|
||||
|
||||
![]() Цитирай:
Уточняваш, че имам нееластична кожа ли ? ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Миссссс , ссссстига ссссс тая кожа ве
![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
момичета, кажете ми, тези изследвания на кръвта, които се правят преди операцията, мога ли да отида направо в лаборатория и да ми направят, без някакви указания от доктор, или трябва първо при личния, че той да ме прати
|
|
||||
|
||||
![]() Цитирай:
Докторът , който ще те оперира , ще ти каже какви изследвания трябват и в коя лаборатория да ги направиш !
|
||||
|
||||
![]() Цитирай:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
да да, той ми каза, ама се зачудих мога ли ей така направо да отида и да им кажа какво искам
|
|
||||
|
||||
![]()
Преди операция задължително се правят следните изследвания:
1.КРЪВНИ ПКК ; СУЕ ; Диф. броене : Общ белтък ; Глюкоза ; Креатинин ;Урея ; Общ билирубин ; ASAT ; ALAT ;Калий ;Натрий ;ПВ и INR ; HBsAg ;Anti-HBc-IgM ; Anti-HCV ;Anti-HIV 1/2 ;Сифилис : Кръвна група и Rh 2.Ехография и мамография (за жени над 35г.) 3.Консултация с интернист и ЕКГ Желателно е да не си в цикъл. Не трябва да приемаш аспирин 2 седмици преди деня на операцията. В последната седмица е желателно да не приемаш алкохол. Ако взимаш някакви контрацептиви трябва да предупредиш. Не се приема храна и течности поне 4 часа преди самата операция. Това казаха на мен. Всички кръвни изследвания могат да се направят в избрана от теб лаборатория, но хирурзите имат изисквания обикновено. В частните клиники предлагат възможността да ти направят изследванията директно там , около 5 дни преди операцията. Насочват те и към мамолог. |
|
||||
|
||||
![]() Цитирай:
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Нововъведение в здравеопазването ни е че за хора под 30 години, вече няма ежегодни профилактични прегледи ПКК и урина, въпреки това личният лекар ми даде направление, но то е само само за кръвната картина, биохимичния анализ, време на кървене, време на съсирване и т.н. се плащат, грубо някъде около 80 лв. В деня на операцията ми взеха кръв още веднъж за определяне на кръвна група и преглед при кардиолог. Толкова изследвания никога не са ми правили, както каза личният лекар презастраховат се, даже и лаборантката се сети какво ще си правя
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Цитирай:
|
![]() |
Контрол над темата | |
Начин на разглеждане | |
|
|