна, не му пука дали ще надебелее.

Като цяло - няма трикове, няма заместители на калоричните храни - на тях им се вика ниско-калорични, а не заместители, няма заместител на бананите, на пастите, на бонбонките, има просто друг вид храни.

И пак по темата за вечерното хранене - единствените неща, които могат да се приемат вечер, са белтъците, няма изключения за нито 1 въглехидрат или мазнина. Тоест - ядете 1 пилешка пържола или 2-3 яйчни белтъка и това е, в млякото има въглехидрати, дори да е обезмаслено. 3-та възможност няма, вече сами избирате едно от 2-те.

Не можеш да избягаш от проблема (в случая вечерното хранене), просто трябва да го решиш.

tsvetomilla
15th December 2008, 14:27
Ivanin, много надъхващ пост :D Мерси. Дяволски си прав, чак ми се доплака. А за вечерното хранене, действително аз като силно ограничих вечерята отслабнах и то като си хапвах дори някои непозволени неща през деня. Така е всичко е до движение и самоконтрол... и стимул :roll:

MILI
15th December 2008, 17:03
Ivanin
Развали ни забавната тема! :girl_cry2:

Сега след твоя пост, никой вече няма да задава тъпи въпроси, ужас как можа да ни го причиниш :girl_cry: Открадна ни единственото забавление през деня :buttslap:

ПС.Предлагам този пост да си го копираш и при появата на всяка такава тема да го пускаш..... та да ни съсипеш живота съвсем :2055:

Solver
15th December 2008, 18:11
От сега мога да кажа, че ако някога станеш 120 кг, никога няма да отслабнеш ; )

tsvetomilla
15th December 2008, 18:17
Нали точно ти си човекът, който внушава на всички тук, че няма никога, има не искам. Следователно дори и един 120 кг. човек ако реши може да отслабне :) Какво беше- "Не можеш да избягаш от проблема (в случая вечерното хранене), просто трябва да го решиш."

Solver
15th December 2008, 18:30
Да бе, просто това е лично към MILI :) Заради отношението и към темата. Като поработиш с хора с такава цел и почваш бързо да ги разбираш какви са.

tsvetomilla
15th December 2008, 18:48
Аха. :) Аз щото се набрах малко :oops:

Allegra
15th December 2008, 20:33
Eвала на всички за отговорите! (Иванин мисля да си принтирам твоя специално и да го закача на видно място :lol: )
Вечер само протеини..а къде остават зеленчуците? :roll:

Solver
15th December 2008, 20:54
В хладилника на топло :lol:

Говорих в други теми за отношението ми към зеленчуците от пазара, затова не ги и слагам в последното хранене. Естествено, който може да си набави здрави и чисти зеленчуци, може да хапва, но при сваляне, както и с теб съм говорил, тях също бих ги ограничил във вечерята.

hatred
15th December 2008, 21:32
единствените неща, които могат да се приемат вечер, са белтъците, няма изключения за нито 1 въглехидрат или мазнина. Тоест - ядете 1 пилешка пържола или 2-3 яйчни белтъка и това е

Ivanin, не го очаквах от теб.
Предложил си страхотно здравословна и пълноценна вечеря :) Или една пилешка пържола, или 2 - 3 яйчни белтъка. Дори не може и двете , а само едното :) Вечеря от 80 калории - прогресивно.

Предлагам обядът да е от 100, а за закуска можем да се отпуснем до 110. Списъкът на храните гарантира разнообразно хранене - пилешка пържола, белтък от яйце, пилешка пържола, белтък от яйце, пилешка пържола ...

След като се нахраните си сложете една лепенка на устата, да не би случайно някой въглехидрат, който си хвърчи във въздуха, да нахлуе в нея.

А че мозъкът се храни с въглехидрати - това нас не ни интересува, ние така и така не щем да мислим.

Ако беше още малко по - радикален, щеше да предложиш на отслабващите направо да се застрелят, за да се спасят от мъките си.

Solver
15th December 2008, 21:41
:lol:
Пак говориш глупости и не гледаш по-далече от носа си. Първо, аз съм противника на 5-дневната протеинова диета, не някой друг, ехоо :1201:

Мозъкът ти няма да умре за 12 часа, най-много да свалиш някой-друг грам през това време, говоря само за отслабване.

Както и да е, не съм тук в качеството си на "обясняващ се", яж си клонки и тревички, ако имаш въпроси за нормална храна, може да питаш.

flameon
15th December 2008, 21:55
интересно ми е защо всички живеят със заблудата,че зеленчуцие и плодовете са диетични,картофите,бобенит е,ориза,бананите и още някой други подобни са изключително богати на калории и въглехидрати,особенно бананите които имат фруктоза(т.е плодова захар)...не сте ли се замисляли примерно,защо бебетата се захранват именно с плодови пюрета,за да качат по-бързо килограми.Хатред мислч ет ти малко преувеличаваш какви са тези 100 калроии на ядене,та това си е смешна работа,да речем на 5 ядения това са ти общо 500 калории за деня :lol: ти ще се разболееш от анорексия по този начин.....аз съм си смятал дневния разход на калории и той е околко 8 хиляди :D представи си аз с тези 500 калории какво ще направя с тялото си....Иванин е прав спрямо вечерята,ако хапваш по рано(поне 3-4 часа преди лягане),невиждам толкова голям проблем в избора на храна,защото имаш 3-4 часа за усвояване от метаболизма,докато ако ядеш по-късно и легнеш,метаболизма ти се забавя и разграждането на веществата е в пъти по-бавно за това е препоръчително ако огладнееш толква да хапнещ белтъци или пилешка пържола защото те са богати на белтъци,които се усвояват в пъти по бързо от богатите на въглехидрати храни,което просто ще рече,че за по-малко време ще се разгради и изпозлва за енергия по време на съня,а няма да се преобразува в мастни депа по-тялото ти :wink:

alica
15th December 2008, 22:08
не сте ли се замисляли примерно,защо бебетата се захранват именно с плодови пюрета,за да качат по-бързо килограми.
тц. :lol: защото е лесно усвоима храна :lol: и няма с какво да дъвче пържоли :roll:
престанете да си измисляте причини, които отричат веганското и вегетарианското хранене като удачни.

hatred
15th December 2008, 22:09
flameon, точно това и аз твърдя - че 100 ккал на ядене е смешно :)
Да казваш, че схващането за диетичност на плодовете и зеленчуците е заблуда, е меко казано смешно.

Не мисля, че е нормално човек регулярно вечер да се храни само с протеини. И никой не може да ме убеди в противното :)

hatred
15th December 2008, 22:12
Като стана дума за захранване на бебета ... фактът, че то включва най - вече плодове, зеленчуци , млечни и зърнени храни, е доста показателен. Не твърдя, че това е модел за хранене на възрастен човек, а просто, че те очевидно съдържат важни и незаменими за нормално функциониращия организъм субстанции.

Solver
15th December 2008, 22:15
hatred, това не е нормално, а нормално ли е да пазиш диета за отслабване :lol: Всички диети за ИЗМЯНА В ТЕГЛОТО са ненормални, кога ще го разберете. Не може да се храниш нормално и да чакаш резултати, тоест можеш - след 100 години. Ти също се храниш ненормално, мога да ти дам 100 причини, само да прелистя 10 твои поста, но наистина не ми се занимава. Повечето хора тук се хранят ненормално. Но нужно ли е да го определяме така ?

Вие работите за себе си, а на бебетата не им се дават пюрета, щото не могат да дъвчат пържоли, след като пюре и пържола няма нищо общо по състав. Както казах - работите за себе си, продължавайте да го правите и да научавате нова информация, но не давайте съвети на другите от собствен опит, както не бихте искали и други да ви дават такива от собствен опит за влиянието на храните върху собственото тяло.

Тук говорим за вечерно хранене, аз не говоря за вечеря в 18 часа, 18 часа е далеч от вечерно хранене, както спомена flameon.

И ако спрете да флъдите темите, щото сте недоразбрали, може и някой наистина да научи нещо полезно междувременно.

lightpainter
15th December 2008, 22:16
Като стана дума за захранване на бебета ... фактът, че то включва най - вече плодове, зеленчуци , млечни и зърнени храни, е доста показателен. Не твърдя, че това е модел за хранене на възрастен човек, а просто, че те очевидно съдържат важни и незаменими за нормално функциониращия организъм субстанции.
Бебетата затова така ги хранят, за да наддават :wink: И наистина бебешкото меню съдържа важни и незаменими субстанции, но за бебешкия огранизъм, а той има различни нужди от един възрастен организъм :)

hatred
15th December 2008, 22:29
Ivanin, така или иначе всеки тук споделя преди всичко собствен опит. Разбра се, някои ( очевидно сред тях си и ти ) са чели доста и имат много по - обширен поглед. Но все пак, доколкото ми е известно, не сме лекари или диетолози, за да може да сме чак толкова категорични в мнението си.

Относно нормалността - да, диетата е ненормален начин на хранене. Но най - добрата диета е тази, която в най - висока степен успява да заблуди организма, че не се случва нищо необичайно. Според мен това постигат най - вече балансираните диети ( например Зоната ). Ето защо винаги ги препоръчвам - от собствен опит и от опита на мои познати и близки. Лично мнение. Както и твоето :)

flameon
15th December 2008, 22:37
Моя съвет е -пробвайте всички възможни комбинации и следете ефекта по тялото си с метъра,огледалото и кантара,ще отделите по-този начин малко повечко време,но ще резберете вече със сигурност,точно на какъв режим би било най-подходящо да се подложите .....,всичко е строго индивидуално....но според мене това е най-правилния начин,защото примерно една диета може да е изпробвана при 1000 дори 10000 хиляди човека,но това никога не означава със сигурност че и при вас ефекта ще е същия....а и още нещо следте резултатите през седмица най-малко за да придобиете по-точна представа :) ,защото ако мислите да се мерите през ден всичко може да се дължи на водата в организма и т.н :wink:

Solver
15th December 2008, 23:10
Не, hatred, диетата не е "ненормален начин на хранене". Диетата е начин на хранене :) Той може да бъде и нормален. Диета не означава (това вече доста пъти го писах в този форум) ограничаване на храната, а дори може да значи и тъпкане с храна - ако това се включва в режима. Диета = режим = начин на хранене.

Можеш да имаш една нормална диета, с едни нормални храни, с цел просто здравословен начин на живот.
Толкова за думата "диета" ; )

MILI
16th December 2008, 11:05
От сега мога да кажа, че ако някога станеш 120 кг, никога няма да отслабнеш ; )

Ама много говориш ти бе Ivanin ......все много знаеш все много можеш да ги преценяваш ти тея работи, все нещо засегнат и оскърбен....
Само едно мога да ти кажа с това си изказване слезе под нивото на нулата, ако така преценяваш хората евала! Значи никой не трябва да ти слуша глупостите ти и празните приказки....
Много лесно ме прецени, ма много лесно......

..... По- същата логика и аз мога да си предполагам за теб,че например си бил 120 кг. и си ги свалил веднъж и сега си горд с това и разпръскваш акъл из целия форум .Само,че проблема ти, е че ти си бил 120кг. (допуснал си да бъдеш), а аз например никога не съм била.....


И аз мога да си говоря врели некипели, ама си мълча.......

ПС. Егаси така ли се отговаря на една шега.......
Като няма какво да кажеш просто мълчи и това е, като измислиш адекватен отговор с,който да не се заядеш с човека пък тогава пиши...


Вие работите за себе си, а на бебетата не им се дават пюрета, щото не могат да дъвчат пържоли, след като пюре и пържола няма нищо общо по състав. Както казах - работите за себе си, продължавайте да го правите и да научавате нова информация, но не давайте съвети на другите от собствен опит, както не бихте искали и други да ви дават такива от собствен опит за влиянието на храните върху собственото тяло.

Кой го каза? :?

Solver
16th December 2008, 11:21
Каква шега бе, тва е сериозна тема, ти ми пишеш глупости :lol:

Няма как да съм бил 120 кг, споко, нито някога съм губил пресата си от... От както се помня. Това може да ти говори и за процента мазнини в тялото ми. Но стига толкова за мен :lol:
Не ми харесва отношението ти, хората питат сериозно нещата, ходи се лигави в общи приказки! Мен не ми пука какво предполагаш ти :lol: Ако нямаш проблем с теглото, не ме споменавай в писанията си. Ако имаш - също, не бих ти помогнал след такива постове.

Seaside
16th December 2008, 11:39
......takaaaa....vchera da vi kaja kakyv apetit mi se otvoriiiii. Strashno beshe. :oops: ....Vecher pochvat edni misli za iadene da mi se vyrtiat :twisted: , i az pochvam da se vyrtia okolo hladilnikaaaaa....obache predvidlivo sym go ostavila prazen...i si namisliam utre kakvo shte si hapna. I pyrvo tova, posle onova, a sled tova edi kakvo si. Za shtastie sutrin apetita mi e ponamalial i ne iam nishto ot tova koeto sym iskala prednata vecher.
No vchera....vchera beshe strashno...dnes sym na vodichka, che sled nakolko dni trqbva da vliaza v edna roklia....a az che shte vliaza - shte vliaza, ama dali koremcheto nqma da izleze....shte vidim :)

MILI
16th December 2008, 11:39
Няма как да съм бил 120 кг, споко, нито някога съм губил пресата си от... От както се помня. Това може да ти говори и за процента мазнини в тялото ми. Но стига толкова за мен
Ох извинете,че съм се объркала така за Вас, мреси че ме просветлихте как изглеждате, щеше да е пълно нещастие ако бях си останъла в заблуда относто този важен въпрос, до края на живота си, нямаше да си го простя :2014:

Не ми харесва отношението ти, хората питат сериозно нещата, ходи се лигави в общи приказки! Мен не ми пука какво предполагаш ти

Това е форум,не парламентарен контрол! Не е нужно винаги да бъдем сериози, даже е по- добре да не бъдем......господин сериозност.....
Ако нямаш проблем с теглото, не ме споменавай в писанията си.
Кои писания?Да знаеш във всеки мой пост неизменно присъства името Иванин! Я се поразгледай малко навсякъде в живота си ми ти, не мога без теб! :girl_cry2:

Ако имаш - също, не бих ти помогнал след такива постове.
Като нямаме проблеми с теглото, я да се махаме бързо от този форум.....

А всъщност какви постове? Господин "всепомагащия"!

flameon
16th December 2008, 20:49
няма смисъл да се заяждате,просто спора е безмиселен,прилича ми на безкрайно надцакване един на друг,целта е тука да си приказваме и помагаме един на друг а не да се обиждаме,айде със здраве :wink:

Allegra
16th December 2008, 21:15
Flameon e прав/а! Тук сме за да си помагаме, а не да създаваме разправии и интриги (достатъчно са ни тези в личен план)... :D :D :D

cristiano7
16th December 2008, 21:30
i az pochvam da se vyrtia okolo hladilnikaaaaa....obache predvidlivo sym go ostavila prazen...
No vchera....vchera beshe strashno...dnes sym na vodichka, che sled nakolko dni trqbva da vliaza v edna roklia...

:shock: ----> :2014: ---> :roll:

flameon
16th December 2008, 22:11
препоръчвам и да отиде в сървайвър,то там и без това май само водата е в излишек :) значи ще издръжи по-дълго :shock:

Allegra
17th December 2008, 19:47
Ок, аз имам нов въпрос на който ми е мн спешен отговора!
Вечерям към 6:30 и после отивам да спя чак към 11-12. Ставам към 9 и докато се оправя стане 10-10:30 и трябва да ходя на фитнес (тренирам на гладно за да горя мазнини). Ми аз хубаво така, ама докато с еприбера от фитнес вече е 12-12:30 и ям в 1. Това е мн голям период от време в който не хапвам нищо (7 вечерта до 1 на обяд на другия ден)...и снощи не можах да спя, защото бях гладна! Станах, закусих в 6:30 сутринта и пак легнах да спя и сега (11) ще ходя на фитнес. Въпросът е: като съм закусила вече това означава ли че няма да горя мазнини при кардиото сега? И това ли е най-удачния вариант (със ставане рано сутрин за закуска) или може някой да предложи нещо по-добро?
Благодаря

cristiano7
17th December 2008, 20:01
закусвай сутринта

по принцип от последното ти хранене за деня до първото ти хранене следващия ден не трябва да минават повече от 12 часа...при теб от 19:00 до 13:00 стават 18 часа - прекалено много. Чудя се как въобще имаш сила за фитнес залата. Закусвай сутринта и то не едно листо маруля с едно яйце ами хапни като хората за да имаш сили за тренировката. Нищо че целта ти е изгаряне на мазнини, закуската няма да ти попречи - препоръчвам ти да въртиш следните: сирене, мляко с добавени фини овесени ядки (не прекалявай с тях), бекон, яйца, плодове и зеленчуци, пълнозърнест хляб, мед (!не купешки наблъскани със захар конфитюри!), масло (!не маргарин!).

Това е, дано съм ти помогнал :D

Allegra
17th December 2008, 23:21
Swim_fan, благодарско за полезното инфо!
Днес нали закусих преди тренировка и си беше съвсем различно!
Колко време след закуска може да се тренира? 2-3 часа или повече?

cristiano7
17th December 2008, 23:29
едва ли преяждаш на закуска, така че поне 1 час трябва да мине