PDA

View Full Version : Коментари и Въпроси по Дюканските рецепти


swe3tynka
6th May 2009, 09:35
Предлагам тази темичка да е САМО за коментари и въпроси относно рецептите, които са в тази (http://forum.tialoto.bg/viewtopic.php?t=11538&start=0) темичка (има си отделна тема, в която се коментира самият режим).

Аз искам да питам tirra колко бакпулвер слага в рецептата за мъфините? :)


Edit:Аа забравих, tirra, още когато я написа рецептата за пица, я пробвах и стана мнооого вкусно! :D Браво!!

tirra
6th May 2009, 12:58
Аз искам да питам tirra колко бакпулвер слага в рецептата за мъфините?

Понеже не съм почти никаква готвачка , слагам всичко на око.
За мъфините последния път сложих половин бакпулвер.

swe3tynka
30th May 2009, 18:34
понеже вече няма бутон за поправка започвам отново с рецептата за доматите и чушките :D

Пълнени домати и чушки БОН АПЕТИ

2 домата
2 чушки
1 връзка рукула
1-2 бр.пилешко филе (300 г)
извара
сол и черен пипер на вкус

1. От горната част на доматите се отрязва капаче и вътрешността се издълбава с лъжица.
2. В чушките се правят странични разрези и се почистват от семето.
3. Пилешкото месо и рукулата се нарязват наситно и се слагат в купа. Добавя се изварата, подправена се със сол и черен пипер на вкус и се разбърква добре.
4. Доматите и чушките се пълнят с плънката, похлупват се с капачетата и се изпичат в предварително загрята на 220 градуса фурна.
http://www.bonapeti.tv/images/r/2009/5/4608_1.jpghttp://www.bonapeti.tv/images/r/2009/5/4608_2.jpghttp://www.bonapeti.tv/images/r/2009/5/4608_4.jpg


tirra, какво е рукула и от къде се купува? :roll:
А колко време печеш чушките?

milamila_77
30th May 2009, 19:17
Руколата е листен зеленчук от рода на глухрчето.

Продават се предимно в големите вериги магазини за хранителни стоки - Билла, Пикадили, Елемаг.

swe3tynka
30th May 2009, 20:43
Ама..това подправка ли е или да го търся при зеленчуците?

hatred
30th May 2009, 21:34
Ама..това подправка ли е или да го търся при зеленчуците?

При зеленчуците е. Неморално скъпа, а според мен не придава особен вкус. Лично мнение. Иначе обожавам зелениите: спанак, магданоз, копър, киселец, цвекло, лапад, коприва, айсберг, марулки ... Но точно тая рукола няма вкус :lol:

Izabo
30th May 2009, 22:12
Как да няма вкус? Даже за някои е много силен - леко тръпчиво-лютив. Но..., както казаха в Бон апети сутринта (и аз гледах рецептата :)), мерна единица за вкус няма :D . Аз доскоро хич не обичах рукола, но наскоро открих салатата с рукола (може и с друга злена салата), сушени домати, пармезан, зехтин и балсамико...(може и с каперси и кедрови ядки :)) и ми стана адски любима (комбинацията с пармезан и много балсамов оцет е супер).
Та руколата е бурен..., адски глупаво е, че я внасяме от Италия и т.н. и поради тази причина е толкова скъпа. Аз я купувам от пазара (на Младост 1, ако на някого му върши работа), там е чувствително по-евтина (голяма връзка, стига ми за 2 салати, като я смеся със зелена салата - 2 лв.), отколкото в Билла например (3,30 лв. за 125г.!!!! :shock: )

hatred
31st May 2009, 20:56
Izabo, аз явно не съм усетила вкуса на руколата, защото винаги съм си вземала от споменатата 125-грамова и тя просто се губи в моя леген с марули ( да, правя си салатите в нещо като леген :lol: ).

Ще се поразтърся за българска. Хубава идея ми даваш.

Не че е много в контекста на Дюканските рецепти, но спомена сушени домати. Откъде ги купуваш ? Веднъж ядох салата със сушени домати в "Уго". Много ми харесаха, но ми се сториха мазни :roll: На какво се дължи ?

Роня
1st June 2009, 00:21
hatred,
Те се продават в бурканчета и са мариновани в мазнина (не знам дали е олио или зехтин, не мога да ти кажа), правилно си ги преценила, че са мазни. Престъпно вкусни са, но и ужасно солени (пак заради маринатата).
Аз ги избягвам, щото им губя бройката, като ги подхвана. Ако можете да се удържите до 3-4 бройки в салатата, са идеални. :D

hatred
1st June 2009, 06:17
Оооооо, след като ги топят в мазнина със съмнителен произход, ще мина и без тях :lol:

Izabo
1st June 2009, 16:03
Съвсем наскоро открих тази салата в Гърция, а сушени домати не можах да намеря във Фантастико и Била (нямах време за ровене, честно казано, иначе в Билла би трябвало да има), така че съм си я правила без тях вкъщи. Предполагам обаче, че трябва да са в зехтин доматите.
Наистина са много вкусни. Тези, които съм яла, хич не са били солени, затова предполагам, че и с тях е, както и с всеки друг продукт - различни производители - различни вкусове и качество. Бих си купила непременно, ако намеря. hatred, зачети етикета, ако ти попадне! Етикети поне обичаме да четем :)! Може пък и да намериш такива в чист зехтин. :D