PDA

View Full Version : 15 кг за 1 месец?


priceless
2nd December 2009, 22:33
Съжалявам, че пускам темата и тук, но в другият раздел вече втори ден никой не й обръща внимание, а спешно се нуждая от съвет :( Трябва ми помощ! До Януари трябва да сваля околко 10-15 кг, поне така ми показа по изчисления... иии от седмица насам правя коремни преси и въртя колело вкъщи. В момента точно нямам възможност да бягам за това искам да ви помоля ако може да ми предложите още някакви упражнения за вкъщи, които да допринесат за по-бърз ефект. Знам, че тия неща не стават от днес за утре, но наистина ми е много важно до Януари да изглеждам както трябва Sad Проблемът ми е главно в корема и донякъде в бедрата... Ще се радвам ако ми препоръчате някакъв режим за бързо отслабване :)

Solver
2nd December 2009, 22:42
Много са, аз не бих се радвал, ако ти препоръчам такъв режим, по-добре забрави :)

neli_sf
2nd December 2009, 22:58
15 кг от колко?
А и от колкото и да е - ще ти се разхлопа сърцето, като за начало, другите негативни и нездравословни последици ще ти ги припомни здравият ти разум (надявам се).
Няма по-важно от здравето ти - просто няма такова събитие!

toni_bonboni
2nd December 2009, 23:59
пробвай японското чудо макар че последствията от това рязко сваляне на килограми ще са ужасни ...

Engel
3rd December 2009, 12:11
По-хубаво да пробва Дюкан. Там поне се яде повече от Японското чудо.

priceless
3rd December 2009, 13:56
От 75 кг трябва да смъкна да не са 15 ама поне 10.Знам, че е много вредно толкова рязко и с глад да се свалят килограми, защото после се качват двойно ама какво да се правя като се в последния момент се сещам... Знам, че не е полезно и за организма да се гладува ама за първи път от 3-4 години насам съм си наумила, че ще ги смъкна та каквото ще да става... Вече седмица и отгоре почти не хапвам - през 1-2 дни по малко супа ям само, правя коремни сутрин и вечер и въртя колело сутрин и вечер... Смъкнала съм малко ама съвсем мъничко и се надявам до началото на Януари да смъкна поне 7-8 кг...

toni_bonboni
3rd December 2009, 14:01
Колко килограма искаш да станеш точно и по какво има януари, че дотогава трябва да си слаба ...

neli_sf
3rd December 2009, 14:08
Да загубиш 20% от теглото си за толкова кратък срок ...
Радвам се мотивацията ти, но бъди разумна !
7-8 пак са много. С гладуването ще си навлечеш проблеми - със жлъчката, със стомаха, с кръвното- респ. сърцето, виене на свят, гадене, ще имаш нередовен стомах, следват хемороидите, и най-лошото - после ще има йо-йо ефект.
Ще се радвам, ако не се случи нищо от гореизброените, но това би могло да стане само ако си от друга планета.
Всички искаме да блеснем с момичешка фигура на коледното парти, но не го прави на всяка цена.
Успех!

root
3rd December 2009, 14:41
^ Какво толкова има януари, че е толкова важно да слагаш такъв срок за сваляне на килограмите?... Също не ми е ясно как ги изчислявате тези килограми дали са 5, 10, 15 и подобия?

Гладувания се правят само с лечебни и профилактични цели. Не смятам, че това което правиш е правилно. Ще ти обясня как се процедира при 1 диетолог. Първо се правят изследвания за здравословното състояние. После се взимат предвид възраст, височина, тегло, двигателна активност, консумирани храни, хранителни навици, сън, оценка на структурата ти, подкожни мазнини, и т.н. На базата на това се правят корекции като се изчистват грешките, които допускаш... Оттам нататък всичко, което прави диетолога са наблюдения. А всичко си зависи от теб. Щом 1 път си се докарала до сегашното си състояние, значи ти куца режима. Предвид, че не си гладувала от 3-4 години и нямаш тренинг, защо точно с гладуване?

Това, което мога накратко да те посъветвам е:
1. Закусвай, обядвай, ако вечерта си гладна - салата с ниско съдържание на въглехидрати, или плодове. В случай, че усещаш умора в себе си - кис. мляко или кълнове.
2. Течности - по 2-3 литра на ден минимум. Щом целиш такова отслабване даже минимума ти трябва да е 3л.
3. Движение - при много жени проблемите идват оттам. Липсата на движение забавя кръвообращението и някои телесни фукнции (напр. отделителните). Оттам идва и наслагването на отпадъчни материали и шлаки.
4. Дишане - гледай винаги да е добре проветрена стаята, в която си. В домашни условия можеш да правиш и дихателни упражнения.
5. Каляване - прави си контрастни душове, когато излизаш за кратко навън може да се облечеш и по-леко. Все пак гледай да НЕ ти изстива кръста и зоната около бъбреците.
6. Сън - нормалният сън трае от 6 до 8ч. След това се води, че има неблагоприятен ефект - тялото задържа течности прекалено дълго, забавят се метаболизма и телестните функции.
7. Храните - тук всичко зависи от това как си се хранила до момента и какви са ти вкусовете. Така на сляпо не смея да съветвам нищо.

Успех.

root
3rd December 2009, 14:56
Забравих да попитам какво е колелото ти? Велотренажор или велостипед със трейнър (стойка)?

priceless
3rd December 2009, 15:51
Ами какво да ви кажа за причината - само ще кажа, че става дума за момче :lol: А и аз самата не мога да се понасям вече такава, искам да изглеждам добре и да се чувствам добре... Попринцип не ям по много, но организмът ми е такъв, че дори и малкото, което хапна веднага ми се отразява и ми се лепи... Свалянето на кг при мен става много трудно. Преди година някъде започнах диетата на Дюкан и за около 2 седмици бях смъкнала 1-2 кг, но понеже мотивацията много ми куца и се отказах. А сега апетитът ми просто спря изведнъж. Имах доста лични проблеми и някак се бях депресирала и оттам без да го искам спрях да се храня нормално. След това реших, че сега е най-подходящият момент за отслабване. Не гладувам умишлено просто на мен самата не ми се яде. Хапвам по малко супичка или плодчета, но се тъпчам на сила. В момента не усещам глад изобщо и по цял ден поемам течности - вода, сокове, каквото се сетите... Напоследък се старая постоянно да съм в движение и да изразходвам енергия. Иначе колелото ми е велотренажор.

Много е вредно хора, знам, а и попринцип стомахът ми е доста чувствителен (имам гастрит), но този човек наистина е адски специален за мен и искам на всяка цена да го впечатля :( В момента разсъждавам като някое 12 годишно лапенце... чак самата си се чудя на акъла ама пустата му любов :(

priceless
3rd December 2009, 15:55
Забравих да кажа за изчисляването... тук в този сайт си сметнах по ръст и тегло кои са нормалните кг за мен. Висока съм около 173-4 см и тежа 74-75 кг. По изчисления ми излезе, че трябва да съм около 60 кг. Проблемът ми е в коремчето - искам него да го махна и да постегна малко бедрата.

root
3rd December 2009, 17:23
И аз така бях предположил за причината, ама все пак да питам. Все пак ти дадох някои насоки, за други не смея да пиша "насляпо".

Тези изчисления, по калкулатури и таблици са пълна глупост. Нещата зависят както от костна структура, така и от мускулните влакна. Тези неща са си строго индивидуални. Имам приятели, които са ми до рамото а тежат повече от мен. На мен ми дават около 85кг, а всъщност плувам м-у 70 и 75.

Тази диета на Дюкан няма вообще да я коментирам - смотана работа накратко. Без нерви и депресии. Имай предвид, че и оттам може да идват редица проблеми - не само килограмите, а и гастрита.

За стягане на корема - http://beeblefitness.com/exercises/strength/abdominals/

За стягане на задника и бедра - потърси в Google или Youtube - "harmstring exercises"

Пилатес упражненията наблягат на т.нар. core strenght - това включва коремни мускули, кръст, задник, задни бедрени мускули и горната част на предните бедрени мускули. Това е за стягане. За горене на мазнините с велотренажора. Не знам дали педалите му имат каишки, но ако нямат измисли как да си захващаш стъпалата. Идеята е да можеш да дърпаш, освен бутането надолу. При дърпането ти участват и заден бедрен мускул и коремните. До тук окей...

Сега примерна програма: започваш със загряващо темпо 5 мин., после бързо темпо с леко натоварване 2 мин., после релаксиращо темпо 3 мин. (трябва да смъкнеш пулса от бързото темпо), следва бавно темпо с голямо натоварване 3 мин., после релакс с леко натоварване, бързо, релакс, бавно, релакс,...

Каква е идеята? Гледай да ти е проветрена добре стаята където тренираш. Идеята е такава, че натоварваш доста мускули (връзването на стъпалата). Бързото темпо с леко натоварване и бавното с тежко, ти качват пулса. При пулс над 70% тялото 1 вид се стресира и то започва да гори мазнините. При промяната на темпото се натоварват по различен начин мускулните влакна и това преразпределя необходимите запаси. Това преразпределяне спомага за по ефективно премахване на мазнините. Тук вече идват чистия въздух, многото течности, контранстните душове, масажи и др. - те спомагат чистенето на организма.

priceless
3rd December 2009, 18:46
Много благодаря! Задължително ще пробвам всичките неща, които ми предложи иии дано има ефект :)

root
3rd December 2009, 20:20
Няма логика да няма ефект. Колко бързо ще стане - зависи от годините ти и режима ти преди да се решиш да слабееш. И внимавай със захранването след подобни ограничения на храните.

jolifille
3rd December 2009, 22:13
mindbender какви храни трябва да включва захранването ,....и как трябва да са съчетани :? :P

Rusalka
4th December 2009, 10:34
Здравей,
Четох отгоре, отгоре темата и разбрах, че искаш да отслабнеш с 15кг. заради момче до Януари, което не е никак полезно. Заради мъж не си заслужава да отслабваш, и то бързо! Заслужава си да отслабваш заради себе си - бавно и разумно. Здравословното отслабване е до 5% от собственото ти тегло на месец, повече от 8% е голям стрес за организма, което може да доведе до редица заболявания.

Само хипотетично. Ако март месец не си с това момче, какво ще правиш??? Може би ще се тъпчеш с вафли, кроасани и дюнери в съчетание със стоене пред компютъра.

Извинявай, ако съм била малко по-остра, но според мен наистина не си заслужава!

root
4th December 2009, 12:09
^ Права си!!! Никак не е добре, но по-разумно е да й се дават насоки и да й се обяснят нещата. Тези проценти откъде ги измисли не знам :D Това си е индивидуално - колко е бил задръстен и обездвижен човек и т.н. Не отричам, че в някои случаи е нездравословно. Именно и за това написах как действат някои диетолози. Не само преди, а и по време на 1 програма се правят изследвания за да се следи състоянието и да се предотвратят проблеми.

jolifille, на кратко това е най-сложното и най-опасното. Едно неправилно захранване може да доведе не само до отравяне на оргазнизма, а и до повреждане на някои ограни. Тъй като това е индивидуално според целта, вкуса и разбира се възможностите, единствено мога да ти кажа основни насоки и то главно за храните. Захранването е в зависимост от диетата или гладуването. Напиши какво си правила, че да знам какво да те посъветвам.

Избягвай пържени храни, тлъсто месо, шунки, колбаси, пушени меса, кисели и консервирани храни (кис. краставички, туршии и др.), бяло рафинирано брашно, бяла рафинирана сол, бяла рафинирана захар, рафинирани растителни мазнини, масло, майонеза, торти и сладкиши. Същото се отнася за храни с изкуствени добавки - Е-та. Намали консумацията на млечни продукти с висока масленост. За мен месото е мръсна храна и не консумирам такава. Все пак тези, които "не могат" без - или риба и морски дарове, или бяло пилешко.

Наблягай на вода, фрешове, чайове, сурови зеленчуци (особено маруля и зеле), зелени зеленцучи, бобови култури, зърнени култури, растителни масла (зехтин), ядки, каши във вода. Избягвай да смесваш овесени ядки и други каши с млека. Например може да им добавяш мед, стафиди, орехи. Абсолютна никаква консумация на газирани напитки, всякакви прахчета и готиви сокове в кутии. Соковете - само фрешове!!! За целулит са доста подходящи такива от моркови, цвекло, краставици, зеле, ябълки, портокал. Пушенето на цигари, особено сутрин и около храненията е пълна подигравка с тялото. Не мога да разбера тази малоумщина след хранене да се пали цигара...

Най-важното е да се пие много вода и да се движите редовно. Продължителното застояване в една позиция (особено стоеж) забавя кръвообращението и лимфопотока.

Успех!!! Довечера ще влезна да напиша малко за хранителните правила и навици, както и за комбинирането на храните.

jolifille
4th December 2009, 12:37
mindbender моето хранене се състои от пресни зеленчуци-на салата или варени,филета от пилешко месо,много рядко бутчета,...плодове и много риба(голяма фенка сам и),...не обичам да ям червено месо,отвращава ме,пия по 2 литра минерална вода на ден,...и по две чаши кафета с мляко,.....всеки трети ден си позволявам извара,сирене или кашкавал,.....общо взето е това,.....опитвам се да се храня здравословно и ако ce "прибера" от това ми хранене ще съм радосна :cool: :wink:

За момичето,което е пуснала темата и иска да отслабне 15г,ще и кажа че това са сташно много кг за страшно кратък период,.......кожата ти ще увисне,грозна гледка,храни се по малко,без хляп,сладко и безалкохолно и веднага ще забележиш разликата :P

root
4th December 2009, 12:57
^ При мен 50% от храната е суров вид - плодове, зеленчуци, салати, ядки, някои зърнени култури ги накисвам във вода (не кипнала, нито пък ги варя), кълнове. В някой дни даже ми е на 100% - примерно разтоварващ ден. В такъв ден давам възможност на храносмилателните органи да си почиват като се натоварват съвсем малко. Малките количества храна са задължителни!!!

jolifille, извини ме не разбрах ти дали имаш оплаквания някакви или просто питаш за захранването и комбинирането на храните... Месото е киселообразуваща храна, трябва да се съчетава с алкалообразуваща. Най-добре със салата, а не с варени продукти. Отношението месо:салата е 1:4.

jolifille
4th December 2009, 13:59
Питам за захранването,от части за обща култура(извинявам се,но не са запозната с тази материя) и другото което е за мен самата,дали ще мога да го съчетая например на всеки месец една седмица да правя захранване,има ли смисъл изобщо три седмици да спазвам моя режим и 1 седмица захранване :? :lol:

root
6th December 2009, 19:31
Захранването е в зависимост от диетата или гладуването... Тука може да се пише с дни. За това ако имаш по-конкретни въпроси, може да питаш.

За твоя режим, ако е това, което си написала горе, захранване не ти трябва.

jolifille
6th December 2009, 20:02
okey благодаря ти :girl_kiss2:

carry_
6th December 2009, 23:05
привет,
прочетох съветите и дискусията досега..всички съвети за мен са изключително точни и много правилни,само не ми е ясно защо например да не смесваме кисело мляко с овесени ядки? :roll:

root
7th December 2009, 10:58
привет,
прочетох съветите и дискусията досега..всички съвети за мен са изключително точни и много правилни,само не ми е ясно защо например да не смесваме кисело мляко с овесени ядки? :roll:
Ами някой смесват, някой - не. Аз лично - не ги смесвам. Ето и причините: Белтъчините не е хубаво да се смесват. Овесените ядки съдържат над 15% белтъчини. При консумирането на кисело мляко (то се води слабокиселнообразуващо до неутрално), то полепва по стените на стомаха, усвоява се бавно (2 до 4ч. в зависимост от маслеността му, а и качеството), а по този начин и забавя обработката на други присъстващи храни в стомаха. За това не е хубаво да се смесва с някои плодове. Даже плодове е най-добре да се ядат самостоятелно и на празен стомах. Според мен закуската трябва да е лека и бързо смилаема, за да тласне тялото в деня. Т.е. тя трябва да дава много енергия, а да взима малко (храносмилателните процеси изискват енергия за обработката на храната). При смесването на овесени ядки с кисело мляко, става подобно забавяне... В някой случай като преяждания, недобре сдъвкана храна, пиене на течности по време на хранене (в някой случай е добре да се пие - в други вообще не), нервност и лошо комбиниране на храните, организма хаби много енергия за обработката.

Освен това вече когато закуската е обработена в стомаха и се усвоява в червата, някои киселини (фитинова), възпрепятстват усвояването на калция, които се намира в кис.мляко. Такива киселини се намират именно в зърнените култури, триците и някой зеленчуци...

carry_
7th December 2009, 11:13
Здравей отново,мерси за изчерпателния отговор,

да,за кисело мляко с плодове съм чувала,че не е добре да се консумира заедно,но за овесени ядки/трици и кисело мляко-не знаех.

Коя според теб е най-подходящата закуска ,бързо усвояема и даваща енергия.

мерси! :2015:

root
7th December 2009, 11:41
"Най-подходяща" е много общо казано... Зависи какво те очаква деня (спорт, почивка), зависи как се чувстваш физически и психически... Ще ти дам пример аз как правя за да те ориентирам. Примерно всяка сутрин изпивам 2-3 чаши вода или чай (или 2 чаши фреш) в рамките на 45-60мин. След това в зависимост какво точно съм пил изчаквам до закуската (при фрешове е необходимо малко повече време). Ако деня ми се очаква да е спокоен и не се очакват физическите натоварвания, или съм цял ден на плодове, или закуската ми е на плодове и после салати, ядки, 1-2 кис. млека. Ако ме очаква по-активен ден (например спортен), закусвам овесени ядки, които са накиснати във вода с нормална температура, към тях прибавям орехи, стафиди и мед. Такава закуска спомага за отделянето на тестостерон в кръвта... Закуска с плодове и мед, също дава достатъчно енергия. Лично аз предпочитам такива закуски, тъй като след смилането им имам възможност да си набавям необходимите за деня течности.

Малките количества на храна са задължителни. Някой източни здравни учения твърдят, че колкото е голям юмрука на човек, толкова трябва да е количеството му храна за 1 хранене. Такова количество храна освен, че се обработва бързо, не товари храносмилателните органи, усвоява се в пъти по-качествено. Идеята е да се чувстваш лек, свеж и спокоен.

daliq
11th December 2009, 22:14
Увивай се с найлони и сауна колани , като тренираш, по клинче и поник нищо няма да стане..
Дюкан първа фаза е добра идея , или просто разделно хранене . Няма значение според мен , просто не повече от 600 калории на ден. И не по малко от три часа спорт

Sine Qua Non
11th December 2009, 22:38
просто не повече от 600 калории на ден. И не по малко от три часа спорт

Ама ти сериозно ли???? Тя ако поема по 600 ккал на ден скоро ще отиде в болница!!!!

Mama.Mia
12th December 2009, 03:37
...просто не повече от 600 калории на ден. И не по малко от три часа спорт
Само с 600 калории на ден и то плюс 3 часа спорт, това изобщо не е здравословно, прекалено драстично ми звучи. По-добре балансирано хранене и умерен спорт, а и кой изобщо има време за 3 часа спорт. Аз със сигурност нямам това време...

BarbieGirl
12th December 2009, 11:00
Увивай се с найлони и сауна колани , като тренираш, по клинче и поник нищо няма да стане..
Дюкан първа фаза е добра идея , или просто разделно хранене . Няма значение според мен , просто не повече от 600 калории на ден. И не по малко от три часа спорт

Надявам се това да е казано на шега :shock: Не е възможно с 600ккал да се спортува 3 часа....или ако е възможно ще е само за ден-два. Най-малкото е да почне да припада по улиците..... Знам какво са 600ккал (дневната ми доза от доста време) и не мисля, че изобщо може да се спортува яко - максимум 30мин. и това е.

daliq
12th December 2009, 15:49
15 килограма за един месец е достатъчно нездравословно , за да може да се постигне по здравословен начин.

root
12th December 2009, 17:56
Не е възможно с 600ккал да се спортува 3 часа....или ако е възможно ще е само за ден-два. Най-малкото е да почне да припада по улиците..... Знам какво са 600ккал (дневната ми доза от доста време) и не мисля, че изобщо може да се спортува яко - максимум 30мин. и това е.
Може, може... Зависи от човека. :)

allie
14th December 2009, 11:17
мда, човек със сериозни психични отклонения.
Абе хора, мислете в перспектива- 600 калории има в 1 шоколад и само т'ва за цял ден?! Ми след 3 години на нищо няма да приличате.
Не е възможно с 600ккал да се спортува 3 часа....или ако е възможно ще е само за ден-два. Най-малкото е да почне да припада по улиците..... Знам какво са 600ккал (дневната ми доза от доста време) и не мисля, че изобщо може да се спортува яко - максимум 30мин. и това е.
Може, може... Зависи от човека. :)

root
14th December 2009, 11:56
мда, човек със сериозни психични отклонения.
Абе хора, мислете в перспектива- 600 калории има в 1 шоколад и само т'ва за цял ден?! Ми след 3 години на нищо няма да приличате.
Не е възможно с 600ккал да се спортува 3 часа....или ако е възможно ще е само за ден-два. Най-малкото е да почне да припада по улиците..... Знам какво са 600ккал (дневната ми доза от доста време) и не мисля, че изобщо може да се спортува яко - максимум 30мин. и това е.
Може, може... Зависи от човека. :)
Като си седиш цял ден в къщи (пред компютъра и пред телевизора) колко калории са необходими???

Примерно на такова нискокалорично хранене (с цел изчистване), при което се консумират главно плодове и зеленчуци, никой не ти мисли за 1 шоколад, най-малкото да го изконсумираш за 1 ден.

BarbieGirl
14th December 2009, 12:04
мда, човек със сериозни психични отклонения.
Абе хора, мислете в перспектива- 600 калории има в 1 шоколад и само т'ва за цял ден?! Ми след 3 години на нищо няма да приличате.
Не е възможно с 600ккал да се спортува 3 часа....или ако е възможно ще е само за ден-два. Най-малкото е да почне да припада по улиците..... Знам какво са 600ккал (дневната ми доза от доста време) и не мисля, че изобщо може да се спортува яко - максимум 30мин. и това е.
Може, може... Зависи от човека. :)
Като си седиш цял ден в къщи (пред компютъра и пред телевизора) колко калории са необходими???

Примерно на такова нискокалорично хранене (с цел изчистване), при което се консумират главно плодове и зеленчуци, никой не ти мисли за 1 шоколад, най-малкото да го изконсумираш за 1 ден.

Да, ама ти говориш за стоене пред компа, а се имаше предвид 3 часа спорт....има малко разлика :wink: Аз не спортувам и ми изкарват 500-600ккал на ден (това не означава, че съм седнала и не мърдам цял ден), но е абсурдно да се говори за 3-часов спорт.....невъзможно е :!:

BarbieGirl
14th December 2009, 12:05
Не, то е възможно, но ако искаш да ти падне кръвното или ти самия (ако е във вас е добре, че сега е кално навън) :wink:

root
14th December 2009, 13:01
Аз много добре знам какво съм написал и то не случайно го написах точно така... Беше ми интересно какво ще напише allie като отговор :)

BarbieGirl, права си до някъде само. Има много други влияещи фактори. На първо място е физическото и психическо състояния на човека, после са условията, в които той попада... Много хора домошари се блъскат с какви ли не храни, а двигателната им активност е минимална.

За мен лично тези таблици с калориите са пълна глупост. Няма как да знаеш до каква степен усвояваш храните, няма как и да знаеш и колко калории изгаряш със спорт. Ако сравняваш 1 възрастен човек, 1 закотвен програмист, 1 бегач на къси растояния и 1 маратонец на дистанция 10км тичане - дали ще изгорят всички едно и също количество калории?

Ако се отнася за жената писала темата, аз още в първия и пост и обясних как се процедира при 1 диетолог. Тя ако си действа на своя глава без да следи здравословните си показатели, тя и си носи отговорността ако има проблеми. Може и да няма никакви проблеми, може и да има купища.

root
14th December 2009, 13:04
В отговор на 3-те ти часа спорт, ще ти кажа, че за мен не е никакъв проблем да спортувам (с които се занимавам) толкова и без храна...

И спорт е много общо казано... Добре е да се конкретизирате какво точно имате в предвид.

Tinkerbell
14th December 2009, 14:13
Аз съм много любопитна на колко години е девойката ?
Може и да го има написано,и аз да съм го пропуснала,но ако не ви е казала на колко години е - малко е безотговорно да и давате подобни акъли - 600 калории,3 часа спорт,найлони и колани - ужас.

А сега към нея да се обърна : Мила priceless,помисли си сериозно дали си струва заради някакво си момче да си причиняваш подобно нещо на организма?Изобщо няма да коментирам последствията за органите - това няма да те впечатли толкова.НО!Аз бях 76кг (174см съм),набързо свалих 15 килограма и знаеш ли какъв е резултатът ? Стрии.Стрии.Стрии.Не големи,но достатъчни,за да ми бъркат в здравето всеки път ,когато ги погледна - по дупето,вътрешната страна на бедрата,бюста и меката част на ръката.И спортувах по време на отслабването.

Мога да ти препоръчам диета,от която съм много доволна - 90дневната,има я в раздел "Диети".Храниш се нормално,отслабваш си нормално,понякога и доста по-бързо,отколкото очакваш,а ако комбинираш с 60-70 минути кардио /всяка сутрин,на гладно - или пък вечер,както ти е по-удобно/ - резултатът ще бъде идеален.Може би до март (зависи си от организма ти,разбира се).

Успех и не се вманиячавай толкова в теглото си - ако някой ще те хареса,то няма да е затова,че може да ти преброи ребрата :2020:

allie
14th December 2009, 14:47
Аз много добре знам какво съм написал и то не случайно го написах точно така... Беше ми интересно какво ще напише allie като отговор :)



едва ли ще е изключително интересно това, което ще кажа, защото все пак съм пълен лаик в тази област. И все пак - наясно съм, че при нисколалорично хранене индивидът ще се тъпче с плодове и заленчуци, а не с шоколад. Шоколадът го дадох като пример, защото е общо взето единствената храна, на която знам със сигурност калориите.
Здравият организъм би следвало да си има един вграден механизъм, дето да му казва колко да си хапва и кога. А 600 ккал дори и пред TV и PC-то по цял ден да седиш, пак ми се виждат прекалено малко, едва ли са достатъчни, за да покрият основните енергийни нужди.
В този форум се изпада в крайности, има адски полезна информация, но останалото са не добре обмислени изказвания на хора, които мислят само за ядене и спорт.

root
14th December 2009, 15:01
^ Мен ли имаш в предвид, че изпадам в крайности и изказванията?

lilsh
14th December 2009, 15:02
Според мен и да броиш калориите и да не ги броиш, ако не спортуваш и не спазваш подходяща диета, няма начин да отслабнеш. Поставяй си постижими цели. Тези 15 кг са цел, която ще те изнерви и ще бъде трудно да запазиш след това. Не трябва да се изпада в крайности.

Има прости правила, като да се храниш често и по-малко, да избягваш тестени храни, да пиеш повече течности. За спорта, мога да кажа, че дори една разходка от около час действа чудесно. Намери си видео упражнения с приятна музика. Трябва да ти е приятно, а не да става фикс идея. Другото е чист тормоз за психиката и организма.

allie
14th December 2009, 15:07
Не, не бих могла да съдя за някого само по 1 прочетен пост, споделям цялостно впечатление. Тук маса народ брои колко лешника е изял ... това ако не е крайност ...

^ Мен ли имаш в предвид, че изпадам в крайности и изказванията?

root
14th December 2009, 15:18
^ Извинявам се. Погрешно съм те разбрал.

Аз лично проблеми с килограмите нямам и не съм имал. Нито пък броя калории и подобия... Не случайно и писах, че тези таблици са глупост.

Всяка жаба да си знае гьола!

daliq
14th December 2009, 22:08
Единственото невъзможно на тричасовият спорт е мързела... Не можете да станете в седем часа и да потичате един час сутринта ли . А вечерта да отидете на час и половина тае бо и останалият половин час да прекарате в басейна разпускайки с леко плуване.
600 калории лелел шок и ужас , ще умрем от глад , 6 филйки черен хляб , тип бонуса с кашкавал нискомаслен , или извара резен домат , много минерална вода , чай , и разтворими витамини .
И ако това безотговорен режим , не знам как да нарека яденето на ябълки и чай през два часа , или по лошо късането на маруля в малка чиния , за да изглежда повече .
Не казвам че е за всеки , но който може в случаят момичето казва че иска да успее .

Tinkerbell
14th December 2009, 23:22
Не мисля,че е уместно да приема 600 калории на ден и да се бъхти по 3 часа на стадиона,ако е на 14-15 години /често сме виждали деца на тая възраст,че и по-малки, да искат да свалят 94879274897 килограма за 1 седмица,за да впечатлят готиния пич от 10ти клас.
Да яде зеленчуци,чисто месо,да не се лишава от нищо,което й е необходимо за организма,да се налива с вода и поне да се разхожда по-интензивно,или пък да си купи един тренажор,който да не оставя да прашасва в някой ъгъл,и всичко ще й се нареди.
А ябълките с чая и късането на марулята - няма смисъл да ги коментираме :)))))

priceless
15th December 2009, 20:52
Не съм на 14-15, на 20 съм същност... а разсъждавам много детски май :? Наистина това отслабване ми се е превърнало във фикс идея... И то вече не толкова заради момчето, колкото заради самата мен. Не се харесвам такава и искам да променя нещата, които не ми допадат. Гледам да не гладувам - не се храня често, но заради гладуването първата една седмица организмът ми привикна и сега хапвам само по веднъж на ден и не чувствам никакъв глад. Даже смея да твърдя, че ако започна да се тъпча на сила започва да ми се гади. Пия течности и спортувам в свободното време иии има малък резултат. Разбира се, знам че тия неща не стават от раз за това се радвам и на малкото постигнато. Няма да се отказвам пък когато стане! :)

BarbieGirl
15th December 2009, 22:28
Не съм на 14-15, на 20 съм същност... а разсъждавам много детски май :? Наистина това отслабване ми се е превърнало във фикс идея... И то вече не толкова заради момчето, колкото заради самата мен. Не се харесвам такава и искам да променя нещата, които не ми допадат. Гледам да не гладувам - не се храня често, но заради гладуването първата една седмица организмът ми привикна и сега хапвам само по веднъж на ден и не чувствам никакъв глад. Даже смея да твърдя, че ако започна да се тъпча на сила започва да ми се гади. Пия течности и спортувам в свободното време иии има малък резултат. Разбира се, знам че тия неща не стават от раз за това се радвам и на малкото постигнато. Няма да се отказвам пък когато стане! :)

Не знам дали е най-правилният начин, но аз съм на Дюкан и съм вече 18кг надолу....е, не за един месец, а за 3-4. Ако искаш прочети нашата тема във форума и може пък да ти допадне ;) Аз също почнах със салатки, не знам си кво..но ефекта беше нищожен. Само режима ми действа. Никога не задължавам с него, просто Дюкан е ефективен поне за повечето практикуващи го.

Tinkerbell
15th December 2009, 22:29
Не съм на 14-15, на 20 съм същност... а разсъждавам много детски май :? Наистина това отслабване ми се е превърнало във фикс идея... И то вече не толкова заради момчето, колкото заради самата мен. Не се харесвам такава и искам да променя нещата, които не ми допадат. Гледам да не гладувам - не се храня често, но заради гладуването първата една седмица организмът ми привикна и сега хапвам само по веднъж на ден и не чувствам никакъв глад. Даже смея да твърдя, че ако започна да се тъпча на сила започва да ми се гади. Пия течности и спортувам в свободното време иии има малък резултат. Разбира се, знам че тия неща не стават от раз за това се радвам и на малкото постигнато. Няма да се отказвам пък когато стане! :)




Детски ми прозвучаха разсъжденията ти,да :)))
Сори,ако те обиждам,но и аз бях такава до преди 2-3 години.Глупаво е.Направи си го бавничко,здравословно и ефективно.Иначе ще отслабнеш,ще си навредиш,ще се развисиш и после пак ще си върнеш старите килограми.
Хеле пък заради мъж - изобщо не си струва.
Все се мъчих заради няк'ви глупаци и накрая си намерих мъж,с който за пръв път се чувствам обичана.Най-простият пример,който мога да дам,е този с килограмите - харесва ме ,когато съм 55,харесваше ме,когато бях 76,а сега ме харесва,докато съм 66.
Не се втелясвай много :)
Храни се разделно като за начало /това е моят съвет/,а после се храни разумно.
И СПОРТУВАЙ !!!! :)))))))
Успех :)

BarbieGirl
15th December 2009, 22:30
:offtopic: Гадно е да не може да се редактира мнението.... :evil: "НикогА не задължавам.." да се чете "НикогО не задължавам...".

swe3tynka
29th December 2009, 23:45
привет,
прочетох съветите и дискусията досега..всички съвети за мен са изключително точни и много правилни,само не ми е ясно защо например да не смесваме кисело мляко с овесени ядки? :roll:
Ами някой смесват, някой - не. Аз лично - не ги смесвам. Ето и причините: Белтъчините не е хубаво да се смесват. Овесените ядки съдържат над 15% белтъчини. При консумирането на кисело мляко (то се води слабокиселнообразуващо до неутрално), то полепва по стените на стомаха, усвоява се бавно (2 до 4ч. в зависимост от маслеността му, а и качеството), а по този начин и забавя обработката на други присъстващи храни в стомаха. За това не е хубаво да се смесва с някои плодове. Даже плодове е най-добре да се ядат самостоятелно и на празен стомах. Според мен закуската трябва да е лека и бързо смилаема, за да тласне тялото в деня. Т.е. тя трябва да дава много енергия, а да взима малко (храносмилателните процеси изискват енергия за обработката на храната). При смесването на овесени ядки с кисело мляко, става подобно забавяне... В някой случай като преяждания, недобре сдъвкана храна, пиене на течности по време на хранене (в някой случай е добре да се пие - в други вообще не), нервност и лошо комбиниране на храните, организма хаби много енергия за обработката.

Освен това вече когато закуската е обработена в стомаха и се усвоява в червата, някои киселини (фитинова), възпрепятстват усвояването на калция, които се намира в кис.мляко. Такива киселини се намират именно в зърнените култури, триците и някой зеленчуци...


А ще ни дадеш ли примери за по-лекички и бързо смилаеми закуски? :)

root
30th December 2009, 11:42
^ Плодове, сушени плодове, зърнени култури (овесени ядки, жито, елда) :)

mira_sm
1st January 2010, 09:29
На мен ми дават около 85кг, а всъщност плувам м-у 70 и 75.
Хаха, и аз съм така. Всъщност не знам колко точно ми "дават", но преди няколко месеца ми казаха, че на око аз трябва да отслабна около 20 кг., а говорещата - около 10. Аз се поядосах - не щото не е права, а щото имам навик да се ядосвам - и и предложих да се претеглим заедно, резултат - аз 169 см. и 68 кг., тя - 165 и 65 кг. :cool: А истината е, че тя действително е видимо по-слаба от мен - но е по-едра откъм скелет, може би и мускулите и са по-големи.
За съжаление сега съм над 70, обаче Оксана Иван-Станчевица пред "24 часа" казала, че на Козирозите, към които спадам, 2010 им е таман годината за "прочистване на организма" и покрай другото - за диети за отслабване. Като не ми била сега приоритет любовта (как така да не е? :D) и не знам какво си работата (пак според нея), поне да използвам времето за диети.
Чакаме - аз, де - питащата да съобщи резултата. Колкото и да е постигнала, все е кяр (е казал поетът). Страшен стимул са пустите му мъже. :oops:

mira_sm
1st January 2010, 09:58
Най-простият пример,който мога да дам,е този с килограмите - харесва ме ,когато съм 55,харесваше ме,когато бях 76,а сега ме харесва,докато съм 66.
Далеч съм от мисълта, че всичко зависи от килограмите, и няма съмнение, че всяка жена може да бъде обичана все толкова и при 50 кг. тегло, и при сто, но все пак се питам - дали същият мъж би харесал същата жена, ако тя още при запознанството им тежеше сто килограма? :oops:
Не се заяждам. А че отслабването нищо не гарантира, е повече от ясно.

daliq
1st January 2010, 19:39
Маци , мъжете са временен стимул , ако изобщо могат да бъдат такъв. После следват мелодраматични раздяли придружени с обилно плюскане. И ако сте в десети клас това се случва на всеки два месеца с различен човек хахахах то вие нямате време да отслабнете , защото раздялата идва мълниеносно
Отслабвайте за да се усмихвате на себе си в огледалото , това ще ви направи и физически по здрави и психически по уверени в себе си.
А мъжете ще идват и ще си отиват и ще се ужас ще установите , че този който остане до вас , ще е влюбен в усмивката ви , очите ви или тръпчинката на бузата , но не и в перфектното ви тяло. :oops: