PDA

View Full Version : РЕЦЕПТИ ЗА РЕЖИМА НА ДЮКАН!!!!


tirra
30th March 2009, 10:14
И така....

Отдавна замислям тази темичка, дано да е полезна.
Поне за мен ще бъде, защото понякога се сещам че някой е споменал някаква рецепта , но няма начин да я отркия, защото не помня на коя страница в темата за режима е.
Освен това, когато някой нов потребител реши да си помогне с идеи така ще му е по-лесно да спазва режима поне в началото докато придобие навик.
А и старите Дюканки, понякога имаме нужда от идеи.



ПРАВИЛА

1. тук се пишат САМО рецепти, режима се коментира в друга тема!

2. рецептите са оцветени в различни цветове в зависимост от етапа, за който са предназначени.
* ударен етап - червен цвят
* втори етап - син цвят
* трети етап - зелен цвят
* четвърта фаза - оранжев

3. хубаво е да се прилагат и снимки
за да не се получава разтегляне на страницата .. е най добре да не се слага изображение, което да се вижда още при четене на поста , а да се използва бутона URL там където се пишат постовете. Намира се вдясно. За тези които незнаят.....
*Снимката трябва да е сложена някъде в нета .... Копирате "адреса и".
*Натиска се ,след URL и пред скобата която затваря,поставяш = без да се оставя разстояние след което пишеш ЛИНКА към снимката ,след скобата пишеш текста напр. ТУК и затваряш пак с

Тук (линка)

Пример може да се види като натиснете бутона цитат на следващият ми пост където има рецепта и ще видите как изглежда обяснението за поставяне на снимки.



А сега ще изброя ПОЗВОЛЕНИТЕ в режима
``` 66 храни

** 12 меса - говежди стек, филе, телешко за печене, език, сушено месо, шницел, ребра,, говежди дроб и момици, пилешка или пуешка шунка(без мазнини и желе), заек

** 24 риби треска, мерлуза, риба меч, палтус, пушен палтус, европейска мерлуза, писия, налим, морски костур, лаврак, скумрия, меджид, кефал, скат, барбун, сардина, сьомга, пушена сьомга, морски език, сурими (рачешки рулца), тон, скат, панкасиус, риби в консерви в собствен сос

** 15 морски дара - калмар, лангуста, мида, средиземноморска мида, ядлива мида, омар , рак, сепия, сиви скариди, средиземноморски скариди, стрида, морски таралеж, морски охлюв, пагур, пектен

** 7 птици - гълъб, петле, пиле (пилешки дробчета), пуйка, пъдпъдък, токачка, щраус

** 2 вида яйца - от кокошка и пъдпъдък

** 6 вида млечни произведения обезмаслено кисело мляко, със или без подсладител, обезмаслена извара, обезмаслено прясно мляко за трета фаза - изцедено сирене, прясно безсолно сирене, меко краве сирене...

27 зеленчука

** артишок, аспержи, броколи, гъби, домати, ендивия (цикория), всички видове зеле ( брюкселско, карфиол,, гулия, червено зеле), зелен фасул, киселец, краставица, лук, морков, палмова сърцевина, патладжан, праз, репички, ряпа, къдрава салата, всички видове зелени салати, спанак, тиква, тиквички, копър, цвекло, салатно цвекло, целина, чушки.

tirra
30th March 2009, 11:08
чиизкейка с малинов крем.

Рецептата.
**2сл кисело мляко + 1кл сода бикарбонат
**извара - 3-4л по ваш избор
**малко подсладител и есенция за аромат ( аз ползвах степче малина)
**2сл овесени трици
**1 яйце

Всичко се разбърква с пасатора до хомогенна смес. Изсипва се върху хартия за печене в гювече. И се пече във фурната.
снимка 1 (http://prikachi.com/files/676430g.jpg)
снимка 2 (http://prikachi.com/files/676431C.jpg)
Крем за намазване
две три лъжици Ескузия 0,2% + малко степче малина. Намазва се отгоре блата.
Снимка 3 (http://prikachi.com/files/676432n.jpg)
Снимка 4 (http://prikachi.com/files/676444q.jpg)

tirra
30th March 2009, 12:01
ПИЦА

*1 яйце
*1л извара
*1л кисело мляко
*1л доматено пюре
*подправки - сол, чубрица,
*пресен лук
*шунка пуешка
Всичко го бъркам и слагам върху хартия за печене във фурната.
ПИЦА (http://prikachi.com/files/653960d.jpg)

за втора фаза може да се сложат и зеленчуци отогре - кръгчета домати, малко кис краставчика, чушки.....

за трета и четвърта фаза - да се настърже кашкавал отгоре.

************************************************** *

СУПА ОТ ЯЙЦА

Завира се вода на котлона. После чукате две - три яйца (да си останат цели, като на очи), отгоре поръсвате с подправки - сложих квото имах... джоден, червен пипер, чубрица, мъничко сол "за цвят" .... Да се вари супата докато яйцата станат готови за консумация .

После естествено изядох само яйцата, кльопнати върху две лъжици кисело мляко. Стана яко, защото подправките се полепиха по яйцата.

ето СУПАТА (http://prikachi.com/files/644550t.jpg)

************************************************** **********

ТРИЧАВА КАША преписана от друг форум.

*2 чаши вода +3л трици завират , добавя се 1л извара, кисело мляко 1л, подправки ,чуква се едно яйце и се бърка докато яйцето стегне. Като се свали от котлона са покрива за малко... После хапваш с кеф.

овесената каша (http://prikachi.com/files/674460M.jpg)

greqna
30th March 2009, 12:43
Пилнени гъбки

***около 10-12 по-големи гъбки
***около 200г обезмаслена извара
***2 яйца
***скилидка чесън
***малко копър и сол

Измиваме гъбите, махаме пънчетата и от изброените продукти се прави сместа с която напълваме гъбките,редят се в тавичка и се пекат с малко водичка около 30 мин на 180-200гр

ТУК (http://bg.fotoalbum.eu/images1/200903/88189/248290/00000002.jpg)
И ТУК (http://bg.fotoalbum.eu/images1/200903/88189/248290/00000003.jpg)

dalila78
30th March 2009, 15:58
мусака с гъби 250 гр.кайма 400гр.гъби [/colorпресен лук малко сол.2[color=blue]3домата от [color=blue]консервачервен пипер черен пипиер чубрица и[/colorдоматките и нарязаните гъби[color=blue][color=blue]]яйца и 1чаша кис.млякокаймата се задушава заедно[color=blue] с лука и малко водичка.прибавят сеи всичките подправки.когато стане готова се залива с яйцата и млякото и се запича да хване коричка може да се приготви и със зелен боб или тиквички .съжалявам че е написана така ама немога нещо да оправя редовете

dimitria74
31st March 2009, 07:03
пилешки гарди с зеле
1 пилешки гарди
1 шепа пресно зеле
1 връзка пресен лук
докати колкото вие предпочита те и магданоз
1-2 скилидки чесан и половин зеленчуков больон
пилишките гарди се нарязват на жулиени и се задошават във тифлонов тиган след това лука после зелето и чесана всичко това се задошава около 10 минути и се слагат доматите ври около 15 минути пребавясе и магданоза .Бон апети :)

dimitria74
31st March 2009, 07:06
извинявам се за цвета на буквите но нещо обърках товае за ВТОРА ФАЗА

sesil23
31st March 2009, 10:33
ИЗВАРЕНО ЧУДО

3 яйца
300 гр.извара(обезмаслена)
1 консерва риба тон в собствен сос
1 малка глава лук
1/2 бакпулвер
1 кисела краставичка(без захар)
подправки-калиева сол,малко магданоз и мааалко черен и червен пипер
Приготвяне:
Разбъркваме яйцата с вилица и добавяме изварата и бакпулвера.Пак разбъркваме до получчаване на хомогенна смес.След това нарязваме на ситно лука и кис.краставица и ги прибавяме.Изцеждаме консервата от соса и прибавяме и нея и подправките.След като разбъркваме слагаме да печем в предварително загрята фурна.Аз лично го пека 30 мин. на 200градуса

sesil23
31st March 2009, 10:49
ФАЛИВА МУСАКА

3 тиквички
500 гр.пил.филе
1 глава лук
2 домата
магданоз,калиева сол,чубрица,ч.пипер

за заливката

1 яйце
1/2 ч.л.сода,угасена в
2/3 кофичка к.мляко 0,1 %

Приготвяне:
Тиквичките и месото се нарязват на малки кубчета,а лукът и доматите на ситно.След това се добавят подправките и се доливя малко водичка в тавата.Пече се 30-40 мин на 180-200 градуса(в зависимост от фурната).След това се изважда и се слага и заливката.Връщаме във фурната и печем до зачервяване

sesil23
31st March 2009, 11:04
МЕСО СЪС ЗАЛЕНЧУЦИ(1 порция)

1 тиквичка
1-2 домата
150гр.пил.месо от печено пиле
1 кис.краставичка
сух магданоз
маалко Пикантина

Приготвяне:
Нарязваме тиквичката на лентички,останалото на ситно.Прибавяме и подправките и задушаваме в тефлонов тиган под похлупак,като все пак разбъркваме по малко.При нужда може да се налее и малко вода

sesil23
31st March 2009, 11:17
РИБА ТИЛАПИЯ

4 филета от риба Тилапия
2/3 коф.к.мляко 0,1 %
сух магданоз,чесън на прах,калиева сол,червен пипер,ч.пипер,сока на 1/2 лимон

Приготвяне:

Рибата се овалва в подправките и се нарежда плътно в малка тавичка.Отгоре й се изсипва млякото ,чесъна на прах и се изцежда лимона.Пече се за около 20-25 мин в предварително загрята фурна на около 180 градуса

sesil23
31st March 2009, 13:43
КЕКСЧЕТО НА СЕСИЛ

2 яйца
1 с.л.течен подсладител
3 с.л. кисело мляко
1/2 к.л.сода бикарбонат(угасена в к.мляко)
1 пакетче нес кафе 2 в 1(за страхотният аромат)
3 с.л. овесени трици
1 с.л.пшенични трици
Това се разбърква добре и се слага в микровълновата за 6-7 мин.
Може като е готово да се разреже на две и всяка част да се полее с разбъркани подсладител и канела в кисело мляко

sesil23
31st March 2009, 13:59
''ГОРСКИ'' БИСКВИТКИ (доза за 3 дни)

2 яйца
2 с.л. подсладител
6 с.л. овесени трици
3 с.л. пшенични трици
1 к.ч.кисело мляко 0,1%
1/2 бакпулвер
1/2 степче ( горски плодове )

Приготвяне:
Яйцата се разбиват,бакпулвера и степчето се забъркват заедно с млякото.След това всичко се смесва и се пече върху хартия за печене и във загрята фурна.Аз лично пекох на 180 градуса за 25-30 минути

sesil23
31st March 2009, 14:21
ПИЛЕ С КИСЕЛО ЗЕЛЕ

1 зелка
500гр.пил.месо
2 домата
1 голяма глава лук
дафинов лист,калиева сол,маалко Пикантина

Приготвяне:
нарязваме всичко и го слагаме заедно с подправките в тавичка.Наливаме малко вода и печем на 200градуда около час

tirra
1st April 2009, 11:03
ТИКВИЧКИ ОГРЕТЕН :D


2 тиквички ( обелени и нарязани на кубчета)
кисело мляко + сода бикарбонат
2яйца
извара
копър, червен пипер, сол
чесън
лук

В малко водичка се задушава нарязания на ситно лук. После се добавят посолените тиквички.
В отделен съд се разбиват яйцата, кисело мляко и изварата заедно с подправките и чесъна.

В тавичка се изсипват всички продукти и се пече.

dalila78
1st April 2009, 16:08
рулца с патладжани
2 патладжана
300 гр.извара
2яйца
копър
чесън
кисело мляко
патладхана се нарязва на тънки филийки поръсва се с малко сол да излезе горчивата вода и след това се бланшира леко.смесваш се яйцата с изварата и се слага върху филийката падладжан и се навива на руло.пекът се в умерена фурна докато се зачервят като се обръщат от двете страни.заливат се с млякото и чесъна.

dalila78
1st April 2009, 16:14
изварена салата
извара
пуешка шунка
1ескузия лайт
подправки каквито ви харесват
шунката се нарязва на ситно .ескузията и изварата се бъркат до еднородна смес/с пасатор става най-добре/.подправя се на вкус.аз слагам предимно зелени подправки но става с всичкои се прибавя и шунката.може да сложите и сварени нарязани яйца

tirra
1st April 2009, 17:04
ЯЙЦА В ДОМАШЕН КЕТЧУП :D


*доматено пюре
*лук
*чесън
*подправки по ваш вкус
*мъничко оцет
*водичка
* яйца

В тиган, се сипва доматено пюре ( без захар) и малко водичка, лук, пресован чесън, риган, сол ( ако пюрето не е фабрично подсолено), малко оцет, черен пипер. Като заври се чукват две или три яйца и зе захлупва тигана с капак , за да може от парата да се забулят яйцата.

Внимавайте да не загори! :wink:

dalila78
1st April 2009, 19:46
крем с кисело мляко
1коф.цедено кис.мляко
1степче
3белтъка
2 пак желатин
цеденото мляко си го приготвям от вечерта като 2 кофички Верея 0.1% ги надупчвам с ножа на много места и го оставям да се цеди/нали съм си мързел и не ми се цеди в тензух/като стане готово го смесвам със степчето и ако е нужно и малко подсладител.белтъците ги разбивам на сняг със щипка сол и ги прибавям към сместа.слагам и разтворения на водна баня желатин.

dalila78
1st April 2009, 20:28
"баница със спанак"
1яйце
4-5суп.лъж.кисело мляко
4-5с.л.извара
3с.л.трици
щипка сода
пресен лук
спанак
задушавам спанака и лука с малко водичка докато омекне.разбивам яйцето смесвам го със изварата киселото мляко +содатаи триците и ги оставям 20 мин.да се накиснат.накрая прибавям и спаначената смес и изиспвам в капак от еинска тенджера пека го 2 мин. на макс в микровълновата изваждам "баницата" и до запичам на грилчето

dalila78
1st April 2009, 20:37
солен дюкански кекс
3 яйца
1/2кофичка кис.мляко
1ч.ч извара
голяма щипка сода
12суп.лъж.трици
1-2 печени чушки/нарязани/
чубрица червен пипер
малко шунка или парче пилешко месо/нарязано/
разбивам яйцата смесвам ги с млякото + содата и триците.оставям малко да се накиснат триците и прибавям останалите продукти .пека в кексова форма около 30-40 мин на по слаба фурна.
п.п дозата е за 4 дена

vania_dv
2nd April 2009, 10:45
САЛАТА ОТ.....
300гр.извара
2 лъж.кисело мляко 0,1%
2 яйца сварени
Изварата и киселото мляко се пасират с вилица и се добавят нарязаните на ситно яйца.Добавят се подправки по вкус/без сол естествено/

ЗА ВТОРИЯ ЕТАП МОЖЕ ДА СЕ ДОБАВИ И СИТНО НАРЯЗАНА КИСЕЛА КРАСТАВИЧКА :!:

dalila78
3rd April 2009, 15:04
каша с трици
3суп.лъж.трици
350мл.прясно мляко
ванилия
канела
подсладител
прясното мляко се овкусява с канелата подсладителя и ванилията и се слага почти да заври.прибавят се и триците и се вари докато сместа леко се сгъсти./след като изстине се сгъстява още.това е рецепта от бг мама/

dalila78
3rd April 2009, 15:10
торта от кайма
1кг.кайма
1ч.ч прясно мляко
1бурканче стерилизирани гъби
2кис.краставички
2сварени моркова
чубрица черен пипер кимион червен пипиер
омесва се каймата с подправките от предната вечер да може да се увкоси по -добре.после се омесва с прясното мляко нарязаните гъби краставички и моркови.разтиласе в тавичка леко намокрена с вода и се сплесква кото голямо кюфте.пече се към 40 мин.по принцип послесе запича с кашкавал ама сега я правя със заливка от 3 яйца и чаша кисело мляко.

dalila78
3rd April 2009, 15:14
салата с печени чушки
цедено кисело мляко/изцеждам 2 верея0.1%/
3-4 печени чушки
копър
чесън на вкус
извара
нарязвам чушките и ги смесвам с останалите продукти разбърквам и готово

dalila78
3rd April 2009, 15:27
салата с варени яйца
4-5 сварени яйца
1 връзка пресен лук
1 връзка пресен чесън
кисело мляко чере пипер копър магданоз
яйцата се нарязват на четери по дължина и после още веднъж напречно.нарязвят се чесъна и лука и се заливат със сосчето от киселото мляко и подправките.аз понякога слагам и малко кетчуп за цвят

dalila78
3rd April 2009, 15:32
огретен с броколи
1пак замразени броколи
пилешко филе или друго месо
4яйца
2ч.ч.пр.мляко
черен пипер
нарязвам броколите на дребно и ги сварявам на пара.сварявам и филето и го смесвам броколите и малко черно пиперче.заливам с разбитите яйца смесени прясното мляко и печа до като се зачерви

tirra
3rd April 2009, 16:46
Фалшива Родопска Закуска

*Извара
*доматено пюре ( без захар - на "Тодорка" е такова)
*подправки на вкус - сол, риган, магданоз, пресен лук, чесън....
*парафиново олио

greqna
3rd April 2009, 19:12
Кюфтета с бял сос

*500кг телешка кайма
*3 яйца
*подправки-чубрица,черен пипер,кимион,магданоз
*лук,малко целина от корена
*кофичка кисело мляко-0,1%
*1 с.л. царевично нишесте

Във една тенджера сложих половин главичка лук и малко целинакогато се посвариха пуснах кюфтетата(каимата, 2 белтъка от яйцата и подправките).В отделен съд сложих киселото мляко,2-та жълтъка и останалото цяло яйце,сложих на котлона и бърках когато се загря почнах да слагам от бульончето на кюфтетата и царевичното нишесте размито с малко вода. Полученото сосче се изсипва в тенджерата с кюфтетатаи се оставя още малко докато се посгъсти сосчето.

Става вкусно.Бон апети!!!

tirra
4th April 2009, 21:46
ТОРТА ОТ МЕСО (http://yurukov.net/blog/2008/11/23/torta_napravena_ot_meso/)

tirra
10th April 2009, 16:47
КРЕМ КАРАМЕЛ с овесени трици

* 100г прясно мляко 0,1%
* 1-2 яйца
* подсладител на вкус ( аз сложих на 100г три таблетчици)
* 3л трици
* няколко капки ванилия течна


Загрява се млякото с подсладителя. Като се загрее, но преди да заври, сваляме млякото от котлона и се добавят разбитите яйца , в които е прибавена ванилията, и след това триците. Разбъркваме и връщаме на котлона и при постоянно бъркане чакаме да се сгъсти.
Готовото кремче се сипва в чашка.

Същите продукти без триците правят крем карамел.( на снимката - жълтата, по-широка чаша, в синята е крема с трици)



http://store.picbg.net/thumb/C4/5F/8a59852cbc2bc45f.jpg (http://picbg.net/img.php?file=8a59852cbc2bc45f.jpg)

tirra
24th April 2009, 14:13
ГНЕЗДО в гювече

*пилешка кайма 500г
*подправки за кайма
*2л кисело мляко + 1кл сода бикарбонат
*1 яйце
*пресен лук

Размесват се всички продукти и пресотява в хладилника за 1 нощ.

В гювече се слага кайма - така че да покрие дъното и стените а в средата да се получи кладенче.

Чуква се 1 яйце в кладенчето.Поръсва се с подправка за яйце (готова смес от магазина).

Пече се във фурната.


http://store.picbg.net/thumb/74/CD/9639fc5612d174cd.jpg (http://picbg.net/img.php?file=9639fc5612d174cd.jpg)

tirra
4th May 2009, 10:42
ФАНТАЗИИТЕ НА ИТКА 1
В тавичка се слагат измитите пилешки дробчета, отвкусява се с черен пипер и сол, сипва се бяло вино и лъжичка дижонска горчица без захар разтворена във водичка, и се нарежат отгоре лук на шайби и домат на шайби. Слага се във фурната и се пече. Когато е готово се сипва заливка от 2-3яйца и кисело мляко. запича се докато се зачерви заливката.
Ето как изглежда готовото ястие - много е вкусно!!!!

http://www.prikachi.com/files/391247C.jpg
http://www.prikachi.com/files/391248a.jpg

Добър апетит!

tirra
4th May 2009, 12:29
ШОКОЛАДОВИ БОНБОНИ

!!! ВНИМАНИЕ :
Рецептата съдържа * нережимни съставки. Да не се консумира често!!!!!

* 100г нискомаслено сухо мляко *
* 3л нискомаслено какао *
* 2 ванилии
* половин ампула ромова есенция на Йоткер
* подсладител ( според вкуса)
* канела ( за който харесва)
* прясно мляко около 1 чаена чаша

Прясното мляко заедно с подсладителя се завират.
В отделен съд се смесват сухото мляко, какаото, канелата, ванилиите
Когато първата смес заври се прибавя към втората. Пасира се за да се получи хомогенна смес. Прибавя се есенцията. Пак се разбърква.
Налива се в найлончета за лед. И когато е изстинал шоколада се слага в камерата за да се сгъсти.

Бонбоните трябва да се консумират веднага след като се махнат от найлончетата, иначе може да се разтопят.



http://store.picbg.net/thumb/BB/18/9db47abd5c92bb18.jpg (http://picbg.net/img.php?file=9db47abd5c92bb18.jpg)

tirra
4th May 2009, 16:06
МЪФИНИ

*1 яйце
*2л кис мляко
*бакпулвер
*1л канела
*1л нескафе
*половин ампула есенция ром на Йоткер
*5 таблетки подсладетел
*2 ванилии
*2л извара

Всичко се разбърква до хомогенна смес.
Ако изварата стои на топченца, пасирайте за да стане гладко.
Изсипва се във формички за мъфини ( ако не са тефлонови, сложете хартия за печене като мен).
Пече се в умерена фурна .

Може да се гарнират с крем от няколко лъжици Ескузия 0,2% разбъркана със степче по ваш вкус.


http://store.picbg.net/thumb/83/96/3904305ae51f8396.jpg (http://picbg.net/img.php?file=3904305ae51f8396.jpg)http://store.picbg.net/thumb/96/B2/7052258f722896b2.jpg (http://picbg.net/img.php?file=7052258f722896b2.jpg)http://store.picbg.net/thumb/03/3F/b1be1d250a99033f.jpg (http://picbg.net/img.php?file=b1be1d250a99033f.jpg)

swe3tynka
6th May 2009, 09:13
Вкусно кексче с ябълка и канела


Продукти:

2с.л.овесени трици
1с.л.пшеничени трици
1жълтък
1ч.л.бакпулвер (равна)
2с.л.кисело мляко
1с.л.извара
1/4 ампула за кекс
няколко капки ампула лимон
няколко капки ампула ром
няколко капки ампула ванилия
щипка канела
3-4 таблетки подсладител Суитли
1 настъргана ябълка*
1 белтък на сняг

Приготвяне:

1.Отделяме белтъка от жълтъка.
2.Изсипваме бакпулвера в киселото мляко, да шупне.
3.Към жълтъка добавяме всички останали продукти (без киселото мляко и белтъка).
4.Добавяме млякото и разбъркваме добре.
5.Разбиваме белтъка на сняг и прибавяме към сместа, като бъркаме внимателно само в една посока.
6.Изсипваме сместа върху хартия за печене в гювече/формичка за кексче и го поставяме в предварително нагрята фурна.
7.Печем в умерена фурна (180 градуса), докато хване коричка от горе (около 35-40 мин).
8.Bon appetit! :D

*Ако не сложите ябълка, мисля, че е подходящо и за ударния етап, но с ябълка е много по-вкусно! :D

Снимка (http://moiterecepti.hit.bg/qbalkovo_keks4e.jpg)
Разрез (http://moiterecepti.hit.bg/qbalkovo_keks4e_razrez.jpg)

allie
7th May 2009, 13:56
Ох, тези нещица са страхотни. не спазвам режима на Дюкан, но изглеждат подходящи за всякакви видове диети и здравословно хранене. Само да не бях толкова бездарна в кухнята :girl_cry2:

asbg.
9th May 2009, 16:11
4 шайби пуешка шунка 3л кисело мляко 2л извара 4-5 рулца от раци (скурими)диетична сол мащерка шафран по една щипка черен пипер 2 стръка пресен лук 1скилидка чесън позшелание. смесвате млякото с изварата скуримито и подправките .пълните всяка шайба шунка със сместа и завивате на руло.мозше да си направите повечко та да имате и за залъгване на глада през деня.za chisti proteini etap

Virtue
10th May 2009, 15:04
Дюканска лятна мусака с тиквички

(Най-напред да уточня, че продуктите са за средна тавичка.)

3 тиквички
3 домата
3 яйца
половин кофичка кисело мляко 0.1%
пресен магданоз, пресен копър, малко джоджен, черен, червен пипер, сол на вкус

Нарязваме тиквичките на недебели колелца. Бланшираме ги (аз винаги ги правя до полуготово, независимо от ястието, за което са ми нужни). Отделно нарязваме доматките също на колелца и си нарязваме на ситно по 1/3 връзки копър и магданоз, само листенцата (колкото повече, по-добре става, но зависи и от вашия вкус).

Когато тиквичките са готови нареждаме един ред от тях в тавичката, след това поръсваме от пресните подправки и нареждаме отгорв реда домати. Малко посоляваме и нареждаме останалите тиквички. И пак слагаме зелени подправки.

През това време завираме около 200мл водичка - в нея слагаме също част от зелените подправки, червен пипер, черен пипер, малко джоджен и солчица на вкус.

Заливаме ястието и печем във фурната, аз го пекох на 250 градуса, което ми е максималното. Гогато омекнат добре, тиквичките и доматките вадим от фурната и заливаме с предварително разбърканата заливка, която включва: остатъка от зелените подправки, трите яйчица, киселото мляко + сол и черен пипер на вкус. Отново слагаме във фурната и печем на същите градуси до зачервяване на заливката.

Добър апетит и чакам отзиви ;) :roll:

Пояснение: след като зеленчуците се изпекат освен сосчето, което сме сложили, те пускат и още малко водичка! Ако желаете може да отнемете малко от соса преди да изсипете заливката. Ами..това е! ;)

tirra
11th May 2009, 13:58
Цариградски Кюфтенца

* 500г кайма ( от пилешко или телешко)
* 1/2 ч.л сода бикарбонат
* 2 с.л кисело мляко
* черен пипер
* кимьон
* червен пипер
/ също може и една готова Подправка за кайма от магазина вместо горе изброените пипери и кимьони :D /
* 1 яйце
* 1 глава лук настъргана на ситно
* 2-3 л овесени трици

От продуктите се омесва кайма
Остава се да престои. / колкото повече толкова по-добре. аз замесвам от вечерта и до следващия ден на обед оставям в хладилника /
Овалват се топчета колкото орех ( може и по-големи кюфтета) и се нареждат в тава върху хартия за печене.

За дните на ПЗ се сервира върху марулени листа. И се хапва със салатка пожелание.

http://store.picbg.net/thumb/93/5F/b1f0b2a43a21935f.JPG (http://picbg.net/img.php?file=b1f0b2a43a21935f.JPG)

iva_8503
11th May 2009, 19:41
да кажа едно десерче, което ям почти всеки ден, но е за извратени вкусове. :lol:

кисело мляко
нес кафе
течен подсладител
2 ванилиики

всичко разбърквам мн добре да се разтвори кафето и става супер кремче

neli4ka
14th May 2009, 16:42
Няколко линка с рецепти:

http://dukanskirecepti.wordpress.com

http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=27906.0;all

http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=135084.360

http://www.mandja.com/index.php?option=com_garyscookbook&Itemid=36&func=viewcategory&id=103

http://amber-bg.com/cooking/index.php?option=com_content&task=blogsection&id=23&Itemid=53

http://forum.tialoto.bg/viewtopic.php?t=8956

tirra
22nd May 2009, 13:42
Позволявам си да копирам от темата където обсъждаме режима рецептите на НЕЛИЧКА

Дюканска пица "Нели" :girl_haha:
5-6 яйца
2 стръка пресен лук
пил.постна шунка
извара на око
1 кис.краставичка :oops:
и подправки на кой,както му харесва.
В блиндера разбих яйцата заедно с подправките и лука.Изсипах в тефлона.Обърнах и от другата страна да се запече и прехвърлих в тавичка с незалепващо покритие.От горе сложих краставичката,шунката и изварата.Пече се още 10-15 мин.

снимка на пицата (http://i43.tinypic.com/o57x2o.jpg)

************************************************** *******

Дюканска супа "Нели"

http://prikachi.com/files/838765n.jpg

3 пил.пържолки
2 яйца
връзка пресен лук
1 люта чушка
подправки

Сварих месото с лука,чушлето и подправките.Преди да изключите газта разбивате яйцата и си сипвате във врящата вода.Стават на конци или на парцали. Следващият път обаче се я застроя със кис.мляко и яйце.

************************************************** **********

Пилешка вкусотийка "А ла Нели" (http://i43.tinypic.com/20js329.jpg) :lol:

снимка (http://i43.tinypic.com/20js329.jpg)

4 пил.пържоли
1 малка глава лук
1 стрък пресен лук
1 с.л. бяло вино
250 гр.обезмасено кис.мляко
2 яйца и подправки по ваш вкус

Нарязах всичко на ситно,поръсих с подправките,добавих виното и всичко в йената.След,като всичко се задуши добре махнах капака,за да се изпари виното.Разбих яйцата с киселото мляко и копър и залях.
Оставих да се запече за 10-15 мин.

neli4ka
24th May 2009, 16:44
Ето днес какво си приготвих. :lol:

Мъфини "Неличка"

400 гр.кайма
1 печена и обелена чушка
1 кис.краставичка
1 яйце и подправки по желание

Пълните и оформяте мъфините и пльос в тавичката за 20-25 мин.
Какво обяснение само.:lachen:
Понеже стана много сухо си направих сос от 125 гр.обезмаслено кис.мляко,чесън на прах и копър.

Мъфини (http://i42.tinypic.com/4ghkcg.jpg)

neli4ka
27th May 2009, 18:41
Бързо,лесно и вкусно от Неличка

300 гр.пил.дробчета
50-100 гр.гъбки
3 малки домата
дом.пюре(около 4 с.л.)
1 с.л.горчица и подправки
50 гр.сиренце(обезмаслено)
2 яйца
250 гр.кис.мляко(обезмаслено)

Всичко се слага в йената или в тава и,когато се посгъсти се прави заливката от яйцата,кис.мляко и малко сода.Пече се около 10-15 мин.
Ммм,облизах си чинията. :lachen:
Със заливка

http://i42.tinypic.com/163rpk.jpg

Без заливката

http://i43.tinypic.com/15fm0qf_th.jpg

P.S.Втората снимка без да искам съм я намалила толкова и сори за качеството,но имаше пара,а аз бързах да снимам,че да се наплюскам. :lol:

tirra
28th May 2009, 10:21
Крехко и сочно телешко от НЕДАНЕДА


** Телешкото месо се нарязва на малки мръвчици и се сварява с дафинов лист и черен пипер и сол.
** След това се изважда от тенджерата и се слага в йенска(по-възможност) тавичка , добавя се 1 чаена чаша прясно мляко, малко от булъона(от варенето), соев сос на око, и подправки-дивесил и черен пипер(не са задължителни).
** Слага се капака(или се завива с фолио) и се пече във фурната за около 30 мин след като кипне.

Гарантирам, че става невероятно крехко, явно от прясното мляко в него. Добър апетит!

iva_8503
28th May 2009, 16:54
Зелен Боб

Много елементарна рецепта за 2-ра фаза (при мен сложно в кухнята няма :D ), но много вкусна.

Продукти:
Зелен боб
Лук
ЧУшки
и кой каквито зеленчици обича, може и морков например
доматен сок
подправки
2 яйца, кисело мляко-за застройката

Слагам боб с всички зеленчуци да ври,както и подправките, аз слагам чубрица,чер пипер, червен пипер,сол,чесън на прах,тарос,булион, пикантина и.т.н. като омекне бобa(понеже той най-бавно става), слагам пресен магданоз и копър и изливам доматения сок. Оставям да поври още 5мин. после изчаквам да изстине и слагам застрoиката, може и без нея, но с нея става леееко киселичко от кис.мляко и е мн вкусно. :P

dalila78
29th May 2009, 19:22
това е една рецепта която открих в ъв брошурите на кауфланд самоче премахнах олиото и брашното

извара с пресен лук на фурна
250 извара2стръка пресен лук
2домата
1ч.ч.кис.мляко
1яйце
сол черен пипер и магданоз на вкус
лукът и доматите се режат на ситно и се задушават в малко водичка.смесват се с изварата и подправките и се изсипват в тавичкаприготвя се заливка от млякото и яйцето и се запича в умерена фурна 10-15минути

tirra
29th May 2009, 19:36
ХЛЯБ от Неданеда


Разбивам 3 яйца и в 1 кофичка кисело мляко(0,1%) слагам една кафеена лъжичка сода докато шупне млякото и го сипвам при разбитите яйца. Слагам сол около 1 лъжица и добавям 1-2 с.л. извара(но не е задължително). Добавям подправки на вкус-чубрица и девесил и кимион задължително, но на зърна(става много хубаво от него, нищо че звучи странно). Към тази смес добавям овесени трици на око, докато стане гъсто като плътна каша. Изсипвам го във форма или тавичка, но върху хартия за печене и в предварително загрята фурна го пека около 40 минутки.

tirra
30th May 2009, 10:02
Доматен бургер БОН АПЕТИ (http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=date&id=4609)

Пълнени домати и чушки БОН АПЕТИ

2 домата
2 чушки
1 връзка рукула
1-2 бр.пилешко филе (300 г)
извара
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. От горната част на доматите се отрязва капаче и вътрешността се издълбава с лъжица.

tirra
30th May 2009, 10:09
понеже вече няма бутон за поправка започвам отново с рецептата за доматите и чушките :D

Пълнени домати и чушки БОН АПЕТИ

2 домата
2 чушки
1 връзка рукула
1-2 бр.пилешко филе (300 г)
извара
сол и черен пипер на вкус

1. От горната част на доматите се отрязва капаче и вътрешността се издълбава с лъжица.
2. В чушките се правят странични разрези и се почистват от семето.
3. Пилешкото месо и рукулата се нарязват наситно и се слагат в купа. Добавя се изварата, подправена се със сол и черен пипер на вкус и се разбърква добре.
4. Доматите и чушките се пълнят с плънката, похлупват се с капачетата и се изпичат в предварително загрята на 220 градуса фурна.
http://www.bonapeti.tv/images/r/2009/5/4608_1.jpghttp://www.bonapeti.tv/images/r/2009/5/4608_2.jpghttp://www.bonapeti.tv/images/r/2009/5/4608_4.jpg

dalila78
30th May 2009, 18:34
За блата- разбърквам с вилица :
1 яйце
3-4 суп.л. кис.мляко
овесени трици, колкото поеме,
докато се получи гъста смес /не като за кекс, но не и като за питка-нещо средно.../, която разстилам с пръсти по дъното на форма за тарта с пружина, като отстрани правя борд- да стане като паничка....Изпичам на високо поставена решетка, за да се изпече главно отгоре.

За пълнежа :

400 гр.спанак
1 връзка пресен лук
1 връзка левурда, или пресен чесън
2 яйца
извара или обезмаслено сирене, количество - по ваш вкус
черен и червен пипер, щипка сол
джоджен, магданоз, копър

Зелениите изсипвам в 1/2 каф.чашка вряща вода и разбърквам, докато поизври водата. Слагам подправките, свалям от огъня и прибавям яйцата и изварата. Изсипвам сместа във така изпечената паничка- тарта, заглаждам отгоре. Изпичам, изваждам от формата и сервирам със зелена салата.Подходяща е за смесения етап на диетата Дюкан.
тази рецепта е от друг форум но ми хареса и затова е качвам тук

dalila78
30th May 2009, 18:38
диетичното сиренце което си приготвям,рецептата е прочетох в бг-мама но си я промених по мой вкус
необходими съставки
1.пакет извара
2.1 кофичка кисело мляко
3.200мл прясно мляко
4.2 пакета желатин
5.сок от половин лимон
6.подправки по ваш вкус
приготвяне
всичко се изсипва в купа и се бърка до хомогена смес после се изсипва в намокрена купа с капак и се поставя в хладилника да стегне за едно денонощие
7.подправки пожелание

dalila78
30th May 2009, 18:41
Много лесен и вкусен десерт,за да не страдаме за сладко по време на диетата!

Продукти:
1 ч.ч. обезмаслена извара
1 ч.л. течен подсладител(или на вкус)
1 яйце
1 ванилийка

Изброените продукти се разбъркват добре,да няма зрънца от изварата.На сух тефлонов тиган сипваме със супена лъжица от сместа,като леко разплескваме. печем от двете страни.
Поднасяме със сос от кисело мляко.
Можем да приготвим и ванилов сос от 1ч.ч. обезмаслено прясно мляко,няколко капки подсладител,ванилия и 1 яйце.Всичко се разбива и на слаб котлон,при непрекъснато бъркане се загрява докато се посгъсти.Не допускайте да заври!!!

daniski
16th July 2009, 20:32
МЪФИНИ С МОРКОВИ
1 ч.ч овесени трици
1 ч.ч смляно ленено семе
2 с.л. царевично нишесте
2 яйца
1к.ч.спленда или какъвто подсладител имате,на вкус
1 ч.ч обезмаслено прясно мляко
1 бакпулвер-11гр. беше моята опаковка
1 к.л. канела
портокалова есенция
1.5 ч.ч настъргани на много ситно моркови,(4-5 моркова)
Всички продукти се объркват в купа равномерно,като морковите се добавят последни.
Може да пълните купички за мъфини или просто изсипете сместа на малки купчинки-като бисквити в тава,напръскана със спрей или много тънко намазана с със захтин.
Печете ги 30 мин на 200градуса в предварително затоплена фурна на средното ниво.Ухаят много приятно и са идеални за ПЗ дните.И само по една на ден,нали?
_________________

http://img33.imageshack.us/img33/5005/p7140943.jpg

SilvanaTr
17th July 2009, 09:55
Кекс

1. 3 яйца
2. една опаковка бакпулвер
3. 400 гр. прясно мляко
4. 20 бр. подсладител на хапчета- стрити
5. 18 лъжици овесени трици
6. 3 лъжици пшеничени трици
7. 2 бр. лимонена есенция на Маги
:D
Всичко се обърква в дадената последователност- смесвайки яйцата с бакпулвера, те шупват и стават на сняг; след като всичко се размеси добре, се оставя 15ина мин да набъбнат триците. Преди да сложим във фурната, разбъркваме отново.Печем на 160 гр. 30 мин в йенско стъкло, диаметъра му е около 25 см.

Става нещо приказно вкусно, аз го хапвам сутрин с киселото мляко, защото ми втръснаха само чисти овесени трици. Дозата е за няколко дни- ако спазвате ограничението за 3супени лъжици на ден, то това е доза за една седмица. Няма проблеми да се съхранява в хладилник. Ако искате,можете да намалите съставките на половина, просто на мен йенското стъкло ми е по-голямо и това е моята доза. След изпичането на дъното се образува сочно покритие като от крем-карамел.

Надявам се да ви е вкусно :D

allie
29th July 2009, 13:49
Кекс

1. 3 яйца
2. една опаковка бакпулвер
3. 400 гр. прясно мляко
4. 20 бр. подсладител на хапчета- стрити
5. 18 лъжици овесени трици
6. 3 лъжици пшеничени трици
7. 2 бр. лимонена есенция на Маги
:D
Всичко се обърква в дадената последователност- смесвайки яйцата с бакпулвера, те шупват и стават на сняг; след като всичко се размеси добре, се оставя 15ина мин да набъбнат триците. Преди да сложим във фурната, разбъркваме отново.Печем на 160 гр. 30 мин в йенско стъкло, диаметъра му е около 25 см.

Става нещо приказно вкусно, аз го хапвам сутрин с киселото мляко, защото ми втръснаха само чисти овесени трици. Дозата е за няколко дни- ако спазвате ограничението за 3супени лъжици на ден, то това е доза за една седмица. Няма проблеми да се съхранява в хладилник. Ако искате,можете да намалите съставките на половина, просто на мен йенското стъкло ми е по-голямо и това е моята доза. След изпичането на дъното се образува сочно покритие като от крем-карамел.

Надявам се да ви е вкусно :D

мисля довечера да го пробвам, но ме интересува подсладителя на колко захар горе долу отговаря, защото ще ползвам кафява захар ...

дундарина
29th July 2009, 13:51
Кекс

1. 3 яйца
2. една опаковка бакпулвер
3. 400 гр. прясно мляко
4. 20 бр. подсладител на хапчета- стрити
5. 18 лъжици овесени трици
6. 3 лъжици пшеничени трици
7. 2 бр. лимонена есенция на Маги
:D
Всичко се обърква в дадената последователност- смесвайки яйцата с бакпулвера, те шупват и стават на сняг; след като всичко се размеси добре, се оставя 15ина мин да набъбнат триците. Преди да сложим във фурната, разбъркваме отново.Печем на 160 гр. 30 мин в йенско стъкло, диаметъра му е около 25 см.

Става нещо приказно вкусно, аз го хапвам сутрин с киселото мляко, защото ми втръснаха само чисти овесени трици. Дозата е за няколко дни- ако спазвате ограничението за 3супени лъжици на ден, то това е доза за една седмица. Няма проблеми да се съхранява в хладилник. Ако искате,можете да намалите съставките на половина, просто на мен йенското стъкло ми е по-голямо и това е моята доза. След изпичането на дъното се образува сочно покритие като от крем-карамел.

Надявам се да ви е вкусно :D

мисля довечера да го пробвам, но ме интересува подсладителя на колко захар горе долу отговаря, защото ще ползвам кафява захар ...

Пише,че една таблета =1чаена лъжичка захар/6гр./

allie
29th July 2009, 13:53
:2015: мучос грасиас за бързия отговор. май въпросът беше тъп, ама .. :2001:

дундарина
29th July 2009, 13:56
:2015: мучос грасиас за бързия отговор. май въпросът беше тъп, ама .. :2001:

Споко,мила! :D
Въпроса си е ОК!Аз си взех подсалдителя,че да видя какво пише! :lol:
Не би могла да знаеш :wink:

daniski
31st July 2009, 05:29
ПЪЛНЕН КАЛМАР

Нужен е наистина голям калмар-около 25см дължина.Почиствате го добре-отвън се обелва лилавата ципа и се премахва всичко отвътре.Пипалцата измиите,като премахнете очите и средната им част, срежете ги на 2 по дължина и ги оставете настрана.
Калмара се пълни с 3 тънки филийки домат,половин чушка,малко лют сос,2 с.л.кетчуп,дълго парче нискомаслен кашкавал,щипка сол и черен пипер.
Внимателно "зашийте" отпред каламара с 2-3 клечки за зъби.
Поставете пипалцата и пълнения калмар на скара върху тава във фурната и го печете 40м. на 300Ц.
Може да се опече и на истинска скара.При печенето той силно се свива и намалява обема си.
Преди поднасяне се нарязва напречно на филийки по 0,5см.Полейте го с лимонов сок.
Добър апетит!

neli4ka
10th August 2009, 17:03
Дюканска пица за втория етап

За тестото
3 яйца
3 с.л.извара
3 с.л овесени трици
2 с.л.пшенични трици
подправки

Плънката е по ваш избор.
Аз лично сложих дом.пюре,4 резанчета пил.шунка,1 кремвирш(не е по Дюкан)1 люта чушка,2 кис.краставички,гъби и кашкавал лайт(и той не е от режимните)

http://i28.tinypic.com/zjjpqa.jpg

neli4ka
11th August 2009, 16:21
Кюфтета от тиквички(Нели)
2 тиквички
1 малка глава лук
2 скилидки чесън
2 с.л.извара
1 яйце
1 с.л.овесени трици
подправки по ваш избор
Тиквичките се рендосват,осоляват се и се оставят за около 30-40 мин.да се изцедят.Нарязват се лукът и чесъна на много ситно.След това всичко се омесва,като се дабавят и горните продукти.Пекът се в предварително загрята фурна върху хартия за печене за около 20-25 мин.

http://i26.tinypic.com/2v9t507.jpg

По желание може да се хапнат със сос от кис.мляко,копър и чесън на прах(може да се добави и малко горчица)
http://i25.tinypic.com/2wgyosz.jpg
Бон апетит!!!

neli4ka
11th August 2009, 16:25
Олеле,извинете ме за размерите на вчерашната и днешнатите снимки.
Няма да се повтори. :oops:

garga_smela
11th August 2009, 18:32
Броколи на фурна
1 пакет брокули
1 кофичка кисело мляко
200-300гр. извара
Броколите се приготвя на пара или се заварява, нарязва се на цветчета и заедно с изварата, и киселото мляко се обърква и изсипва в огнеопорна купа, затваря се с капака и се пече до почервеняване.

Морска пица
за блата:
50гр пшеничени трици
50гр овесени трици
1 яйце
1/2 кофичка кисело мляко
отгоре:
150-200гр ролца от раци
100гр риба тон
1/2 глава лук
2-3 маслини
4-5 гъби
сирене за поръсване
Продуктите за блата се разбъркват (в киселото мляко може да се добваи щипка сода и малко оцет за да шупне) и се разтилат в достатъчно голяма тава за да се получи тънак блат. Пече се почти до готовност!
Вади се от фурната и се намазва с доматено пюре (не много, защото прогизва) слагат се предварително нарязаните ролца от раци, парченца риба тон и малко гъби. Окрасява се с нарязан на тънко лук и няколко резенчета маслинки (те са за цвят, може и без тях). Пече се още няколко минути и се поръсва с малко сиренце или извара.

Дробчета по селски
500гр пил. дробчета
2 глави лук
4-5 печени пипера
3-4 моркова
200гр доматено пюре
Дробчетата се нарязват на малки парчета и се приготявт на тиган с вода, първо докато се сварят се държат с капака за да поемат и да не станат сухи и когато са почти готови, капака се маха докато водата изври. Свалят се от котлона и на тяхно място се запържва лука, когаро е готов се прибавят морковите и пипера. след като си пуснат сосче, прибавяме готовите дробчета и доматеното пюре. Оставаме да къкри още няколко минути.

Тъй като готварските печки са различни, не давам точно време за приготвяне. Същото важи и за подправките - вкусове различни.

SilvanaTr
28th August 2009, 18:11
Парфе за гала-вечерите през третият етап!

за блата:

1. 2 яйца
2. 1 чаена чаша захар (може да сложите еквивалента на захарта под форма на подсладител-около 20 лъжички/20 хапченца)
3. 1 чаена чаша брашно
-----------------------------------------------------------------------------------
Разбъркваме яйцата със захарта, слагаме 2 лъжици топла вода след което и брашното. Така оформеното тесто печем за 15-ина мин на 170С.

Важно!!! Около 7-8-та мин от печенето набодете блата с вилица за да не се вдигне.


за крема:

1. 1 кофичка кисело мляко
2. 1 кофичка заквасена сметана Данон
3. 1 ванилия
4. 50 гр.масло
5. 1 желатин
-----------------------------------------------------------------------------------
В една тенжера слагаме една чаша вода да заври заедно със захарта. Когато заври, прибавяме маслото и оставяме да изстине настрана. Пакета желатин разтваряме в чаша студена вода и когато стане готов, прибавяме на струйка към поизстиналата смес от вода и захар. Така полученият крем оставяме в хладилника да стегне,но не напълно!!! Трябва да бъде като рядка каша!!!


След като всичко е готово, взимаме блата, сиропираме го леко с каквото имаме подръка-компот,прясно мляко или просто вода. Редим върху блата пресни плодове(малини,боровинки,м же и намачкани круши или пъпеш) или сладко, отгоре изливаме крема и отново в хладилника. Стяга за една нощ така, че ако го правите за гала вечеря си го направете от предишният ден.

Това е перфектният десерт !!!! Истинска вкуснотия!

neli4ka
22nd September 2009, 16:56
http://biblioteka.biberonbg.com/index.php?section=22&page=-1

neli4ka
21st October 2009, 16:15
Кюфтета от Пенгасиус

500 гр.филе от Пенгасиус
2 с.л.овесени трици
2-3 стръка пресен лук
1 яйце
подправки на вкус

Всичко се смила в блендера и се оформят малки кюфтенца.
Нареждат се в тавичка върху хартия за печене.
Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 25-30 мин.в зависимост от фурната.
http://i38.tinypic.com/2hyj8nl.jpg
П.С.Може и в тефлонов тиган.Аз ги правих на фурна,понеже "каймата" ми стана бая редичка,но после се стегна. :wink:

neli4ka
21st October 2009, 16:23
Кюфтета с брюкселско зеле в дом.сос

500 гр.тел.кайма
2.с.л.кис.мляко
1 яйце
7-8 бр.брюкселко зеле
300 гр.дом.пюре
подправки на вкус

Каймата се омесва,като за обикновенни кюфтета.Вземате брюкселкото зеле,завивате го с каймата и редите в тавичката.Заливате с дом.сос,който е разреден с водата и подправките.
Пече се около 40-50 мин. на 180 гр.пак "казвам" в зависимост от фурната.
http://i35.tinypic.com/34exr8z.jpg
http://i34.tinypic.com/2weauyw.jpg

neli4ka
21st October 2009, 16:34
Пиле по китайски-1-ви вид

4-5 пил.пържоли от бутчета
готови мариновани кит.зеленчуци
подправки на вкус

Пържолките за нарязват на малки хапки и се "запържват" в тефлонов тиган без мазнина разбира се.След това се добавят зеленчуците и подправките.За има няма 10 мин.ястието е готово.
П.С.Месцето си пуска мазнинка.
http://i36.tinypic.com/212d4xz.jpg

Пиле по китайски-2-ри вид

Продуктите са същите.Само,че в тази рецепта добавих мааалко соеви кълнове(не знам дали за позволени),малко горчица и малкоо соев сос.Не съм много сигурна,че е за ПЗ или за 3-та фаза. :roll:
http://i36.tinypic.com/9awt2w.jpg

neli4ka
21st October 2009, 18:06
Сега се усетих,че съм объркала цветовете т.е.
зеленият :arrow: за втората фаза ПЗ,а аз съм ги публикувала със син цвят.
Така,че мойте рецепти до тук в синьо всъщност за за втората фаза,а не за трета.
Съжалявам. :oops:

daniski
22nd October 2009, 11:36
ШКЕМБЕ-ЧОРБА

Едно голямо телешко шкембе се измива и нарязва на ситно с ножица.Сварявате го във вода,докато омекне и посолявате чак накрая.
Застройката се приготвя от 2-4 жълтъка,разбити в половин кофичка кисело мляко и една чаена лъжичка червен пипер.
Застройва се по обикновения начин,като поизстине малко супата.
Не се слагат брашно и масло!За постигане на плътност на супата се използва телешки джолан,който се вари заедно с шкембето.
накрая за подправка си правите традиционните оцет и чесън-по желание и лют едър червен пипер.
Тази супа е подходяща за всички етапи на диетата!

shanson
28th October 2009, 22:52
ТОРТА С ИЗВАРА
Продукти:
• 300-350 гр обезмаслена извара
• 1 кис мляко 0,1 %
• 2-3 яйца
• подсладител /може и без него/
• 1 чл сода бикарбонат
• степче по ваш вкус
• ванилия
• 1 пакетче желатин
Яйцата прибавям към изварата. Слагам ванилия, подсладител, малко кисело мляко и содата и разбивам до получаването на крем /на бътлъра напр./. Сместта се пече на 200 градуса в средата на фурната до леко зачервяване по краищата. Това е блатът.
Разтварям желатина, изсипвам в киселото мляко със степче . Това е кремът.
Тортата остава в хладилника, докато стегне.
Рецептата може да бъде променяна в съотношението на продуктите - ако блатът ви се вижда много, увеличете млякото и желатина или намалете изварата. Парче от тортата може да се сложи във фризера и се получава идеална сладоледена торта!

elinor
18th January 2010, 20:57
Палачинка Дюкан

2 суп.л. овесени трици
2суп.лъж. пшенични трици
1 яице
1суп.лъж.извара(обезмаслено сирене)

Смесваме ги и ги правим на 4 топчета .В тефлонов тиган слагаме 2 капки мазнина и разстиламе топче като палачинка.пържим около чмин от страна.
Стават много вкусни :)
Може да се добави и обезмаслена шунка (пилешка)

neli4ka
20th January 2010, 19:28
"Солена торта"

500 гр.кайма
1 яйце
2 с.л.кис мляко
Подправки

За плънката:

2 сварени яйца
5 големи кис.краставички
200 гр.сварени моркови
Подправки

За "глазурата"

50 гр.сварен спанак
100 гр.сварени моркови
1 сварено яйце
2 с.л.майонеза light

В йенска тенджерка-ред кайма-ред яйца,ред кайма-ред с кис.краставички+моркови.От ово ред кайма и остатъците от плънката,като се завършва с кайма.Пече се за около 20-30 мин.и се объща с тавичка или в по-голяма чиния.
Спанака,яйцето,морковите и майонезата плюс малко сол и лют пипер(по желание) си пасирах и "оплесках тортата" от всичките страни.След това украсих с няколко маслини,краставичка,резен домат и копър.
http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=451094.0

neli4ka
20th January 2010, 19:31
Не успях да оцветя текста и да пусна снимка към рецептата.
Съобщението се изпрати само. :roll:
http://i45.tinypic.com/1128ykj.jpg
Рецептата става и за втора и за трета фаза.

дундарина
20th January 2010, 19:38
E,ХУБУ ДЕ!

ЕЛА КАЖИ КАК СИ,
КВИ ГИ ВЪРШИШ?!

ЛИПСВАШ!!!
:2046:

neli4ka
4th February 2010, 19:24
Папането ми от днес стана учудващо вкусно. :lol:
"Пуешко с прясно мляко"

600 гр.пуешко месо от бутчетата
1 голяма глава лук
2-3 скилидки чесън
150 мл.прясно мляко(моето е обезмаслено)
50 гр.кашкавал(при мен беше лайт,но с чедър ще е още по-вкусно)
мащерка и въобще подправки по ваш вкус
150 мл.вода
[b]Начин на приготвяне:

Месото се нарязва на капки,лука на едро,чесъна на дребно или на който,както му харесва. :lol:Всичко се слага в тавичка с незалепващо покритие.Добавя се млякото,водата,подправките и се обърква хубаво.Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 25-30 мин.След,като месото попие млякото и изври водата се настъргва кашкавала и се запича за още 5 мин.

http://i49.tinypic.com/34exlbs.jpg

neli4ka
6th February 2010, 19:18
"Кюфтета от пилешки дробчета"

1 кг.пил.дробчета
5-6 стръка пресен лук
3 яйца
1 с.л.кис.мляко
50 гр.овесени трици
и много малко прясно.мляко
кимион,чубрица и сол

Начин на приготвяне:

Във вряща вода за 2 мин.се варят дробчетата.Нарязват се,пасират се,и се смесват с другите продуктите без 2 от яйцата.Омесва се хубаво каймата след,което всяко от кюфтетата се потапя в другите две разбити яйца и се пекат на тиган с незалепващо покритие,ако са на фурна се пекат върху готварска хартия за около 15 мин.
Соса е от кисело мляко,горчица,копър,чесън на прах и лют пипер.
http://i46.tinypic.com/a4pueu.jpg

Мария Василева
6th February 2010, 20:48
Папането ми от днес стана учудващо вкусно. :lol:
При теб не е "учудващо", че е вкусно. :lol: :2008:

neli4ka
7th February 2010, 16:17
Папането ми от днес стана учудващо вкусно. :lol:
При теб не е "учудващо", че е вкусно. :lol: :2008:
Ехе,мерси. :wink:

daniski
15th February 2010, 21:30
Коприва с топчета

1,5л вода се кипва и пускате в нея месните
топчета от 400гр телешка кайма,лук и 1яйце-големи колкото орех.
След като поврат 15м, добавяте една шепа сушена коприва,стрита през сито,малко сирене и 3с.л. трици.
след още 20мин. изключвате котлона и застроивате с 1 яйце и чаша обезмаслено кисело мляко.

Истинска копривена каша с топчета се получи!
Едно от най-вкусните ми Дюкански яденета,ще го готвя и след режима :D

neli4ka
22nd February 2010, 18:17
"Вкусни диетични кюфтенца със сос"

Продукти:

500 гр.тел.кайма
3 сварени яйца
2 люти чушки от големите или 1 нормална :lol:демек да не е люта
50 гр.кашкавал light
1/2 глава лук
1 яйце
1 с.л.кис.мляко
черен пипер,,кимион и сол

За соса:

2 яйца
1/2 кис.мляко
копър,дом.пюре и сол

Начин на приготвяне:

Каймата се смесва с лука,яйцето,супената лъжица кис.мляко и подправките.Омесва се много добре,след,което яйцата се разрязват на две,кашкавала на тънки парчета и чушката така,че да покрие яйцето.Яйце,кашкавал,чушка така се завиват в каймата и се поставят в тавичката със 1 пръст вода.
Пекат се до готовност.През това време за размивате 1.с.л.дом,пюре в хладка вода,разбиват се яйцата с киселото мляко и се смесва с размитото пюре плюс подправките.Изваждат се кюфтетата,а водата от кюфтетата се смесва с приготвените за соса продукти,като се бърка непрекъснато,както при застройка,за да не се пресече.Разпределяте кюфтетата на порции и заливате със соса.
Естесвенно,всико това без олио/зехтин.
Приятен апетит :peace:

http://i50.tinypic.com/2yv3xfo.jpg

дундарина
22nd February 2010, 18:19
"Вкусни диетични кюфтенца със сос"

Продукти:

500 гр.тел.кайма
3 сварени яйца
2 люти чушки от големите или 1 нормална :lol:демек да не е люта
50 гр.кашкавал light
1/2 глава лук
1 яйце
1 с.л.кис.мляко
черен пипер,,кимион и сол

За соса:

2 яйца
1/2 кис.мляко
копър,дом.пюре и сол

Начин на приготвяне:

Каймата се смесва с лука,яйцето,супената лъжица кис.мляко и подправките.Омесва се много добре,след,което яйцата се разрязват на две,кашкавала на тънки парчета и чушката така,че да покрие яйцето.Яйце,кашкавал,чушка така се завиват в каймата и се поставят в тавичката със 1 пръст вода.
Пекат се до готовност.През това време за размивате 1.с.л.дом,пюре в хладка вода,разбиват се яйцата с киселото мляко и се смесва с размитото пюре плюс подправките.Изваждат се кюфтетата,а водата от кюфтетата се смесва с приготвените за соса продукти,като се бърка непрекъснато,както при застройка,за да не се пресече.Разпределяте кюфтетата на порции и заливате със соса.
Естесвенно,всико това без олио/зехтин.
Приятен апетит :peace:

http://i50.tinypic.com/2yv3xfo.jpg


:2001: Къде се губиш,
бързо в другата тема на отчет :D

neli4ka
22nd February 2010, 18:21
"Чушките на Неличка"

Продукти:
6 зелени чушки
400-500 гр.кайма(моята беше телешка)
1 глава лук
около 200 гр.кашкавал
1кофичка кис.мляко
3 яйца
черен пипер,лют пипер,копър и сол

Начин на приготвяне:

Каймата се омесва с лука,1 яйце,2 с.л.кис.мляко с връх и подправките.Чушките се разрязват на две и отгоре се слага каймата.Долива се 1 пръст вода и се пече около 25 мин.в предварително загрята фурна.След това се прави заливка от останалото кисело мляко,2-те яйца,копъра и солта.Залива се и се пече още 15 мин.на най-горната решетка.След като се запече се поръсва с рендосания кашкавал и отново се запича до златист цвят.
Мойте чушки бяха ГИГАНТСКИ :lol: и използвах само три.За сравнение вижте снимката с най-големият ми нож. :lol:
Бон апетит. *

http://i48.tinypic.com/2db5o2w.jpg
http://i47.tinypic.com/soyb1v.jpg
http://i48.tinypic.com/30280hi.jpg
И порция
http://i48.tinypic.com/8vw96e.jpg
Същата рецепта,но с люти чушки
http://i49.tinypic.com/ek2fq8.jpg

daniski
16th March 2010, 23:15
ШОКОЛАД :D

5с.л. сухо обезмаслено мляко
2с.л. обезмаслено какао
подсладител,според какъвто имате
наливате вода постепенно и бъркате,за да не се получат бучки.
трици по желание,имитират ядки
може да добавите и 1 жълтък.
слагате го в хладилника да постегне и евентъално триците да попият малко.
страшен е,няма разлика от истинския!
получава се половин чаена чаша.Студен е по-вкусен.
Не се препоръчва за 1-ва фаза.

Rochellkaa
18th March 2010, 22:31
Салата от риба тон

1 консерва риба тон в собствен сос
малко извара, около 4-5 супени лъжици
едно нетвърдо сварено яйце
магданоз на вкус
лимонов сок
черен пипер
Отгоре рулцата се поръсват с копър и се изстисква малко лимонче.

Рецептата е от : http://dukanskirecepti.wordpress.com

galu4ka
4th May 2010, 01:08
Извинявам се ако решите,че въпросът ми не е за тук,но понеже е кулинарен реших да питам при рецептите.
Може ли някой да ми даде идея как да си приготвя домашна обезмаслена извара,ако нямам подкваса от кисело мляко нито калциев лактат?

Неличка,рецептите и снимките ти са страхотни :bravo:

natellpeeess
10th May 2022, 13:53
Хапчета за отслабване - https://buygreencoffeeplus.com (https://tonzes.com/slimbg.htm) Отслабнах с 7 килограма за по-малко от два месеца! Много съм доволна.

Fitnesmaniak3112
23rd August 2022, 19:52
Много интересно, благодаря, Трябва да го пробвам !

cheejhai
15th November 2022, 13:50
извинявам се за цвета на буквите но нещо обърках товае за ВТОРА ФАЗА mobdro 2022 (https://get-mobdro.com/home/)