PDA

View Full Version : Какъв кантар ползвате?


Engel
2nd January 2009, 19:38
Какъв кантар ползвате? От коя марка сте най-доволни? Моля, ориентирайте ме към някаква марка, защото тези дни смятам да си закупя кантар да видим как сме след празниците :lol: Благодаря предварително! :P

hatred
2nd January 2009, 21:22
Най - обикновен :) Купих го за 25 лв от кварталния пазар преди няколко седмици.

Котето ми събори старото кантарче от гардероба и то горкото остана без стрелка, така че категорично вече не можеше да се използва :) Купих си новото, но имах тайния страх, че старото кантарче ме е изкарвало само 55-килограмова, защото е било развалено. Преди да се престраша да се кача на новия кантар, принудих брат ми да се премери :)

Engel, успех с новото кантарче - само хубави изненади от него :)

aniK
2nd January 2009, 21:59
Хм, утре ще напиша марката (май е Tefal), дигитален е. В стаята на детето е, а то вече си легна, та няма да влизам да го гледам сега ;) Имах и обикновен от 20лв. със стрелка. За този със стрелката се съмнявах, че не е верен и докато имах само него се успокоявах, че е важно да се тегля на един и същ и да следя само движението на килограмите. Като купих дигиталния (за 100лв.), се оказа, че онзи за 20 си мери съвсем вярно :D и двата показваха едно и също :)

Solver
2nd January 2009, 22:02
Един познат има на Tefal дигитален и е доста добър, заслужава си.

Но все пак - кантарите не са, за да се ползват всеки ден:) Освен това като всичко подобно, с повече ползване, те се износват и стават все по-неточни.

Най-честото ви теглене трябва да е най-малко през 10 дни, а ако питате мен дори през 15, за да има и някаква видима разлика, иначе много хора си казват, че няма резултат и провалят нещата, това го казвам попринцип.

Но при по-рядкото теглене пък психиката се наглася така, че имате големи очаквания и е много възможно да се разочаровате, така че идеята ми е изобщо да не мислите за кантара като цяло, решавате кога да се претеглите, но не го очаквайте с нетърпение, не мислете за него. Все пак важна е визията, теглото в различните моменти на деня, месеца, годината е различно.

aniK
2nd January 2009, 22:12
На мен ми е интересно дали онези, които мерят процента мазнини са верни.
Иначе аз се тегля от време на време, когато знам, че ще покаже задоволително число :girl_haha: Много ми е странно как някои приятели от вратата в къщи се мятата на кантара. Ми не могат да сравняват с предишен резултат - всеки кантар тегли различно, пък и в различните части на деня тежим различно. Аз написах в друга тема, че аз давам по 2 кг разлика в рамките на 1 ден.

Engel
3rd January 2009, 10:24
Значи на Tefal ги бива :wink: Виждам, че продават доста различни модели от евтини до скъпи. Предполагам, че ще избера нещо средно,.. все пак не кантара ми решава проблема :1231:

hatred
4th January 2009, 22:33
На мен ми е интересно дали онези, които мерят процента мазнини са верни.


На мен ми е интересно и как го правят този номер :)

все пак не кантара ми решава проблема smile

Именно :)
За това, аз не бих дала много пари за кантар, по - скоро за свястна храна :)

apoklistika
5th January 2009, 18:49
На кантари, които мерят мазнини не може да се вярва. В зависимост от това колко са ти влажни краката, възможно е да получиш съвсем различен резултат в рамките на половин час. Тъй че не се лъжете да давате повече пари за такъв кантар. Най- надеждният метод за мерене на мазнини е с калипер.

aniK
5th January 2009, 21:54
На кантари, които мерят мазнини не може да се вярва. В зависимост от това колко са ти влажни краката, възможно е да получиш съвсем различен резултат в рамките на половин час. Тъй че не се лъжете да давате повече пари за такъв кантар. Най- надеждният метод за мерене на мазнини е с калипер.

Да, и аз така съм чула :?

Any
5th January 2009, 22:00
Engel, не знам дали си купи кантар вече, но аз днес ходих то Технополис и там има доста различни модели на различни цени - със сигурност ще си харесаш нещо, и дизайна им е приятен :)

Engel
5th January 2009, 22:45
Не, не съм си купила още. Баща ми ми донесе един кантар да ползвам временно докато се накана да си купя, иначе искам само да е електронен и да показва вярно /кой ли не иска второто/ :1231:

marie_claire
20th January 2009, 20:12
Аз имам два електронни кантара и един механичен. Единият от електронните е от този тип, които измерват съотношението мазнини/ мускули. Купих го преди две години и направо се чудя как тогава съм дала толкова пари за такава глупост. Наистина калипер е уредът, който може да измери количеството на мазнините, няма как това да стане с кантар. Освен това колкото пъти се премеря на електронния кантар, толкова пъти ме показва с различно тегло. Най- доволна съм от механичния кантар- ползвам го вече 10 години! и е абсолютно точен. Така,че съм на мнение,че механичният кантар е по- добър избор. Не само, че е по- евтин, но е и по-точен от електронните. Важно е обаче откъде ще го купите, защото китайските, които се продават по разни железарски магазини не са читави.

Пипилота
20th January 2009, 23:08
Меря се със сантиметър, не с кантар.

Руми_
21st January 2009, 08:42
Аз имам електронене,ама вече му се чудя да не се е повредил,че ми показва едно и също :lol:

Още не ми се е случвало да се кача на 3 различни и да ми покажат едно и също......

Solver
21st January 2009, 11:25
Няма и да ти се случи, кантарите се износват.

natalei
21st January 2009, 16:42
Аз имах механичен, който се потроши и го подарих на майка ми, защото смятах, че не мери вярно. След това си купих електронен. Много бях доволна от него в началото, но скоро започна да ми дава коренно различни резултати при 2 последователни тегления - май го има момента с износването - ако при мен случаят е такъв, то тогава моят кантар се предаде на 3тата година. Сега като си ходя при мама се меря на нейния и в интерес на истината си ме мери съвсем точно, показва същото като електронния, а го имаме от повече от 15 години. А и в крайна сметка 1кг разлика да дава не е кой знае какво. Така че май няма много голямо значение какъв е кантара (за марка пък дори не съм се замисляла, трябва да го погледна като съм си в къщи).

Руми_
22nd January 2009, 09:11
Няма и да ти се случи, кантарите се износват.

Ivanin,какво искаш да кажеш?Аз на електронният като се кача 3 пъти например един след друг,много рядко ми показва едно и също.Прави разлика с 300-400гр.Така си е откакто го купих,да мисля ли,че е повреден?

Solver
22nd January 2009, 11:10
Естествено, не може да прави 400 грама разлика, освен ако ти подскачаш напред-назад и всеки път стъпваш на различно място - колкото е възможно по-напред или колкото е възможно по-назад.
Гледайте да стъпвате на еднакво място, много кантари имат дори очертани места за стъпване. В устрема си да покаже по-малко, много хора стъпват на пети, на пръсти, подхилкват се и се кефят, но по този начин нарушават точността на кантара. Колкото по-често се ползва, толкова по-неточен е един кантар, така че от тази гледна точка, а и от всички останали в случая - човек трябва да се тегли на 15-20-30 дни, а не на 2 дни.
И не е важно какво ще покажат различните кантари, важното е на един и същ кантар да се види разликата. Дори да не ви претегля точно, това не ви интересува, но няма смисъл да правите сравнение с други кантари и да казвате "а не, аз съм 50 кг, този показва 52 кг, не е верен" - а защо вашият да е верен? Просто се теглете на един единствен кантар, стъпвайте винаги на 1 и също място, ако спазвате тези правила, работа ще ви свърши и китайски кантар от 3 лв, това не са някакви високи технологии, важно е да се сетим, че във всяко механично нещо, особено ако е фино, винаги има време на износване.

И в крайна сметка дали кантарът ще покаже 50.500 или 50.100, за вас няма никакво значение, където и да стъпите, пак ще изглеждате по този начин и това не е успокоение за душата. И пак в крайна сметка, всеки може да си го врътне и да му показва по-малко, но едва ли това е реалната цел на всяка от вас. Бъдете обективни със себе си и за сравнение взимайте мерките и външният си вид, а не грамовете по кантара.

bibi_82
22nd January 2009, 12:52
И в крайна сметка дали кантарът ще покаже 50.500 или 50.100, за вас няма никакво значение, където и да стъпите, пак ще изглеждате по този начин и това не е успокоение за душата.

Абе прав си ама си е успокоение и за душата май :roll: Иначе и моя най-обективен китерий е огледалото :D

natalei
22nd January 2009, 14:45
някои случаи е обратното на успокоение :lol:

karamela
22nd January 2009, 15:28
И в крайна сметка дали кантарът ще покаже 50.500 или 50.100, за вас няма никакво значение, където и да стъпите, пак ще изглеждате по този начин и това не е успокоение за душата.

Абе прав си ама си е успокоение и за душата май :roll: Иначе и моя най-обективен китерий е огледалото :D
и огледалото не е критерий както и кантара...аз се доверявам на сантиметъра...
:)

natalei
22nd January 2009, 15:36
Да, огледалото лъже, особено ако не е едно огледало, а различни. Крайно време е да си купя метър аз.

bibi_82
22nd January 2009, 15:38
Ами зависи... :roll: Аз вече докато се погледна в огледалото и знам колко кг съм :D

Solver
22nd January 2009, 16:07
Огледалото е дава храната за душата, пък и предполагам ще се гледате голи само на едно огледало, не на 10 различни по 5 пъти на ден. Сантиметрите дават храна за ума :)

natalei
22nd January 2009, 16:17
Ivanin, гледам се в различни огледала и не винаги съм гола :roll: малко е до психика това с гледането, понякога се харесвам, понякога не, дори да нямам разлика в килата. За мен е по-важно как ми стоят дрехите, иначе си се харесвам :lol:

bibi_82
22nd January 2009, 16:28
Аз се гледам в едно и също огледало :D

Puppito
22nd January 2009, 17:29
не ползвам. туй са глупости за мен. имам си огледало.

Пипилота
22nd January 2009, 17:42
не ползвам. туй са глупости за мен. имам си огледало.
Правилно. Това е най-точното мерило.

Solver
23rd January 2009, 21:44
Ivanin, гледам се в различни огледала и не винаги съм гола :roll: малко е до психика това с гледането, понякога се харесвам, понякога не, дори да нямам разлика в килата. За мен е по-важно как ми стоят дрехите, иначе си се харесвам :lol:

С времето губиш обективната си оценка, трябва някой друг да те погледне, аз нямам против :lol:

не ползвам. туй са глупости за мен. имам си огледало.
Правилно. Това е най-точното мерило.

Какво мерило е огледалото, тепърва научавам, че има скала за измерване :lol:

Engel
23rd January 2009, 23:39
Докато се гледаш в огледалото очертаваш с маркер начина по-който искаш да изглеждаш /примерно 2см по-малко в ханша, талията и бедрата/ и се мериш :lol:

Мария Василева
23rd January 2009, 23:58
Има хора със страшно точно око в интерес на истината. Не съм ги изпитвала за грамчетата, но съм им се чудила какво набито око имат.
Е, не като с туй огледало (http://www.zazz.bg/play:6d237ad5) :wink: :lol:

lqlqlqlq
24th January 2009, 01:53
Имам стар,баща ми го донесъл от Русия преди 20 години и е много точен,само че не го ползвам ...не е от най-добрите ми приятели :lol:

kaija
10th February 2009, 18:56
вкъщи имам механичен, доброто ми старо кантарче, на 3 годинки е и много си го обичкам. миналата година обаче взехме за фитнеса електронен, и като стъпих, и като видях- 2 кила плюс, егати разликата. така си върви, все с 2 кила по-тежка ме прави от моя. намислила съм аз да пусна едно дъмпелче върху него и да се приключи с тия лъжливи и гадни цифрови данни, които често ме депресират, а тъкмо си мисля че съм поотслабнала...

allie
24th March 2009, 14:15
Нямам кантар вкъщи, меря се 1 път в месеца, ако се сетя, когато съм на гости на притежаващи кантар хора :) така е, като видя резултата, е по-интересно.

radka66
7th July 2017, 19:33
Тъй като от няколко месеца ходя на фитнес с цел да отслабна, искам да си купя кантар, за да мога да проследявам моя напредък. Препоръчайте ми някой кантар, който да тегли точно и да е електронен.

ivelinahristova
8th July 2017, 10:18
Вкъщи имаме такъв кантар https://vibe.bg/elektronen-kantar-do-150kg-sas-stilen-dizayn-royalty-line . Тегли изключително точно. Аз постоянно се тегля да не съм качила някое друго килце, защото в момента съм на много стриктен режим.

ina.ina
10th July 2017, 13:51
Кантарът си е кантар, но повече полза има от сантиметъра. :D ;)

ivelinahristova
27th July 2017, 13:26
Аз нямам навика да използвам метър. Горе-долу се ориентирам по килограмите дали съм добре или не.

TheNet
20th February 2018, 23:21
Важното е да се мерите само и единствено на един и същи кантар
сервизно оборудване (https://toolspanda.com/%D1%81%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%B8%D0%B7%D0%BD%D0%BE-%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D1%80%D1%83%D0%B4%D0%B2%D0%B0%D 0%BD%D0%B5-375)
уеб дизайн (http://ueb-dizayn-izrabotka.brandbuilding.bg),агенция за подбор на персонал (http://podbor-na-personal.brandbuilding.bg),човешки ресурси (http://choveshki-resursi.brandbuilding.bg),менструална чашка (http://chashka.brandbuilding.bg)

ivanov32
18th April 2018, 15:21
Моят е сделан в СССР и работи въпреки много си години.