PDA

View Full Version : Проблем с отслабване


Leshli
14th February 2009, 20:47
Здравейте момичета (и момчета сигурно :) ).

Накратко да ви "запозная" с историята си.
Винаги съм била пълничка и никога не съм спазвала / харесвала диети през живота си, което, признавам е огромна грешка от моя страна.

В последните години обаче теглото и размерите ми вървяха постоянно нагоре (обяснимо, предвид факта, че работя в офис и се храня основно със сандвичи, сладко, пици, кола и кафета). Напоследък обаче това започна да ми прави впечатление, задъхвам се, не мога да си намеря дрехи ... познатите неприятни неща. Това, което най-много ме притеснява е здравето, разбира се, затова се реших да започна диета.

Тъй като нямам нерви да спазвам режим, който да изисква да ям точно определени храни в точно определено време, реших да започна с "по-лекото", а именно отказване на всичко вредно и хранене с нормални неща. От близо три седмици насам не съм хапвала сладко, хляб и пържено, не съм близвала газирано, вечерям 4 часа преди да си легна. Няколко пъти имах леката забежка да пия 3 в 1 сутрин, но го замених с това на Vita Gold. Иначе се храня предимно с кисело/прясно мляко, плодове, задушени зеленчуци, варен ориз, пилешко месо, леки супи понякога.

Поради работата ми и семейните ангажименти нямам време и за спорт, а фитнес зала нямам близо до дома ми, тъй че взех решението да ходя на работа и да се прибирам пеша, което е доста много, извървявам между 8 и 10 км. дневно (без събота и неделя).

Всичко това звучи нормално, предполагам, но проблемът ми е, че откакто съм започнала, буквално не съм свалила и грам. Не, че очаквам някакви магически резултати, но при такава грандиозна смяна на хранителния режим от вече 3 седмици, очаквах поне някакъв резултат. Реших да посетя диетолог по въпроса, но се оказва, че това ще ми е възможно след най-рано 2 седмици, а докато изчаквам, не ми се ще да стоя със скръстени ръце или да ям като за последно, но пък липсата на резултат ме стряска малко и да си кажа правичката, демотивира.

Въпросът ми към вас е някой има ли представа на какво се дължи това, нормално ли е, какво мога да сторя по въпроса. Ще съм благодарна за всяка една идея, която счетете, че може да е полезна. На 28 години съм, ако това има някакво значение.

Поздрави, Leshli.

mousie
14th February 2009, 23:04
здравей, все едно слушам себе си!а з цял живот започвам диети, които не довършвам или спорт, които не практикувам, или спирам салдкото и се ограничавам, което не е за дълго.
минлата година качих доста кг, след като спрях цигаритеи реших край, почвам със спорт и ограничения на храната- купих велогометър и карах всеки ден по 1 час, ограничих се- само плодове и салати,не ядях сладко...3 седмици 0нИКАКЪВ РЕЗУЛТАТ!НИТО ГРАМ!НИЩО!есетсвено изооставих го демотивирана...
тогава около коледа , депресирана от тежината си (71кг) попаднах на форума тук темата за дюкан, започнах го (честно казано без особени надежди, почвала съм хиляди диети и или не съм издържала или е нямало резлтат- никога) и днес 1 месец и 10 дни по- късно съм 5 кг по-малко без спорт, никога не съм се хранила толкова здраовсловно , много ям- по няколко пъти на ден, закусвам, обядвам, вечерям, следобедна закуска,няма определени часове за хранене или грамаж, условието е само -да ЯДЕШ! :wink: ....
така че, влез в темата за дюкан , попрочети и ако ти допадне пробвай- според мен янма да съжаляаш, :D

Leshli
15th February 2009, 03:04
Здрасти.

Много съм слушала и аз за тази диета, повечето ми познати я почнаха, някои се отказаха, други отслабнаха, при трети нямаше резултат...
Мисля си, че още ми е твърде режимна. Трябва да почета, наистина, ще пробвам може би, но това, че кантара е спрял на една и съща цифра много ме стряска. От друга страна, май още си държа на консултация с диетолог. Май най-доброто решение за момента е да проверя как стоят нещата с Дюкан и да я почна, докато намеря времето и средствата за чичо "доктор".

Между другото, благодарение на форума открих, че все пак имам фитнес наблизо, при това женски. Май все пак има надежда :) Стискайте палци!

goldish
15th February 2009, 09:33
Leshli, има значение как комбинираш храната. Плодовете трябва да се ядат самостоятелно, като принципно в първата част на деня. От зеленчуците избягвай картофи и царевица. Яж само пълнозърнести продукти- без бяло брашно и захар. Но мисля ги знаеш тези съвети и ги спазваш. Можеш да си напишеш менюто в дневника на отслабващите, за да можем заедно да помислим дали има грешка и коя е тя в менщто ти.

damiana_at
15th February 2009, 12:26
здравейте всички,
май и аз го имам проблема със свалянето на кг.преди 3 години ми изписаха някакви хормонални лекарства и от тях от 55 кг станаг 73 кг и вече 3 години няма сваляне. от 1 месец ходя на фитнес по 6 пъти в седмицата, разбира се пазя диета, н о няма никакъв ефект все още.по-търпелива съм и съм решила да стисна зъби поне 5-6 месеца, рано е да се отказвам от този нов за мен режим.миналата година ходих при д-р Байкова 4 месеца и успях да сваля около 8 кг, но и тя се притесни, защото спазвах диетите й много стриктно, а свалих само 8 кг.все пак съм още млада - на 41 години.така че който започва, нека издържи поне 4 месеца.

Leshli
15th February 2009, 14:05
Можеш да си напишеш менюто в дневника на отслабващите, за да можем заедно да помислим дали има грешка и коя е тя в менщто ти.

Слушам и изпълнявам :)

damiana_at и моите проблеми с теглото започнаха от хормонални лечения като бях на 18-19 години, защото все "нямах време да ям", получих анемия и такива истории.

Но както споменах, не съм пазила режими и не мога да ти кажа лесно или трудно свалям ... очертава се да е трудно, но съм се примирила - имам адски дълъг път да извървя, доста по-дълъг от момичетата в темата, като гледам :)

Разгледах диетата на Дюкян и определено смятам, че не е подходяща за мен.
Причината: имам много алергии към най-различни работи и личният ми лекар винаги ме е съветвал менюто ми да не съдържа много или основно белтъчини. Не зная каква е връзката, нямам медицински познания, но по-добре да ям по-малко неща, но да не рискувам да направя някоя беля. Това със сигурност ще бъде обсъдено с така бленувания диетолог :)

Въпреки това, не виждам нищо лошо да си правя леки заемки от дюканския режим, има доста интересни работи.

Изстрелвам се към другата тема, благодаря на всички и успех на мъчещите се :)