А, стига, бе! "Мостовете на мадисън" не съм я чела, но не беше ли няква мн. женска любовна история, за вечна любов и нещо си там...
После да не минеш на "Дневникът на Бриджет Джоунс"? :lol: |
прекалено драматична е, като филма всъщност.. имаше някв тънък психологически момент, дето ме развълнува в началото
|
И аз ще си я взема тогава, че си падам по тънки психологически моменти.
|
"Измерването на света", Даниел Келман. Най-продаваната немска книга от "Парфюмът" насам и прочие суперлативи, та бях малко подозрително настроена, но се оказа много интелигентно забавна и увлекателна книга.
|
Цитирай:
от кога не съм чела Тери Пратчет :1246: 'Малки богове' и 'Ерик' са ми любими, добре де и 'Морт' :girl_haha: |
Последно прочетох "Другите" на Мартин Еймис.
"Една млада жена се събужда в болнична стая със съвършено празна памет. Но това не е обикновена амнезия - тя е забравила не само миналото си, но от съзнанието й са изтрити всички представи за света и хората. В опознаването им и в търсенето на своята самоличност тя се сблъсква със злото в чист вид - наоколо и в себе си." Доста брутална,провокативна,цини чна,откровена,отрезвяваща, нтересна книга.Определено ми хареса и мисля да си взема още нещо от този автор. |
Цитирай:
Аз последнооо, четох "Тай пан" на Дж. Клавел, а сега чета Джек Лондон "Бельо Пушилката" и "Хора от бездната" |
Жорж Сименон-Затворът.
Хaресa ми, изследвa психикaтa нa хорaтa и реaкциите им в дaденa ситуaция и по-точно мъж рaзбирa, че женa му е убилa собственaтa си сестрa. И по-вaжното е, че тaзи сестрa му е билa любовницa от години. |
Цитирай:
Всичко е реклама в днешно време, това, че има добра реклама, не значи, че е добър писател. На кого се е доказал? (на манекенките) |
Паулу Коелю пише едни и същи неща във всичките си книги. :(
|
Цитирай:
|
Цитирай:
Тази и "Вещицата от Портобело" много ми допаднаха, а за останалите не мога да коментирам, защото съм чела само тези. :wink: Единственото, което знам със сигурност е, че половината ми приятелки са прочели всичките му книги, майка ми и леля ми...няма да ги коментирам. :girl_haha: |
Цитирай:
|
Цитирай:
|
Цитирай:
Иначе последната,която прочетох е "Животът на Моравия"- мн интересна и по нетипичен начин написана биография. |
Селваджа, ти говориш за "Come il fiume che scorre", и аз си я купих, но според мен е най-ужасната му книга. Направо си е късмет, че не са я публикували още в България.
Впечатлих се само от първата му, която прочетох - Единадесет минути - явно първоначалният ефект е положителен, но оттам нататък се убедих, че няма нищо ново за казване. А кой е написал биографията на Моравия? |
Да, strangenick2,за нея говоря. Що бе,на мен пък ми хареса...ама вкусове разни... :D
|
"Истории за кронопи и фами" - разкази на Кортасар. Много ми харесаха, много странни "разкази" от по половин-една страничка, но силно въздействащи и не напълно безсмислени. :lol:
|
Дж.Р.Р.Толкин "Хобит"
|
Тайните записки на Александър Сергеевич Пушкин
|
Цитирай:
Аз последно прочетох Майн Рид- "Конникът без глава" и сега пак продължавам с негова книга...Малко със закъснение ги чета, ама по-добре късно...отколкото никога :) |
има страхотни книги,които могат да се четат по всяко време,аз обичам Толкин,много ми харесват историите му за различни светове,пък и след като гледах филмираната версия на властелина много се зарибих,иначе в къщи си имам солидна библиотека ... сега мисля да започна "Плаване с "Ослепителни""
|
Цитирай:
|
"Закуска за шампиони" - Кърт Вонегът. Забавна книжка :)
|
"Всичко, от което се нуждаем, е любов и други заблуди за брака" - Джон Джейкъбс
|
Островът от предишния ден (L'isola del giorno prima) на Умберто Еко.
Интересна е, но Махалото на Фуко си остава най - добрата му книга. Казвам "добра", защото гледам да избягвам суперлативите, а и когато става дума за изкуство, сами по себе си са малко несериозни. |
Двата тома - "Сто и петдесет шедьовъра на българската лирика" :D
|
Цитирай:
|
"Прелюдия за Фондацията"
|
Цитирай:
Единственото, което ме подразни малко беше преекспонирания детективски елемент. И може би това, че предварително знаех чисто сюжетния изход, което винаги отнема част от очарованието. |
Искам да питам нещо четящите хора от форума :)
Преди дооооста време се заех да чета "Шифърът на Леонардо", но след като в продължание на трийсет страници се обясняваше какво е редица и, в частност, какво е редица на Фибоначи, не издържах и я зарязах. Сега лятната скука ме надви и наскоро я прочетох. Не мислите ли, че Дан Браун плагиатства доста - и в стилистиката, и в идеята, дори и като сюжетен похват от какво ли не и от кого ли не ? |
Ами принципно всеки един автор плагиатства, всеки стил от литературата има неписани закони (хехехе, напоследък са даже написани, виж всички наръчници за начинаещи писатели), които трябва да се следват малко или много. Колкото до идеята, разбира се, че и преди я е имало и е писано доста по нея, но той определено доста време е отделил, за да се образова по въпроса и затова книгата има такъв невероятен успех.
Виж, аз не дочетох Името на розата, защото не понесох първите 50 страници, в които Умберто Еко описва една ВРАТА :shock: |
Цитирай:
Доста години го заобикалях, чак преди 3 години започнах да го чета и съм удивена от таланта му, разкошен е... |
Цитирай:
|
Да, съдиха се и загубиха делото...
Тезата им беше, че е взаимствал тяхната идея за Мария Магдалена - жена на Христос. Това значи ли, че никой не може да пише за изневярата, след като тази идея вече е използвана в други романи? По тази теория вече не трябва да се публикуват книги, тъй като вече е писано за всичко... Къде се крие талантът на Дан Браун? Във факта, че толкова добре е разработил един чисто криминален роман, на някои такива книги не харесват, на други-да, аз лично не чета често криминалистика, но защо нападате един добър писател? Човекът е имал за цел да направи едно необичайно криминале и е успял, евала, ако някой очаква книгата му да обърне света, се лъже. За мен това е най-обикновена разтоварваща книга, без много претенции, колко шум се вдигна за нищо, така и не разбрах защо... |
Книжна еволюция :reading:
|
"Другата Болейн" (Филипа Грегъри). Хубава книга.
|
Цитирай:
|
Цитирай:
|
Цитирай:
А пък "Светата кръв, свещеният Граал" е от малкото книги, които не съм успявала да дочета, толкова ми беше скучна. |
Всички времена са във формат GMT +2. Часът е 09:02. |