"Действителен романс" - Ерих Кестнер
Съдържа кратки увлекателни разкази и тук - таме стихове. |
"Десет Малки Негърчета" на Агата Криси.
Бях я пропуснала,но бързо се поправих-не я оставих докато не измряхи всички "негърчета". :lol: |
Рей Клуун, "Отива една жена при лекаря". Средна работа.
|
Оня ден си купих една почти неизвестна книга на Марио Пузо - "Шест гроба преди Мюнхен". Направо не е неговия начин на писане, толкова се различава от известните му книги за Кръстника.
Но иначе си я бива. |
Цитирай:
пп. Български хроники -Ст Цанев-том 2 |
вълкът и седемте козлета май беше :D
|
Психология на човешкото ежедневие :lol:
|
Владимир Богомолов - Август четиридесет и четвърта.
Много лек и приятен роман за съветското контраразузнаване през втората световна война. Ако разбрах нещо от 454-те страници е, че войната си е*ало мамата просто. :2040: :girl_hysteric: |
Цитирай:
|
Забравих за "Лелите не са джентълмени" на Удхаус. :lol: Сладура му със сладур.
|
От любов - Елия Казан
Напоследък препрочитам книги, които някога съм чела, интересно ми е как ми въздействат сега.... |
Наказателно-процесуалния кодекс :cool:
А иначе как обичам да чета книги, а нямам време :( |
това дето чета цял ден из форума брои ли се?
|
Цитирай:
sportakus, така като четеш, не се ли вдъхновяваш? |
вдъхновявам се ама само за глупости,в смисъл че само чакам някой нещо смешно да напише че да се вкюча,ама на няма ги мъжете,затова ми липсва Жорето,ама не съм гей да знаете :D
|
Жоро е уникат и аз го чета с удоволствие, забавлява ме страхотно!
Важното е вдъхновение да има, та било и за глупости, че ако човек вземе всичко насериозно в тоя живот, ти идва да :sick: |
Излязоха две нови книги на Балдачи. Днес си купих и втората :1203:
Какво интересно прекарване ме очаква. Няма нищо по хубаво от готина книга и удобен фотьойл. Телевизията трева да пасе. |
Рових се из интернет и видях една поредица от книги на Стефани Майър - Зазоряване, Затъмнение, Здрач, Новолуние
( http://www.books.bg/books/author/56683/ ) Ако има някой, който ги е чел, нека сподели мнение. :) В момента съм започнала да чета "Шоколадов рай" на Карол Матюз и засега съм доволна, само забравих да си купя шоколад, защото определено ми се дояде. :lol: |
"Тайната" - Рoндa Бърн :)
|
Преди малко дочетох "Дамата с камелиите" на Дюма син. Много ме натъжи тази книга. Книгите за войната не ме натъжаваха така. Но когато става дума за любов сякаш всичко останало бледнее и губи смисъла си...
|
Мисля да пусна отделна тема, но първо тук да попитам.
Някой има ли книги в електронен вариант? Може ли да предостави списък? Ще ги даде ли на желаещи да ги прочетат? Този въпрос отдавна ме вълнува. Обичам книгите и имам хиляди у дома. Само си представете колко дървесина имам в библиотеката. А дърветата са въздуха, които дишаме. Трябва да се направи нещо по въпроса за съхраняване на "белите дробове на Земята" и това с електронния вариант е добре като начало. Книгоманите са много. Трябва да се убедят издателствата в ползата от електронните книги, но това е доста дългосроно пожелание. Чакам ВИ! |
А кой ще убеди очните лекари? ;) Аз си разпечатвам електронните книги, иначе не ставам за консумация след един час четене. В хартията, на която се печатат книгите и вестниците има доста малко целулоза като цяло и предимно лепила и вода. Дано това те поуспокои Мауз.
|
Цитирай:
я дай заглавията |
"Хладнокръвният Стоун", която е продължение на "Клуб Кемъл" и втората е "Собствено правосъдие"
|
Цитирай:
А иначе си права. Е на мен ми е трудно да ги чета от монитора, но свалям кегела на буквата и тогава разпечатвам. С очила, естествено. |
Хартиите, на които печтат не са първо качество, преработвани са множество пъти, смилани и разбърквани с лепило и вода и правени отново и отново на хартия. Съжалявам, но това съм го учила и не зная какво точно си работила в издателствата, но горе долу това е състава на всяка хартия. Всяка една има лепило. Нищо му няма на офсетовия печат за да не издържи подобна хартия. Пък тиража няма никакво отношение към якостта на хартията.
Решението за мен е синтетичната хартия. Не, тя няма да се разгради от природата, но може да бъде рециклирана също както нормалната хартия (продукт е все пак) и за нея няма да бъдат унищожавани дървета. Но да ме принудят да чета на монитор, това няма никога да се случи. Мигрената ми сама по себе си е способна да ме убие, такова решение или закон са равносилни на предумишлено убийство на един толкова важен за всички ни орган. |
:2043: Права си Пип. Не знаех за тази синтетична хартия. Как се рециклира и от какво се прави? По природосъобразна ли е.
В издателствата и вестниците съм била редактор, не съм се занимавала точно с хартията. Но съм виждала как се къса барабана, особено когато е 2 след полунощ, а аз чакам, за да подпиша страницата за печат. Аз също не мога да чета на монитор и трудно ще ме накарат да го правя. Просто си мисля, че все пак трябва да пожалим дърветата. |
Завърших ''Шест гроба преди Мюнхен'' на Марио Пузо. Замислих се за много неща, както обикновено, не за основните линии от сюжета. Но е хубава като цяло.
Чета и "Не пипай тази книга'' на Ян ван Хелзинг, от когото ''заради взривоопасното си съдържание, вече две книги бяха забранени''. Има какво да се разбере за нас, а и за съществата, които не виждаме, но има логика да съществуват.... Пипилота, Удхаус ми е един от любимите автори, ще потърся това заглавие! |
Цитирай:
http://bg3.chitanka.info/mylib/index.php?action=author http://www.e-bookbg.com/index.php?op...tpage&Itemid=1 http://www.booksbg.org/ Иначе има много хубави сайтове и на английски. |
:2015: Симон, ще ги прегледам :lol:
|
"Пирати на любовта" от Карин Робърдс.
|
Цитирай:
|
Пак заповядай :wink: Ако искаш мога и на английски да ти издиря :wink:
|
Цитирай:
|
"Брулени хълмове" на Емили Бронте. Преди години съм я чела и я помнех като нещо доста по-интригуващо. Сега ми бе досадна.
Започнах "Ледоразбивачът" на Суворов, аман от лигавщини. :lol: Паралелно с нея ще чета Ерих Фром, че Стрейндж си идва и ще ме препитва. :mrgreen: :1242: |
Цитирай:
|
Мери Хигинс Кларк - Къде си сега... Прочетох я на един дъх.. Това ми е любимата писателка :reading:
|
Цитирай:
|
си прочел или я предлагаш.. иам две три книги нейни които не съм чела и за съжаления тази е една от тях, но ще е следващата която ще си купя... иначе препоръчвам Черни рози и Песента на параклиса.. както и Дневникът на един убиец и Пак ще се срещнем .. Две малки момиченца в синьо е много слаба книга... Къщата на спомените също не е лоша...
|
Цитирай:
Даже предлагам да ти почета малко, само кажи коя вечер си свободна. Дружбата между половете ражда криле на същите! :lol: |
Всички времена са във формат GMT +2. Часът е 02:37. |