PDA

View Full Version : Трикчета за успешна диета


Shonned
30th April 2009, 09:41
Колко пъти ви се е случвало да започнете диета и да не я довършите?

Сигурна съм че се сещате поне за няколко примера. Причините може да са доста, но сега ще ви издам няколко от малките тайни на манекенките и моделите чрез които отслабват и остават слаби.

Да приемем, че вече сте наясно с мотивацията си, а именно искате да изглеждате и да се чувствате по-добре и сте готови на лишения, за да го постигнете. Колкото и разочароващо да звучи без лишения не се получава, но пък няма нищо по-приятно от чувството да съзнаваш, че живееш страхотно в тялото си. Удоволствието от храната просто няма шанс!

Трик 1. Започнете диетата прочистени. Вечерта преди сакралната дата изпийте лек чай от Сена и Майчин лист например (препоръчвам го защото не води до пристрастяване като повечето медикаменти). Това ще ви прочисти от отрови, ще ви накара да се чувствате по-леки и ще ви бъде по-лесно с диетата.

Трик 2. Пийте студена вода. Тя засища, защото пълни стомаха, не позволява на организма да се обезводни, а освен това се изразходват калории, за да се стопли в тялото. Особено събуждащо действа чаша студена вода на гладно. Вечер пийте чаша кипнала топла вода (както прави Лили Иванова), за да прочистите хранителната система от отпадъци.

Трик 3. Дъвчете дъвка без захар след хранене. Така мозъка ви ще си мисли, че продължавате да дъвчете, защото приемате храна и ще се чувствате по-сити. Избягвайте дъвченето на дъвка на гладно поради същата причина. Мозъкът ще изпрати сигнали до стомаха, че приемате храна, а той от своя страна ще пусне стомашни сокове, които могат да бъдат вредни и да ви докарат гастрит или язва.

Трик 4. Разберете реално с какво се храните.

Правете разликата между салата от 150ккал. и салата от 500ккал. Имайте предвид, че една супена лъжица олио към салатата ви добавя около 180ккал. Ами сиренето? Маслините? Сосове?

В 100 гр. пилешко без мазнина и кожа се съдържат 125ккал. За да го смели и обработи организма изразходва около 160. Балансът обаче се нарушава при добавянето на мазнина при печене, пържене, паниране.


Трик 5. Гледайте се в огледалото по-често, отколкото се мерите на кантара.

Трик 6. Не споделяйте на всеки за диетата си. Влезте в ролята на яката мацка, на която просто не И се яде в момента. Иначе всички ще започнат да ви обясняват как няма смисъл, че изглеждате добре и в крайна сметка е възможно да ви демотивират.

Трик 7. Грижете се за себе си и за тялото си, правете си всички козметични процедури, които до сега сте пренебрегнали. Възползвайте се от ефекта на смляното кафе със зехтин и канела. Прави кожата по-гладка и добре изглеждаща, има ефект и върху целулита. Обърнете специално внимание на гърдите си, които обливайте със студена вода или мажете с кубче лед. След това им правете лек пощипваш масаж с лосион за тяло, за да не се отпускат.

Трик 8. Мотивирайте се като използвате 10 минути от времето си на ден за разглеждане на новите модели бански, носени от супермодели разбира се. Снимайте се по бельо (без Фотошоп моля) и изпринтете снимката. Залепете си я на хладилника или си я пъхнете в портофейла и я гледайте всеки път щом ви се прияде нещо излишно. Ако ви се иска да си купите джънк фууд, полуфабрикати, сладкиши и т.н. вземете парите, които бихте похарчили и ги приберете някъде. Мислете си, че спестявате за здравето си ... и за чифт нови обувки :)


Трик 9. Занимавайте съзнанието си с нещо полезно. Най-после обърнете внимание на хобито си например. Избягвайте заведенията ако е възможно. Отидете с гаджето на разходка в парка, вместо на "картофки" в Макдоналдс.


Трик 10. Сутрин се протягайте няколко пъти в леглото като изпъвате тялото си подобно на струна. Това е с цел да го събуди, а и се изразходват калории. Измислете си физическо занимание - ходене, танцуване, баскетбол, фитнес, а защо не и секс... просто нещо което ви е приятно да правите по принцип.

Трик 11. Къпете се с хладка вода. Особено лятото не е невъзможно. Така организма ви ще изразходи повече калории, за да се стопли

Трик 12. Мислете положително, но реалистично. Няма как да свалите 10кг за една седмица, освен ако не сте 200. Вярвайте в това, че след всеки свален кг. ще дойде още един и после пак докато накрая ще се чудите къде изчезнаха.

Трик 13. Спете повече. Най-малкото докато спите не може да се храните. Освен това недоспиването стимулира апетита. Пробвайте не поемате храна поне 3ч. преди сън. Сутринта няма да сте толкова гладни, ако сте спазили това.

Трик 14. Пийте Кола Лайт ако ви се иска нещо сладко. Внимавайте с количеството, защото газираното задържа вода в организма. Разбърквайте обезмаслено кисело мляко (0.1%) с малко прахче Степ/Болеро и т.н Те не съдържат захар, а дават вкус на плодо мляко (особено тези на Болеро). Ако ви се прияде сладолед... замразете плодовото мляко, което сте направили.

Трик 15. Всяка изгорена калория си е минус от теглото ви. Движете се колкото и където можете. Стойте изправени когато вървите или седнете някъде. Освен че изглеждате по-стройни, горите повече калории.

MILI
30th April 2009, 10:07
Трик 6. Не споделяйте на всеки за диетата си. Влезте в ролята на яката мацка, на която просто не И се яде в момента. Иначе всички ще започнат да ви обясняват как няма смисъл, че изглеждате добре и в крайна сметка е възможно да ви демотивират.
Или пък споделяйте, за да няма начин да избягате от думите си и да прегрешите пред всички (защо те няма да знаят). Когато близките Ви знаят,Вие ще се контролирате повече :lol:

Не знам кое е по- правилно

hatred
30th April 2009, 10:11
Като чета някои от трикчетата, не мога да не отбележа следното: всеки трябва да прецени за себе си допустимо ли е мисията "отслабване" да се окаже по - приоритетна от мисията "здравословен живот". Компромиси винаги се правят, но къде да спрем с тях ?

Това най - вече в контекста на киселото мляко със степче и coca cola light.

И още нещо: относно точка 4 ...


Правете разликата между салата от 150ккал. и салата от 500ккал. Имайте предвид, че една супена лъжица олио към салатата ви добавя около 180ккал. Ами сиренето? Маслините? Сосове?

Ако добавя към салатата си не олио, а зехтин, калориите ще са си същите. Един грам мазнина съдържа 9 ккал независимо от източника. Но това нима означава, че не трябва да консумираме зехтин :?: :!: :?: Ето това имам предвид, като говоря за граница между самоцелно отслабване и отслабване в контекста на здравословен начин на живот.

Engel
30th April 2009, 10:16
Страхотна тема :wink:

stiuardka
30th April 2009, 10:46
Браво :bravo: Съветите са добри

Shonned
30th April 2009, 10:52
MILI, може би си е до човек. Близките ти те познават във всякакви ситуации, така че надали ще им направи впечатление че си се отказал от диета. В момента когато обявя че съм на диета, нещо все се прецаква, за това не казвам. Смятам че отношението на хората се променя по някакъв начин, а и какво да ги занимавам с моя хранителен режим.

hatred, за колата и степчето съм съгласна че не са най-полезното, но тя и рафинираната захар не е, и повечето неща които ядем. Смятам че в разумни количества гореспоменатите вредности са по-добър вариант отколкото да се натъпчеш с вафли и др. неща, които нямаш и идея какво съдържат.

За зехтина, дори и за олиото никъде не съм споменала да не се ползва. Наблегнах на количеството колко калории съдържа една лъжица, за да може всеки да си прецени колко да слага в салатата.