Този Асенов толкова ли е трудно да направи септопластика, че така окипазява?! Защо е рязал лигавица, като единственото за което съфорумката е отишла е да изправи носната преграда! Не мога да си обясня...А някои са доволни от него обаче от ринопластика.
А за Илхан и аз затова него избрах, тъй като аз лично ще имам нужда от някакво изправяне ли, що ли на костната пирамида и тъй като това става само с чук и длето на други места се страхувах, а при него се надявам, че няма да ги използва, но как иначе би наместил един кривнал настрани нос незнам. Мitkui, на теб прави ли ти септопластика? |
Цитирай:
|
Цитирай:
|
Така , ще отговоря общо на всички . Операцията беше при др. Емре Илхан .
Прави ми рино и септо пластика , почти не можех да дишам през лявата ноздра , носната ми преграда беше много изкривена , което се отразяваше и на външния вид на носа . Оказа се , че съм имал и някаква травма , за която аз не си спомням , но и тя е влошавала нещата . Още съм с лепенки на носа и няма смисъл да качвам снимки . Да ви кажа честно , не видях нито един недоволен пациент в кабинета му , всички си тръгваха ухилени до ушите. :)) Поздрави на всички . |
Цитирай:
Съвсем малко ти завиждам, че ти се наложи да чакаш по-малко от мен за операцията :) Аз чакам с нетърпение, но в същото време следя внимателно положението на юг... |
Цитирай:
След операцията , като се почувствах добре , за да шофирам , ходих с автомобил до кабинета на доктора и нямаше никаква разлика м/у преди , и след опита за преврат . Още повече , че ти писа , че ще отсядаш в Кадъкьой , който си е хубав квартал с гъзета и ще си близо до болницата и кабинета . Изобщо ситуацията е нормална , няма да да се плашиш . :) |
И един съвет към всички , които са тръгнали към Турция за операция .
Купете си от БГ 3-4 флакона спрей - стерилен разтвор от морска вода за почистване /Tonimer Lab/ или нещо подобно . В Турция е 2-3 пъти по-скъп , а се използва доста , аз лично изсмърках 4 флакона . :) |
Mitkui, как по точно кривата носна преграда се отразяваше на външния ти вид на носа - и той ли се не беше изкривил на някъде? И четох ,че кривата носна преграда, тъй като е хрущял , а и като цяло всички хрущяли и носни кости имат памет и постепенно искат да се върнат в старото положение.
Мерси за съветите, ще се запасим |
Здравейте,
как стои въпроса с плащането за операцията? Парите кеш ли ги носихте или може плащане с карта на място? |
Цитирай:
|
Дано се поуспокои напрежението в Турция, чче в дир.бг чета как МВнР настоява да не се пътува там.
|
Aбсолютно съм съгласна със Starless, да се пооправиш с тези мазила и да отидеш на консултация при Илхан.
Тук няма на кой да се довериш, а Илхан е и отоларинголог. Аз затова избрах него. |
Цитирай:
обясни за "паметта" на хрущялите , но също така каза , че изменението би било малко и не е задължително да се случи впоследствие . Ще видим какво ще се случи по-нататък . :) |
Да, и моят е на една страна и съм с крива преграда и се притеснявам да не се върне наобратно и всичко да е безмислено. Но щом той ти е казал, че дори и да тръгне да се връща към старото положение би било с малко пак си заслужава.
|
Колко горе - долу струва всичко при Илхан с нощувки в Турция за операция? Т.е. - ако се реша каква сума трябва да подготвя?
|
Операцията е 12000 тл, което е около 7300 лв и допълнително двуседмичен престой в Истанбул вече зависи къде ще отседнеш.
|
Цитирай:
Колко дни не можеше да дишаш през носа, знам, че има такъв период и трябва да дишаш през устата... И как спеше, някой беше казал, че трябва да спиш изправен с възглавници зад гърба? |
Цитирай:
|
Цитирай:
|
Цитирай:
дни спях както ми падне и се будех на час , два , така или иначе трябваше да си правя промивки . Кофти е че на 3-4 ден почна да ме боли гърбът . Почнах да си свалям възглавницата към 6 - 7 ден . Миенето на косата е също една от сложните задачи след операцията . :) |
Ох, да, за едното ли да се притесняваш повече, за другото ли. Сега с това извънредно положение, дето го въведоха да не вземат да ограничат движението по точно тези места, по които ще се движим. А и вечерен час да не въведат, че на човек може да му се наложи спешно да иде някъде, я за лекраства, я за нещо друго, все пак операция ще се прави там. Щурче, мерси за пожеланията, успех и на теб!
Аничка, имаш мейл от мен. |
....
|
Цитирай:
Току що видях, че посланникът на Турция в България съветва да путуваме без притеснения и че няма да има никакви препядствия за българи: https://news.bg/bulgaria/patuvayte-s...k-gyokche.html gabura7, отговорила съм ти :) |
Цитирай:
По кое време на деня те изписаха от болницата? На следоперативните консултации трябваше ли пак да чакаш много? |
Час , два след като излезеш от операцията ти слагат маска с течаща студена вода .
С нея се стои по преценка на доктора , 2,3,4 часа . После за кратко си третирах отоците , ама май няма много смисъл . Изписват те , след като Илхан мине на визитация , обикновенно около обяд . По принцип на следоперативните консултации си с предимство пред другите чакащи , не съм чакал много , 2 -3 часа . :) Шегувам се . |
Привет
|
Aliona, моето положение е същото като при теб. От операцията ми при Асенов мина повече от година и дишането ми е като на 5-6 месец. Повече не се подобри. Илхан ми даде дата за ноември, точно година и половина след първата и живея с такава надежда, че ще дишам нормално. Дано нещата в Турция не се влошат.
|
Цитирай:
|
Aко ни спрат в Турция както носим и пари, как ще докажем къде отиваме? Напълно е възможно да ни арестуват там и как ще се оправяме?
|
Цитирай:
|
Цитирай:
Според мен нещата доста се преекспонират по медиите . Турците Продължават да пият чай и да пушат наргилета , и т.н . Просто недей да носиш провокативни материали против Ердоган , както и открито да го оплюваш по улиците :))))))) |
Цитирай:
|
Цитирай:
|
Цитирай:
|
:)
|
Напротив , в момента при Илхан е малко по-скъпо , освен това операциите поскъпват .
Както бяхме писали на ст.251 , в момента цената за операция при др. Илхан е 12000TRY , от Ноември ще бъде 14000 TRY , а доколкото ми е известно за Май месец следващата година ще е 16000 TRY . За информация за др.Илхан се обърни към Chocolate9 , а за др. Дилбер , мисля че свръзката е dessi_999 . На мен престоят ми излезе между 1500 - 2000 лв. , като бях отседнал при Зюлейха . |
Някой опериран би ли споделил , каква козметика е ползвал след операцията , освен слънцезащитен крем . Благодаря .
|
Цитирай:
Аз летя за Турция след 20-ти дни и всичките ми колеги се изредиха да ме питат "ти не се ли отказа". Не съм се отказала, искам да дишам и да усещам аромати :D Така че, Cheers, както се казва :1229::1229: |
Цитирай:
Разбира се, че е важно хората до теб да те подкрепят в нещата, които правиш, но ти самата трябва да можеш добре да им обясниш защо това, което правиш е важно за теб и заедно с това да им кажаш и колко ти е важно да имаш подкрепата им, най-малко за да ти е по - леко :) Аз лично ще пътувам с майка си. Идеята първоначално беше тя да види Истанбул покрай моето пътуване, но сега няма да я разхождам особено... И накрая, знак как може да прозвучи това, което ще кажа, идвайки от човек, който е пред операция, но хората много често не забелязват онова, което ние виждаме като недостатък в себе си и по- важно е каква харизма имаш. Фокусирай се и изкарвай на преден план, онова, което хората харесват най-много у теб и ще дойде моментът,в който ще коригираш това, което теб самата те тормози и ще бъдеш 100% доволна. Използвай позитивната енергия за твой най-добър приятел докато случиш това, което си си наумила :) ПС Аз се реших Август миналата година и чакам почти година вече. Като всяка цел, просто трябва да решиш какво точно искаш и да си поставиш срок с точни изисквания :) |
За тези, които тепърва ще пътуват и търсят качество + цена за престоя си, добра опция е Airbnb. Аз вече бях платила за хотел, когато намерих този сайт, иначе щях да се възползвам.
Има апартаментчета буквално на преки от Илхан (вероятно и Дилбер). Дори попаднах на коментари за апартаментите, които разглеждах в последствие, от хора, които казват, че са били в района за малка операция и са отседнали заради удобството на разположението :) Ето и линк към сайта: https://www.airbnb.com/ |
Всички времена са във формат GMT +2. Часът е 20:53. |