PDA

View Full Version : Апетит


Gry
15th May 2009, 16:04
Здравейте на всички!

Аз съм на 20 години. И за височината си съм (смятам) с нормално тегло. Висока съм 170см. и тежа 58кг. Но имам проблем.. имам огромен апетит, много ми е трудно да се въздържам да не се натъпча толкова, докато не ми стане лошо. Така е около 2 години. Сякаш не усещам ситост и ям защото .. е вкусно, не защото съм гладна. Чувствам се ужасно. По принцип хората ми се радват на апетита и на това че не дебелея, но за мен е направо живо наказание. Дори стомаха не ми се подува, освен ако не пия газирано, но самата аз се чувствам някак .. отвратена от себе си.

Не знам какъв е проблема. Споделих с майка ми и тя каза че ми няма нищо. Вече не знам към кого да се обърна за да спра да се тъпча така. Чувствам се като прасе. Ям около 5-6-7 пъти на ден и то стабилно ядене, не някоя вафла или пакетче солети. Не знам какво да направя. Помощ!

MILI
15th May 2009, 16:09
:wellcome: - И в двата смисъла
:lachen: Хранително разтройство, всяка втора жена го има- успокой се :cool:

п.с Това не значи да се успокоиш и да продължаваш да си ядеш така, разбира се!
Направила си първата стъпка, осъзнала си проблема си. Следващата е да решиш, че искаш да се бориш.....ама много го искаш.....
Може да си представиш, че си пушач или наркоман :biggrin:

neli4ka
15th May 2009, 16:10
Занимавай се с нещо,за да не мислиш нон-стоп за ядене.Някакво хоби например. :roll:

Gry
15th May 2009, 16:13
хаха

Нямаш си и на идея колко пъти съм си казвала "Айде стига пич, въздържай се малко." И като видя нещо в хладилника, или ако мина през ресторант за бързо хранене и винаги трябва да се отбия. Почти всиките ми пари отиват за храна.. направо е откачено. Най-добрия ми приятел ми каза че ако не ми бил така бърз метаболизъма съм щяла да тежа едно 200 килограма. Ям повече и от мoчетата (включително и баща ми който е ..голям българин и бая си хапва) хаха..

Това за хобито не помага особено.. то не е толкова като мисъл за ядене ами по скоро че ..не се засищам колкото и да ям.. и като не усещам ситост, ям МНОГО.


Цялата работа беше "Какво е сбъркано в мен о дяволите?!?!" Започнах да си мисля дали не е някоя болест, нещо със стомаха..

MILI
15th May 2009, 16:17
Да и Аз ядях повече и от приятеля ми и от баща ми..... :roll:
Знам, че е трудно и ти изглежда невъзможно.....
Но няма как да ти помогнем (нали за това молиш), ако не решиш, че все пак можеш някакси да се откажеш от това преяждане. Със сигурност трябва много воля, но щом други го могат,защо да не го можеш и ти. А и едва ли си най- тежкия случай в историята на човечеството :lol: :wink: :roll:

Gry
15th May 2009, 16:23
Благодаря ти MILI.
Знам че това моето е дори дар божии пред някои други хора,
но за всеки случай мисля да направя някаква консултация при лекар.
Напоследък се мъча да спортувам повече, разходки и да ям повече плодове и зеленчуци, да пия повече вода.. и така.
Мерси на всички отново.
Ако някой друг има същия проблем, нека сподели как се справя ;]

MILI
15th May 2009, 16:42
Лекар,диетолог, психолог все на някой свестен ще попаднеш :lol:

Аз съм имала същия проблем (и продължавам да го имам,то това трудно ще изчезна просто ей така). С много воля ще го победиш, трябва да си информирана и мотивирана и да го правиш всеки ден. :1242: Отпуснеш ли се един ден :roll: :twisted:......

hatred
15th May 2009, 20:42
Ох, и аз съм имала периоди, в които съм яла количества, способни да засрамят и мъж. Само че за разлика от вас двете това ми пролича бързо - бързо.

Но с времето човек се дисциплинира, изходът е труден, но не и невъзможен. Сега като изям 200 гр извара и ми става тежко.

Gry, акцентирай и на пълноценната белтъчна храна - тя създава най - силно усещане за ситост. Плодовете и зеленчуците са удоволствие за душата и дар за тялото - те си се подразбират :wink:

Роня
15th May 2009, 23:48
И още нещо - не очаквай резултати от раз (т.е. да успееш да намалиш храната от веднъж), защото стомахът ти вероятно се е разширил от по-големите количества и ще се иска време, за да се свие. А докато се свие, ще ти е гладно - така че когато започнеш да намаляваш храната, го прави постепенно, за да избегнеш стреса и чувството на глад.
И още нещо - кажи си, че е редно да ядеш примерно 4 пъти на ден. Определи си лимит на калориите за деня и ги разпредели по отделните хранения. Направи си меню от максимално здравословна храна и го спазвай категорично една седмица. Ама без отклонения. Мисли си, че е само за седмица, няма да е трудно да удържиш.
Когато седмицата изтече, виж как ще се чувстваш и дали все още ще изпитваш психологическа нужда от толкова храна и тогава да мислиш за лекар.

Това е, което ми хрумва. :roll: Успех!

bibi_82
16th May 2009, 09:33
моят съвет е да си правиш по една голяма салата на всяко ядене и да изяждаш първо нея :wink: така няма да ти остава много място за другата храна :D

goldish
16th May 2009, 09:54
bibi_82 е абсолютно права и като добавим малко повече водичка, за да ти се запълва стомахчето скоро ще ти се свие. :wink:

MILI
18th May 2009, 15:07
С една купа от 1кг. салата и вода, ще и се свие стомаха :shock:
когато го разширява да макс и след това се напие с вода

aniK
18th May 2009, 15:49
Вода се пие преди хранене или най-малко 1 час след хранене!!!

MILI
18th May 2009, 16:01
Именно!
Айде да не е 1 час, но със сигурност 40 мин. преди хранене и след.......

За това имам тази емотиконка след края на поста си

aniK
18th May 2009, 16:11
Хич не четох за какво става въпрос :oops: Само последния пост и реших да поN-тя това за водата :D

Solver
18th May 2009, 16:52
30 минути преди хранене, не 1 час :) 1 час е СЛЕД хранене. Водата няма какво да и се усвоява 1 час :lol: Освен това е нужна при храненето и 30 минути, дори понякога 20, е добре.

sweetpea
6th June 2009, 22:37
ЪЪЪЪЪЪ....Провери си кръвната захар!Не е скъпо и става бързо!
Това в случай,че огромния апетит + ненапълняване продължава дълго....Следи дали си също жадна!.....

И аз преди минах през такъв период! от 3-4 месеца.Изведнъж почнах да мисля само за храна....беше ужасно-бях като психопат.....Ако се сетех за нещо ,което ми се яде(нещо тъпо като зърнена закуска или консерва няква,или спагети в чашка) се качвах в колата и карах ,за да си го купя......Ядях и много бисквити и блокчета шоколад.Малко се бях освинила и се чудих какво ми става.....
Сега пък нямам никакъв апетит от 2 години и съм 41 кг :roll:

sweetpea
6th June 2009, 22:38
ЪЪЪЪЪЪ....Провери си кръвната захар!Не е скъпо и става бързо!
Това в случай,че огромния апетит + ненапълняване продължава дълго....Следи дали си също жадна!.....

И аз преди минах през такъв период! от 3-4 месеца.Изведнъж почнах да мисля само за храна....беше ужасно-бях като психопат.....Ако се сетех за нещо ,което ми се яде(нещо тъпо като зърнена закуска или консерва няква,или спагети в чашка) се качвах в колата и карах ,за да си го купя......Ядях и много бисквити и блокчета шоколад.Малко се бях освинила и се чудих какво ми става.....
Сега пък нямам никакъв апетит от 2 години и съм 41 кг :roll: