IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

8-те елитни спортисти, които минаха в света на актьорската професия най-успешно

3 април 2024 16 30

Конър Макгрегър счупи рекордната заплата от 5,5 милиона долара на Скалата

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Конър Макгрегър счупи рекордната заплата от 5,5 милиона долара на Скалата, за да стане най-добре платеният актьор появил се в Холивуд от света на спорта.

Много професионални спортисти са направили скок в Холивуд през последните три десетилетия, но ММА боецът Конър определено се очертава като най-новата суперзвезда спортист. Една от причините спортистите да правят преход към света на киното се свежда до огромните печалби, които предлагат някои от тези хитови филми.

Бившият шампион на UFC в лека категория Макгрегър се появи на големия екран, след като блесна във филма Road House редом до Джейк Джиленхол. Бившият шампион направи своя холивудски дебют в преосмислянето на Amazon Prime Video на класическия екшън филм от 80-те години с участието на Патрик Суейзи.

След излизането на филма ирландецът заяви, че е счупил рекорда за заплата от 5,5 милиона долара на Дуейн Джонсън – Скалата, за да стане най-добре платеният актьор за първи път.

Конър и

Конър и Джейк; Снимка: Getty Images

Ето и осем елитни спортисти, които са преминали в света на актьорската професия и колко са спечелили от първия си филм.

Дуейн „Скалата“ Джонсън – „Мумията се завръща“ ($5,5 милиона)

Едно от най-забележителните и известни имена, които направиха скок от света на спорта в Холивуд, беше Дуейн Джонсън. Скалата постави световен рекорд на „Гинес“, когато направи промяната от спортист в актьор, като стана най-добре платеният актьор за първи път. Доскорошният рекорд все още беше недокоснат, но според съобщенията друг спортист в този списък е счупил дългогодишния му рекорд.

Скалата се изстреля до звездната слава през 90-те и началото на 2000-те, след като направи своя дебют в кеча. Той доминира в WWE почти две десетилетия.

Първата му по-актьорска изява беше когато се появи като гост-водещ на Saturday Night Live (SNL) през 2000 г.

Малко след това Холивуд почука на вратата на Джонсън и той се възползва от възможността, тъй като той, като много други спортисти, се страхуваше как ще изглежда животът му, след като тялото му вече не можеше да се справя с физическите изисквания на големия спорт.

Той направи своя актьорски дебют като Матаюс, кралят на скорпионите, във филма от 2001 г. „Мумията се завръща“. Той спечели 5,5 милиона долара за ролята.

Дуейн Джонсън държеше световния рекорд на „Гинес“ като най-скъпоплатеният актьор с дебютна роля.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dwayne Johnson (@therock)

 
Арнолд Шварценегер – „Херкулес в Ню Йорк“ ($12 000)

Шварценегер за първи път грабна вниманието на света на развлеченията, докато парадираше с безупречната си и умопомрачителна атлетична физика в състезания по бодибилдинг по целия свят. Само на 23-годишна възраст Шварценегер става най-младият „Мистър Олимпия“, рекорд, който държи и до днес. Титлата Mr Olympia се присъжда на най-добрия културист в света.

Шварценегер винаги е гледал да премине от света на бодибилдинга към актьорството. А през 1969 г. желанията на Арнолд се сбъдват, когато той получава главна роля в „Херкулес в Ню Йорк“.

На Шварценегер са платени само 12 000 долара за ролята, но решението му да размени тежестите със сценарии се отплаща, тъй като през годините филмите му са спечелили повече от 4 милиарда долара в световния боксофис.

 

Джон Сина – The Marine ($280 000)

Тенденция, която ще става все по-очевидна в този списък, докато четете, е количеството звезди на кеча, които са направили преход от кечист към актьор. Друг кечист, който имитира успеха на Скалата, е Джон Сина. Сина стана известно име в WWE заради характерната си фраза „не можеш да ме видиш“.

Скоро Сина като Дуейн стана по-голям от спорта и дойдоха други възможности. Сина направи актьорския си дебют в The Marine през 2006 г. Въпреки че Сина никога не е потвърдил, има съобщения, че е спечелил $280 000 за дебюта си в киното. След дебютната си роля, Сина участва в някои от най-големите хитове на Холивуд от франчайза „Бързи и яростни“ до „Отряд самоубийци“ и „Барби“.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by John Cena (@johnn.cenna)

Майк Тайсън – „Последният ергенски запой“ ($100 000)

С начина, по който някои от тези хора вървят, повечето в крайна сметка ще станат по-известни с ролите си във филмите, в които са участвали, а не със спортовете, в които някога са се състезавали.

Въпреки това, има един спортист, при който това никога няма да се получи – бившият световен шампион по бокс в тежка категория Майк Тайсън.

Неговото наследство в света на бокса може да се сравнява само с малцина и неговата супер звезда и популярност както в бокса, така и извън спорта кара холивудски продуценти да се редят на опашка пред къщата му, за да се опитат да го накарат да се появи във филм, тъй като знаят, че името му ще привлече повече зрители.

Тайсън, който е смятан за един от най-великите бойци в тежка категория на всички времена, спечели 100 000 долара за малката си роля в популярния филм „Последният ергенски запой“ (1 и 2) през 2009 г. Заплатата му за ролята е доста впечатляваща, когато се сравни с 300 000 долара, които бяха дадени на всеки от главните актьори в поредицата филми, а именно Брадли Купър и Зак Галифианакис.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zumiez (@zumiez)


Шакил О'Нийл - Blue Chips

Шакил О'Нийл има забележителна кариера, независимо дали е на баскетболното игрище или участва във филми. Може да се каже, че О'Нийл ще остане един от най-великите играчи на баскетбола. Противно на съвета на своя агент, Шак дебютира в Холивуд през 1994 г. с „Сини пионки“.

О'Нийл играе ролята на „Неон Бурдро“ заедно със своя съотборник от Орландо Меджик в отбора Пени Хардауей. Двамата мъже изобразяваха млади баскетболисти.

Сините чипове паднаха мизерно в боксофиса, като филмът спечели само 26 милиона долара чрез национални и международни събирания, въпреки че имаше бюджет от 35 милиона долара.

Не е ясно колко е платено на Шак, за да се включи в проекта, но той със сигурност не е видял печалба след излизането на филмите, за разлика от неговия колега, превърнал се в актьор, Майкъл Джордан в Space Jam. Така че Шак си остава най-известен с лудориите си на игрището с LA Lakers.


Ронда Раузи – „Непобедимите 3“ ($400 000)

Друг боец от WWE/UFC, който направи скок от ринга до екрана, беше Ронда Раузи. Бившата шампионка в кеча и ММА спортовете се появи в няколко екранни проекта, най-забележителните от тях са „Бързи и яростни 7“ и „Непобедимите 3“.

Дебютната ѝ актьорска роля беше във филма от 2014 г. „Непобедимите 3“. Съобщава се, че Раузи е спечелила $400 000 за пробивната си роля. Раузи участва във филма заедно със Силвестър Сталоун, Харисън Форд и Джейсън Стейтъм.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ronda Rousey (@rondarousey)


Майкъл Джордан – „Космически забивки“

Майкъл Джордан е пример за това, че един спортист има големи шансове в киното. Той може би е най-великият баскетболист на всички времена, като освен това изгради бизнес империя и извън игрището.

Джордан надхвърли света на спорта като културен законодател. Иконата на „Чикаго Булс“ украси кориците на списанията и стартира своя собствена световна успешна марка за дрехи. Неговият най-впечатляващ и забележителен бизнес ход обаче е може би главната му роля като самия него в хибридния екшън/анимационен филм от 1996 г. Space Jam. Във филма Джордан участва заедно с анимационни икони на Looney Tunes – Бъгс Бъни и Туити Бърд.

Въпреки че не е ясно колко е платено на Джордан, за да участва във филма, се съобщава, че благодарение на успеха на филмите той е спечелил около 20 милиона долара. 

 
 
 
 
Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари