Форуми

Форуми (https://www.tialoto.bg/forum/index.php)
-   Мамопластика (https://www.tialoto.bg/forum/forumdisplay.php?f=29)
-   -   дабъл бабъл?????що е то? (https://www.tialoto.bg/forum/showthread.php?t=5802)

samodiva 1st November 2008 09:56

момичета, ето го моя дабъл бабъл, нагледна информация, това се получи след първата операция

http://www.x-equip.com/breast3.htm

Divinemouse 1st November 2008 19:15

От какво се получава това :roll:

Excel 1st November 2008 19:37

Несъответствие на вида на импланта към първоначалната форма на бюста .

lady85 1st November 2008 20:30

Дабъл бабъл веднага след операциятя се получава или след време...... :?

gwendoline 1st November 2008 20:35

Цитирай:

Първоначално написано от дива
Несъответствие на вида на импланта към първоначалната форма на бюста .

Или ненапасване на импланта към твоята жлеза....обикновено се получава при жени дето имат своя жлеза преди имплантирането...

samodiva 2nd November 2008 15:39

Цитирай:

Първоначално написано от Thomi
От какво се получава това :roll:

от некъдрни хирурзи мила, от допускане на елементарни грешки

merilin13 18th February 2013 15:25

Цитирай:

Първоначално написано от gwendoline (Публикация 228159)
Всъщност имах предвид, че се повдига импланта, а не гърдата, сори :oops:, изрязва се цялата капсула и се зашива директно под нея. И около него се образува нова капсула.

А не е ли по-добре да се смени импланта с подходящ вместо да се реже и шие допълнително? Все пак е лекарска грешка и пациентите не сме "опитни зайчета"!
Аз сам с този проблем и утре ще видя какво ще ми каже Тонев. Иска да ми направи липофилинг, за да запълни празнотата, но след всичко, което прочетох категорично отказвам това, а и при положение, че лично той преди това го е отричал!

кореспонденция в периода, когато се интересувах от липофилинг. Бях му задала тъпия въпрос, възможно ли е да се инжектира в гърдите определено колическтво и той ме увери, че няма проблеми и незабавно мога да го строя.
След това получих отговор от Тонев, който съвсем искрено ми беше отговорил, че количеството може да се резорбира и ефекта може да е неудовлетворителен.


лекарка практикуваща във Франция, която категорично отхвърляше липофилинг на гърди, защото според нея колкото по- малко се рови из гърдите

Освен това липофилинга в млечните жлези може и да доведе и до проблеми- асиметрии, фиброзни образувания...

Трябва да кажем, че нашето мнение и мнението на водещи хирурзи в света е че този метод не оправда очакванията като цяло. От 1997 до 2000 г. ние работехме по този метод, но се оказа че рисковете и усложненията са много повече от успехите. Най-честото усложнение е получаването на олеоми - може да се каже че това е мастна тъкан в течно състояние. Тези олеоми пораждат сериозен проблем. Също така нерядко се получават и неравности, а след определен период голяма част от мастната тъкан инжектирана в областта на гърдите се резорбира.


Дабъл бабъл(Double bubble) - Състояние на бюста в следствие усложнение от неговото увеличаване с импланти, когато единият или и двата импалнта изпадат под жлезата вследствие на слабата тъкан на гърдата на това място и по форма прилича на двоен, слепен сапунен мехур. Друга причина за дабъл бабъл може да е неправилно напасване на импланта спрямо собствената жлеза, при което те се разминават и жлезата увисва над импланта, което причинява двойна гънка. Причина за дабъл бабъл може да е и ниско направен джоб, вследтвие на което гърдата отново надвисва над импланта. При лек дабъл бабъл може да се приложи и неоперативен метод чрез серия от инжектиране на собствена мастна тъкан или филъри на основата на хиалуронова киселина. При по-изразен случай надабъл бабъл се прави ре-операция и в повечето случаи се налага подмяна на имплантите с по-подходяща основа.

Отидох при него без никакви претенции и лиготии - поисках бюст, който да отговаря на тялото ми, а какво получих - огромен дабъл бабъл на едната гърда и лек на другата! Ще си настоявам за смяна на импланта с подходящ за съответно оризилените от него джобове, а не да ме "кърпи и наставя" спрямо негова грешка.

simona_80 18th February 2013 21:16

Цитирай:

Първоначално написано от merilin13 (Публикация 782816)
Ще си настоявам за смяна на импланта с подходящ за съответно оризилените от него джобове, а не да ме "кърпи и наставя" спрямо негова грешка.

Ще настояваш да ти смени имплантите ли ? С какви ? Дали ще помогне това в случая ?

Нелка 19th February 2013 00:50

Мерилин, малко ми е объркан поста ти...

Като цяло наистина НЕ прави липофилинг на бюст - получват се микрокистички, които пречат за евентуално (да не дава Господ) диагностициране на туморни образования. Освен това е нетраен. Абе отвсяъде издиша..

Виж, не искам да те обезкуражавам, но аз съм на мнение, че щом един хирург ме е орезилил веднъж, най-веротно пак ще го направи. Имам плачевен опит с ринопластики.
Поне се консултирай с друг хирург - най-малкото да ти каже дали предлаганото от Тонев като вариант за корекция е ок.

merilin13 19th February 2013 09:31

Цитирай:

Първоначално написано от Nells (Публикация 782832)
Мерилин, малко ми е объркан поста ти...

Като цяло наистина НЕ прави липофилинг на бюст - получват се микрокистички, които пречат за евентуално (да не дава Господ) диагностициране на туморни образования. Освен това е нетраен. Абе отвсяъде издиша..

Виж, не искам да те обезкуражавам, но аз съм на мнение, че щом един хирург ме е орезилил веднъж, най-веротно пак ще го направи. Имам плачевен опит с ринопластики.
Поне се консултирай с друг хирург - най-малкото да ти каже дали предлаганото от Тонев като вариант за корекция е ок.

Не бих си направила липофилинг и определено ме е страх наистина пак да му се доверя за корекция. Днес съм на консултация и ще видя какво ще ми каже и след това ще направя консултация и с други лекари. :(


Всички времена са във формат GMT +2. Часът е 20:30.

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.