Цитирай:
|
"ЖИВЕЙ БЪРЗО " на Надя Чолакова
|
Царят Плъх от Джейм Клавел - доста е интересна!!!!!слагам и пет звезди!
а сега Да имаш или Да бъдеш на Ерих Фром (лекинко психологическа,засягаща доста екзенстенциални въпроси от живота!препоръчвам я...ако имате нервите де .... !) |
Ако ви се чете нещо развлекателно и много забавно, цялата поредица за Беки Б. е много подходяща. Това не е сериозно четиво, но прочетох тези книги на един дъх, стилът на авторката /Софи Кинсела/ е уникален.
|
"Антихриста" на Амели Нотомб. Много банална, но става за убиване на 1-2 часа (100 страници е :lol:).
|
Седемте Древни Цивилизации в България, на противния Божидар Димитров :bebe:
Току що за 2 часа в работата.......... ПС. Каква хубава работа си имам само....... хихих :2054: |
Историкът - Елисабета Костева
|
Ех ти ме подсети купих си я преди 5 месеца и я забравих!
хиихихх каква съм залупена :2014: |
"Фантастичната светлина" - Тери Пратчет
|
"Богат татко, Беден татко" и "Наръчник по забогатяване на богатия татко" от Робърт Кийосаки.
|
Цитирай:
|
да, аз бях поръчала всичко каквото имат да ми донесат, ама само тези двете имали и само тях ми донесли. И на мен много ми харесват.
|
" Читателска група 31 " на Елена Алексиева.
Тази книга е от поредицата " Съвремени български автори " и определено ми хареса. До колкото знам тя е на второ място в някаква класация за съвремена българска литература. Аз лично разбрах за книгата от училище, защото имаше конкурс за есе върху трите първи книги, а когато отидох в книжарницата и погледнах описанието на книгата без никакво колебание си я купих - " Eдин нecъщecтвувaщ cъпpуг, eдно нeпpодaдeно пиaно, eдин нeумeло изтъpгувaн кошмap, eдин мъpляв интeлeктуaлeц, зaбpaвeн в aнтиквapнa книжapницa... Tовa ca caмо чacт от гepоитe - a можe би и иcтинcкитe члeновe - нa Читaтeлcкa гpупa 31. Оновa, коeто cъбиpa paзкaзитe в тaзи книгa, ca въобpaжeниeто и иpониятa. Bcичко в нeя вeчe ce e cлучило, cлучвa ce или щe ce cлучи. Mожe би доpи ощe докaто я чeтeтe. Нямa нeвъзможни иcтоpии. " |
"Кръстопът без пътища" - Божана Апостолова
|
В момента чета Животът пред теб от Ромен Гари, отдавна не бях срещала толкова мъдра и смешна книга.
|
http://www.helikon.bg/?act=books&do=detailed&id=129310
Някой чел ли е тази книга? Една преподавателка ни я препоръча и сега ме заинтригува инфото в сайта. |
Цитирай:
Ако обичаш този тип книги ще ти препоръчам всичко на Морган Скот Пек, който тотално ми промени светогледа. Задължителните негови са "Изкуството на бъдеш Бог" 1,2,3 и "Хора на лъжата" (Втората е добре да се чете след първата, но не бива да се изпуска). Морган Скот Пек е американски психоаналитик и всъщност тези книги описват житейските истории на пациентите му, затова са много четивни и те грабват. Трябва да те предупредя, че е теолог и отвреме навреме говори за религията, но тези моменти не са много и ако не се лъжа, чак в третата книга на Изкуството да бъдеш Бог малко повече разсъждава по въпроса. |
А на мен пък по описание ми прилича на "ТАйната", която е изцяло за закона за привличане и как ние творим живота си, и за каквото мислим, това се случва, а също и на "Разговори с Бога", една стара книга, бестселър в Щатите, има 3 части от нея, всички много, много интересни, като диалог е представено всичко под формата на въпроси и отговори и много лесно се чете.
|
Цитирай:
Слънчице , ти къде си я чела " Тайната" , може би на английски....? |
макар ,че не пиша в тази тема,и това е от чиста проба мързел ,просто не ми се преразказват моменти ,книгите които са се запачатали за винаги в
мен са Война и Мир,може би защото е от детските ми години,и другата е наистина уникално четиво "Човекът който се смее" на Виктор Юго,не че няма други разбира е ,но тези двете са останали завинаги |
Ако ''Тайната '' е на Майкъл Бърг я има на пазара.
|
tirra, книгата я има на бг. пазара вече, една наша съфорумка се похвали, че я е купила вече. Авторката е Ронда Байрн и беше огроооомен хит в Щатите, а аз съм я купувала от Дубай и съм я пращала на приятелки, но само на английски, много лесен английски, всеки би го разбрал. Харесва ми, струва си да се прочете, даже по едно време ми беше станала настолна книга.
Забравих да добавя на Тайната уебсайта: http://thesecret.tv/index.html, а също и тук виж: http://helikon.bg/?act=books&do=deta...23285484805e92 |
Дора Берн, Майкъл Бърг, Ронда Байрн... малко се обърках... но все пак благодаря. Ще погледна на английски и ако не се справя ще я търся на български. :D
|
хахаха, последния линк е с книгата на български, там пък пише Ронда Бърн;))))))))))))))))
|
Цитирай:
Иначе последно четох - "Никога вече" на Катажина Грохола. |
прочетох "Тринайстия апостол"
чета-"Тайната на розата"...ама...голяма тайна тая тайна бре... :roll: |
Цитирай:
|
Цитирай:
|
Български Хроники на Стефан Цанев :2004:
Който обича историята, ще я оцени страхотно написан и научаваш много нови неща (въпреки че си мислех,че в Българска История няма къде да ме спънеш)! Много различен поглед на писателя! :bravo: п.п. Колкото не може да говори Стефчо, толкоз може да пише (все едно е друг човек) |
Цитирай:
Аз прочетох на дядо ми първата книга, а сега чета някакво криминале. Прочетох до половината и Лабораторните хроники. :lol: Сега ми я пратиха цялата и скоро и нея ще довърша. :1259: |
"Операция “Троянския кон” " е много хубава :wink: 4 части е :)
Има ги в книжарница Новото битие на ул. Хан Крум 7 А |
Цитирай:
тайна някаква ми се е въртяла из главата явно... ми то все някакви тайни там се разкриват... :roll: дядо ти е писател? :roll: |
Беше няква книга, в която доста оптимситично ми се обясняваше, че мога да стана и да постигна всичко, що си поискам. И сега се чудя, какво искам. Някакви предложения?
|
иска ти се да работиш и през почивните дни :lol:
|
" Аз Вярвам. Аз Също Не " - Фредерик Бегбеде и Жан-Мишел ди Фалко :wink:
Естествено - НЕВЕРОЯТНА! Сега почвам " Кой " на Елена Алексиева, защото бях очарована от " Читателска група 31 " :wink: |
Започнах да чета "Сянката на вятъра" на Карлос Руис Сафон. Засега ми е много интересна. :)
|
Цитирай:
|
Цитирай:
Иначе сега в процес на четена на "Въведение за начинаещи в психиатрията и психоанализата" на доктор Ерик Берне. Доста интересна книга :P |
Брак по сметка :lol:
|
Не помня какво четох последно. Някви криминални романчета, тип еднодневка.
|
Всички времена са във формат GMT +2. Часът е 07:56. |