Сергей Минаев -Духless,доста актуална картина на съвременното общество.Доколкото разбрах сега е излязла и 'Мацки",но нея още не съм я чела :D
|
Сама в живота - Марион Дели
|
Излезе последната книга на Престън-Чайлд - "Забранена зона". Сега е започвам ама тези двамата до сега не са имали слаба книга.
Последно прочетох "Библиотеката на мъртвите" - стана ясно за какво иде реч на около 10 страници преди края - тъпо-о-о-о. |
"The time traveller's wife" - Audrey Niffenegger...Реших, че докато изчаквам филма да излезе тук, мога да прочета книгата :) Наистина е много приятна за четене :roll:
Сега започвам "The supernatural book of monsters, demons, spirits and ghouls" :lol: |
"С Левски по дългия път през времето" :2046:
|
Смелостта да обичаш от Даниел Стийл :lol:
|
МИСЛИ И ЗАБОГАТЯВАЙ - Наполеон Хил :!: :wink:
|
Цитирай:
|
МДам! За три дни я прочетох :reading: :2003:
|
Цитирай:
|
Мога да ти синтезирам за минало време, ако все още те интересува, ама тук точно в тази тема не му е мястото - А? Кво ше кажеш? :2038:
|
Цитирай:
|
Филма Тайната. Това е написано в книгата! :wink:
Защо ли? Защото променя начина на мислене, а това според мен е важно.А как го променя? Сигурно не на всички по един и същ начин :wink: айииии къв монолог си проведох... :oops: |
Цитирай:
Препоръчвам ти да прочетеш "Да имаш или да бъдеш" на Ерих Фром. |
Зависи кой как възприема смисъла на думичката БОГАТСТВО :D
Не е задължително да се приема изцяло и единствено БОГАТСТВО = ПАРИ :wink: Както казах книгата променя нагласата на мислене, а не е практически наръчник за изкарване единствено на ПАРИ :wink: |
Цитирай:
|
Цитирай:
Тази нагласа на мислене не ми е по вкуса. За Лилит, ето я в електронен вариант, невероятна книга: http://bg3.chitanka.info/mylib/index...xt&textId=8926 |
Мерси Стрейндж :2020: само се чудя как ги четете тия електронни книги :shock: аз ще остана без очи ако чета така :? Затова използвам Библиотеката :D
|
Цитирай:
|
...не бих се сетил сам... :lol: но все пак ще си я купя
|
Цитирай:
Освен това, дори и така възприета, не виждам къде е проблема-аз познавам хора, които са щастливи от факта, че имат пари. Дали са щастливи по моите или твоите критерии никак не е важно, важно е само, че са щастливи по собствените си критерии. Така че не ми и минава през акъла да тръгна да ги убеждавам, видите ли, вие сте едни нещастници :1246: |
Цитирай:
|
Апо, това не е статия в някакъв блог, а предислов на автора към книгата :idea:
Извинявай, но наистина прекаляваш. Ти просто не искаш да си изказвам мнението, само защото е различно от твоето. Доста си тесногръда в това отношение, ще те помоля да спреш да ми казваш кога и как да се изказвам. Това е моето мнение за тази книга, не виждам защо не мога да го изкажа. Не убеждавам никой в нищо, КАЗВАМ СИ МНЕНИЕТО :evil: Който се интересува от моето мнение, ще си го отбележе, който не се интересува, ще го подмине, това е в реда на нещата. Между другото, не познавам и един човек, който е щастлив, че има пари. Някой може по стечение на обстоятелствата да има пари и да е щастлив, но щастието му идва от други неща: ако е заобиколен от хора, които обича, ако може да развива талантите си и т.н. Аз също имам пари, но не това ме прави щастлива, а съвсем други неща. Моите дядовци нямат пари, но пак са щастливи. Други хора имат пари, ама се дрогират и са нещастни. Трябва ли още да изброявам? Парите изобщо не могат да направят щастлив един човек, само откриването на самия себе си може да направи това. А къде видя да казвам на някой, че е нещастник, не разбрах?!? |
Цитирай:
Може и аз да прекалявам според теб, естествено, всеки има право на мнение. А моето мнение е, че е прекаляване поставянето под съмнение и опитите да убедиш всеки, който каже в едно изречение думите "пари" и "щастие", че бърка на всяка цена и не е прав. Ами приеми просто, че все пак има хора, които са щастливи именно от факта, че имат пари и не ги интересува това вписва ли се в твоите критерии за щастие или не. Аз съм от тези хора. Не ми се обяснява защо и по какъв повод ме правят щастлива парите, факт е, че ако ги нямах, може би нямаша да съм бременна, може би мъжа ми нямаше да е жив или в най- добрия случай щеше да е инвалид. Тъй че да, благодарна съм, че ги имам и ме правят крайно щастлива. Ако това не ти харесва, моля те, задръж го за себе си и не се опитвай да ме убеждаваш колко е грешен начина ми на мислене, не ме интересува. |
Ехооо, споко бе мацките>? ей, шш, алоууу :1222:
Не разбирам, къв е предмета на спора, но вие си знаете де. Стрейндж, знам, че няма да се обидиш, затова ще кажа, каквото мисля. Не мислиш ли, че е малко лицемерно да твърдиш, колко си щастлива, без фактора пари, при условие, че ги имаш, когато те четат и хора, които едвам изкарват за нормално функциониране. Идеята е ясна, но повтарянето й е досадно, затова и хората ти отговарят по този начин. Решила съм да намеря тази книга и да я прочета, да видя, с какво толкова успя да те промени? Да те нахъса. Бориш се срещу вятърни мелници обаче. Апо е права, всеки има собсвена истина. Доближаваш се до проповедник. А те успяват да убедят в своята истина само слабите. |
"Чифликът край границата" - Йордан Йовков :)
|
"Победителят е сам"- П.Коелю
|
Опредено и аз ще изляза от темата ама малко се ядосах.
Стрейндж, извинавай защото знам е се ядосваш и от моите постове, но ще ти кажа: Аз съм на една пиклива 550 левова заплата, мъжът ми и той с толкоз. Не сме нещастни, но си живеем си добре /по моя преценка/. НО, определено щяхме да сме по-щастливи ако имахме и ПОВЕЧЕ пари. Това ти го казва една средно статистически бедна /финансово/жена, която никога не е получила нищо просто ей така. Не бъркай нещата. Ако за теб не е проблем да си платиш топлото, храната, фитнеса, курса, обувките - за мен е, а и не само за мен е голям проблем. Не ме срам да кажа: да, искам да имам повече пари! За да мога да пренебрегвам ежедневните си нужди, също като теб :roll: |
Tогава прочети МИСЛИ И ЗАБОГАТЯВАЙ - Наполеон Хил
:lol: :lol: :lol: Недей изобщо да го почваш Ерих Фром, не е за теб. |
То ако ставаше с прочитането на една книга... :lol: :lol: :lol:
Ако има елекронен вариант, метни го......все пак...не се знае от коя трънка ще изкочи заекът ..... :wink: :wink: |
не искам да се меся във спора ви,нова съм тук,но съм ви поопознала малко от прочетеното. Бая книжки съм прочела за положителното мислене,забогатяването и какво ли още не. Не намерих милиони на улицата,но имаше дни,в който преди да стана започвам да медитирам така да го кажа още докато съм в леглото,казвам си нещо на ум,което искам да стане и си казвам,че точно това ще стане днес-не винаги се получаваше,но често имаше ефект,най-малкто започвам деня с положителна нагласа,а това е едно прекрасно начало на всеки ден,внушението е нещо наистина силно! прочетох и книгата "Тайна" на руски,има и филм такъв,приятно четиво и филмче е за тежки моменти. Не се карайте за глупости,всеки си има гледна точка,според начина,по който му се е развил живота.
|
Цитирай:
|
Последната беше... Three men on the Bummel на Jerome K. Jerome :reading:
|
На български се казва "Трима мъже в една лодка" :wink:
|
Цитирай:
http://www.helikon.bg/books/76/12034...-na-bumel.html ама това изобщо не е "Трима души в една лодка", някаква друга е... Не съм я чувала никога. Сори, ама не знам какво е бумел, та си помислих, че говориш за другата, която е най-прочутата му. Ето защо предпочитам заглавията на български. |
vbvb
|
:lol: Ей ся започва да става интересно :girl_haha:
|
Какво добро и свежо начало на утринта! Бях в добро настроение, но сега съм в прекрасно. :lol:
|
НАДЯВАМ СЕ ДА БЯХ ДОСТАТЪЧНО ЯСНА ЗА НЕОБРАЗОВАНИТЕ ДАМИ ТУК.
УЧЕТЕ! УЧЕНЕТО Е ЗЛАТО!!!! ЦОМБИТЕ СА САМО ДА СИ ИЗКАРВАТЕ ХЛЯБА С ТЯХ! монкаааа нарочно те пиша с малка буква защото незаслужаваш уважение след като ти самата неуважаваш жените тук.Според мен ти си поредната комплексарка от която струи огромна завист.И за твое успокоение да не кажа всички мъже но почти всички нямат нищо против силикона,дори обратното,харесва ни :wink: а и невиждам проблем с това да си вадят хляба-ти с учене(ама явно неизкарваш достатъчно иначе не би била толкова агресивна)дали с визия,но имай в предвид че един мъж само с визия неможе да се задържи,така че притежават и други качества явно,малко грубо май стана ама,моме има една приказка-НЕСТАВА САМО С УЧЕНЕ,ТРЯБВА И ДА СИ ЧОВЕК :wink: |
Цитирай:
Впрочем, Пиперлота, начина по който си облечена също е противоконституционен. |
Всички времена са във формат GMT +2. Часът е 04:09. |