Избрани стихотворения и разкази на Никола Вапцаров.
|
"Светата кръв и свещеният Граал" на Майкъл Бейджънт, Ричард Лий и Хенри Линкълн.
Хареса ми, въпреки че да си призная честно в началото (съдейки по заглавието) реших, че ще е нещо от сорта на Дан Браун. Е, оказа се, че няма нищо общо - книгата е по-скоро историческа и в нея са засегнати реални факти и личности. Разсъжденията на авторите и заключенията /предположенията/, до които стигат са доста интригуващи. |
Цитирай:
|
Аз попринцип имам доста пропуски по история, особено за по-ранната, но това ,което ме впечатли беше, че за написването на книгата авторите са положили наистина неимоверни усилия да съберат и анализират колкото се може повече информация. А ние (читателите) получаваме наготово резултата от техните мнoгoгодишни проучвания ;)
|
днес си четох биографията на клаудия кардинале, а сега дават и филм за нея.
искам да споделя едно готино сайтче на което попаднах днес http://www.astrohoroscopes.info/index.html :wink: |
Аз чето БГ фентъзи на Васил Тучков "Седемте луни" или нещо такова беше.
|
Паулу Коелю-Захир
|
една новела... за университета
Heinrich von Kleist - Die Marquise von O... и продължавам с драмите на Goethe... :lol: :lol: |
Една тухла на испански - "Los Pilares de la Tierra" на Ken Follett.
|
Аристотел-Категории(почти я свършвам)
За Университета де :2001: |
Ти да не учиш философия, че четеш "Категории"?
|
Аз чета едновременно по няколко
Вероника решава да умре- П. Коельо Кръв и какао- Ж. Амаду Как да отслабнем завинаги- П. Дюкан :lol: |
Единайсет минути на Паулу Куелю, а в момента съм на половината на Мемоарите на една гейша - Артър Голдън. След нея съм си приготвила Вероника решава да умре- Паулу Куелю и Парижката света богородица- Виктор Юго. :D
|
Дядо Прас на Тери Пратчет, ама още не съм я прочела. Заспивам с нея. :2051:
|
Супер. Прочети я .Аз досега съм изчела цялата поредица на Тери Пратчет "Истории от света на диска".Няма други такива книги :2055: .По едно време четях в работата и колегите ме мислеха за луда щото си се смеех самичка.Страхотно дар слово има тоя човек
|
Хехе, подкрепям, и аз го оби4ам много
|
СИК 2 :wink:
|
Прочетах я -да хареса ми. На корицата има 20-тина заглавия и смятам да ги потърся и прочета.
|
За съжеление много от книгите на Тери Пратчет не могат да бъдат намерени.Аз исках да събера цялата колекция,но все още има две три които не мога да намеря.Няма ги и в издателството :2022:
|
Нека да позная кои ти липсват: "Еманципирана магия" и "Малки богове" (Ако не са тея ме поправи). Тряя да чакаш преиздаване. На мен така ми казаха.
Тери Пратчет Rullz |
Ааа тях след много мъки ги намерих.Липсват ми "Пирамиди" и "Музика на душата".Макар,че съм ги чела исках да си ги купя и да ги имам ,тъй като от време на време обичам да ги препрочитам.Никога не ми омръзва,а и е стахотен начин да си оправя настроението,като ми е криво :lol:
|
Препрочитам си "Trainspotting" на Irvine Welsh. Обожавам я тая книга. Само че я пробвам на испански, да ми се обогати малко речника от мръсни думи, хихи. :twisted:
|
Цитирай:
|
:o Е само там не бях ходила ,а ми е точно под носа.Още утре ще се завлача натам да видя с какво ново ще си попълня колекцията :3000:
Magikka много ти благодаря :girl_in_love: |
Аз пък сега започвам история на италия към 1000 стр. егати историята егати нещот, но си струва !!!!
|
Прочетох последо една от книгите на Мулдашев-От кого сме произлезли.
Невероятна книга която ми обърна представите за произхода на нашата цивилизация.Теорията на Дарвин :biggrin: Мулдашев не е писател,а известен руски хирург-офталмолог който предприема експедиция с научна цел до Непал,Тибет и Индия.Интересно на какво попада там.... |
Цитирай:
|
Цитирай:
|
Благодаря ви много за помощта.Аз днес минах от там и си ги взех и двете.Така се бях отплеснала ,че се наложи да ме изкарат насила от там.
Magikka имаш :1225: от мен adyonas :girl_kiss2: |
Аз не се обаждам много често във форума, но днес четох Петя Дубарова ... и реших да споделя с вас... :-) На мен много-о-о-о ми допада :D
http://www.slovo.bg/showwork.php3?Au...=10004&Level=1 |
Цитирай:
|
Някой да е чел "Човекът срещу държавата" на Хърбърт Саймън ????
|
Цитирай:
|
Цитирай:
|
Цитирай:
Петя Дубарова е била съученичка с Надето Михайлова. има невероятни стихчета.. |
Цитирай:
Ако на някой му е интересно ---> http://lafazanovi.cult.bg/english/dubarova.htm |
Цитирай:
|
Цитирай:
|
"Алберт Айнщайн и границите на физиката" от Джереми Бърнстийн
Кратка биография, доста разбираемо написана (няма формули). Имаше няколко много смешни пасажа: За Дж. Дж. Томсън, откривателя на електрона: "В модела на Томсън атомът прилича на втасъл пудинг, в който положителния заряд е пудингът, а електроните, чиито общ отрицателен заряд уравновесява положителния заряд на атома, са разпръснати наоколо като стафиди." или: Ето как Нилс Бор казва, че нещо е абсолютно невъзможно: "Да мислиш, че можеш да получиш спектрални модели от този модел, би било като да хвърлиш роял през прозореца и да очакваш, че като се стовари върху тротоара, от него ще прозвучи "Лунната соната" на Бетовен." :lachen: |
Аз днес свърших Дан Браун Шестото клеймо
А преди седми прочетох Рей Бредбъри 451 градуса по Фаренхайд |
Всички времена са във формат GMT +2. Часът е 03:25. |