PDA

View Full Version : 2x20 дневно предизвикателство - ВЛЕЗ ВЪВ ФОРМА ЗА ЛЯТОТО 4


Страници : [1] 2

Engel
2nd May 2009, 10:55
Здравейте дами, организирам двойно предизвикателство, защото макар и мрачното време не трябва да забравяме, че много скоро /почти след толкова дни, когато ще свърши предизвикателството/ ще е започнал летният сезон. Всички ние, като ЖЕНИ, трябва да покажем завидни тела на мъжете и да си умираме от кеф, когато те вървят и се спъват само, защото са се загледали в нас! :dirty_dance:
Нека се постараем това да не се случва само в мечтите и сънищата ни, да дадем всичко от себе си този блян да стане реалност и да бъдем щастливи най-накрая, вътре в собственото си тяло!!! :2018:
Нека преборим страховете си, да си помагаме една на друга и след 40 дни да обявим резултата, или поне голяма част от него, който сме чакали доста време за да започнем да живеем пълноценно!
Аз, Engel, ви предизвиквам на 2х20 дневно предизвикателство за влизане във форма за лятото. НЕКА ПОКАЖЕМ, ЧЕ И НИЕ МОЖЕМ ДА ПОСТИГНЕМ КАКВОТО ИСКАМЕ. НЕКА ПОКАЖЕМ ХУБАВИ ТЕЛА! НЕКА БЪДЕМ ЩАСТЛИВИ В ТЯЛОТО СИ!!!
Успех на всички!
Старт - 02.05.2009 - Финиш - По мой изчисления - 10.06.2009 / Ако съм объркала, моля да бъдя извинена, още си пия първото кафе/

С тенденция за ново тяло - Disaster, MandarinaDuck, tirra, tonita, gerеnceto1, Za6toto, joana68, Роня, Kraska_Praska, mikaelka, {Adrenalinka}, claudia, dazzling_girl, kokona_, ледено_sЪrце, Soulshine

http://www.hotelchatter.com/files/3/victorias_secret_fashion_show.jpg
http://www.howcelebsdiet.com/wp-content/uploads/2009/02/victorias-secret-models.jpg
http://farm3.static.flickr.com/2222/2258414119_4cb22ed005.jpg

Disaster
2nd May 2009, 11:47
Включвам се веднага.Стартирам с точно 61 килограма.Този път няма да се излагам.Пожелавам на всички успех.Engel, на теб по-специално, защото ти създаваш тези стимулиращи теми и заслужаваш отплата :wink:

MandarinaDuck
2nd May 2009, 11:59
С най-голямо удоволствие се включвам и аз, защото кг ми са дооостааа. Вече 2 дена (за мен това е постижение от скоро) не ям хляб, сладко и тестени изделия. Бях качила страшно много кг и имах невероятен апетит,затова сега вече що-годе леко посвиквам да не ям.
Така че, и аз се включвам в това предизвикателлство. Успех на всички..

Engel
2nd May 2009, 12:04
Disaster, MandarinaDuck: Добре дошли момичета! Пожелавам ви тялото или поне голяма част от това тяло, което искате в края на това предизвикателство!
Съветвам ви да започнете да тренирате, дори и малко, но всеки ден, защото намалява и почти изчезва въглехидратният глад :D Успех!

monita_g
2nd May 2009, 12:09
Искам да ви пожелая мноого успех този път по-амбицирано, бавно, но славно към заветното тегло :) Аз ако нещо съм свалила ще пиша, но едва ли :) иначе ще влизам само да ви окуражавам :) Хайде гуш :!:

tirra
2nd May 2009, 12:29
Е без мен къде?!?!

Engel
2nd May 2009, 12:32
monita_g: Благодаря ти :)
tirra: Ще се радваме на компанията ти :D

Disaster
2nd May 2009, 12:53
Съветът за тренировките е добър, но аз така или иначе си тренирам отдавна.Досега по-скоро с тонизираща цел,а и да не дебелея още :D Без някакъв спорт не може!!

tonita
2nd May 2009, 13:32
Engel запиши ме и мен! Дано да успеем, момичета и накрая всички участници да сме щастливи и горди победители! :2004:
Много целувки от мен и хубави почивни дни!

Za6toto
2nd May 2009, 17:29
Включвам се и аз.
Започвам от :1252: 66 кг и обещавам този път да не се издънвам. :connie:
Успех на всички!

gerenceto1
2nd May 2009, 18:45
и аз се включвам
Успех,мацки :D

joana68
2nd May 2009, 22:19
Може ли и мен да включите в списъка? :wink:
Крайна цел - 80кг.

Роня
2nd May 2009, 22:37
Ехаааа... двойно предизвикателство!
Вътре съм, момичета.

И ставам много, много редовна - не само с "диетуването", ами и във форума, защото днес разбрах за събитие, което ще се проведе в края на месеца и аз трябва да блестя. Това е положението, място за отстъпление няма. Т.е. в първата половина на това двойно предизвикателство нещата трябва да се задвижат по-бързо. :lol:

За целта днес си направих един въглехидратен ден и от утре продължавам основно на салати и месо/яйца и няма да има дори мънички криввания. При други обстоятелства, бих си поставила за цел да стигна 59 кг (стартови: 62) до края на двойното предизвикателство и, съответно, 56 до 15 юли, когато започва лятото за мен, но сега ситуацията е следната:
Ще се придържам максимално стриктно към начина на хранене, който съм си избрала, ще си карам колелото всеки ден, ще пия достатъчно вода и ще мисля позитивно. И колкото сваля така, толкова. Идеята е в края на май да изглеждам чудесно, без значение колко тежа.

Да знаете, много ще ви тормозя по време на това двойно предизвикателство - голям контрол ще ви ударя и... никакво разхайтване. Ние готини мадами ли сме, или кво? Ааааайде моля ви се! :D

Engel
2nd May 2009, 23:07
А така Роня, я им кажи :lol: Направо ме радваш, накара ме да се усмихна пред монитора :P Имаш цял месец до края на Май и със сигурност ще изглеждаш по съвсем различен начин от сега, ако спазваш всичко, което си си обещала. Можеш да добавиш още храни към менюто си, няма смисъл да е толкова оскъдно като има толкова здравословни и диетични други храни :wink:
Добре дошли и на всички останали :) Пожелавам ви успех!

mikaelka
2nd May 2009, 23:22
Бройте ме и мен :) Стартирам от 79 :oops: Успех и прегръдки на всички :)

Роня
3rd May 2009, 00:17
Engel,
Ми тъй ами. ПиснА ми на гъдулката, дет се вика. То това със спазването не е голям проблем, още повече, че целта си струва - и в краткосрочен, и в дългосрочен план.
А и, признавам, ядосах се с това туткаво - 1.5 кг за 20 дни.

Пък за "менюто" - аз го пиша така, за да не разхищавам символи. Зарзаватът в момента поне е в изобилие (от около седмица паса много сериозно :lol: ), месото е разнообразно, яйцата ги обичам до закудкудякване. Нямам грижи. Е... и плодове, де. Особено ягоди. Ама не по много. :oops:

Айде. Стягайте редиците. А аз отивам да спя, за да започна изпълнението на задачите по списък. :lol:

Kraska_Praska
3rd May 2009, 07:38
Бройте и мен :)
Нямам сега време да пиша подробности, но мисля, че всичко върви по план при мен. Не знам точно от колко започвам предизвикателството, на 7ми сутринта ще имам информация, понеже нещо нямам вяра на чуждите кантари (според този на нашите в Сливен бях 63,7, а ден преди това на моя си в София бях 64.6 - определено има разминаване). Сега ако и тук се премеря на друг кантар кой знае каква разлика ще има ....

tirra
3rd May 2009, 09:23
Така , аз започвам на 88 ( наказание от Великденско преяждане, бях свалила до 87).
Цел 84 до каря на предизвикателството.
Успех на всички.
Специални целувки на Енджи, Леденкото и Краска!

tonita
3rd May 2009, 10:02
Ние готини мадами ли сме, или кво? :D

ОООО YES!!! А след двойното предизвикателство ще станем такива парчета, че няма до можем да се търпим направо!!! :dirty_dance:

Какво ще кажете всички да си направим по една снимка преди и след двойното предизвикателство и накрая на предизвикателството да си постнем?

{Adrenalinka}
3rd May 2009, 10:40
Здравейте мацки, от време на време Ви чета темичките , но сега реших и аз да се включа :cool: Ей така, понеже и аз спазвам що-годе ограничителен режим на хранене иии мисля че би било добре да видя какъв ще е резултата след 40 дни :) :wink: Иначе за мен, от Варна съм, на 16 ,168 см 55-56 кг. Би било добре до лятото да ги докарам до към 52-53, но каквото стане, не бързам особено :) Надявам се с вашата компания да станe по-бързо :p
П.П. Тренирам тае бо от около година, 3 пъти седмично :)

Engel
3rd May 2009, 13:46
Kraske: Повярвай му сляпо и като се върнеш всичко това ще е реалност :) Аз ще залагам повече на тренировките през това предизвикателство от колкото на яденето, все пак виждам, че има резултат без толкова мъки :P Моята цел до края на предизвикателството е 60-61кг. , която е доста, защото си ме знаете, но надеждата умира последна :)
tirra: Благодаря ти за целувките, да ти се връщат :) И да не съм те видяла в Пловдив докато не постигнеш целта си ааааа!!! Тук само ти развалят дисциплината, която си поддържаш в Бургас! :twisted:

hatred
3rd May 2009, 13:54
Бройте и мен :)
Не знам точно от колко започвам предизвикателството, на 7ми сутринта ще имам информация, понеже нещо нямам вяра на чуждите кантари (според този на нашите в Сливен бях 63,7, а ден преди това на моя си в София бях 64.6 - определено има разминаване). Сега ако и тук се премеря на друг кантар кой знае каква разлика ще има ....

Винаги верен е кантарът, чието показание е най - ниско :2003:

Kraska_Praska
3rd May 2009, 16:13
Engel, hatred, аз така не вярвам на кантари, показващи по-малко от очакваното :) Имам доверие на моя си, защото сме вече доста време заедно и се познаваме. Знам че той е строг, но справедлив :lol: Щом съм си заслужила огромно число на дисплея, това и получавам. Надявам се обаче като се видим след няколко дни да ме възнагради. Тук нямам време да се храня по 5 пъти на ден, както и очаквах, понеже съм непрекъснато в движение. Приятелката, с която сме заедно тук непрекъснато ме кара да ходим някъде, вчера например сме обикаляли Бургас от 12:00 до 18:00 с не повече от час почивка за кафе с един приятел; в петък и днес обикаляхме Несебър - стария град, вече не мога да си стоя на краката от умора. И покрай всичко това намерих време за малко престой в джакузито и парната баня, както и за един релаксиращ масаж. Направих си и терапия на лицето, така че ще се върна по-красива дори и да не съм по-слеба :) Иначе няма нужда да обяснявам, че макар и да не ям по 5 пъти на ден, си спазвам ограниченията в храненето, т.е. не ям нищо, което не съм преценила, че е здравословна и диетична храна. Струва ми се, че в резултат на всичко това, единият ми панталон ми е станал по-широк от преди, но като се видя с моя приятел кантара ще имам по-реална представа дали съм отслабнала наистина или това е някаква жалка самозаблуда.
А иначе амбициите ми за това предизвикателство съвпадат с тези на Engel - ще ми се да достигна 60-61.

Engel
3rd May 2009, 16:38
Kraske: Браво, браво. После можеш да почерпиш приятелката си затова, че те кара да изразходваш енергия доста с разходки, което е супер, защото разходките са супер за тялото :) 100% съм сигурна, че като се върнеш ще имаш напредък, надявам се и аз да имам до средата на предизвикателството, защото чувствам вече, че изоставам от теб :roll: Приятно прекарване ти пожелавам за оставащите дни и бъди позитивна и се бори за резултата :)

Kraska_Praska
3rd May 2009, 17:02
Engel, със сигурност ще имаш напредък, все пак си редовна на велото. Даже ме амбицираш и аз да стана редовна на кростренажора като се прибера. Все пак, така и така се мотая вкъщи около 40 минути всяка сутрин, понеже свикнах да ставам по-рано отколкото трябва, мога да ги оползотворя :)

Engel
3rd May 2009, 20:43
Можеш да почнеш с леко натоварване като мен, но да караш всеки ден почти и всяка седмица да увеличаваш с 1км. :) По-лесно се свиква с постоянството и степента на натовареност, а не две седмици да караш по 40 минути и да се откажеш :)
Аз първата седмица карах по 20мин, сега 22мин. , а от утре 24мин., защото 1км. го правя за 2 минути и така си ги смятам :) Лека и отслабваща вечер!

claudia
3rd May 2009, 20:47
Искам и аз искам и аз да се вклю4а в това предизвикателство :)

Ве4е от доста време се боря с моите килограми, но и аз се надявам до лятото да съм във форма. В момента съм 57кг, а искам да стана 54. На мен проблема ми е 4е в момента живея в щатите (храната тук е отвратилна ако знаете само как ми липсват българските плодове и зеленцу4и...), но на 13ти май се прибирам в България и ще хрупам шопски салати, марули и моркови до припадък :)

Роня
3rd May 2009, 23:47
Работите ли по въпроса, дами? Мотивации няма да ви показвам, щото Engel поработи достатъчно добре в тая посока напоследък, та да не превърнем ефекта в дефект накрая. :lol:

Аз днес съм много горда от себе си - обядвах с голяма чиния зелена салата с краставица, репички и малко домат + малко парче бяло пилешко месо от някаква манджа (ъъъм... и едно резенче картоф, което беше попаднало случайно вътре :roll: ) и вечерях голяма зелена салата с 3 варени яйца. Закуска няма, понеже станах много късно - иначе напоследък съм послушна и хапвам по малко и сутринта.

Стори ми се обаче, че пак задържам вода, та прибегнах до едно изпитано средство - малка бутилка студен чай на Nestea. Знам, че има захар, но подейства и водата тръгна да си ходи по реда. :wink:

Ама времето е идеално за диетуване - дано и вие обичате марулята, колкото аз. :D Нашите не могат да ми насмогнат на зеленяш.

tirra
4th May 2009, 08:48
Добро утро.
Пращам ви от нашето слънчице !
http://i.actualno.com/club.bg/files/2007/10/24/12d51a7a26.jpg
Заредете се с оптимизъм и добро настроение.
Така килограмите се топят по-лесно.
Честно ви казвам!

Аз незнам дали да се хваля, защото ... незнам дали това се зачита.
Вчера бях 88кг според моя стар чичо Канатар.
Днес съм 86, пак според него.
Но пък съм в МЦ и реално свалени кг са, но може би съм била толкова още преди три дни когато ми дойде, просто от задържаните течности канатара е отчитал вповече. :roll:
Незнам. Като се има предвид че от десет дни не съм сваляла - направо съм "окрилена" от тези два кг.
Ами нищо.
Ще отчитам всички свалени до края на предизвикателството кг пък ще видим какъв ще е крайния резултат.

Целувки на всички.

Kraska_Praska
4th May 2009, 10:15
Здравейте :)
Аз приключих с морето и глезотийките, тъкмо пристигам в Сливен при нашите и чакам да ме вземат, за да ходя във Велинград. Със самото си влизане реших да проверя каква ще е присъдата на кантарът тук, при положение че последните три дни не съм се хранила по пет пъти на ден по график. Представете си колко бях изненадана като показа 63.5! Като се има впредвид, че се мерих с дрехи, а и закусих сутринта преди да тръгна от хотела, това си е направо постижение. Даже вече правя оферти на майка ми да си сменим кантарите, понеже тя така или иначе си е слаба и няма особено значение за нея, а мен този ме кара да се чувствам по-добре :) Наясно съм, че тази радост е измамна и ще се окаже, че пак съм си близо 65, но няма значение, важното е, че сега се наслаждавам на малкото число, изписано на дисплея :) На седми сутринта като лъсне истината ще страдам и ще ви се оплаквам, че съм дебела...

joana68
4th May 2009, 10:51
Приятен почивен ден на всички. Как е настроението?
Аз засега нямам мърдане на кантарчето... Седи си на едни кг и това е... Ни надолу - ни нагоре... Вече започнах да си мисля, че се е развалил... Ех дано скоро мрадне надолу па барем и със 100г... :lol:

Engel
4th May 2009, 11:14
Добро утро дами!
Роня: Найстина се радвам, че постигаш успех с храненето. Злоупотребявай с диетичните храни, който ти харесват - няма лошо :) След това ще дойдат и добрите резултати на кантара! Относно стимулите можеш да ме смениш малко, че се чудя къде да ги търся вече ;)
tirra: Благодаря ти за слънцето и зареждането с позитивна енергия. Разбира се, че килограмите си ги била свалила даже 1-2 дни преди да ти дойде :) Може да си била свалила 1кг., а за тези 3-4 дни още 1кг. Всъщност няма значение кога си ги свалила, важното е, че си ги свалила :) Поздравления!
Поздравления и за Краска, за която вече трябва да включвам някакви божествени усилия за да я настигна с килограмите :lol: Няма да е лошо с tirra да си сложите по една линийка за да следим килограмите и колко остават и т.н. И Краске чакам щом чукнеш 60те кг. да си смениш nickname ;) Успехи и поздрави за днес, аз отивам да карам колело, че изоставам!! :P

Engel
4th May 2009, 11:15
claudia: Добре дошла :) Успех с килограмите! Слагам те в списъка :)

tirra
4th May 2009, 12:36
С линийката съм затруднена защото не искам да си махам "любовната" такава, а за втора са ми в повече символите...
Чичко форум не дава! :lol:

Иначе си има, да не си помислите нещо...
Обаче едва ли ще се сещам да я поствам всеки път.
ай ше пробвам :D

http://www.mamaibebe.com/ticker.php/weight/23831.gif (http://www.mamaibebe.com)

Engel
4th May 2009, 12:58
tirra: В един сайт имаше линийка, която се променя и можеш да си сложиш няколко. Беше даден точно пример с такава като твоята и такава за отслабване и се менят на няколко секунди, но сега нямам време да търся, защото отивам на работа :) И аз не искам да си махаш тази, но също искам да те държа изкъсо :P

MandarinaDuck
4th May 2009, 16:15
Здравейте, момичета и от мен! Да ви се похваля и аз-днес много диетично го карам до момента-закусих с един банан и на обяд ядох ориз със зеленчуци-готвено-малка порция. Това е за сега. За вечеря сигурно ще хапна салата и някаква пилешка пържола. Кг още не съм се теглила-не искам да се депресирам като се тегля. Но все още не съм почнала да спортувам. Мисля вече от утре да почна сериозно. Това е от мен за сега. Успех на всички и се дръжте...

goldish
4th May 2009, 21:57
Искам и аз в предизвикателството!!!
Лошото е, че не мога изобщо да се справя с тези предизвикателства. Виждате какво ми е положението. Само дето съм си лакомница. Даже сега ядох ядки и то печени- не че съм била гладна- просто явно имам нужда да меля нещо :(
Успех на всички!

tonita
5th May 2009, 13:42
Здравейте момичета!

Как сте? Аз нещо въобще не съм във форма :( Може би заради проблемите с приятеля ми... :cry: супер смотано ми е, а такива настроения водят до познайте какво :? Смятам да не се тегля поне 1 месец докато сваля килограмите, които съм качила през последните 3 дни.... :? Не мога да се понасям в момента!

Роня
5th May 2009, 16:31
О, Тонита, сменяй отношението. Веднагически. Аз като имах проблеми с моя приятел, се амбицирах супер много да изглеждам чудесно - един вид: "Алоооу, ти не виждаш ли каква мадама ще изпуснеш, ако продължаваш да се държиш така?" :lol: Полезно е за психиката (а и за физиката ;)) и вдига самочувствието, а това кара жената да блести. Гаранция. И не се впрягай излишно - каквото има да става, ще стане, а ти ще трябва да съжителстваш с това тяло още дълги години, живот и здраве. :wink: Тъй че мисли за себе си.

Аз държа фронта по отношение на храна, сън и движение (макар че не правя специални упражнения, просто не се спирам - по цял ден съм навън и ходя наистина много). Трябва да вдигна малко водата, че покрай тия марули и краставици нещо не ми се пие.

Кантарът днес показа половин килограм по-малко, но ще му повярвам, когато в събота се претегля на моя си. Тоя тук е механичен и нещо му нямам доверие. Но двама души ми казаха, че съм отслабнала, а баща ми, който има много набито око и който е много жесток критик ( :lol: :lol: :lol: ) ми каза, че трябва да сваля точно 5 килограма оттук нататък, за да изглеждам перфектно. Значи целта ми е реалистична, което ме мотивира допълнително.
А той самият е напълнял доста през зимата, има да сваля към 10 кг. и все се зарича, че от Гергьовден почва да отслабва, та сега ми се радва на мене, че съм била почнала "още преди празниците, ехееее..." Ама пък той с каква скорост сваля... :shock: Мисля си, че ще се оттърве от своите 10 преди аз да съм свалила моите 6. Ама пък да видим... :lol: Ръкавицата е хвърлена.

hatred
5th May 2009, 21:52
tonita, не се поддавай на емоционалното хранене. Не защото диетата е най - важното нещо, а защото то води до онзи ефект, от който най - малко имаш нужда: сринато самочувствие, желание да бъдеш невидима, усещане за непълноценност, за антиженственост и т.н.

Каквато и да е ситуацията, това, което ти е необходимо, е самоувереност, вяра, че си силна и независима жена.

Пожелавам ти с приятеля ти да преодолеете тези проблеми. Няма връзка, която да не преживява своите кризи, но не бива да допускаме те да ни сломяват :2003:

aniK
6th May 2009, 08:30
Ох, аз пък от проблеми най-много отслабвам :?
tonita, вдигай високо главата и бъди шеметна :dirty_dance: Никой мъж не заслужава да се страда по него !!!!!!!!!

tonita
6th May 2009, 11:41
Здравейте момичета милички! Благодаря ви за окуражителните думи! Както винаги сте абсолютно прави!!! :!:
Снощи се притеглих - кантара показа малко минусче - :shock: след цялото плюскане в неделя и понеделник!!! Просто ако ви кажа какво изядох ще ми забраните да пиша в тази тема завинаги :lol: Явно съм изразходила доста калорийки в това да се ядосвам и да беснея от яд! Както и да е... това малко минусче ми подейства страхотно! Отивам да си купя една блузка дето си я бях харесала :) Моите най-добри приятелки са Гергани така че днеска ще има купон! И танци! :2018:
Айдееееее.... NO MORE DRAMA!!!

tirra
6th May 2009, 16:14
Днес се отчитам с още един минус.
От началото на режима ми ( от два месеца и четири дни) съм свалила 10кг. Така че имам "юбилей" :D
http://s16.rimg.info/71c043d2fe5114510c43423a91c69072.gif

Пожелавам на всички след празниците да са по-активни и да се отчитат с минуси през два дни !!! :wink:

aniK
6th May 2009, 16:44
tirra, не мога да намеря такива хубави емотиконки като твоите, за да ти пожелая все така последователно да се справяш с това и всички други предизвикателства :2020: БРАВО!!!! :1219:

tonita
6th May 2009, 17:05
tirra страхотно постижение!!! Бъди горда със себе си и продължавай в същия дух! Който се мъчи, после се пъчи! :bravo:

Роня
6th May 2009, 20:51
Пък аз днес около обед се жертвах в името на едни сладки неща (3 на брой), плюс малко хляб (може би една филийка, ама беше бял) и една мъничка бутер-баничка. Донякъде за компания, а и щото съм установила, че калориите, погълнати в изключително приятна компания и обстановка, после не се лепят. Е, не става дума за хиляди, но тия наистина не си ги слагам много на сърцето (нито на дупЕто, надявам се).
Не съм гладна обаче и едва ли ще вечерям. Ако ми пристърже, преди да си легна, може да хапна лъжица-две извара и от утре си продължавам.
Драмата е нулева, дето се вика.

Само че сега ще трябва да свиквам на следваканционно хранене и на повишени нива на стрес - така се очертава, за жалост. Но съм решила да държа нещата под контрол и нема 'лабаво. Толкоз.

Малкото минусче още си стои, тия дни ще кажа как са нещата официално. Надявам се към средата на месеца да мога да се похваля с цифричка, започваща с 5, пък ако ще да е 59,9. :lol:

hatred
6th May 2009, 21:00
tirra, браво бе жена :2003: :2003: :2003:

tirra
6th May 2009, 21:29
ох браво, ама то като имам да свалям толкова много килограми и е по-лесно, като че ли.....
иначе и аз много се кефя! Дано стигна до край. Една трета от целта преодоляна!http://s.rimg.info/4a1cff1fb11ec1c35a3ec58e30da7738.gif (http://smiles.33b.ru/smile.9449.html)



http://www.mamaibebe.com/ticker.php/weight/23831.gif (http://www.mamaibebe.com)

Engel
6th May 2009, 22:47
Браво бе tirra!!! Ти ще ме подминеш скоро! Ама ще се радвам за теб, нищо, че аз ще си стоя дебела :) Базикам се и аз ще стана фиданка и ще дойда до Бургас да се пъчим както вика tonito :lol:
tonito: Ти как си мила? Заряза ли я оная диета? Твоето меню си беше просто супер и си имаше постоянни резултати и недоумявам защо го заряза :2005: Я обмисли нещата :)
Kraske: Ти отслабна и не се появяваш а? :2022:

tonita
6th May 2009, 23:02
Engel миличка диетата беше зарязана на петия ден :oops: Как ме излови само :shock: Няма повече, връщам си се на моя режим! Не съм човек за диети и хем си го знам, хем все се изкушавам и се захващам...
Сега се замислих за нещо- уж на практика сме си непознати (в смисъл че повечето от нас не се познават реално), а някой път ми пишете такива неща сякаш ме познавате от 100 години!!!! :roll:
Започвам да се привързвам към вас! :oops:

Kraska_Praska
7th May 2009, 07:18
Здравейте :)
Engel, не съм отслабнала, ама изобщо. Както и предполагах, кантарът на нашите беше по-добър с мен, отколкото съм заслужила. Моят си тази сутрин отчете 64.1 :( Все пак си е по-малко от последното ми мерене с него преди точно една седмица (64.6), но се надявах все пак вече да съм под 64, дори и да е 63.9. Както и да е, аз съм си виновна - разбърка ми се тотално схемата с часовете на хранене, отвори ми се страшен апетит за ядки, снощи ядох сирене, макар и по принцип да съм решила да го избягвам... Да се надяваме, че като си вляза в моя си график ще се оправи всичко :) Сега си чакам елдата за закуска да се свари и като хапна отивам на работа. Пожелавам на всички един слънчев и отслабващ ден. И черпя едно чайче :)
http://blogs.voices.com/voxdaily/cup-of-green-tea.jpg

hatred
7th May 2009, 08:49
Kraska_Praska, между 63.9 и 64.1 разликата е само психологическа :wink: Съзнавам, че това всъщност не е малка разлика, защото всичко е в главите ни ... Но все пак не се концентрирай прекалено много върху нея.

Тук има друг важен факт: след като си предполагала, че ще си отслабнала, това означава, че си се придържала към режим, който предполага отслабване. Значи резултатът ще дойде - може да не е веднага, но непременно в някакъв момент ще се прояви.

И аз обмислям утре да разнообразя закуската с елда със сирене :) Някъде четох, че някои хора я накисват във вода от вечерта и на сутринта била готова за консумация - как ви звучи ? Гледам да пестя време за варене :roll:

Kraska_Praska
7th May 2009, 09:15
hatred, аз веднъж си я бях накиснала от предишната вечер. Беше поела цялата вода, която бях сложила в чашката, зрънцата се бяха пукнали и изглеждаше размекната. Въпреки това обаче я сложих и на котлона за малко, понеже обичам да ми е разварена почти до ниво каша.
Иначе осъзнавам, че е психологическа границата, но на моя промит мозък такива неща много му влияят :( Въпреки това като цяло съм оптимист - все пак съм отслабнала за тази седмица, макар и само с половин килограм. Освен това, възможно е да съм свалила повече,но да съм задържала малко течности, понеже сиренето, което хапнах снощи беше малко соленичко. Аз ако всяка седмица отслабвам с половин килограм това са си 2 килограма на месец - напълно приемливо и здравословно темпо на отслабване. Нали все пак сега съм решила преди всичко да живея здравословно и да поправя последствията от диетите за по-бързо отслабване на които съм се подлагала в миналото. Най-важното е, че се чувствам много добре, от както живея здравословно мигрената ми почти не се проявява и като цяло всички забелязват, че съм много по-жизнена и позитивно настроена към всичко. Така че, дори и да нямах тези 7 излишни килограма, пак щях да се придържам към подобен начин на хранене :)

Engel
7th May 2009, 09:26
Здравейте, липсвахте ми по празниците, дано започнете да се появявате повечко в темичките, защото е скучно :?
toni: Важното е сега, да се придържаш към твоя си режим, защото той е точно съобразен за теб, ти хапваш твойте любими здравословни храни и отслабваш! Постигаше доста добър ефект, а с тази диета само отпусна положението и когато решиш да започваш друга ще ти го напомня! Пожелавам ти успех и те моля да си сложиш линийка за да мога да ви държа изкъсо по-лесно :twisted: :roll: :2054:
Kraska: Алооо момиче, знам, че е разочароващо да видиш, че твоя кантар те показва малко повече. Като се замислим 200гр. са си едно ходене до WC :2045: Недей да се вманиачаваш толкова, задържала си малко вода от сиренето. Предлагам ти сега 3-4 дни да се държиш много прилично и в Понеделник двете да се притеглим и да ми натриеш носа като кантара покаже 63.5 :2043:
Аз отивам да се потя :D

Kraska_Praska
7th May 2009, 09:34
Engel, с това вело ти ще ми натриеш носа :)
Възхищавам ти се колко си сериозна. От утре вече и аз почвам с по 20 мин на кростренажора! Това е твърдо решено! А иначе щом съм си вкъщи и съм си влязла вече в моя ритъм, много ясно, че ще се държа прилично :)

hatred
7th May 2009, 09:54
Engel, с това вело ти ще ми натриеш носа :)
Възхищавам ти се колко си сериозна. От утре вече и аз почвам с по 20 мин на кростренажора! Това е твърдо решено! А иначе щом съм си вкъщи и съм си влязла вече в моя ритъм, много ясно, че ще се държа прилично :)

Kraska_Praska, как можеш да разполагаш с кростренажор и да го държиш да хваща прах :roll: Аз даже имам чувството, че в момента, в който се сдобия с уредчето, ще се вманиача и ще спра примерно да гледам телевизия в полза на тренировките.

Не знам как ще се развият нещата де, да не казвам голяма дума.

Kraska_Praska
7th May 2009, 10:12
hatred, точно защото се бях вманиачила по едно време (имам го от година и половина някъде), сега нямам особено желание да се занимавам с него :) Обаче нещата не опират само до желание, така че от утре се заемам :) Надявам се само да не стане като миналата година. Тогава заради този кростренажор съзнателно и доброволно се бях лишила от какъвто и да е социален живот, първата ми мисъл след работа беше да се прибера, за да направя един час, после след душа се мажех с един отслабващ крем, заради който поне половин час не можех да си облека дрехи и общо взето вечерите ми минаваха само в това. Много излизания с приятели пропусках, за да си спортувам, или за да се намажа с крема, с гаджето ми (не живеехме заедно) почти не се виждахме... И да, бях слаба, но пък си прекарвах вечерите сама в къщи, с кростренажора и крема... Общо взето ме е страх да не стигна пак до това положение, защото се познавам много добре - или изобщо не правя нещо, или ако го правя го оставям да ми обсеби целия живот....

hatred
7th May 2009, 10:16
Може би е вариант да се настроиш на вълна да ставаш по - раничко и да тренираш само сутрин. Така социалните ти контакти вечер няма да пострадат.

През тези гелове за мазане и аз съм минала. Единствените, които имаха ефект при мен, бяха тези на Eveline. Но мазането с тях е гадна работа. Лепкава, смрадлива ... :lol: Не си заслужава.

Kraska_Praska
7th May 2009, 10:23
Да, сега съм решила да спортувам сутрин :) Проблемът е, че може да ми хареса много и да реша да спортувам и сутрин, и вечер :)
А иначе въпросния крем беше Аураслим, определено имаше ефект, но беше твърде агресивен - имаше силно загряващ ефект и кожата ми беше зачервена и пареща в продължение на поне половин час след намазване. Не можах да се докосна с пръст, да не говорим пък да сложа дрехи... Колкото и да е ефективен, вече имам достатъчно акъл, за да не се подлагам на такива мъчения отново :)

Engel
7th May 2009, 10:23
Kraska: Ай да видим, кой на кой ще натрие носа :D
Да ти кажа и аз по принцип нямах желание и гледах да го карам поне 1 път седмично, а сега като карам всеки ден, и ми се наложи да пропусна някой ден... си е направо трагично :x Няма тонус, като слезнеш от колелото и си хвърлиш един душ и имаш чувството, че кожата ти се е стегнала и е точно където трябва, не се чувстваш като балон пълен с вода, свежестта, която изпитваш след душа и да стигнем до намаленият глад за въглехидрати през целият ден и още много други работи :)
И моят съвет е да тренираш сутрин, това са само 20 минути за начало :) а и аз смятам да отделям по 30 минути само за сметка на честотата на тренировките.

dazzling_girl
7th May 2009, 10:54
И аз се включвам!Цел:2-3 килца,които (като всяка жена) не мога да ги гледам!!! :2050:

tonita
7th May 2009, 11:36
Kraska много ми стана симпатична като каза, че си очаквала 63.9, а то цели 64.1! Не можеш да си представиш колко добре те разбирам (гуш)! Това прихологическият аспект е голямо нещо- както при цените: едно е 99.97, а друго си е да ти изтъпанчат цена 100.00лв :lol: Аз се опитвам да мисля така: има ли минусче? имаааа, малко е но има! капка по капка вир става!

Бившият ми приятел не можеше да разбере как като се видя на кантара 65.1 (примерно) изпадам в истерия, но покаже ли 64.9 скачам до тавана от радост :lol: Иди обяснявай.....

Engel ще си сложа линийка специално за теб :girl_haha:

Kraska_Praska
7th May 2009, 11:48
С риск да се повторя - добре, че го има този форум :) Като виждам, че има и други луди като мен някакси се успокоявам :) Наистина тази уж малка разлика е много важна от психологическата гледна точка. Да не говорим как се чувствам ако видя на кантара 59.9 - знам си, че има още за сваляне, обаче щом първата цифричка е 5, а не 6 направо умирам от кеф, чувствам се слаба и лека :) Дано всички дето сме близо до някаква такава граница да успеем да я преминем по време на това двойно предизвикателство!!!

dazzling_girl
7th May 2009, 11:58
Е-е,няма ли да ме напишете там на първото мнение?!Хубава работа :? :1241: :lachen: Обаче искам още от сега да заявя,че тез 3 или колкото са килца,ги свалям без кантар!Искам да се харесвам в тялото си,а не в цифрата си.Затова няма линийка :P Успех на всички :1225: :girl_dance: :2019: :2013: :2004: :1207:

Kraska_Praska
7th May 2009, 12:03
dazzling_girl, успех и на теб! Engel все пак не е денонощно във форума, убедена съм, че когато влезе следващия път ще промени първото мнение и ще те включи. Ако имаш желание, сподели какъв режим си избрала и някое примерно меню за деня.

allie
7th May 2009, 13:51
Здравейте момичета! Може ли и аз да се включа в предизвикателството.
На мен основната ми идея не е да свалям (защото достигнах 50-те килца) , а по-скоро да задържа теглото си. Мисля да наблегна на потичване и колело в парка 2-3 пъти седмично и тенис на корт. Как ви звучи? Проблемът при мен е, че вече мноооого ми се хапват разни нещица. Чудя се дали ако си поволявам 2 дни в седмицата по едно ядене без ограничения (нещо като дюканска гала вечеря да речем), ще си запазя килограмите? Например вторник и петък на обяд - спагети с десерт сладолед, или пък пица и т.н. Мисля да добавя и един ден само на плодове или само на мляко за разтоварване, че да балансира 2-та дни с хапването от 'храната на другите', както някой се беше изразил. Ще се радвам да споделите мнения.
Успех с предизвикателството на всички!

kokona_
7th May 2009, 15:07
Присъединявам се към вас,суетни момичета :D
Все се каня от утре да стана нов човек /жена/,но категорично реших промяната да занастъпва от днес!
Ще ми е съвестно пред вас ,виртуални другарки , да съгрешавам с вечерно преяждане и мързелуване на дивана.Аз колело си нямам,но имам степер,който помествам само за да забърша праха под него.Още днес ще му обърна половин-часово внимание,а от утре ще ставам 30 минути по - рано,за да стягам бедра и дупе и до който там мускул достигнат напъните.Обещавам да се хваля накрая на месеца :wink:

Роня
7th May 2009, 21:59
Девойки, девойки... на мен ми предстои среща с кантара в събота и искам просто да съм мръднала надолу от 62 кг. Според тукашния кантар, мога да очаквам -1 кг. за седмица, но не смея да се доверя, така че ще се отчета вдругиден.
Това с психологическата история ми е ясно - има го и при мен. По едно време се теглех след всяко хранене, ходене до тоалетната, не си е работа. Сега поне се тегля само сутрин и то не всяка, като се опитам да ги разредя и още. Полза от висене на кантара няма - има полза от велото и разумното хранене. Но да знаете, че за 200 гр. и аз съм се нервирала много сериозно, а то понякога кантарът дори не лови съвсем точно.
Не се вманиачавайте - полза, за жалост, няма.

Аз пък да ви се оплача. Нали ви казах, че вчера имах едни силно въглехидратни моменти. Явно има нещо вярно в това, че въглехидратите искат след себе си още въглехидрати - цяла вечер ми се ядеше хляб. Ама само хляб. Ужас. И днес от сутринта ми стържеше коремът, а следобед нямах никаква енергия - бях като пребита, влачех се по улиците. А храната ми беше окей.
Вариантите са 2 - или е страничен ефект от въглехидрата вчера, или калориите са ми малко (не ги смятам, за да не се тормозя излишно). Утре пак ще гледам да ям нормално и ако това с липсата на енергия продължава, от вдругиден ще си поиграя малко да смятам и калории.

И айде, че първата четвърт от май мина. :wink:

Kraska_Praska
8th May 2009, 07:01
Чай за всички:
http://images.inmagine.com/img/creatas/cr15208/cr15208027.jpg
Днес денят ми започва прекрасно!!! Психологическата граница е преодоляна - 63.6 :) Знаех си аз, че задържам вода заради соленото сирене. Направо ми идва да си попея под душа :) Хайде сега и другите да се похвалят с по някой голям и хубав -.

tirra
8th May 2009, 07:51
Здравейте предизвикани момичета!
Краска сервира чайчето, а за който кафето е позволено, ето го от мен.

http://www.weirdomatic.com/wp-content/pictures/coffeeart/coffee_art_48.JPG


Браво Краска!
Само така. Не се предавай и всяка вечер си лягай с мисълта че утре ще има минус.

И аз да се похваля. Днес кантара отчете 84. Ако утре има потвърждение ще го отбележа на линийката.
С това моята цел в предизвикателството от 4 кг е постигната.
Но смятам да си поставя нова цел - още 2кг, тъй като , както писах в предишните си постове, започването ми на предизвикателството с 88кг беше съпроводено с МЦ. Което ме кара да предполагам че съм имала задържана течност от организма и това не са били реалните килограми на които започвам. Така че - до края ще се опитам да сваля още 2 кг.

Успех на всички. Хайде , освен Краска и мен няма ли и някой друг който да се похвали с минус?

http://www.mamaibebe.com/ticker.php/weight/23831.gif (http://www.mamaibebe.com)

hatred
8th May 2009, 08:17
Kraska_Praska, tirra, честито за минусчетата :girl_kiss2: :2018: Продължавайте в същия дух :wink:

tonita
8th May 2009, 08:24
Добро утро и от мен момичета!

Краска и Тира поздравления за резултатите! Завиждам ви благородно! :girl_haha:

Аз ще се тегля утре и дай боже да има повод за хвалба!

Другата седмица отлитам в командировка на един панаир във Франкфурт и ми предстоят много напрегнати и изтощителни дни- тайно се надявам това да окаже благоприятно влияние върху килограмите ми :lol:

dazzling_girl
8th May 2009, 09:06
dazzling_girl, успех и на теб! Engel все пак не е денонощно във форума, убедена съм, че когато влезе следващия път ще промени първото мнение и ще те включи. Ако имаш желание, сподели какъв режим си избрала и някое примерно меню за деня.
Краска и Тира поздравления за постигнатото!
Режимът ми е пилатес,кардио и някои упражнения(редуване през отделните дни),а храненето-без благи работи и тестени изделия.Да видим дали ще издържа :1242:

Kraska_Praska
8th May 2009, 09:09
tirra, браво за минусчето, дано и с новата цел да се справиш в това предизвикателство :)

Engel
8th May 2009, 10:17
Добре дошли на новите момичета и честито на минусчетата.

tonita
8th May 2009, 11:37
Engel не можах да те позная с този нов аватар :lol:

dazzling_girl
8th May 2009, 11:38
Engel не можах да те позная с този нов аватар :lol: :lol: Ама е хубав :wink:

dazzling_girl
8th May 2009, 11:40
Някой ще ми се скара ли,че дори не мога да си започна режима?

Kraska_Praska
8th May 2009, 11:49
dazzling_girl, няма да излагаш отбора! Взимай се в ръце! Аааа, на какво прилича това!!! Я си започвай режима!!!
Не знам дали това е достатъчно скарване

Za6toto
8th May 2009, 16:11
Идвам и аз да се отчета :)
Като примерно и добро момиче си спазвах режима, тренирах два пъти седмично по час и половина, не ядях сладко и тестено, закусвах редовно и гледах да не ям след 6...до вчера. Не знам какво ми стана, обаче адски ми се ядеше сладко и ометох един сникерс, а после бях и на рожден ден и тотално се освиних. :2010:
В резултат на което когато се премерих тази сутрин бях 68 кг - с два килограма повече, отколкото в началото. :shock: :cry:
И днес цял ден ми е едно такова смачкано и гадно.
Решила съм утре да си направя един разтоварващ ден и след това да продължа както си му е реда.

gerenceto1
8th May 2009, 16:21
Май и аз имам нужда някой да ми се скара, защото всяка сутрин ставам с голям ентусиазъм и до вечерта съм си скапала режима. Нито грамче надолу. :oops: Най-големият ми проблем е емоционалното хранене, когато не съм гладна, а просто тъй си гризкам нещо :x

dazzling_girl
8th May 2009, 18:15
dazzling_girl, няма да излагаш отбора! Взимай се в ръце! Аааа, на какво прилича това!!! Я си започвай режима!!!
Не знам дали това е достатъчно скарване
Мерси!И по-строго да беше-щях да си го заслужавам :lol:

monita_g
8th May 2009, 19:41
Искам да кажа едно голямо браво на Kraska_Praska и тиричка за постигнатото и смятам, че на Краска без праска по й подхожда вече :) ;) ;) Мале, момиче, ти си желязна - наистина браво, много постигна от началото :)

Engel, ти как си? Как върви режима, колелото виждам, че върви ... :) Надявам се, че всичко е ок :)

Engel
8th May 2009, 21:37
Ами малко съм настинала, режима ми куца и за да ме довърши съвсем кантара днес ме показа 67кг. Благодаря, че попита.

goldish
8th May 2009, 23:53
Engel, мила, няма страшно! Щом веднъж те е показал по-малко, значи пътят е изминат. Само трябва да се затвърди сега. Тялото помни малкото килограми. Ние вярваме в теб!!! :2020:

monita_g
9th May 2009, 07:43
Енджи...с поста ми ме накара да се почуствам гадно, аз само от добри чувства попитах...Все пак искам да те окуража, защото, както е казала goldish - тялото ни помни минималните килограми ...освен това прочети малко по-горе какво си казала на Краска за качените 200 гр. ...сигурна съм, че и твоя организъм реагира или на някоя храна или на тренировките, които правиш :) Така че горе главата - дерзай :) Гуш!

Мария Василева
9th May 2009, 08:46
Май и аз имам нужда някой да ми се скара, защото всяка сутрин ставам с голям ентусиазъм и до вечерта съм си скапала режима. Нито грамче надолу. :oops: Най-големият ми проблем е емоционалното хранене, когато не съм гладна, а просто тъй си гризкам нещо :x
Душко златна, ти нямаш и грамче да сваляш, тъкмо напротив. :girl_kiss2: Не знам от какво имаш нужда, но то не е да ти се скара някой. :2024: :2008:

Роня
9th May 2009, 19:00
Ето ме и мен - 61.3, т.е. -0.700 от началото на предизвикателството. Бива, какво да ви кажа. Ясно е, че работата няма да стане насила. :lol:
Днес цял ден съм на едни блудкави зеленчуци с пилешко, направо ми се гади. За вечеря ще мацна малко сушеница и трябва да понаваксам с водата и съня.

Айде - отивам да се мятам...

...на велото. :wink:

Engel, това, дето те е показал 67, не го мисли - много вероятно е да е вода. Изчакай ден-два, би трябвало да падне. :P

Engel
9th May 2009, 22:54
Аз се отказвам. Съжалявам. Успех на всички останали!

Роня
9th May 2009, 23:51
Engel, недей така - ти даде най-много на тия теми - кафенце, чай, вдъхновения и мотивация. Смятам, че и момичетата ще се съгласят с мен. Почерпи малко от това, което предаваше на другите - задръж си го за себе си и ще видиш, че ще ти светне пред очите.

И още нещо - докато другите свалят ли, свалят, аз се туткам, макар да съм убедена, че правя всичко правилно. От това по-демотивиращо нещо - здраве му кажи. Знам обаче, че пътят е ВЕРЕН. Има един-единствен вариант за грешка и той е да се предадеш.
Иначе може да бъркаш в някои стъпки от пътя, но знаеш, че посоката е тази.

Изживей си кризата тая вечер и си помисли за нещо, което те вдъхновява и мотивира. Не нас. Тебе. И от утре - на линия с нов аватар и ееееей такава увереност. ОК? :roll:

:D

Стягай се.

gerenceto1
10th May 2009, 07:22
Май и аз имам нужда някой да ми се скара, защото всяка сутрин ставам с голям ентусиазъм и до вечерта съм си скапала режима. Нито грамче надолу. :oops: Най-големият ми проблем е емоционалното хранене, когато не съм гладна, а просто тъй си гризкам нещо :x
Душко златна, ти нямаш и грамче да сваляш, тъкмо напротив. :girl_kiss2: Не знам от какво имаш нужда, но то не е да ти се скара някой. :2024: :2008:

Благодаря ти за милите думи, обаче хич не се чувствам добре с тия килограми :roll:

dazzling_girl
10th May 2009, 09:46
Как да се освободя от задържана вода?

Soulshine
10th May 2009, 10:46
Здравейте,
И аз съм нова във форума (всъщност, отдавна чета, но все не съм имала нужда да пиша), и определено смятам, че има какво да посваля от себе си. Борбата ми с килограмите общо взето си продължава вече повече от година-две. Факта, че доста пъти съм била на грамове разстояние от теглото, с което се чувствам добре и после по най-глупавия начин съм се дънила, вече сериозно ми действа на психиката. С две думи – писнА ми! Решила съм веднъж завинаги (или поне за няколко години) да се справя с този проблем (?) и да се почувствам добре в своята кожа.
На 19г съм и започвам от 54кг (ръст 165см), като се надявам до края на юни да стигна до 48кг. Още не съм си доуточнила режима, но по принцип в такива периоди карам главно на месо и зеленчуци (а и издънки :oops: ), но пък сега много се замислям и за кето диетата... която си е подобна, де. :)
И на фитнес започнах да ходя (а него също ту го започвам, ту го прекъсвам... и така вече дъъълго време ), а когато пропусна си карам колелото вкъщи. Но и по принцип доста се движа, така че за съжаление не спорта ми е проблема.
Това ми е резюмето :) Позакъснях малко със старта на предизвикателството, но дано го завърша успешно.
Май ми стана доста дългичък поста, но не мога да напиша нещо и до Engel. Напълно те разбирам и знам колко е неприятно постоянно да се въртиш в този „приятен” кръг на килограмите, но не се отказвай! Чела съм твои постове, а от тях личи, че имаш нужните познания за това как един човек трябва да се храни правилно и здравословно, само трябва да се мобилизираш :) И на мен постоянно ми идва да тегля чертата, да кажа майната му и да приема, че цял живот ще се чувствам некомфортно в собственото си тяло, но накрая все изнамирам някоя последна капка мотивация и воля и започвам отначало. Започни и ти!
На всички останали – Успех! И дано накрая всички сме доволни от резултатите си. :cool:

Soulshine
10th May 2009, 10:49
Как да се освободя от задържана вода?

Ами, преди известно време пих REDuction на Controlled Labs (ако случайно ти трябва термобърнер) и ефекта относно задържането на вода беше много добър. Дори и ако предната вечер съм поела доста сол. А иначе имаше и някакви хапчета, дехидратан (или нещо подобно), но предполагам аптекарите знаят за какво става дума :)

Kraska_Praska
10th May 2009, 10:49
Аз се отказвам. Съжалявам. Успех на всички останали!
Engel, какви са тези пораженчески изказвания? Много контрастират на вдъхновяващите ти думи в началото
НЕКА ПОКАЖЕМ, ЧЕ И НИЕ МОЖЕМ ДА ПОСТИГНЕМ КАКВОТО ИСКАМЕ. НЕКА ПОКАЖЕМ ХУБАВИ ТЕЛА! НЕКА БЪДЕМ ЩАСТЛИВИ В ТЯЛОТО СИ!!!
Все едно чета постове на двама различни човека. Определено оптимистичната и позитивна Engel от поста за начало на темата ми харесва много повече. Спри да се обезкуражаваш при всяко лошо показание на кантара, имаш си хубав режим, придържай се към него и отслабването просто ще се случи :) И нали съм ти казала - като станем под 60 кг ще си направим един шопинг за дрехи с размери, различни от L, XL...

tonita
10th May 2009, 11:01
Аз се отказвам. Съжалявам. Успех на всички останали!

Енгелче миличка това е само едно моментно състояние, в което сме изпадали всички до една, и знаеш, че то отминава, вдигаш глава, стягаш се и продължаваш! Както ти беше писала, борбата с килограмите е изключителна жестока... Горе главата!!! Ще дойдат и по-добри дни, знаеш го!
аз днес заминавам в командировка и ми е едно притеснено и неспокойно... :? стискайте палци всичко да мине добре! и като се върна другив пвтък искам да ви видя всички мотивирани, позитивни и доволни от себе си!

Много целувки и умната! :girl_kiss2:

dazzling_girl
10th May 2009, 11:52
Аз се отказвам. Съжалявам. Успех на всички останали!

Енгелче миличка това е само едно моментно състояние, в което сме изпадали всички до една, и знаеш, че то отминава, вдигаш глава, стягаш се и продължаваш! Както ти беше писала, борбата с килограмите е изключителна жестока... Горе главата!!! Ще дойдат и по-добри дни, знаеш го!
аз днес заминавам в командировка и ми е едно притеснено и неспокойно... :? стискайте палци всичко да мине добре! и като се върна другив пвтък искам да ви видя всички мотивирани, позитивни и доволни от себе си!

Много целувки и умната! :girl_kiss2:
Приятен път!
Енгел,върни се към предизвикателството ,МОЛЯ ТЕЕ!!!Ако се откажеш ти,създателката на тази тема,до 5 дена всички сме аут!

ледено_sЪrце
10th May 2009, 14:03
Записвам се и аз!!!

Engel, не прави тази грешка !!!
Аз за няколко седмици зарязах здравословното хранене и фитнеса и в момента се чувствам ужасно, сякаш никога няма да успея пак да си създам тези навици...но правя усилия, макар да са много повече, отколкото,ако бях се насилила да отида на фитнес, когато си беше време.
За 3 седмици съм направила само 2 тренировки- 2-рата беше в четвъртък- да не ти казвам какъв зор видях...

Ужас!!!
Но няма време за самосъжаление- лятото идва, трябва да се взема в ръце!

dazzling_girl
10th May 2009, 16:12
Как да се освободя от задържана вода?

Ами, преди известно време пих REDuction на Controlled Labs (ако случайно ти трябва термобърнер) и ефекта относно задържането на вода беше много добър. Дори и ако предната вечер съм поела доста сол. А иначе имаше и някакви хапчета, дехидратан (или нещо подобно), но предполагам аптекарите знаят за какво става дума :)
Мисълта ми беше без химии.Някой може ли да ми помогне?
Леденко,добре дошла :2020:
А, да ви се похваля-днес усилено тгенирам и се чувстам като ултра яка мацка-мерси за мотивацията! :girl_dance:

Роня
10th May 2009, 16:56
За задържаната вода - ако е свързано с период от месеца, нищо не може да ти помогне. Добрата новина е, че до 3-4 дни трябва да е минало от самосебе си.
Какво действа при мен:
а/ кафе
б/ Кока-кола
в/ студен чай на Нестий

И трите ми действат много "отводнваващо", макар първите 2 да не ги обичам никак. Затова и пия доста Нестий, въпреки че има доста захар. :roll:

dazzling_girl
10th May 2009, 17:49
За задържаната вода - ако е свързано с период от месеца, нищо не може да ти помогне. Добрата новина е, че до 3-4 дни трябва да е минало от самосебе си.
Какво действа при мен:
а/ кафе
б/ Кока-кола
в/ студен чай на Нестий

И трите ми действат много "отводнваващо", макар първите 2 да не ги обичам никак. Затова и пия доста Нестий, въпреки че има доста захар. :roll:
Мерси,Роня,златна си! :girl_kiss2: :2020:

Kraska_Praska
11th May 2009, 09:45
Добро утро :)
Моят кантар пак не ме обича, показва 64.2... Въпреки това обаче нито съм се притеснила, нито допускам това да ми развали настроението. През уикенда хапвах малко хаотично (от към часове), но само неща, които по моите критерии са здравословни. Най-хубавото обаче е, че прекарах и двата дни на открито в разходки и срещи с приятели. Това ме зареди с много настроение и тонус, така че съм се натроила позитивно към всичко :) Покачването в кантара отчитам като нещо временно, което ще се оправи веднага щом си вляза в моя ритъм на 5 хранения, освен това гледайки снимките си от вчера, успях някакси да се погледна отстрани и стигнах до извода, че съм поотслабнала. Пиша всички тези неща с идеята да заразя поне още някой с моето позитивно настроение :) Радвайте се на слънцето и хубавото време и всичко друго ще си дойде на мястото :)

dazzling_girl
11th May 2009, 09:59
Краске :2020:

Engel
11th May 2009, 10:10
Добре дошли ледено_sЪrце, Soulshine. Пожелавам ви успех!
Момичета съжалявам, че ви разочаровам, но ударих дъното както се вика. Нека това не ви пречи вие да си отслабвате и да не ме мислите. Благодаря ви за хубавите думи. Поздрави!

Роня
11th May 2009, 11:37
Engel, все пак си помисли - имам предвид просто да мислиш за здравословно хранене, което ще те накара да блестиш, дори ако сваляш бавно/не сваляш килограми в момента. Просто не се оставяй на инерцията, това е.
Прегръщаме те - и не мисли за "дъно" и други глупости. Рекордът ми е 5000 ккал за един ден само от сладки неща - беше преди 3 години и много се мразех. На другия ден станах, поизтупах се, дето се вика и си продължих напред (не да отслабвам, а просто да се храня здравословно).

Вчера ми беше объркан ден - сутринта имаше немалко калории от сладки неща, нататък храната беше окей, но стомахът ми се поразбута и ми беше гадно.

За днес съм си направила един бъркоч от извара, кисело мляко, настъргана краставица и настъргано яйце. И отделно - 2 варени яйца и краставица. Те (с няколко лъжици от бъркоча и 3-4 маслини) ще са ми за обед, а за вечеря - кисело мляко, пак с малко бъркоч (или с ягоди, макар че са въглехидратни - ще видя).

И няма да се тегля 3-4 дни. Не е нормално да се будя сутрин с мисълта за кантара. :?

ледено_sЪrце
11th May 2009, 12:30
Рекордът ми е 5000 ккал за един ден само от сладки неща
Моят 100% е 10 000+ :lol:
В следствие на една депресия, която ме беше налегнала след 7-ми клас- майка ми беше в болница, татко на работа- аз по цял ден сама вкъщи- бях се научила да си правя какви ли не пържени неща + мазни и огромни салатки... Всяка вечер освен това си имах традиция да гледам сериалите от 5 до 7:30 и през това време да изям поне 1 тиган пържени картофи + огромна шопска салата.
Бях качила близо 15кг. от предното лято и съвсем загубих мярка в храненето- имам зверски апетит и отпусна ли се, мога да ям колкото няколко мъже, просто всичко е до нагласа на психиката и възпиране на безрасъдното тъпкане.
Engel, искам да ти кажа, че от преди години си свалила адски много килограми и изглеждаш много по-добре! Мотивирай се от факта, че на 20 изглеждаш с пъти по-слаба отколкото на 13-14 и продължавай да поддържаш резултатите и да постигаш нови, още по-задоволителни!
Само те съветвам- не се отказвай , много си постигнала, за да се изплюеш на него!!!
Гарантирам ти, че след време отново ще се почувстваш зле, а и наистина ще стигнеш "дъното" и ще имаш желание пак да продължиш- но ще е много по-трудно, защото ще трябва да стигнеш отново тази фаза, в която си сега.
Аз близо 3 седмици бях свела до минимум движенията- храненето ми беше под всякаква критика- пържено, мазно, тестено, сладко..., но дойде моментът, в който се усетих, че трябва да спра, защото съвсем съм му отпуснала края и започвам да губя трудно създадените си навици и така- вчера едва изтичах 2х500м. на гребната, така съм се застояла..., а днес направих 1 тренировка, която не бях правила от 2-3 седмици и просто ми излезе въздуха.
Ако бях положила малко усилия да си поддържам темпото, сега нямаше да ми идва така нанагорно- а най-лошото е, че точно когато загубих тренинг и нещата стават адски трудно- започваш да губиш мотивация- добре, че не се харесвам на тея кг,иначе щях да се откажа :? , а и има кой да ме побутва и да ме пита дали си тренирам, та ми става неудобно.
Дано пак вляза в ритъм до 1-2 седмици, че лятото идва. :!:

goldish
11th May 2009, 13:52
Абсолютно подкрепам ледено_sЪrце. Браво, мила!!! :bravo:
Аз яко цикля, но навън има и по-дебели и по-слаби от мен. Аз избирам дали да видя чашата наполовина пълна или наполовина празна.
Engel, виждала съм твои снимки. :girl_in_love: Няма начин да ни заблудиш колко си красива. Лятото килограмите сами се смъкват.
Аз например всеки път очаквам канатарът да ме покаже по-малко!
Може и да е наивно, но важното е, че аз си се чувствам по-слаба.
Като че ли мен си ме кефи мисълта, че съм на диета :twisted:
хехехе а другите набиват вафли.

ледено_sЪrце
11th May 2009, 14:20
Може и да е наивно, но важното е, че аз си се чувствам по-слаба.
Като че ли мен си ме кефи мисълта, че съм на диета :twisted:
хехехе а другите набиват вафли.
При мен е същото- самият факт, че правя нещо за себе си, колкото и малко да е- ме радва!
Освен това бях намерила много балансиран вариант за себе си ,при които дори си позволявах 1 път в седмицата малко да му поотпусна краЯ( нямам предвид да се натъпча до припадък, както обикновено, като се отпусна :lol: , а да си хапна шоколад, торта, нещо тестено...)- знам, че повечето биха ме анатемосали за това ми изказване и за този режим- но просто избирам донякъде да дам свобода на организма си и на моменти да му позволя от забранения и вреден "плод".
Все пак в днешно време малко или много няма как да избегнем понякога вредното хранене- иска ми се да поизляза събота, да пийна и хапна някъде с приятели- не мисля, че това ще ми провали режима или ще спре отслабването ми, стига да не го приемам така психически и да реагирам пораженчески.

hatred
11th May 2009, 21:40
ледено_sЪrце, много истински пост. Увлече ме ... :2020:

Дупките в храненето ... за мен те са един страшен спомен от миналото, който искам не просто да забравя, а да залича. Може би затова сега се пазя толкова фанатично от прегрешения. Все още се тюхкам за един петъчен ден ( вижте как съм го запомнила ) миналия август, когато изядох повече от един килограм грозде, след което и малко сирене. Чувствах се като свиня, една седмица се носех, облечена в грамадни рокли ( за да не ми проличи случайно ) ... Знам, че не е нормално, надявам се, че с времето ще постигна някаква умереност.

И аз като ледено_sЪrце имах период на хорнични преяждания - в седми клас. Може би заради смъртта на баща ми, а може би това е просто оправдание. Всяка вечер си правех по няколко сандвича с кашкавал, сирене, масло, какво ли не ... И ядях много вафли ( а по принцип друго сладко, освен плодове и мед не обичам ). Тогава все още бях клечава, но мисля, че този период ми "отключи" склонността към напълняване. Или най - малкото ми разшири стомаха :lol:

Engel, това, че си постигнала напредък в дългосрочен план е страхотно. И е много, много важно, но ти неволно го игнорираш, защото ежедневно наблюдаваш тялото си и не можеш да оцениш разликата. И аз много се радвам, че сега изглеждам много по - добре, отколкото в ученическите си години ... Важно е да ценим постиженията си ...

goldish, много е хубаво да се кефиш, че си на диета, а да не се потискаш от тази мисъл, както е при повечето хора. Това е необходимо ( е, все още не достатъчно ) условие за успех на диетата.

monita_g
12th May 2009, 07:27
Много истински и откровени постове, наистина всяка от нас е преживяла нещо, изживяла е доста емоции....но ученическите години са точно за това всяка възраст си идва със своите проблеми, неволи...животът те сблъсква с какво ли не ... И това винаги ще е така...
И аз в ученическите си години бях с повече килограми отколкото сега, на всичко отгоре и изглеждах доста по-набита, все пак това са подрастващите години :) тялото се променя ден след ден :) Тогава не осъзнавах обсолютно нищо..Един ден лампичката ми светна и започнаха диетите :) Та от този заветен ден, може би бях 10-11 клас (мале в далечното минало) започна промяната :) И до ден днешен винаги следя храната си, без мании и без това да ми тежи - разбира се ... Но както съм подчертавала многократно - златна среда, умереност във всичко и резултатите са налице :) Надявам се поне де :)

Извинете ме, че излезнах малко от темичката, но ме вдъхновихте :) Имаме доста сходни мнения...ето защо съм толкова съгласна с ледено_sЪrце, hatred, goldish :2020:

MandarinaDuck
12th May 2009, 18:30
Здравейте на всички съмишленици в борбата с кг. Браво на тези, които са успели да свалят-само така.
Аз също имам напредък в свалянето-вече съм под 90 кг-най-накрая, защото тази цифра 90 действа много зле на психиката.
Еngel-не се предавай-ти можеш. Ако знаеш, колко пъти и аз съм стигала дъното с тия кг, просто трябва да си кажеш, че си силна и можеш да ги победиш. Вярвай в себе си. Наистина е много трудно, все едно храната е вид наркотик.
Успех на всички!! Заслужаваме да се чувстваме добре в кожата си!! Стискам ви палци.

ледено_sЪrце
13th May 2009, 09:10
За всички момичета- :2020:

А по мое мнение, hatred, все още си малко крайна в критиките към себе си- може би с времето ще успееш да го промениш. Аз също бях така и след всяко прегрешение се мразех, но сега го приемам съвсем нормално, казвам си , че е по-малкото зло това, което съм избрала и си продължавам напред.
Също и с времето все повече се опитвам да се нагодя и да не се ограничавам и да свиквам само с напълно диетични храни, а да успея да съобразя режима си и с някои принципно не толкова препоръчителни за диета, но пак полезни храни (в малки количества, разбира се- аз съм на принципа, че организмът има нужда от почти всичко по малко- изключвам боклуците, които само му вредят).
Ето например менюто ми за вчера:

закуска- 2 филиики хляб Вита (пише, че е без брашно-нека разбирачките кажат дали ме лъжат или наистина е така :P ) ,препечени с кашкавал + 1 домат
обяд- ролца от раци, задушени в сметана и синьо сирене + бяло вино (не ме хокайте много :lol: )
вечеря- шопска салата

През деня в едно кафе пих млечен шейк и хапнах едно Кроки- това са ми най-сериозните прегрешения, освен сметаната и винцето, но пък ,колкото и учудващо да ви се стори- съм доволна от режима си вчера.
Просто напоследък бях почнала така да се храня- сладко, сладоледи, тестено, пържено, че едва смогвам сега да си сменя изцяло режима и от време на време избирам някой по-безвреден заместител, за да мога по-лесно да премина от един в друг начин на хранене, без да стане рязко- защото така при рязката смяна ми се е случвало да ме удари град за предишните навици (по-скоро липса на такива :lol: ) на хранене и да се върна към тях.

Engel
13th May 2009, 09:38
То си е за нас. Ние избираме как да се храним. И какво значи малко прегрешение от 5 различни неща?
ледено_sЪrце: Спри да се стремиш към отслабване, залагай на качеството не на количеството и тези 2-3 кг., който искаш да свалиш ще дойдат като Бонус както казва hatred. Ти го знаеш това много добре и как може да си доволна от такова меню? Не се опитвай да излъжеш себе си, няма смисъл. Казвам ти тези думи с най-добри чувства. Ако се храниш качествено, тренировите ще са ти по-качествени и ще постигнеш фигурата за която мечтаеш. Не се лутай като мен и недей да губиш време с такива менюта, защото и аз съм така и осъзнавам, че дните си течат и накрая ще мине още една година и аз няма да съм отслабнала. И двете сме постигали средата от която се нуждаехме. Аз миналият Май, бях 63кг. и имах режим бетон, който бях успяла да поддържам в продължение почти на една година, но ... :( Успех и поздрави.
Краске: Как си мила? Щеше да ме надвиваш с килограмите? Искам резултат в най-скоро време. Пожелавам ти да си под 63кг. :P
MandarinaDuck: Гордеем се с теб! Продължавай все така :) Общо колко килограма свали? Какъв е режима ти :)

dazzling_girl
13th May 2009, 09:51
Помагайте!Момичета,яко съм зле.Почти всеки ден ям поничка :cry: :cry: :cry: :cry: Яко съм му отпуснала края!До преди година и нещо нямах никакви проблеми с килограмите,ядях си колкото си исках,но започнах да се тъпча с много сладки неща и...не мога да сваля натрупаното.А то е по корема.По другите части от тялото почти нямам,но паласките не мога да ги гледам.И не мога да ги махна.Май се приземих на земята и може би няма смисъл да се опитвам повече.
Браво на всички отслабващи и успех,момичета!

Engel
13th May 2009, 09:58
Почни да тренираш нещо на гладно всяка сутрин по 30 мин. и ще тушираш въглехидратният глад през деня :) Вярвам ти, че нямаш нужди от диети, а с упражненията ще си свалиш и оформиш коремчето. Успех и не се притеснявай, когато хапнеш нещо, което не влиза в графата от здравословни и диетични храни, отиди и направи 1-2 обиколки на стадиона, пък може и да ти хареса :)

Engel
13th May 2009, 10:16
Свалянето на килограми изисква голяма всеотдайност, душевна и физическа енергия, затова не можете да се заловите с това без предварителна подготовка. Трябва да си поставите ясна цел, да обмислите всичко. Част от подготовката е да определите дали сега е най-подходящият момент. Ако не е, няма защо да се притеснявате. Вашият успех зависи от готовността ви да се заемете с това предизвикателство. За да прецените си задайте следните въпроси:

До колко съм мотивирана да направя промени в начина си на живот сега? Бъдете честни. Да знаете, че имате нужда от промени, и да ви се иска да се изправите срещу предизвикателството, са две различни неща.

Какво става с живота ми сега и какво ще стане през следващите няколко месеца? Трябва да знаете, че има голяма вероятност да се обречете на неуспех като се опитвате да внесете промени в начина си на живот, ако имате други сериозни проблеми, които ще ви разсейват, независимо дали този проблем е свързан с брака ви, с работата, финансовото положение или децата ви.

Дайте си време за да влезнете в по спокойна фаза от живата си преди да започнете. Промените в начина на живот, които ще ви позволят да постигнете и да поддържате здравословно тегло, трябва да са най-важното нещо за вас.

Реални ли са целите, които си поставям, по отношение на теглото си? Запомнете, че ако свалите от 5 до 10% от теглото си, това вече е голям успех за здравословното ви състояние. Започнете с нещо малко. Поставете си за цел да сваляте по около 1.5 – 2 кг. всеки път. Опитайте се да постигнете тегло, което бихте могли да поддържате с лекота.

Ако винаги сте били пълнички, поставете си за цел да постигнете тегло, което ще ви помогне да намалите кръвното си налягане, да свалите нивото на холестерола, да подобрите съня и жизнеността си.
Наистина ли вярвам, че по бавното отслабване са по-добро разрешение?

Искате да отслабнете с по 0.5 до 1 кг. на седмица. Това може да ви се види мъчително бавно. Но ако дългосрочната ви цел е подобряване на вашето здраве и избягване на йо-йо ефекта, тогава скоростта няма да има значение.

Имам ли близки и приятели, които да ме подкрепят? Ще имате нужда от хора около вас, които да ви подкрепят. Ако не можете да разчитате на никого, бихте могли редовно да посещавате някой диетолог или да се присъедините към група, която следва програма за отслабване.
Вярвам ли, че мога да променя хранителните си навици?

Готова ли съм да намеря начин да повиша физическата си активност? Повече движение е важно условие за успеха на усилията ви да отслабнете и да запазите постигнатите резултати.

Готова ли съм да погледна миналите си успех и неуспехи в отслабването или в други начинания, които съм предприемала в живота си, за да видя какво ме стимулира и ме кара да преодолявам препятствията по пътя към успеха?

Имам ли някакви проблеми с храненето или емоционални, за които трябва да потърся помощ от специалист преди да мога да започна промяната?
Мога ли да гледам на отслабването като на положително и дори приятно преживяване?



- Да, може! Лятото идва и отслабването е приятно с плодовете, който ни предоставя и възможноста за разходки. Стимула идва с почивка на морето и т.н. :)

Engel
13th May 2009, 10:20
Още една статия, която трябва задължително да се прочете от отслабващите :)
Нека подготвим телата си за лятото - http://www.mamaibebe.com/?id=416

Kraska_Praska
13th May 2009, 10:22
Engel, радвам се, че се завърна, липсваше ми :)
Аз, уви, съм далече от 63 килограма :( Кантарът се върти все около 64, някога плюс, някога минус 200-300 грама. Просто свалих килограмите, които бях натрупала последните няколко месеца в следствие от емоционалното хранене покрай стреса и личните проблеми, които ми се бяха натрупали, стигнах до кг, които тялото ми от 2-3 години приема за нормални и вече свалянето няма да е така лесно :( Аз така или иначе си знам, че ще е дълга битката, така че съм се въоръжила с търпение. Лошото е, че отново се появиха някои фактори, които ми влияят зле на емоционалното състояние, но този път съм решила да не туширам проблемите с алкохол и храна, а точно напук на всичко да бъда силна и още по-постоянна в режима си. И да покажа на човека, с който уж имам връзка, че ако за него съм "овцо ма", някъде пък има и друг вид мъже, които няма да се държат така с мен... Малко се поувлякох и се отклоних от темата, но като че ли имах нужда да си излея душата, за да ми олекне. Както и да е, като цяло исках да кажа, че не съм свалила кг напоследък, но ввярвам, че скоро и това ще стане :)

Engel
13th May 2009, 10:31
Краске: според мен имаш нужда вече от промяна за да продължиш да сваляш с пълна сила. Упражненията не са лоша идея за цяло забързване на метаболизма. Смяна на гаджето и излизане с нови привлекателни мъже са достатъчен стимул да започнеш да тренираш. Също може да последва лека промяна в храненето и да изключиш най-въглехидратното нещо, което ядеш по принцип :)
Живота е кратък за да се прежалваме и да бъдем с хора, който не ни заслужават и нямат уважение към нас. За всеки влак си има пътници и рано или късно ще ни намерят. А и предпочитам да съм си самичка от колкото някой да ме обижда и едвам да се сдържам да не му прасна един тукат :roll: Малко съм си бойна :) Аз не вярвам в промяната у хората. Хората не се променят, той ще си остане такъв дори и да го крие известно време, което е жалко. Знам, че ще вземеш правилното решение!

ледено_sЪrце
13th May 2009, 10:39
И да покажа на човека, с който уж имам връзка, че ако за него съм "овцо ма", някъде пък има и друг вид мъже, които няма да се държат така с мен...
Извинявай, че се намесвам, но какво изобщо правиш с този човек???
(освен,ако не ви свързват по-сериозни фактори като деца)

Kraska_Praska
13th May 2009, 10:45
Engel, уцели точно ключовата думичка - промяна. Имам нужда от такава и в режима си, но и най-вече в целия си живот. Смешното е, че на едва ли не подсъзнателно ниво съм си внушила, че едва когато стана слаба, ще заслужа да имам в живота си мъж, който да ме обича и да държи на мен. Знам си много добре, че не е така (най-малкото - била съм слаба и въпреки това с неуспешни връзки), но наистина в момента така се чувствам - щом съм дебела, не заслужавам пълноценна връзка и не мога да си наложа да променя това отношение към себе си. Спирам да пиша тези глупости, защото пак започвам да влизам в моите си "филми". Благодаря ти за съветите и за разбирането!

Engel
13th May 2009, 10:52
Краске: Аз пък имам друго внушаване - когато отслабна, тогава ще започна да си прекарвам по-приятно, защото ще съм слаба и няма да имам никакви задръжки и да си мисля: "Сега вижда ли ми се корема, така както съм седнала?", "Дали не ядох много одеве и не стига, че са ми големи баджаците, ами сега и корема стърчи напред?", "Как да отида на плаж с приятелите ми това лято и да върва със самочувствие, когато съм дебела?". Луда работа е.
Миналото лято четох една книга в която на главната геройня й беше писнало от всичко и отиди на гости при нейната приятелка в ЛА за да има коренно различен живот и осъзна, че нейният живот преди това е бил доста по-добър. Така че те съветвам да се преместиш при някоя твоя приятелка и да се съгласяваш да правиш всичко, което тя каже /за излизания, пазарувания и т.н./ за да видиш как ще почувстваш нови емоций и отслабването ще си върви по план.

ледено_sЪrце
13th May 2009, 10:57
Engel, безкрайно права си!!! Аз също съм така.
Краске- и аз бях с тази нагласа, дори бях напът заради това си разбиране да отблъсна сегашния си приятел, защото си мислех, че не е редно да съм с някого, след като изглеждам така, а той има перфектно тяло- много ми беше зле в началото, дори ме беше срам от него, че искам да пазя диети и да тренирам- мислех да ходя тайно на фитнес :lol: ,дори 1 път се опитах, хаха, ама бях толкова неумела с лъжите, че той човекът си помисли, че нещо кой знае колко лошо правя тайно :lol: и после той ми изготви програмата.
А и знаеш ли, дори когато бях доста понапълняла все ме харесваха хубави мъже с идеални тела, така че това не е показател. :wink: Дори аз искам да си запазя формите по-сочни (е, да не са сланинки де, ако може просто да се постегна).
Не знам за вас, но аз винаги съм имала страх от това да постигна желаното тяло и точно тогава да речем една бременност да го развали - знам колко глупава звуча- много по-важно е да те дари съдбата с детенце, но все пак :roll:

Engel
13th May 2009, 11:05
Темата с бременноста изобщо няма да я засягам, но и аз съм на същият хал с моят приятел. Той има перфектно тяло, а аз :roll: Ако не успявам да отслабвам заради мен, поне заради него да го направя :?

Kraska_Praska
13th May 2009, 11:15
Engel, ледено_sЪrце, прави сте. Като цяло, трябва да се научим да сме щастливи СЕГА и да оценяваме малките неща, които се случват на момента, а не да чакаме да станем слаби, за да изживеем някакви положителни емоции... Въпреки това обаче, си имам някаква психологическа бариера... Едва ли не си казвам "след още 3 килограма може да си купя тази блузка", "след 5 килограма мога да си правя снимки без да се притеснявам", "след 7 килограма ще мога спокойно да излизам и да ходя на дискотека" и разни други от тоя род... Каква е логиката например да не ходя на дискотека, защото си мисля, че всички ще кажат "тая дебелата как може така да си танцува спокойно и да не й пука"... Никаква... Ето, пак започнах да се психирам... а само преди няколко дни бях много позитивно настроена към всичко... Трябва пак да се взема в ръце :)

ледено_sЪrце
13th May 2009, 11:20
Един съвет към теб, Краске! Не възлагай целия смисъл на живота си на слабата фигура!!! Аз съм била много слаба- е,мога да кажа, че пак съм имала комплекси- я за гърди, я за нещо друго! И съм нямала успех с мъжете. Пък и те повече се влияят от излъчването и държанието (говоря за осъзнатите мъже, а не за пишлеметата). Също така най-много са ме сваляли, когато съм била уверена в себе си! Имаше един период- бях станала към 60кг.- за мен това са много и изглеждам съвсем извън форма на тези кг.- е, нямаше път, в който да изляза някъде- кафе, дискотека, на улицата дори и да не ме свалят мъжете, да ме карат да се чувствам привлекателна, разбира се, преди да изляза и аз съм имала същото усещане за себе си! Това е най-важното- да излъчваш увереност, защото ми се е случвало да съм много по-слаба, но унила и никой да не ми обърне внимание.
УЦели правилната нагласа!
Engel, кога ще те водя на фитнес :?: :!:

Kraska_Praska
13th May 2009, 11:42
ледено_sЪrце, разумната част от мене осъзнава много добре всички тези неща, но като че ли повече се влияя от някакви внушения, които имам на подсъзнателно ниво. Сама си създавам проблеми май... До 19-20 годишна (сега съм на 24) бях доста слаба, но и тогава не бях щастлива, не знам и аз какви комплекси си бях създала тогава. Сега едва ли не стремежът ми е да се върна пак в този период, но от сегашната си позиция и гледна точка да приемам нещата по друг начин... Ясно е, че няма да стане. А за другия ми проблем - с този човек съм от близо 5 години, в началото, разбира се, всичко беше супер, след това малко по малко започнаха да се влошават нещата, но винаги когато си казвах, че не издържам повече, ставаше нещо, което да ми припомни най-хубавите ни моменти и да ме накара да се чувствам както в началото... И аз като някаква глупачка в името на тези хубави моменти търпя лошите. Моето е някаква форма на емоционален мазохизъм. От една страна искам да прекратя тези отношения, от друга ме е страх да остана сама... Колкото и малоумно да звучи, надявам се, че когато отслабна ще придобия някакво самочувствие и ще повярвам в себе си и ще имам сили да съм сама.
(Миналата година, когато отслабвах, имах още по-дебилен план - че като стана пак слаба, той пак ще ме обича както в началото -е, както се сещате не стана така - аз бях слаба, но с него нещата станаха дори по-зле... Сега поне имам някакъв напредък - отслабвам, за да се заобичам АЗ, а не някой си.)

dazzling_girl
13th May 2009, 12:11
Краске,ще ядеш бой :lol_sign: :lol_sign: :lol_sign: Я веднага бягай от оня нещастник :evil: Ама де :lol:

neli4ka
13th May 2009, 14:22
Моето е някаква форма на емоционален мазохизъм. От една страна искам да прекратя тези отношения, от друга ме е страх да остана сама...
Мила,сама няма да останеш.Мъже колкото искаш,но най-важното е да попаднеш на точният за теб човек.Както се казва "По-добре сама,отколкото зле придружена".Аз съм от "зле придружените" от цели 7 год.в,които си съсипах живота,но до 2 максимум 3 месеца всичко ще приключи.Толкова съм щастлива,че си нямаш и представа.Имам планове и се чуствам силна и доволна от себе си.
Желая ти успех и не се самосъжалявай,като мен преди. :wink:

Kraska_Praska
13th May 2009, 14:48
neli4ka, благодаря ти за милите думи. Възхищавам ти се, че си намерила сили да сложиш край и имаш планове как да продължиш напред!
А на останалите се извинявам, че превърнах раздел "Диети" в "Искрено и лично" :(

Engel
13th May 2009, 17:29
Kraske: Пожелавам ти да намериш самоувереноста в себе си, която съм сигурна, че имаш и да повярваш, че понякога да си сама е по-добрият вариант и със сигурност ще се чувстваш много по-добре. Компанията на приятелките ти със сигурност е приятна и можеш да се чувстваш добре с тях. Отделяй време за себе си и се обличай удобно за да се чувстваш удобно и щастлива и т.н. :)
Тук във форума се стараем да си помагаме по всякакъв начин, дали за криза от храненето или криза от любов - ние сме на среща :) Всичко ще се нареди, когато ти го поискаш. В живота винаги имаме право на избор. Намери силите в себе си да се почувстваш отново желана и влюбена жена! Бариерите ти си ги създаваш.. просто ги пречупи и поеми коренно различен път от този до сега за да бъдеш щастлива :wink:

Роня
13th May 2009, 17:38
Красе-ПрАсе (знам, че не си, ама звучи много чаровно :cool: ), много акъл няма да ти давам, ама да знаеш, че по-добре няма да стане. Хората се променят трудно и трябва да положат съзнателно усилие. Ако не виждаш желание за промяна у него, може би наистина е по-добре да помислиш дали искаш да продължиш да се тормозиш.
...
Мацки, аз само да кажа. Днешният ден просто отече - като гледам отчетите на другите момичета, май луната ни влияе лошо. Ама аз сама съм си виновна - взех си един сос, който е окей като съставки, но не прецених факта, че е мноооого вкусен. :twisted: Нито факта, че с него се изяжда много хляб; нито факта, че купих един хляб, който много ми хвалиха, за да го опита майка ми. Тя обаче има проблеми със стомаха и много внимава с тестените неща, така че наистина само го опита - а за мен остана един хляб с бутилка разкошен сос (той е гъст и става за мазане).
Нататък няма смисъл да говоря. Тая вечер няма да вечерям, ще пия един чай и толкова. И утре - наново. Един провал по пътя не проваля цялото начинание. :)

И си взех поуките, де.

monita_g
13th May 2009, 19:38
Kraska_Praska, аз не бих те посъветвала да напуснеш човека до теб, а по-скоро да поговорите...вече, ако няма диалог - тогава е лошо и трябва да се замислиш..аз също съм с моето момче 6 години...имаме и кризи и хубави моменти и въпреки, че сме на 150 км. един от друг успяваме да оправим нещата...Но ако любовта и уважението ги няма, няма и смисъл...Всеки човек има право да бъде щастлив...независимо колко килограма е и как изглежда...Всеки човек е красив сам за себе си - така, че горе главата :)

нямаше път, в който да изляза някъде- кафе, дискотека, на улицата дори и да не ме свалят мъжете, да ме карат да се чувствам привлекателна

Виждала съм снимки на теб и Engel...на вас излъчването ви е ...нямам думи :2020: страхотни момичета сте, няма как да не ви заглеждат ... :) Само така...останете положителни, със самочувствие :)

Kraska_Praska
13th May 2009, 20:05
Благодаря на всички за разбирането и съветите! Наистина ми помогнахте в момент, в който се чувствах гадно. А сега ще ви покажа една снимка (http://sf.ustrem.org/krasi/snimki/ligavi/DSC00342.JPG), всъщност и още една снимка (http://sf.ustrem.org/krasi/snimki/ligavi/DSC00343.JPG) от петък, когато за разлика от сега се чувствах супер :) Малко инфантилно изглеждам, но бях в някакво лигаво настроение, не ми се смейте :)

neli4ka
13th May 2009, 20:13
Е,са вече ще те бия. :2010: Как ще останеш сама?Я се виж,бе момиче.Пичка,та дрънка. :twisted:
Я се вземи в ръце да не дойда аз. :lol:

monita_g
14th May 2009, 06:42
Кресе, я да го махаш този аватар и това име на профила....Вземаш си в ръце самочувствието, вдигаш глава и посрещаш новото утро с усмивка :)...Мила, изглеждаш чудесно ...:2020: :2020: :2020:

hatred
14th May 2009, 07:53
Kraska_Praska, я най - добре преговаряй с админа за смяна на ника :2003: Никак не ти подхожда, ама никак :2020:

dazzling_girl
14th May 2009, 08:51
Kraska_Praska, я най - добре преговаряй с админа за смяна на ника :2003: Никак не ти подхожда, ама никак :2020:
Тва все едно аз съм го писала :2017:

Kraska_Praska
14th May 2009, 09:02
Благодаря ви, много сте мили всички :2015:
Обаче още ми е рано за смяна на ника, трябва още малко, за да се преборя с прасето в себе си :) А кантарът продължава да не ме обича...Въпреки това не съм се предала, мисля само да не ям ядки всеки ден и да увелича киселото мляко, пък дано потръгнат нещата :)

dazzling_girl
14th May 2009, 09:23
Благодаря ви, много сте мили всички :2015:
Обаче още ми е рано за смяна на ника, трябва още малко, за да се преборя с прасето в себе си :) А кантарът продължава да не ме обича...Въпреки това не съм се предала, мисля само да не ям ядки всеки ден и да увелича киселото мляко, пък дано потръгнат нещата :)
Краскеее :buttslap: :fighting: :lol_sign: И аватара,и никнейма трябва да ги махнеш :!:

hatred
14th May 2009, 09:37
Благодаря ви, много сте мили всички :2015:
Обаче още ми е рано за смяна на ника, трябва още малко, за да се преборя с прасето в себе си :) А кантарът продължава да не ме обича...Въпреки това не съм се предала, мисля само да не ям ядки всеки ден и да увелича киселото мляко, пък дано потръгнат нещата :)

Аз, както казва goldish, като развалено радио пак ще си изпея дежурната песен: ако хапваш кисело мляко от магазина, увеличавайки него, на практика ще увеличиш нишестето, което не е добра идея.

Kraska_Praska
14th May 2009, 09:44
Права си, обаче не знам вече и аз какво да ям :( Не може само бадем и портокал за междинно хранене, а и морковите също ми поомръзнаха. Мислех си да пробвам био киселото мляко, брат ми ми каза, че било хубаво (не че това е някакъв критерий де :) ). Най-малкото за разнообразие, мога да пробвам няколко дни да ям от него и ако видя, че не ми се отразява добре да спра.

hatred
14th May 2009, 10:04
И според мен био кисело мляко е по - добре от обикновено, поне е с по - висока масленост. Тези от 0,1% са пълен боклук.

Kraska_Praska
14th May 2009, 10:14
Аз не съм си и помислила да ям 0.1% :) То няма нищо общо с кисело мляко, по-скоро е някакво кремче (имам впредвид конкретно Верея 0.1 с калций, понеже по едно време ядях такова). Био-то, което гледах в магазина, беше 3.6%. Според мен това си е нормално, ако в действителност е кисело мляко. Ще пробвам тези дни и ще споделя впечатления :)

TSENI_D
14th May 2009, 10:22
МИЛИ ДАМИ ДНЕС ПОПАДНАХ НА ВАШИТЕ СТРАНИЦИ. ПРОЧЕТОХ ВСИЧКО ОТ ЗАПОЧВАНЕТО НА ОТСЛАБВАНЕТО ВИ. ИСКАМ И АЗ ДА СЕ ВКЛЮЧА, НО КАЖЕТЕ КАКВО ЯДЕТЕ БЕ ХОРА. ТЕЖА 60 КГ. И СЪМ 1,68 СМ. НЕ ЯМ СЛАДКО, НЕ ПИЯ ГАЗИРАНО, ХЛЯБ НЕ ЯМ. МОГА ДА СПАЗВАМ ВСЯКАКВА ДИЕТА, НО ПРОБЛЕМ Е, ЧЕ НЕ МОГА ДА ХОДЯ ПО ГОЛЯМА НУЖДА. ПИШЕТЕ КАКВО ЯДЕТЕ, КАК СЕ СПРАВЯТЕ С ТЕЗИ ПРОБЛЕМИ.

Мария Василева
14th May 2009, 10:47
Виж тази тема (http://forum.tialoto.bg/viewtopic.php?t=4578), TSENI_D.

Красе, подкрепям мнението на другите момичета! :2043:

hatred
14th May 2009, 10:57
МИЛИ ДАМИ ДНЕС ПОПАДНАХ НА ВАШИТЕ СТРАНИЦИ. ПРОЧЕТОХ ВСИЧКО ОТ ЗАПОЧВАНЕТО НА ОТСЛАБВАНЕТО ВИ. ИСКАМ И АЗ ДА СЕ ВКЛЮЧА, НО КАЖЕТЕ КАКВО ЯДЕТЕ БЕ ХОРА. ТЕЖА 60 КГ. И СЪМ 1,68 СМ. НЕ ЯМ СЛАДКО, НЕ ПИЯ ГАЗИРАНО, ХЛЯБ НЕ ЯМ. МОГА ДА СПАЗВАМ ВСЯКАКВА ДИЕТА, НО ПРОБЛЕМ Е, ЧЕ НЕ МОГА ДА ХОДЯ ПО ГОЛЯМА НУЖДА. ПИШЕТЕ КАКВО ЯДЕТЕ, КАК СЕ СПРАВЯТЕ С ТЕЗИ ПРОБЛЕМИ.

Разгледай темите във форума, има толкова много информация, която трудно някой може да събере в един - единствен пост, специално адресиран към теб. Проблемът с WC трябва да ти е приоритетен ...

TSENI_D
14th May 2009, 12:00
МНОГО ВИ БЛАГОДАРЯ

Engel
14th May 2009, 17:12
Стягайте се еййййй, времето ни притиска :) Остават още 26 дни!!! Искате ли след 6 дни да отчетем резултати за първата половина на предизвикателството?
Ето няколко стимулчета :P
http://www.topnews.in/files/images/Victoria%27s-Secret-models11.jpg
http://e-vestnik.bg/imgs/victorias_secret/Victoria-secret25-161107.jpg
http://binside.typepad.com/binside_tv/images/2008/02/07/victoria_secret_karolina.jpg
http://www.kristopherdukes.com/images/blog_padded_tankini_victorias_secret.png

alma
14th May 2009, 18:18
здравейте,
И аз реших да се включа със закъснеие. Имам 3 кг за сваляне или по-точно които съм качила напоследък и не се чувствам ок с тях.Иначе съм 52.5 и 170 висока. И реших,че след всички партита и преяждания по празниците е време да направя нещо за себе си!
Обмислям да намаля храната,но не се хващам на определен и написан режим,защото ми е такъв графика-сложен е. Днес никак не съм яла здравословно,но поне е малко - 1 активиа и едно пакетче солетки,а тичах сутринта 3 км на стадиона.
За вечеря обмислям една шопска салатка(не слагам подправки принципно на салатите,което е добре). Не е хубаво ,че мога чак към 9 да вечерям :(
И планът ми е следният - ще спортувам 5 пъти седмично(тичане + упражнения или танци) и ще наблягам на салатките и когато дойдат черешите - на тях! Спирам сладкото и тестеното. Кола лайт обаче ще пия,защото ми е ниско много кръвното. И няма да ям прекалено малко ,за да не стане обратният ефект на следващият ден ! А по-скоро балансирано. От утре сериозно !!!!

Краске, не мисля ,че е страшно да останеш сам- аз също се страхувах известно време от това.Сега мисля,че е много хубаво. И след толкова години ,прекарани в дълги връзки,осъзнах,че е време да помисля за себе си и за собственото си бъдеще. Успех ти пожелавам във всичко и най-вече имай самочувствие - изглеждаш много добре и просто вярвай в себе си !!!

ледено_sЪrце
14th May 2009, 21:30
Да се похваля- от няколко дни насам (откакто спрях с преяждането) сума ти хора ми казват, че много съм отслабнала, особено от курса, не ми се беше случвало от години толкова хора да забележат- друг път са били много малко отразилите разликата.
Това още повече ме мотивира!!!
За днес-
Закуска- две филии хляб Вита с кашкавал+ айран + половин краставица
Обяд- Зеленчуков сач (тиквички, картофи, морков, лук, зелени чушки, домат)
Вечеря- 1 домат с около 200гр. моцарела, няколко ягоди

Ягодите трябваше да ги хапна по-рано и да се опитам съвсем да изключа хляба, но пак има напредък. :lol:

Kraska_Praska
15th May 2009, 09:16
Здрасти на всички :)
ледено_sЪrце, поздравления :)
Аз искам да ви призная, че вчера направих една глупост - пих бира. Сега мога да започна да се оправдавам, че съм имала нужда да се почувствам по-добре и да се отпусна, че не съм пила от 2 месеца и т.н. Обаче няма смисъл - знам си, че не трябваше, но все пак го направих :( Въпреки тази грешка продължавам с моя си режим, пък отслабването ми е ясно, че няма да върви добре поне известно време след тая бира... Нали знаете, човек каквото сам си направи... И съответно идеята на Engel да отчетем междинни резултати за първите 20 дни ме плаши, защото аз като нищо и + да отчета...

hatred
15th May 2009, 09:20
Kraska_Praska, бирата не е чак толкова голямо чудо. Колкото и да си изпила, няма как кантарът да покаже + заради някакви бира ! ( Освен ако се премериш преди да си минала през тоалетната :lol: ).

Не се травмирай от такива дребни прегрешения :2003:

Kraska_Praska
15th May 2009, 09:28
hatred, благодаря ти. Аз си знам, че няма да кача килограми веднага след бирата, по-скоро си мисля, че в дългосрочен план ще ми се отрази зле на организма. Както и да е, сгреших, признах си тук "греха" и сега продължавам напред. Последствията, каквито и да са, ще ги понеса някакси.

dazzling_girl
15th May 2009, 09:32
Като заговорихте за алкохол,се сетих нещо.Виното влияе ли върху режима ми? :roll:

Engel
15th May 2009, 09:46
Краске: Стегни се днес и още 5 дни, на последният ще се претеглих сутрин на гладно, след като сме били във WC и не сме вечеряли на предишният ден за екстра-мега-уникални резултати :lol: Раздвижи малко режима си за да започнеш пак да отслабваш :D Бирата е игнорирай, изтрий спомена от мозъка си и си продължавай на чисто - това е моят съвет :P

Kraska_Praska
15th May 2009, 10:15
Engel, това с невечерянето с цел екстра-мега-уникални резултати на кантара много ми хареса :) А иначе за бирата вече съм забравила, няма да се тормозя повече. Сега ще съм супер стриктна и след 5 дни ще видим нанесла ли е поражения или не. Стискайте палци кантарът твърдо да се установи под 64, че вече ми писна да се колебае :)

Engel
15th May 2009, 10:24
Кантара твърдо ще е на 63.5кг. Повярвай го!!!

tonita
15th May 2009, 16:32
Здравейте милички, аз се завърнах най-накрая и не мога да ви опиша колко ми стана гот като си отключих вратата и си влязох в къщи :) Беше много натоварена, динамична и надявам се ползотворна седмица :P

Много внимавах какво хапвам и успях да устоя на франкфуртските вурстчета, което хич не е лесно (поне за мен де :oops: ).

Веднага се съблякох да се метна на кантара и се оказа че батерията се е изтощила :lol: така че тегленето се отлага за утре :lol:

Сега започвам да ви чета да ви видя какви сте ги вършили през седмицата :roll:

monita_g
15th May 2009, 18:31
Не се травмирай от такива дребни прегрешения :2003:

Всички вече гледат на малките прегрешения с различен поглед :) само така - много съм доволна ... златната среда е най-добре :) :2020: Дори и hatred вече не хока хората за менютата им :) :2043:

Engel
15th May 2009, 18:40
tonita: Добре дошла, сигурни сме, че резултата ще е надолу :D Надявам се, че вече си си на твоят режим окончателно и виждаш отново, че има резултат :P Поздрави и да пишеш после!

hatred
15th May 2009, 20:29
Не се травмирай от такива дребни прегрешения :2003:

Всички вече гледат на малките прегрешения с различен поглед :) само така - много съм доволна ... златната среда е най-добре :) :2020: Дори и hatred вече не хока хората за менютата им :) :2043:

monita_g, ако продължаваш да не се храниш, ще те хокам, хич не се надявай на снизходителност :lol:

monita_g
15th May 2009, 20:37
monita_g, ако продължаваш да не се храниш, ще те хокам, хич не се надявай на снизходителност

:roll: Упс, мислех, че ще мина между капките ...хихих... :lol:

hatred
15th May 2009, 20:44
tonita, много се радвам, че се връщаш с такава позитивна нагласа. Ще чакаме утре да споделиш резултатите, които явно ще са удовлетворителни :wink:

Роня
15th May 2009, 23:55
Вари го, печи го, работата пак отива на -1.5 кг. за 20 дни. Вярно, че се бях зарекла да съм особено стриктна, а напоследък не бях, но... ще видим, де. Кога се пада междинното теглене? На 21-ви? :oops: Когато и да е, ще се престраша да се претегля и дано кантарът покаже кръгло 60 кг. :roll:

И да ви се оплача с какво злоупотребявам - днес менюто като храна беше идеално, обаче опатках 1 голяма бутилка Нестий - 1.5 литра. Няма да ви разправям какво тичане до WC беше... Направо ми се измиха бъбреците (щото отделно изпих поне още толкова вода). Та сега се опитвам да се убедя, че не е било съвсем лошо (и да не мисля за захарта вътре :lol: )

Engel
16th May 2009, 08:36
Добре, добре Роня :) Стискаме палци за 60кг! Щом казваш на 21ви ще се теглим :D Успех! Аз искам 63кг. ! Пожелавам ви отслабващ ден на всички ;)

Kraska_Praska
16th May 2009, 08:59
Аз искам 63кг.

И аз, и аз :)

joana68
16th May 2009, 09:35
Добро утро на всички. Не сам писала досега, защото си седях на едни килограми и не мърдах... Но днес канатарчето ме зарадва -600г. Много сам радостна. :D Надявам се до края на предизвикателството да смакна още поне 3-4кг...

dazzling_girl
16th May 2009, 11:10
joana68браво!Можеш още :2020: Роня,ти няма за какво да се притесняваш.Една малка бутилка Нестий има 33 калорийки-нищо не е :wink:

goldish
16th May 2009, 11:20
Ах, аз толкова го избягвам този студен чай. Значи мога да се възползвам.

tonita
16th May 2009, 12:09
йеееееееееееееее 63.0 не е за вярване момичета :dirty_dance: до сега не смеех да хапна и пийна нищо да не се отрази на кантара :lol: много съм доволна и окрилена така да се каже :D започнах от 66.3 на първото предизвикателство и това означава -3.3 килца :girl_dance: Е, не е най-великото постижение, НО аз съм нисичка и на мен всеки един грам повече или по-малко много ми личи :roll: Току вижте кака ви тонита станала фиданнка (да не вярваш :lol: )

Kraska_Praska
16th May 2009, 12:14
tonita, честито :)
Engel, стягай се, и ние трябва да стигнем 63 по време на това предизвикателство :)

dazzling_girl
16th May 2009, 19:17
Половин шоколад и Nestle Lion King Size!!!Нямам думи

MandarinaDuck
16th May 2009, 19:29
Браво на всички, които са успели да свалят кг. Аз все още не смея да се претегля-сигурно чак в понеделник. Но иначе днес менюто ми беше следното-2 ябълки, 1 портокал и 2 чушки с ориз+салатка.
Мисля си да почна да играя пилатес-имам книгата и от нета ще сваля видео, но не знам дали ще има кой знае какъв ефект, защото моите кг са около 85-86-там някъде (дано като се притегля в понеделник да са даже и 84 кг). Знам,че е хубаво да се прави кардио,ама като за начало смятам да почна по-лекичко. Та така от мен за сега. В понеделник като се притегля ще ви кажа резултата.
Успех на всички! Продължавайте в същия дух!!!!!

:girl_dance: :girl_dance: :girl_dance:

Engel
16th May 2009, 22:37
Kraske: Стягам се! Правя всичко по силите си :P Дано и ти така :)
tonita: Видя ли, че твоят режим си е най-добър а? Дерзай и поздравления :)
MandarinaDuck: С надежди кантара да покаже по-малко - не става. Трябва да се прави нещо по въпроса ;) Ще се радвам да покаже 84кг. иначе. Успех и поздрави!

Роня
16th May 2009, 22:53
Мацкииии, в момента пиша тук само за мотивация - че днес не съм карала колелото, а в момента ми се спи... Ама не, качвам се - колко му е половин час.
И нещо ме свива стомаха, ама като се наспя, ще мине. :D

Поздравления на всички, които още се борят. Видяхте ли, Engel се върна, а с нея се върна и бойният дух. :P

Engel
16th May 2009, 23:08
Хаха ;) Роня: недей да тренираш преди лягане - лошо е. Утре ще обясним. Лягай си да спиш и утре на гладно да направиш 10км.!

monita_g
17th May 2009, 17:10
Видяхте ли, Engel се върна, а с нея се върна и бойният дух. :P

Мммм, да съгласна... без нея не върви :) :2020: Ама нещо моята битка куца :( :oops:

tonita
17th May 2009, 17:47
Здравейте момичета, днес май всеки се е отдал на почивчица :)

Мен голям мързел ме е обзел... цял ден лежкунене в леглото... :2051: Въобще физическата активност днес ми е нулева :lol: освен ако не се брои малко :wild_sex: :oops: Хубавото е, че не съм яла разни любими калорични хранички :wink:

monita_g през почивните дни е така, утре пак се стягаме :)

Engel
17th May 2009, 18:17
Брой се, брой се! :D
Аз цял ден бях в балкана на почивка, но поиграх федербал и на волейбол :P Също и много ядохме, но поне си беше само пилешки крилца и врат :wink: Имам си едно прегрешенийце като се върнахме /едно сладоледче/, но сега се качвам на колелото и няма да оставя и следа от него :P
tonita: Ти притегли ли се? :)

dazzling_girl
17th May 2009, 18:59
Пържени картофи и бира!Момичета помощ,трябва ми мноооого мотивация,че съм с много прегрешения!

tonita
17th May 2009, 19:10
tonita: Ти притегли ли се? :)

daaaaaaaaaa 63.0 аз се похвалих :) радост в къщи :girl_haha:

{Adrenalinka}
17th May 2009, 19:15
Здравейтее :P Тъкмо изчетох това,което съм пропуснала и реших да споделя радостта си :) Вече два дена кантарчето показва 55, значи- решило е официално :cool: До 53 не остава много , мисля :roll: Да се надяваме да завърша предизвикателството победоносно :cool:
А колкото до темата за нехаресването - честата потенциална причина за нещастие, всеки минава от там,в даден момент от живота си...нормално е,никой не е идеален.Въпросът е това да са частни случаи, а не перманентни състояния и редовен спътник в живота ни! Успех на всички и :girl_kiss2: :1241:

hatred
17th May 2009, 20:24
tonita, браво на тебе. Давай все така, със същата енергия и увереност :2003:

dazzling_girl, за тези прегрешения ние можем само да ти размахаме пръст. Ключът е в теб.

tonita
18th May 2009, 15:37
tonita, браво на тебе. Давай все така, със същата енергия и увереност :2003:

Мерси hatred не спирам да дерзая! :cool:

Особено след като приятелят ми ми каза, че му се струва, че коремчето ми се е смалило :girl_dance: съм още по надъхана да се отърва от излишните килограми! Ей това ако не е мотивация, здраве му кажи!
:P

Роня
18th May 2009, 22:36
Момичета-кокичета, я да ви позапитам един-два въпроса:

Тези, чиято цел е под 55 кг - бихте ли ми припомнили пак колко сте високи (щото темите с предизвикателства станаха много и не знам къде да търся :oops:). И ако не ви е проблем, като се мерите със сантиметъра, бихте ли пуснали една ориентировъчна обиколка на китката (или поне кажете как се преценявате - с по-едър кокал ли сте)?

И, Engel, гледам, че караш колело сутрин на гладно - как върви, усещаш ли промяна? Щото аз го карам когато ми падне, та да знам дали да се дисциплинирам малко в това отношение. Изобщо, каква е ролята на карането на гладно?

Мен ме е шубе да се кача на кантара, щото ако не покаже онова, което искам, ще хвана и ще се освиня с всичко, което ми се яде през последните дни и което не смея да хапна (ама айде да не изреждам, че и на вас ще ви се прияде :roll:).
Мерих се със сантиметъра - 91-65-96. Тук-там има по -1см. И от бедрото май съм -1, ама там имам чувството, че нещо не меря правилно или на едно и също място.

Kraska_Praska
18th May 2009, 22:49
Роня, имам някакъв смътен спомен за един опростен начин да определиш дали имаш едър кокал (знам, че е относително това, не ми се смейте на метода ;) ). Опитай се да обхванеш китката на едната ръка с палеца и показалеца на другата ръка. Ако тези два пръста не се докосват(както в моя случай примерно), имаш едър кокал. И аз не помня колко си висока, но ми се струва, че са ти хубави мерките. Колкото до другите ти въпроси, не мога да ти отговоря, тъй като не се вписвам в категорията ;) Целта ми е 57, висока съм 172 см, не целя да ставам много слаба и на тези кг се чувствам ок :)
Edit: само да кажа, че не са ми къси пръстите, нормални са си :)

Роня
19th May 2009, 00:28
Аз съм 168 см. и целта ми е 55-56, така че горе-долу се стремим към едно и също. Колкото до това с китката - с който и пръст да пробвам, все се докосват с палеца. Въпреки това, винаги са ми казвали, че съм с по-едър кокал, пък и помня, че когато бях 53 кг, изглеждах направо като болна. И пак бях едра.
Ох, не знам и аз. То да падна под 60, пък ще му мисля. Вчера един приятел ми каза, че съм отслабнала... ама той все така вика. :lol:

Ти как си - как са нещата при теб? Държиш ли фронта?

Kraska_Praska
19th May 2009, 01:15
Ами опитвам се :)
Иначе това "То да падна под 60, пък ще му мисля" се препокрива и с моята философия :) Общо взето, мина ли под 60 кг ще съм доволна, защото ще изглеждам като нормално момиче, а не като праска . В гимназията бях 54 и всички ми казваха, че съм слаба, а когато станах 51 и аз като теб бях като болна, с изпито лице и измъчен вид...Като се има впредвид, че сега съм с около 2 сантиметра по-висока, мисля, че 57 е едно добро число. Само дето до тогава има още 6-7 кг :(

tonita
19th May 2009, 08:29
Добро утро момичета! Как сте днес?

В Бургас временцето е страхотно :) Тази сутрин шофирах до работа :300: (млад шофьор съм още :oops: ) и цялата вир вода излязох от колата :lol: Това си е жив спорт да ви кажа :lol: Незнам колко тичане ще ми трявба за да се изпотя така :lol:

tonita
19th May 2009, 08:37
Иначе това "То да падна под 60, пък ще му мисля" се препокрива и с моята философия :) Общо взето, мина ли под 60 кг ще съм доволна

И с моята, и с моята :lol: Само че аз и на 60кг ще съм праска, защото съм 1.53см :? Мечтата ми е да стана 53 както бях на бала ми преди 9 години, но общо взето на всичко под 60 ще съм доволна :lol: Просто искам да изглеждам спретнато, защото в момента малко (даже не толкова малко) минавам границата на добрия вкус :? Винаги съм си била симпатично пухкава, но последните години го прекалих....

{Adrenalinka}
19th May 2009, 09:16
Роня здравей :P Ами аз съм 168 висока и целта ми е 52-53 :) Не мисля че съм с едър кокал, но имам широк ханш ии мн тясна талия :( Общо взето това ме побърква :evil: Иначе, номера с китката го направих, пръстите ми се допират :) (Премерих я, 16 см е.)Ако те интересува още нещо,питай :) :wink:

Engel
19th May 2009, 09:50
Кажете някоя диета .. по-нездравословна :roll:

tonita
19th May 2009, 09:58
Кажете някоя диета .. по-нездравословна :roll:

Engel този въпрос не го бях очаквала от теб!!! :lol:

Какви са тези работи??? Никой нищо няма да ти казва! Гуш!

Engel
19th May 2009, 10:19
Искам вече резултати и не ме интересува как ще ги постигна :evil:

tonita
19th May 2009, 11:04
Искам вече резултати и не ме интересува как ще ги постигна :evil:

Engel предполагам, че искаш ТРАЙНИ РЕЗУЛТАТИ, както всички нас!

Ако ставаше с кратки и нездравословни диети, всеки щеше да изкара по една, да свали килограмите и после шапка на тояга... :lol: ама.... не ставаааааааааааа

Така че няма какво да спорим повече :!: :2008:

Engel
19th May 2009, 11:12
Избрах си оризова диета, която се спазва 2-3 дни. След това 2-3 дни ще ям само пилешко месо и после може пак да повторя така. Избрах ориза, защото помага и за изчистването на целулита, ако се приема с много вода. Добавих към дните на ориза и 2-3 ябълки за междинни хранения пък ще видим какво ще стане :) После може да правя ориз със зеленчуци.. вижте даже си измислих диета :lol: Ще я пробвам и ако има ефект ще си я кръстя :D

Kraska_Praska
19th May 2009, 11:22
Engel, според мен 2-3 дни на ориз и ябълки си е мъчение. Да не гооврим, че за да помогне за целулита, трябва да е без никаква сол, не знам как е при теб, но за мен лично оризът без никаква сол е толкова безвкусен, че чак ми става гадно. Плюс това, тази комбинация е изцяло въглехидрати, а тялото ти се нуждае и от мазнини, и от протеини... По-добре някакво балансирано меню да си избереш, поне според мен.
Надявам се да не съм те обидила с нещо, само си споделям мнението :)

Engel
19th May 2009, 11:27
Писна ми от балансирани менюта и никакви резултати. Не че съм имала резултати и от небалансирани менюта, но ви моля да ме подкрепите от колкото да ме обезкуражавате с постовете си и да си мисля за провал отново. Време му е на тялото ми да го измъча малко. Точно защото съм си позволявала да ям от всичко и да му давам всичко не съм слаба и т.н. Нека разчупя мита, че не мога да спазвам диети. Благодаря. Ориза ще е без сол, но с други подправки. Аз не обичам сол.

Kraska_Praska
19th May 2009, 11:39
Щом твърдо си го решила, ти пожелавам успех :)
Освен това, нали знаеш, че ти винаги имаш подкрепата на всички тук.
След като вече си си избрала режим и държиш на него, ние няма какво да ти се месим, само ще следим как се движат резултатите ти :)

tonita
19th May 2009, 11:50
Нали затова сме тук бе Engel да се подрепяме, да си споделяме успехи и неуспехи, да се мотивираме една друга, да обменяме опит и т.н. :girl_haha:

Успех с диетата! Нали знаеш, че и аз редовно като чуя диета веднага да не остана по назад :lol: Ама след като последния път издържах 5-6 дена, се въздържам за момента :lol:

Иначе аз много обичам ориз- всякакъв! И пилешко и ориз със зеленчуци...

Engel
19th May 2009, 12:14
Благодаря ви! Ще видим какъв ще е ефекта и можете да я пробвате като един вид пречистване ;)

dazzling_girl
19th May 2009, 12:36
Engel,желая ти много успех!И на мен ми писна,но аз и диетите сме жестоко скарани и сме врагове до живот!

Engel
19th May 2009, 12:55
Благодаря :) Кажете някаква друга подправка освен чубрица за безвкусният ми ориз :P

ioni
19th May 2009, 13:20
Черен пипер ;)

tonita
19th May 2009, 14:13
КЪРИ :cool:

monita_g
19th May 2009, 16:21
куркума :) Мила аз те подкрепям...я ги разбии с диета аала твой тип :) Като виждаш, че с едно нещо не става пробвай с друго.... Между другото може да пробваш тази диета дето са я написали от тялото.бг - с курабийките :) :lol: ...мале това много ме развесели .... И Енджи, незнма как прозвуча, но не ти се подигравам или нещо такова...Напротив с две ръце съм - после докладвай :)

Роня
19th May 2009, 20:09
Хаха, и аз като Engel бях почнала да обмислям разни такива диети, но се отказах - кило за двайсет дни, толкова. Но и аз се дразня, като виждам, че правя нещата както трябва, пък те стават както обикновено. :lol: :lol: :lol: Тъй че, Енджъл, с теб съм - дано това да "отпуши" процеса и нататък нещата да се задвижат. Само не се увличай, нали? И ако наистина оризът помага за разкарването на целулита, да го похвалиш после, ок? :)

Аз да ви се оплача каква глупост свърших днес. Карах колело към 22-23 минути сутринта (трябваше да е половин час, но се усетих, че закъснявам), после катерих някакво сериозно количество стълби и минах над 10 км в най-голямата жега. Като се прибрах, носът ми беше изгорял, краката ми трепереха и просто трупясах в леглото. Сега ще се метна на колелото за още половин час, щото се посъвзех. Но не правете така.
Храната беше кофти през целия ден. Меренето е обречено. :?

hatred
19th May 2009, 21:37
Engel, ако изкараш няколко дни само на въглехидрати, после ще озверееш от глад и като допълнение ще си настроила тялото си на режим "складирай мазно". Много лоша идея според мен.

Ако много държиш на нещо драстично, по - голяма полза ще имаш от няколко протеинови дни.

И двете са еднакво нездравословни, но от второто поне ще имаш ефект.

Kraska_Praska
20th May 2009, 05:44
Момичета, имам едно предложение - какво ще кажете да си организираме състезание за титлата психоПАТКА на форума :)
Аз веднага се кандидатирам, ще ви споделя и с какво мисля, че съм заслужила победата. Накратко, както съм споменавала вече, имам много проблемна връзка - та, тази вечер приятелят ми излезе (той по принцип не ми казва къде ходи и кога ще се прибере), а мен много ме заболя главата към 12 и се опитах да му звънна, за да го питам дали може да ми донесе хапчета. Той не вдигна никой от двата си телефона, дори и когато се опитах да звънна още няколко пъти, и аз съответно се притесних, че може нещо да се е случило и не можах да мигна цяла нощ. И познайте какво правих всичките тези часове до сега - стоях по бельо пред едно голямо огледало. Първо анализирах сегашното състояние на тялото ми и чувствително намалелия целулит, после взех да си спомням преди 2 месеца колко по-дебела и отпусната съм била, накрая взех да си представям как ще изглеждат корема, краката и дупето ми като сваля още малко килограми...
И цяла нощ се занимавах с това...
Разнообразих си това дълбоко смислено занимание само с 2 минавания през кантара. Единия път отчете 63.1, а другия - 62.9. Малко се съмнявам, че съм дехидратирана от безсънието и затова има малък минус, но както и да е.
Обаче съм много притеснена за себе си, защото каквито и проблеми да имам, не е нормално цяла нощ да не спя и да си представям колко тлъстинки от корема ми ще изчезнат ако сваля 2 килограма.
Най-гадното е, че сега и да мога да запя, няма особен смисъл - след един час трябва да стана, да си сваря елда и да се подготвям за работа :(

hatred
20th May 2009, 06:44
Kraska_Praska, прочетох поста ти и отначало възнамерявах да си затрая ...
Но сега се върнах от входната врата и с риск да закъснея за работа, ще си изкажа мнението.
Много лошо си го възпитала този твой приятел. Абсурдно е да му позволяваш да се мандахерца нощем без да те осведомява къде е, с кого е и кога ще се прибере. Не ти вдига телефоните си ?!? Би трябвало той да ти звъни, а не ти на него. Аз никога не бих допуснала такова отношение.

Най - лошото е, че ти си го научила на това ... Груба грешка. Трябва да изискваш да се отнася с уважение.

Среднощното мерене и взиране в огледалото ще го изкоментирам само от гледна точка на констатираните положителни промени и с пожелание този вид констатации да продължават :2003:

Имам още много да изпиша по темата, но хем едва ли някой ще ме чете, хем ако още малко се позабавя, децата ще решат, че днес математика няма да имат. Да, ама не :lol: Даже съм им приготвила контролно, но явно ще е за по - малко време :wink:

Kraska_Praska
20th May 2009, 07:00
hatred,
Аз съм някаква глупава мазохистка, друго обяснение нямам... Ако го питам къде отива казва, че съм някаква луда, която не му оставя лично пространство... Това дето съм "овца" пък няма какво да го коментирам, нито колко много ме нарани и предаде преди няколко месеца. Наистина освен свръхмазохизъм няма друго обяснение защо съм още с него. И се мразя за това, най-вече, че той докато си е изключил звука на телефона, за да се напие спокойно(тъкмо се прибра и ми се похвали), аз цяла нощ не спах от притеснение, че може нещо да му се е случило. Ами то колкото и ужасно да звучи, да вземе вече да му се случи наистина нещо - няма друг начин да се разделя с него, колкото и да съм се опитвала повече от 1 седмица без него не мога да изкарам...
Много се извинявам на децата, че заради мен им е намалено времето за контролното :oops:
И един вече абсолютен офтопик - баща ми е учител по математика, на мен математиката ми беше любимия предмет в училище, после дори завърших ФМИ :) Това, че преподаваш математика, е едно от нещата, заради които си ми още по-симпатична :)

ледено_sЪrце
20th May 2009, 07:01
Краске, според мен,ако смениш приятеля- донякъде ще се пооправи психическото ти безпокойство- в случая не е било продиктувано първоначално от мисъл за отслабване.
Я си представи, ако до теб беше човек, който те беше гушнал и целунал преди сън и той сам беше отбезлязал това, което ти си осъзнала, стоейки цяла нощ гола пред огледалото, беше ти направил някакъв страхотен комплимент... би ли стояла сама будна цяла нощ пред огледалото?
Понякога и за отслабването имаме нужда от покрепа и разбиране...и колкото и всеки да казва, че го прави за себе си- все пак го мотивират хорските насърчения, особено от любимия човек.

ледено_sЪrце
20th May 2009, 07:38
Избрах си оризова диета, която се спазва 2-3 дни. След това 2-3 дни ще ям само пилешко месо и после може пак да повторя така. Избрах ориза, защото помага и за изчистването на целулита, ако се приема с много вода. Добавих към дните на ориза и 2-3 ябълки за междинни хранения пък ще видим какво ще стане :) После може да правя ориз със зеленчуци.. вижте даже си измислих диета :lol: Ще я пробвам и ако има ефект ще си я кръстя :D
Аз преди бях на измислена от мен си диета и всеки ден почти си хапвах ориз- с домати, с гъби, с пилешко, със зеленчуков микс, със соев сос, само с лук и бульон...абе, ориз под всичките му форми. :lol: Имаше ефект (пък и не ядях само това де) ,но пък всяка вечер правех упражнения.

Kraska_Praska
20th May 2009, 07:40
Аз вече съм изгубила надежда, че някога ще има до мен човек, който да ме уважава, да цени мнението ми, да ми прави коплименти... Дори си мисля вече, че е в мен причината да ме третират като парцал... Май на мен не ми трябва режим на хранене, а психотерапия. Убедена съм, че ако се взема в ръце всичко ще се нареди, в това число и проблемите с килограмите и самочувствието. Аз основната част от тези килограми съм ги качила от стреса и последвалото "емоционално хранене". Но нали знаете, на теория всичко ни е ясно, а на практика...

tonita
20th May 2009, 08:06
Аз вече съм изгубила надежда, че някога ще има до мен човек, който да ме уважава, да цени мнението ми, да ми прави коплименти... Дори си мисля вече, че е в мен причината да ме третират като парцал...

Краси майка знаеш ли какво казва: всеки има това, което заслужава! И между другото преди не го разбирах, но сега все повече се убеждавам колко е права. Ако мъжа се държи лошо с жена си, тя си го заслужава! И защо? Ами защото му позволява....
Четох в един твой предишен пост, че те е страх да останеш сама. Тава го има при всяка раздяла. Аз се разделих с моя приятел миналото лято след 11 годишна връзка, от 15 годишни бяхме заедно и не съм имала друг мъж... И мен ме беше страх от самотата, до тогава никога не бях живяла сама. Беше много странно в началото- беше ми смотано, но взех да свиквам и даже да ми харесва. Излизах си когато си поискам, канех си приятелки, готвих си каквото си искам и т.н. Е ... не останах дълго сама :)
Ако имаш финансова зависомост от този човек, знаеш, че за това винаги ще се намери решение. Това не трябва да ти бъде пречка да го напуснеш!!! (извинявай, ако навлизам твърде много в личното ти пространство)

dazzling_girl
20th May 2009, 08:10
Краске,не пиши тези глупости:"Аз вече съм изгубила надежда, че някога ще има до мен човек, който да ме уважава, да цени мнението ми, да ми прави коплименти... Дори си мисля вече, че е в мен причината да ме третират като парцал... Май на мен не ми трябва режим на хранене, а психотерапия..." Я горе главата!Ако искаш да напуснеш човека,с когото си,трябва мноооого инат.
Аз бих го напуснала,защото съм голям инат :lol:Не искам да се меся,но ако искаш мога да ти се скарам в някой пост,голям психолог съм :lol:

ледено_sЪrце
20th May 2009, 08:52
Закусих 2 домата с малко краставица, след което отидох до WC :oops: и реших да се претегля- малко страх ме беше, но реших да го направя просто информативно- все пак утре на гладно също мисля да го направя, за да знам как стартирам диетата- кантарът ми показа малко над 53.5 ~ 54 :shock: направо съм супер приятно шокирана- бях му отпуснала края напоследък, но последните няколко дни гледам да се храня по-умерено и веднага се отразява.
Не знам, момичета, правете си сметка колко неконтролирано се храня, щом само от 1-2 дена по-нормално меню, дори не кой знае колко диетично -свалям.
Дано при тези обстоятелства една диета да ми се отрази благоприятно и да преустрои малко хранителните ми привички.

Kraska_Praska
20th May 2009, 09:08
Благодаря ви момичета, имах нужда да ми се даде малко кураж :)
tonita, нямам финансова зависимост от него - работя, издържам се сама; не че имам много големи доходи, но ми стигат да си покрия разходите. Ако има някаква зависимост, свързана с битовизми, тя е че живеем заедно, като и двамата не сме от София, така че общо взето никой няма къде да отиде на момента ако се изнесе. За тази квартира договорът ми е до края на юли и вече сериозно се замислям дали след това да останем там заедно или да си търся нещо да живея сама, без него, като май в момента клоня към второто. Отида ли да живея сама, вече ще ми е в пъти по-лесно да го изхвърля от живота си. Но както и да е, много разводнявам темата с моите а ла "искрено и лично" постове. Сега по същинската тема - много се надявам тези 63 килограма, които кантара показа през нощта, да ги затвърдя вече. Някакси много добре ми изглеждат - 3 кг до 60, после още 3 до целта от 57. Може като стигна 60 да си направя още една "нощна смяна" пред огледалото, определено ще забележа разликата при положение, че след снощи си знам всяка извивка, всяка тлъстинка и всяко показало се кокалче наизуст :)

Роня
20th May 2009, 09:15
Дори си мисля вече, че е в мен причината да ме третират като парцал...
Миличка, само ще отбележа, че подобно изказване е характерно за жертви на психически/физически тормоз. Не за причинителите, а за жертвите. Помисли си много хубаво за отношенията си с този човек и се запитай дали няма причина всички ние да ти казваме, че нещо в системата явно е тотално сбъркано. Имай предвид, че макар да сме непознати, не сме тук, за да ти съсипем връзката, а виждайки какво представляваш като човек и ставайки свидетели на отношението му към теб, се мъчим да те накараме да видиш ситуацията отстрани.
Как си представяш живота с него утре? След година? След 10?

Айде и аз да бягам от офтопика - днес съм решила да е тараторест ден. Закусих с таратор и, така като гледам, имам още 2 купички от него - за обед и за вечеря. Към обяда ще има пилешко на тиган (с масълце), към вечерята - още не знам. После ще го мисля. Имам нужда от един по-лекичък ден.

Kraska_Praska
20th May 2009, 09:28
Роня, не се притеснявай, знам, че всички сте добронамерени и целите само да ми помогнете, чак ми става неудобно, че ви занимавам само с проблеми... Кога ли ще съм вече слаба, че да си намеря и аз нормално гадже :D
А иначе идеята за таратор е много добра, трябва и аз по-често да си хапвам :)

Nirvana
20th May 2009, 09:36
Здравейте,

Не съм се включвала, защото имах малко здравословни проблеми, ама за това по надолу ще споделя. Първо искам мъничо да се накарам на Краска(с най-добри чуства, разбира се!) Миличка, направо се ужасявам като чета какво пишеш, недей така, какво е това ниско самочуствие-било то за външен вид, било то за мъже? Ако този човек беше свестен тип, нямаше така да постъпва, та незнам какво му мислиш толкова. Със сигурност е трудно, ама такава връзка- какво ти дава?? Ох, айде да не те тормозя много, много :lol:
А сега за мен, искам да ви питам нещо, защото както споменах нещо от около 2 седмици съм все на някви антибиотици и други такива отрови, дайте моля ви някакъв съвет искам като ги свърша след около 7-8 дни, някак да си пречистя организма. Кажете, мислите ли, че ако направя от тези дни само с плодове, би имало някакъв ефект? Просто искам с нещо да се детоксикирам?
Имате ли някакви идеи? леле, много дълго ми стана писанието, за което се извинявам :oops:

ледено_sЪrце
20th May 2009, 09:37
Краске, аз бях стигнала до към 59кг., когато се запознах с моя. Всъщност ще те излъжа- може да съм била някъде по пътя за тези кг., а в последствие да съм ги достигнала, просто такива вариации откъм тегло имах миналата година...и то само за няколко месеца.
За не знам кой път ще ти повторя- и други пъти съм била около 60кг.- не съм се харесвала самата, но вианги изглеждах много самоуверена и нахакана- тогава- и постоянно бях заобиколена от охажори- още повече, че бях сама, а ти си заета- мъжете обичат предизвикателството да отнемат нечия готина мацка. :wink:
Затова моят съвет е- в края на седмицата изрови от гардероба най-секси тоалета си- също така да е такъв, в който ти да не се чувстваш пълна- при мен идеален вариант бяха по-широки, но интересни и женствени роклички, хубаво се наконти и излез с приятелки- без значение с кои, не му мисли- но не давай отчет на приятеля си! След като той се отнася така с теб- просто му покажи, че няма всеки път да си стоиш вкъщи и да се самосъжаляваш, а той да се чувства като голям герой- забавлявай се от самата мисъл, че си по-силна от него и той не те заслужава.
Знаеш ли- да не казвам голяма дума- но пък никога не бих била с мъж, който не ме харесва изцяло, не ме уважава и цени.
Моят приятел сега постоянно ми прави комплименти- пък и той нали се занимава и с фитнес и много се радва, че тренирам и ме стимулира, като ми повтаря постоянно, че има ефект- дори понякога се шегува, като ме е взел, че съм си имала раничка отпред като седна пред компютъра, но и така по-пухкавка и с по-голямо коремче пак си ме е харесвал. :lol:

Kraska_Praska
20th May 2009, 10:00
ледено_sЪrце, съветът ти е супер, и аз си мислех за една дискотека с приятелки в събота, даже направо обмислям варианта да си събера една раница дрешки и козметика и да се пренеса за 2-3 дни при една приятелка в съседния блок без да му обяснявам къде съм и без да си вдигам телефона. Той през това време да си мисли каквото си иска, аз имам нужда да си почина малко от стреса вкъщи.

ледено_sЪrце
20th May 2009, 10:06
Брилянтна идея! :2043:

tonita
20th May 2009, 10:17
ледено_sЪrце, съветът ти е супер, и аз си мислех за една дискотека с приятелки в събота, даже направо обмислям варианта да си събера една раница дрешки и козметика и да се пренеса за 2-3 дни при една приятелка в съседния блок без да му обяснявам къде съм и без да си вдигам телефона. Той през това време да си мисли каквото си иска, аз имам нужда да си почина малко от стреса вкъщи.

Краска, ей така вече ми харесваш! :2043:

dazzling_girl
20th May 2009, 10:36
ледено_sЪrце, съветът ти е супер, и аз си мислех за една дискотека с приятелки в събота, даже направо обмислям варианта да си събера една раница дрешки и козметика и да се пренеса за 2-3 дни при една приятелка в съседния блок без да му обяснявам къде съм и без да си вдигам телефона. Той през това време да си мисли каквото си иска, аз имам нужда да си почина малко от стреса вкъщи.
:wink: Перфектно.Нека се изяде от съмнения.По този начин когато се върнеш ще разбереш дали му пука за теб...И ако е притеснен може и да си изясните нещата.Успех,миличка :wink:

hatred
20th May 2009, 21:14
Kraska_Praska, с риск пак да натрапя мнението си, ще отбележа само едно. Стремежът да си в добра форма е нещо страхотно, но самочувствието ти не може да бъде функция на това колко килограма тежиш :shock: Много ми харесва нагласата на последния ти пост.

И да вметна нещо, което може би е встрани от темата. ( А може би не :roll: :?: ) Мъжете, като цяло, харесват жените маааааалко по - пищни, отколкото ние се възприемаме. Което не означава, че трябва да се водим от техния стандарт ( все пак го правим заради себе си ), но е добре да го имаме предвид.

Kraska_Praska
20th May 2009, 21:40
Здравейте :)
Аз сега се прибирам от един изтощителен шопинг , който обаче успя да ми повдигне духа. Имам си много хубав бял летен панталон oxxo, с който се харесвам :) Освен това хапнах една много вкусна зелена салатка с печено пилешко филе и горчица. Сега за да се успокоя напълно ми остава само да се наспя, което и ще направя. Боби тая вечер може да ходи където си иска, да прави каквото си иска, ако ще наистина нещо лошо да му се случи този път, аз няма да се трогна и ще СПЯ. А планът с изчезването за няколко дни няма да е от днес, просто нямаше как да не мина през къщи, а вече силите ми са напълно изчерпани. Лека нощ на всички :2051:

tonita
20th May 2009, 22:24
Краси лека нощ и сладки сънища :D Честито за новия панталон със здртаве да си го носиш :D
Аз пък тази вечер нещо се почерпих :oops: и фъфля наляво нядясно :lol: добре че няма никой около мен да ми гледа сеира :lol:

Много целувки от мен! :1219:

Engel
20th May 2009, 22:37
Понякога си има нужда да се почерпиш. И аз снощи в 10ч. реших, че ще излизам след поредната от трите ми вечери на съжаление за това, че съм дебела. Излезнах с приятелка и нейни колеги, изпих 2 чаши бяло вино и 3 големи мартинита :shock:, танцувах до 5 сутринта и събрах всички мъжки погледи :girl_dance: Днес съм супер :pinkglasses:
Краске: Честито за панталона ;)
П.П. За протокола.. утре свършва първото предизвикателство, а аз съм 65.5кг. имам 20 дни още за 2.5кг., защото целта за края на предизвикателството ми беше 63кг.
Краске, ти вече я постигна така, че си постави друга цел :1224:

Kraska_Praska
21st May 2009, 07:49
Здравейте :)
Аз се наспах и се чувствам супер :)
Кантарът днес показа малко повече - 63.2, но за мен няма особена разлика. Engel, мисля да си поставя цел от 62 до края на втората половина от предизвикателствто (не искам да съм прекалено амбициозна, за да не се разочаровам от евнтуален неуспех).
А иначе хубаво сте направили с tonita като сте пийнали малко, все пак сме хора и ние, макар и "отслабващи хора" и имаме нужда от отпускане и настроение. А и една нощ танци е толкова много изразходена енергия, че определено компенсира няколкото питиета :)

ледено_sЪrце
21st May 2009, 09:14
Аз нямам напредък с кг.- не трябваше още в 1-я ден на МЦ да се качвам на кантара, въпреки че (не мога да повярвам, че ще го кажа :roll: )- много,много вече не се интересувам от килограмите.
Успях да променя възприеманията и навиците си относно движението и спорта- днес се поогледах и аз като Краска пред огледалото- осъзнах, че на тези кг. изглеждам много по-добре и се харесвам много повече от времената, в които съм била с 10кг. по-слаба, но страшно по-отпусната.
Тези няколко кг.,които още искам да бутна- не е някаква цифрова цел просто, както преди си ги поставях като по-малка- да бъда под еди-колко си, за да съм по-готина, по-слаба от другите :lol: , а просто си ми е такава структурата, че от малка си имам корем- правех като маниачка упражнения за него, просто мисля, че самият стомах ми е много разширен, освен това сланинки си имам- и каква полза от образуването на мускули, като едва ли ще си проличат някога..., но аз няма да се отказвам!
Та така- целите ми са да тренирам редовно, да си нормализирам вълчия апетит- а те резултатите неизбежно ще ме споходят.

tonita
21st May 2009, 09:29
Ох, момичета де да можех малко поне да се заразя от вашия спортен интусиазъм- не мога и не мога да си наложа да спортувам :? Имам една приятелка, която не е слаба, но редовно спортува- ски, плуване, боулинг, просто супер интусиаст и виждам, че това се отразява много добре на тялото и- всичко е стегнато, няма висящи дупета и кореми :!:

Как да се мотивирам и аз ? :?

Engel
21st May 2009, 10:17
tonita: Първо си харесай нещо за трениране и после го направи ако щеш и на сила, а след това ще си благодарна, защото ще ти се иска да го правиш всеки ден :D
Ледено: Не се тормози! Тренирай си, много си си добре, даже можеш да си оправиш линийката!
Краске: Може да ти варира заради цикъла :roll: Мен тази сутрин ме сполетя тази съдба, но нали се претеглих вчера и знам колко съм ;)

П.П. Къде изчезнаха всичките останали момичета? Идва им смелоста само да се записват ааа!
Искам да знам и tirra къде се скри?! :roll:

Kraska_Praska
21st May 2009, 10:39
Engel, права си, чакам и аз тези дни "събитието"... А иначе разлика от порядъка на половин килограм може от много неща да е, аз например ако вечер ям нещо солено си задържам течности. Вчерашната салата беше вкусна, но като че ли имаше повечко сол в дресинга от горчица, самите филенца и те бяха малко солени (аз по принцип си ям сол, дори преди прекалявах, но на тази салата не ми се е налагало да си соля). Но както и да е, нали не се вманиачаваме чак толкова :) Аз си мисля след отчета за първата половина на предизвикателството да не стъпвам на кантара до края на втората половина, за да мога малко да се успокоя и да не мисля постоянно за някакви числа.

dazzling_girl
21st May 2009, 11:04
На мен ми "пробива".Ще дойде днеска или утре...
Момичета,ям здравословно,не мога да си наложа спорта,нямам резултати,а е краят на предизвикателството(първа а част)...Ужас! :1246: Но пък си купих купища нови дрехи,с които самочувствието ми е :) обаче пък ми излезе голяма,гадна пъпка...Стига съм се оплаквала,ще си се радвам на дрешките!
P.S. Като свърши предизвикателството,можем да си направим тема- "Запази постигнатите резултати"(не че при мен има такива,но се надявам да има)

ледено_sЪrце
21st May 2009, 13:19
Краске, тъкмо се чудех какво да хапна за вечеря- може да си спретна една салатка от домати, краставици, шунка и кашкавал- нали днес ми е ден на зеленчуци +протеини- дори един млечен дресинг може да си позволя. :P
Енджи- няма смисъл да я оправя, като днес пак си бях 55 :evil: -вчера уж бях закусвала, но снощи ядох доста късно, освен това яденето беше солено и пийнах, така че просто не трябваше да се тегля. :lol:
Да се похваля- днес всичко върви добре- засега съм си изцяло режимна, направих добра тренировка, дори малко тежка ми дойде- отдавна не бях се застоявала толкова и не си бях изпълнявала толкова от упражненията- дори на излизане инструкторката в този фитнес (с мен не е работила де) ме видя и ми каза, че много съм отслабнала- това ми говори, че явно наистина има визуална разлика, макар и кантарът да не ме долюбва много-много. :lol:
Моля ви, момичета- тренирайте!!! Аз съм малко хаотична с тренировките- в смисъл, че нямам точно определени дни и понякога отлагам, но от почти 3мес. тренирам и се чувствам страхотно- в началото ми беше много трудно да започна- просто виждах, че дори отслабнала пак не се харесвам, защото не ми е стегнато тялото.
А и както вече казах- била съм и 45кг. и сега на 55, но с по-стегнато тяло се харесвам много повече- чувствам се по-добре!

Kraska_Praska
21st May 2009, 15:46
ледено_sЪrце, на това му се вика надъхващ пост! Сериозно ме амбицираш да спортувам. Благодаря ти!
На мен трябва да ми идва тези дни и съответно имам по-голям апетит от по принцип, адски прегладнях този следобед и съответно следобедната ми закуска днес беше доста по обилна (и един час по-рано) от по принцип. Ядох половин кофичка био кисело мляко, един банан и 2-3 лъжици овесени трици. И тъкмо когато ми стана гузно, че ям толкова много, в кухнята на работа влезе една колежка, която си носеше пликче с форнети. В този момент се успокоих, дори изпитах задоволство от себе си, защото въпреки голямото количество храна и многото въглехидрати за тази част от деня, в моята храна нямаше нищо вредно и нездравословно. Освен това мисля да компенсирам с по-лека вечеря - ще си изпека някаква риба и ще си наравя карфиол на пара или салата от зеле :)

ледено_sЪrце
21st May 2009, 15:53
Краске, ако ме познаваше преди ...щеше да си стократно по-мотивирана! :lol:
Принципно съм голям мързел- но представи си с години ежедневието ми беше -училище, пред компютъра, на масата и в леглото- почти не излизах- дори по кафета и дискотеки съм излизала сигурно няколко пъти в месеца- нямах никаква активност...та представи си колко трудно ми беше да се реша, още повече, че преди винаги се отказвах в началото...
Дори сега си мисля дали да не си пробвам банския...или да изчакам още малко :roll: -аз си го взех миналото лято, но съм го обличала само 2 пъти- на селски плаж с леля ми. :lol:
Надявам се това лято да го скъсам от...носене :lol:

tirra
21st May 2009, 20:01
Искам да знам и tirra къде се скри?! :roll:

Беше си при мама за 10 дни :D
И днес си дойде :D

Отчет - последно се мерих в една приятелка в Пловдив на електронен кантар.

Показа 83,7... ех как щях да напиша 63.... прищя ми се :lol:

Роня
21st May 2009, 20:14
Оооох, аз днес навъртях някакви безумни километри пеш. Скапах се от ходене. Храната не беше идеална (случиха се едни пържени картофи :? ), но откъм вода, сън, движение и положителни емоции съм на 6+. Едни картофи няма да ме съборят.

А, да - и се претеглих. 60.2 кг, което означава -1.8 кг за изминалите 20 дни (и общо 4.8 откакто се включих в предизвикателствата). Следваща цел - 59 кг. на 10 юни. :) :cool:

Engel
21st May 2009, 21:56
tirra: Браво, напредваш стабилно :) Пожелавам ти до 10ти Юни да се спреш на 80кг. :P
Роня: Вървиш много добре, видя ли, че с положителна мотивация се постига много повече и този път за 20 дни свали с 800грама повече!!!!
Гордея се с теб :) Гордея се и с двете ви, че държите фронта!

ледено_sЪrце
22nd May 2009, 08:02
Момичета, с тея грамове не се ли вманиачавате малко?
Моят не е цифров и отчитам минус само като ми покаже - цял кг., а иначе за - половин пак се радвам де, но не го отчитам като заслабване- все пак може да е някакъв непостоянен. :roll:

tonita
22nd May 2009, 08:14
Момичета, с тея грамове не се ли вманиачавате малко? :roll:

Ледено, вманиачаваме се и то не малко :lol: Грамовете са важни от психологическа гледна точка :lol:

Аз да се оплача, днес се претеглих 64.1 :shock:, в събота бях 63.0 :? няма оправия, ей! :x
Вече започвам да се замислям дали да не се запиша към някой дебелариум. Някой от вас правил ли го е? Дали да не си взема 1 месец отпуска лятото и да отида да ми промият мозъка малко :roll:

Engel
22nd May 2009, 08:34
Дебелариум - не.
По-хубаво отиди на нещо от сорта на Fitness ваканцийте на Spidersport ;)
tonita: Махни я тази сол от менюто си и си купи на Garnier новото за изглаждане на целулита. Можеш да се масажираш с него за по-лесно изхвърляне на водата. Аз си имам едно друго мазило и чакам да ми свърши за да си купя на Garnier. А пък може и на теб да ти идва :roll:

hatred
22nd May 2009, 08:36
Момичета, с тея грамове не се ли вманиачавате малко? :roll:

Ледено, вманиачаваме се и то не малко :lol: Грамовете са важни от психологическа гледна точка :lol:

Аз да се оплача, днес се претеглих 64.1 :shock:, в събота бях 63.0 :? няма оправия, ей! :x
Вече започвам да се замислям дали да не се запиша към някой дебелариум. Някой от вас правил ли го е? Дали да не си взема 1 месец отпуска лятото и да отида да ми промият мозъка малко :roll:

tonita, не се излагай :evil: За какво ще даваш стотици левове на някого, за да те дисциплинира и да държи храната далеч от теб ? Не търси решението в някакъв външен субект, то е в теб. :2020:

Роня
22nd May 2009, 09:31
Аз да си кажа за грамовете - не им отдавам толкова голямо значение, ама кантарът като ги показва, казвам ги. Макар че разликата обикновено е равна на чаша вода или посещение във WC. :lol:
Тонита, без идеи за дебелариуми, много моля. Не за друго, просто не съм чувала някой, който да има трайни положителни отзиви от тия места. Всички свалят по нещо, после си го връщат и язък за парите и пропилените нерви и разбитото самочувствие (щото "дебелариум" си звучи кофти).
Нагласата е много важна - аз неслучайно държа фронта от ... леле, колко време стана вече. Просто този път съм с правилното отношение. Може да е бавно, може да е обезкуражаващо на моменти, но половината килограми до целта са вече история. Тъй че явно това е пътят, само трябва да си вярваме и да не чакаме резултати за една нощ.
И, в допълнение към горното, да си призная - за последните 20 дни имах 2, които бяха издънка от-до. Доста калории от кофти храни, разпределени по кофти начин. Освен тях, имах чат-пат неща извън програмата, но не си ги слагам на сърце и май това е важното. Не че искам да ви подведа да се храните кофти - напротив, просто мисълта ми е, че ако се шашкате за всичко, ще си изтормозите психиката и накрая, дори да отслабнете, ще сте съсипани и нервни и ще се вторачвате във всяка хапка с омраза.
Храната ни е приятел, не е враг. Просто се иска да сме разумни (като във всичко, впрочем) и да мислим кое е добро за нас и за телата ни.
Сори, че се разфилософствах, но напоследък стигам до някакви такива заключения. Само дето сега се почва един много нервен период, който ще продължи почти 2 месеца и мисля, че каквото сваля до края на това предизвикателство, с това ще си остана и до средата на юли. Но да видим, де. Борбата продължава. :lol:

ледено_sЪrце
22nd May 2009, 10:22
Тонита- я по-хубаво взимай 1 месец отпуска и отидете някъде на спокойствие с Краска да се следите взаимно какво ядете и малко да я откъснеш от приятеля й, хехе :P

tonita
22nd May 2009, 10:26
Тонита- я по-хубаво взимай 1 месец отпуска и отидете някъде на спокойствие с Краска да се следите взаимно какво ядете и малко да я откъснеш от приятеля й, хехе :P

Ледено да ти кажа хич не е лошо предложението ти :D Аз съм за, стига и Краска да е съгласна :lol: Току виж сме се върнали фиданки и perfect body от всякъде :lol: Направо ще ви скрием погледите :1301:

Еееееееееееех мечти мечти............... :1246: