Форуми

Форуми (https://www.tialoto.bg/forum/index.php)
-   Общи приказки (https://www.tialoto.bg/forum/forumdisplay.php?f=19)
-   -   Последната книга която прочетох ? (https://www.tialoto.bg/forum/showthread.php?t=4510)

DWP 1st December 2008 22:05

Цитирай:

Първоначално написано от chokladkaka
Започнах да чета "18 % сиво", забавна ми е, но явно съм била със завишени очаквания. Но определено като за съвременен български роман не е никак никак зле. Иначе последно довърших "Мисия Лондон" на Алек Попов, готина е. :cool:

:2043: :girl_haha:

i_ani 1st December 2008 22:27

"ЖИВЕЙ БЪРЗО " на Надя Чолакова

ck029 2nd December 2008 12:20

Царят Плъх от Джейм Клавел - доста е интересна!!!!!слагам и пет звезди!
а сега Да имаш или Да бъдеш на Ерих Фром (лекинко психологическа,засягаща доста екзенстенциални въпроси от живота!препоръчвам я...ако имате нервите де .... !)

marie_claire 2nd December 2008 23:12

Ако ви се чете нещо развлекателно и много забавно, цялата поредица за Беки Б. е много подходяща. Това не е сериозно четиво, но прочетох тези книги на един дъх, стилът на авторката /Софи Кинсела/ е уникален.

chokladkaka 5th December 2008 00:19

"Антихриста" на Амели Нотомб. Много банална, но става за убиване на 1-2 часа (100 страници е :lol:).

MILI 5th December 2008 11:40

Седемте Древни Цивилизации в България, на противния Божидар Димитров :bebe:

Току що за 2 часа в работата..........

ПС. Каква хубава работа си имам само....... хихих :2054:

Elza 5th December 2008 11:43

Историкът - Елисабета Костева

MILI 5th December 2008 12:00

Ех ти ме подсети купих си я преди 5 месеца и я забравих!
хиихихх каква съм залупена :2014:

adyonas 5th December 2008 13:12

"Фантастичната светлина" - Тери Пратчет

Slyn4islava 5th December 2008 23:09

"Богат татко, Беден татко" и "Наръчник по забогатяване на богатия татко" от Робърт Кийосаки.

ледено_sЪrце 5th December 2008 23:13

Цитирай:

Първоначално написано от Slyn4islava
"Богат татко, Беден татко" и "Наръчник по забогатяване на богатия татко" от Робърт Кийосаки.

Аз пък четох "Четирите потока на парите" ,беше ми подарък от един приятел и много я харесах, на един дъх я прочетох.

Slyn4islava 5th December 2008 23:18

да, аз бях поръчала всичко каквото имат да ми донесат, ама само тези двете имали и само тях ми донесли. И на мен много ми харесват.

heavenkata 9th December 2008 16:23

" Читателска група 31 " на Елена Алексиева.
Тази книга е от поредицата " Съвремени български автори " и определено ми хареса. До колкото знам тя е на второ място в някаква класация за съвремена българска литература. Аз лично разбрах за книгата от училище, защото имаше конкурс за есе върху трите първи книги, а когато отидох в книжарницата и погледнах описанието на книгата без никакво колебание си я купих - " Eдин нecъщecтвувaщ cъпpуг, eдно нeпpодaдeно пиaно, eдин нeумeло изтъpгувaн кошмap, eдин мъpляв интeлeктуaлeц, зaбpaвeн в aнтиквapнa книжapницa... Tовa ca caмо чacт от гepоитe - a можe би и иcтинcкитe члeновe - нa Читaтeлcкa гpупa 31. Оновa, коeто cъбиpa paзкaзитe в тaзи книгa, ca въобpaжeниeто и иpониятa. Bcичко в нeя вeчe ce e cлучило, cлучвa ce или щe ce cлучи. Mожe би доpи ощe докaто я чeтeтe. Нямa нeвъзможни иcтоpии. "

DWP 10th December 2008 00:14

"Кръстопът без пътища" - Божана Апостолова

Slyn4islava 21st December 2008 00:55

В момента чета Животът пред теб от Ромен Гари, отдавна не бях срещала толкова мъдра и смешна книга.

ледено_sЪrце 21st December 2008 00:59

http://www.helikon.bg/?act=books&do=detailed&id=129310
Някой чел ли е тази книга? Една преподавателка ни я препоръча и сега ме заинтригува инфото в сайта.

Mirami 21st December 2008 09:20

Цитирай:

Първоначално написано от ледено_sЪrце
Някой чел ли е тази книга? Една преподавателка ни я препоръча и сега ме заинтригува инфото в сайта.

Не съм я чувала даже, но заглавието е доста заинтригуващо.
Ако обичаш този тип книги ще ти препоръчам всичко на Морган Скот Пек, който тотално ми промени светогледа. Задължителните негови са "Изкуството на бъдеш Бог" 1,2,3 и "Хора на лъжата" (Втората е добре да се чете след първата, но не бива да се изпуска).
Морган Скот Пек е американски психоаналитик и всъщност тези книги описват житейските истории на пациентите му, затова са много четивни и те грабват. Трябва да те предупредя, че е теолог и отвреме навреме говори за религията, но тези моменти не са много и ако не се лъжа, чак в третата книга на Изкуството да бъдеш Бог малко повече разсъждава по въпроса.

Slyn4islava 21st December 2008 11:56

А на мен пък по описание ми прилича на "ТАйната", която е изцяло за закона за привличане и как ние творим живота си, и за каквото мислим, това се случва, а също и на "Разговори с Бога", една стара книга, бестселър в Щатите, има 3 части от нея, всички много, много интересни, като диалог е представено всичко под формата на въпроси и отговори и много лесно се чете.

tirra 21st December 2008 12:26

Цитирай:

А на мен пък по описание ми прилича на "ТАйната", която е изцяло за закона за привличане и как ние творим живота си, и за каквото мислим, това се случва,.

Гледала съм само филма. Лятото ми казаха че подготвят книгата да излезе в България, но неизвестно защо все още не са я пуснали на пазара. Имам приятелка книжарка и съм си я "поръчала" като дойде да ми я запази. Мисля че авторката се казва Дора Берн....
Слънчице , ти къде си я чела " Тайната" , може би на английски....?

pifco 21st December 2008 13:00

макар ,че не пиша в тази тема,и това е от чиста проба мързел ,просто не ми се преразказват моменти ,книгите които са се запачатали за винаги в
мен са Война и Мир,може би защото е от детските ми години,и другата е наистина уникално четиво "Човекът който се смее" на Виктор Юго,не че няма други разбира е ,но тези двете са останали завинаги

NESCAFE 21st December 2008 13:40

Ако ''Тайната '' е на Майкъл Бърг я има на пазара.

Slyn4islava 21st December 2008 21:52

tirra, книгата я има на бг. пазара вече, една наша съфорумка се похвали, че я е купила вече. Авторката е Ронда Байрн и беше огроооомен хит в Щатите, а аз съм я купувала от Дубай и съм я пращала на приятелки, но само на английски, много лесен английски, всеки би го разбрал. Харесва ми, струва си да се прочете, даже по едно време ми беше станала настолна книга.

Забравих да добавя на Тайната уебсайта: http://thesecret.tv/index.html, а също и тук виж: http://helikon.bg/?act=books&do=deta...23285484805e92

tirra 21st December 2008 23:20

Дора Берн, Майкъл Бърг, Ронда Байрн... малко се обърках... но все пак благодаря. Ще погледна на английски и ако не се справя ще я търся на български. :D

Slyn4islava 21st December 2008 23:37

хахаха, последния линк е с книгата на български, там пък пише Ронда Бърн;))))))))))))))))

DWP 8th January 2009 00:18

Цитирай:

В момента чета Животът пред теб от Ромен Гари, отдавна не бях срещала толкова мъдра и смешна книга.

Антикварните имам намерение да ги подпукам наред. :)

Иначе последно четох - "Никога вече" на Катажина Грохола.

Mycka 8th January 2009 00:35

прочетох "Тринайстия апостол"
чета-"Тайната на розата"...ама...голяма тайна тая тайна бре... :roll:

danas 8th January 2009 12:32

Цитирай:

аз я прочетох но не ме впечатли тази книга

tirra 8th January 2009 12:41

Цитирай:

tirra, книгата я има на бг. пазара вече, една наша съфорумка се похвали, че я е купила вече. Авторката е Ронда Байрн и Харесва ми, струва си да се прочете, даже по едно време ми беше станала настолна книга.
Забравих да добавя на Тайната уебсайта: http://thesecret.tv/index.html, а също и тук виж: http://helikon.bg/?act=books&do=deta...23285484805e92

И аз си я купих и сега я чета! Авторката, нали се чудихме точнто име, е Rhonda Byrne (Ронда Бърн) - преписах го от корицата. Много красиво е направена книгата, страниците имитират стара пожълтяла от времето хартия, така че вече не се ядосвам на цената и. :)

MILI 8th January 2009 12:43

Български Хроники на Стефан Цанев :2004:
Който обича историята, ще я оцени страхотно написан и научаваш много нови неща (въпреки че си мислех,че в Българска История няма къде да ме спънеш)! Много различен поглед на писателя! :bravo:

п.п. Колкото не може да говори Стефчо, толкоз може да пише (все едно е друг човек)

Пипилота 8th January 2009 12:48

Цитирай:

Първоначално написано от Mycka

Да нямаш предвид "Името на розата"? :roll:
Аз прочетох на дядо ми първата книга, а сега чета някакво криминале. Прочетох до половината и Лабораторните хроники. :lol: Сега ми я пратиха цялата и скоро и нея ще довърша. :1259:

Gossow 8th January 2009 18:04

"Операция “Троянския кон” " е много хубава :wink: 4 части е :)

Има ги в книжарница Новото битие на ул. Хан Крум 7 А

Mycka 8th January 2009 18:09

Цитирай:

Първоначално написано от Пипилота
Цитирай:

Първоначално написано от Mycka

Да нямаш предвид "Името на розата"? :roll:
Аз прочетох на дядо ми първата книга, а сега чета някакво криминале. Прочетох до половината и Лабораторните хроники. :lol: Сега ми я пратиха цялата и скоро и нея ще довърша. :1259:

оффф да бе :2014: ама че съм руса...
тайна някаква ми се е въртяла из главата явно...
ми то все някакви тайни там се разкриват... :roll:

дядо ти е писател? :roll:

Шаро 8th January 2009 20:43

Беше няква книга, в която доста оптимситично ми се обясняваше, че мога да стана и да постигна всичко, що си поискам. И сега се чудя, какво искам. Някакви предложения?

svetlin4u 8th January 2009 20:51

иска ти се да работиш и през почивните дни :lol:

heavenkata 9th January 2009 19:49

" Аз Вярвам. Аз Също Не " - Фредерик Бегбеде и Жан-Мишел ди Фалко :wink:
Естествено - НЕВЕРОЯТНА!
Сега почвам " Кой " на Елена Алексиева, защото бях очарована от " Читателска група 31 " :wink:

chokladkaka 25th January 2009 11:41

Започнах да чета "Сянката на вятъра" на Карлос Руис Сафон. Засега ми е много интересна. :)

Шаро 25th January 2009 16:23

Цитирай:

Първоначално написано от chokladkaka
Започнах да чета "Сянката на вятъра" на Карлос Руис Сафон. Засега ми е много интересна. :)

На мен пък ти си ми много интересна, но това е за друга тема. А имено темата - "По кой от съфорумците си падате".

Beautiful_ 25th January 2009 16:29

Цитирай:

Тази книга и на мен ми я препоръчаха, но не съм я чела все още. Разбрах, че била фантастична уж :roll: И имало някакъв филм по нея, ама не помня името :roll: По-скоро филма бих гледала :wink:
Иначе сега в процес на четена на "Въведение за начинаещи в психиатрията и психоанализата" на доктор Ерик Берне. Доста интересна книга :P

zve 25th January 2009 17:53

Брак по сметка :lol:

Пипилота 25th January 2009 18:11

Не помня какво четох последно. Някви криминални романчета, тип еднодневка.

Всички времена са във формат GMT +2. Часът е 07:56.