PDA

View Full Version : "Диетолога" Симеонов


nora.dimova
2nd June 2009, 20:42
Както в повечето случаи става - видях една бивша колежка, доста поотслабнала, каза ми, за въпросната личност - какви гениални рецепти правел по Скайпа. Както става и в по-малките градчета, разпространил се слуха бързо - оказа се, че около мен много хора са вече запознати с този "УНИКУМ на съвременната диетология."

Свързах се аз по СКАЙП - разбрахме се за парите, преведох, минаха няколко дни, благоволи най-после да ми обърне внимание.
Пита ме за болежки - аз казвам - това, онова, трето, пето, все пак на възраст съм, реакцията беше " 'сичко ще опрайм". Учудих се някак си и ме загриза съмнение. Как така ще "'опрай" като нито ми е видял папките със изследванията, нито торбичките под очите, нито пък очевидно ме слушаше какво му говоря. Още повече се учудих като каза "бъркаш ли си в гърлото, повръщаш ли"???
ЕЕЕЕЕЕЕ....то бива да си НЕКАДЪРНИК, ама чак толкова!
Дори да повръщам, ако има в предвид наченки на анорексия или булимия, тоя човек мисли ли наистина, че някоя болна жена ЕЙ ТАКА ще сподели с него нещо подобно...
И ПО НАШЕНСКИ ЩЕ КАЖА - ХАЛ ХАБЕР СИ НЯМА ЧОВЕКА ОТ ДИЕТОЛОГИЯ, ОТ ПСИХОЛОГИЯ, КАКЪВТО ТРЯБВА ДА Е ЕДИН ИСТИНСКИ ДИЕТОЛОГ....
Има си хабер само от ХУБАВИТЕ СУМИЧКИ, КОИТО МУ ВЛИЗАТ ПО СМЕТКАТА!

Мария Василева
3rd June 2009, 12:56
Учудих се някак си и ме загриза съмнение. Как така ще "'опрай" като нито ми е видял папките със изследванията, нито торбичките под очите, нито пък очевидно ме слушаше какво му говоря. Още повече се учудих като каза "бъркаш ли си в гърлото, повръщаш ли"???
ЕЕЕЕЕЕЕ....то бива да си НЕКАДЪРНИК, ама чак толкова!
Дори да повръщам, ако има в предвид наченки на анорексия или булимия, тоя човек мисли ли наистина, че някоя болна жена ЕЙ ТАКА ще сподели с него нещо подобно...
И ПО НАШЕНСКИ ЩЕ КАЖА - ХАЛ ХАБЕР СИ НЯМА ЧОВЕКА ОТ ДИЕТОЛОГИЯ, ОТ ПСИХОЛОГИЯ, КАКЪВТО ТРЯБВА ДА Е ЕДИН ИСТИНСКИ ДИЕТОЛОГ....
Има си хабер само от ХУБАВИТЕ СУМИЧКИ, КОИТО МУ ВЛИЗАТ ПО СМЕТКАТА!
Не е радостно, че продължава да лъже много хора, но поне някои вече си отварят очите. :|

п.с. Обикновено хората, засегнати от хранително разстройство (ХР) (http://www.google.bg/search?hl=bg&q=%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB %D0%BD%D0%BE+%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%81%D1%82%D1%80% D0%BE%D0%B9%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE&btnG=%D0%A2%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5&meta=lr%3Dlang_bg) най-често правят всичко възможно да го прикрият дори от специалисти. Висша форма на наивност или самовлюбеност е да си мислиш, че си цар и бог.... и най-добрите лечители не са.
Но такива като него много си вярват и увличат и други хора......... :? и едни да се усетят други мющерии ще лапнат въдичката междувременно.
И не знам законово може ли да бъде защитен пациента у нас от мошенници.

mari6a
3rd June 2009, 13:55
Нека и аз да попиша малко стига сьм чела само.От 2год. чета този форум.Благодарение на него разбрах за О.Симеонов и благодарение на всички момичета тук,които до преди време бяха доволни от вьпросния 'диетолог' и аз реших да опитам.Винаги сьм имала проблеми с кг. като дете биах 98кг,правела сьм хиляди опити да отслабна,пробвала сьм какво ли не.... Хербалаиф,пазлични протеинови шеикове,диети,Баикова и какво ли не...имало е ефект за определен период,после се враща ако не всичко то наполовината и така само с моите мечти да бьда слаба.С много много усилия за 15 год. успях да стигна до 67кг.В момента сьм на 30 год. и живея далече от БГ,но преди 1 год. и половина се свьрзах с вьпросният ДИЕТОЛОГ,който за мое учудване МИ ПОМОГНА МНОГО!!!!!!Не сьм седнала да пиша за да го защитавам,ни най малко това ми е идеята,а просто да кажа че ето на мен той ПОМОГНА и сега в момента сьм 55кг.Свалих излишните ми кг. за около 5 мес. максимум и вече 1 год. ги подьржам но вече не меря грамове и не ползвам кантар,а както той ми казваше се опитвам да правя баланс.Какво аз искам и се опитвам да кажа–Не ми пука дали е диетолог или не!Не ми пука за 50 кирляви лева които сьм му дала,важното за мен е че той ми помогна и ме спря да се лутам в тьрсене на поредната диета.Аз нито имам вьзможност да си набавя ЗОНАТА нито да я прочета защото сьм адски заета.Този вьпросен ДИЕТОЛОГ ми даде всичко на готово,аз го изпьлнявах и както казах за мое учудване имаше резултат,вьпреки че аз съм от хората които винаги са имали проблеми с теглото,генетично предразположени кьм напьлняване,и винаги сьм сваляла кг с много усилия и нерви.Пьрво искам да благодаря на ГОСПОД че сьм здрава и нямам никакви проблеми както много от пишещите имат,второ да благодаря на всички тези момичета които до преди време пишеха и се хвалеха сьс страхотни резултати и незнайно кьде изчезнаха–това бяха момичетата които страшно ме мотивираха и сьщо да благодаря на вьпросния диетолог 4е ми показа правилният пьт,независимо дали има диплома или не,кьде е завьршил или не и дали изобщо е завьршил.(сьжелявам ако сьм допуснала грешки в писането но кирилицата ми куца доста)ЕЕЕ,за сега лек ден от мен когато имам време пак ще пиша вьпреки че това ми се случва адски рядко и нека всеки да намери правилният пьт за да се чувства ДОБРЕ,дали то с дипломирани диетолози или измислени както Вьпросният О.Симеонов........за мен е важно 4е аз намерих правилният пьт.......

ледено_sЪrце
3rd June 2009, 15:04
Аз нито имам вьзможност да си набавя ЗОНАТА нито да я прочета защото сьм адски заета.Този вьпросен ДИЕТОЛОГ ми даде всичко на готово
Той не е диетолог, след като не може сам да изготви режим, да усети психологически своя клиент.
Със същата задача би се справил и всеки средно интелигентен човек, запознал се с книгата.
Това е все едно аз, както съм прочела на Дюкан книгата, да се нарека диетолог и да вземам чуждите пари, за да им обясня режима.
Той ти е помогнал дотолкова да те запознае със Зоната, а за самото отслабване са ти помогнали твоята мотивация и Зоната, не е коректно да се приписват тези заслуги на един своеобразен посредник.

rogi
3rd June 2009, 15:09
nora.dimova,нищо лично,но най лесното което можете да направите е да обиждате,след като най вероятно нямате воля да спазвате препоръките на диетолога си.Мисля че е нормално да ви пита за лични неща,особено ако сте дала повод за това.Мен ме пита например имам ли проблем с цикъла.естествено че ще мме пита.а вие ако искате да види лекар всичките ви бумаги,ми занесете ги на диетолог с който имате визуален контакт.
Мога да кажа че това е най здравослвния вид диета,и той ви я поднася на тепсия,т.е.просто разчетена,вие само трябва да я спазвате, а не да смятате.
Всичко добро ви желая

ледено_sЪrце
3rd June 2009, 15:16
Rogi, все пак не за всички е подходящ даден тип диета!
За да е добър даден диетолог, той трябва да е и психолог, и лекар.
И какво, твоят толкова прехвален диетолог какво би направил, ако аз отида при него и му кажа, че не искам да спазвам Зоната, а индивидуален за мен режим?
Мисля, че трябва да е оповостено с кой вече готов режим работи той, за да могат бъдещите му посетители сами да си преценят дали има смисъл да се свържат с него или направо да се запознаят.
Не всички са толкова немърливи към здравето си, за да се доверяват сляпо само на един диетолог и само на един режим само защото е "наготово".
Все пак човек е длъжен първо сам да се запознае с различните диети и след това да отиде да се консултира окончателно с диетолог.

Мария Василева
3rd June 2009, 18:04
Тооооооолкова ми омръзна това повтаряне. :sick: Ако все пак пиша, то е защото някой може да попадне на тази тема и да се заблуди..

Г-це mari6a, да се снабдиш със Зоната е толкова лесно, многократно е даван линк дори и тука, във форума.

Просто вече ми е противно да предъвкаме едно и също, дано да е за последен път:

Щом не ви трябва диетолог Защо го именувате така!? Прочетете ПАК какво ви е написала Леденкото. Няма такъв вариант да учиш не-знам-си-колко-години само за да изготвяш режим по Зоната. :) НЯМА ТАКОВА НЕЩО.

Диетолога трябва да знае далеч повече, за да може да Вас да ви даде добри препоръки, които няма да навредят на здравето ви :!:

Видяхме вече, че О.С. се пише, че лекува и нелечимото.... не искам да коментирам това, за излъганите съжалявам. :?

На тези, на които е помогнал - късмет сте извадили. То и от сердев има доволни, ако ме разбирате какво искам да кажа...

п.с. Специалисти-диетолози има. НИТО ЕДИН не съм видяла да има зъб на колега и така да му рине мръсотия както О.С. към доц. Байкова. :shock: Това е симптоматично вече... Тя не е специалиста, чийто услуги бих ползвала, но да я ползва някой за да изкачи на неин гръб е грозно! (казвам го с презрение, няма подходяща емотиконка)

nora.dimova
4th June 2009, 09:11
Виждам, че само ледено_sЪrце и Мария Василева са вникнали истински в това, което исках да кажа.
Аз съм на 55 години и тежа 75кг, не съм трагичен случай по отношение на килограмите, но не е лъжа, че заради тяхс е свързах с него. Не казвам, че не спазвам режима, не сте чели добре написаното - учуди ме подхода му - какво точно ще ми "опрай", защото този човек заявява нещо толкова категорично, без да знае нищо от моята здравна история. Ако съм на 20 години и имам да свалям 20 кг, може би ще ме впечатли - то сигурно на него и такив аму се възхищават, но в моя случай - хайде няма нужда на зрели хора да пробутва разни негови "свръхестествени способности". Като се замисля - смешен ми става все повече. А като поразрових из интернет, разбирам,че той не бил и диетолог, хахаха, вече ми се избистря картинката!

ледено_sЪrце
4th June 2009, 09:24
Nora, аз съм на почти 20 и имам да свалям дори по-малко кг, но никога не бих прибегнала до него. :lol:
Все пак от 5-6 години се опитвам да си създам собствени виждания и познания за здравословното хранене, да изуча кой режим ми влияе добре, кой мога да го поддържам дългосрочно, защото все пак трябва това да ни стане начин на хранене, а не да имаме вечно нужда от съветник за това какво да ядем и какво не.
Та аз си представям- ако те мързи да прочетеш една книга от нет-а за даден режим, който спазваш, какво ли ще е да направиш една тренировка- сигурно нечовешко усилие и загуба на време.
Чакайки съветите на готово залъгвате самите себе си за кратко.

mari6a
4th June 2009, 16:15
Леденкото,миличка,май нещо не сте ме разбрали.Идеята ми беше че не ме интересува О.Симеонов дали е диетолог или НЕ!!!!Дали съм извадила късмет или не незнам,факт е че при мен нещата станаха.А единственно на всички вас добронамерено завиждам че имате прекалено време да седите пред PC-то.Аз на фитнес не съм ходила от незнам кога и не ме мързи да прочета някоя книга но работата ми е свързана с толкова много движение по 10 часа на ден най малко,че предпочитам да получа режима готов на тепсия даден отколкото да ми се скапва дупето в теглене и четене на Зоната и лутане от диета на диета и търсене и експериментиране с това кое ще ми подейства и кое не.Все пак не съм на 20 и живеем в различни светове.......Пожелавам ти само скоро и ти да намериш верният за тебе режим..... :wink: :wink: :wink: От мене едно голямо ЧАО.... :)

ледено_sЪrце
5th June 2009, 09:13
Ето де- в това беше и нашият замисъл- че той би могъл да даде информация, които сами не могат да си я добавят заети жени като теб.
А защо иначе, след като някой има възможност да не се разрови и поинтересува малко, а да се оставя някой да му взима парите за глупости и после с промит мозък ,че О.С. едва ли не е Бог.

mari6a
5th June 2009, 12:24
Тук съм напълно съгласна с теб :)