IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Топ 11 любопитни факта за Майк Тайсън

4 октомври 2016 12 20

Някои от тях са доста луди

Снимка: lasvegasmagazine.com

Снимка: lasvegasmagazine.com

Животът на 50-годишния Майк Тайсън е изпълнен с колоритни факти, които нямат нищо общо с неговата иначе фантастична кариера на боксьор в тежка категория.

Преди да влезе в родното риалити VIP Brother, бившият шампион от ринга успя да се превърне във филмова звезда.

Категорично Тайсън е един от най-запомнящите се личности от света на големия спорт. Той е загадъчен, страховит, но и много симпатичен и забавен.

Сред най-щурите, абсолютно истински истории от живота му, има и някои супер нелепи случки.

Ето ги и тях:

1. Никакъв секс в продължение на пет години

От 1981 до 1986 г., Майк Тайсън не е правил секс. Тогава той е фокусиран единствено върху това да стане най-великият боксьор на всички времена и не е искал да се разсейва с жени и ласки. Той е вярвал, че сексът преди мач го прави по-слаб, защото намалява нивата на тестостерон у мъжа.

2. Той се е боксирал и надрусан

Според медиите Майк е употребил кокаин и марихуана преди мача си срещу Лу Саварезе през юни 2000 г., но въпреки това печели мача и успява да избегне теста за употреба на наркотици чрез измама. Тайсън твърди, че се е биел много по-добре, когато е бил надрусан, въпреки че после не си е спомнял много-много самия мач.

3. Той редовно е давал чужда урина на тестовете за наркотици

В своята автобиография Тайсън твърди, че е използвал фалшива урина за тестовете си за употреба на наркотици и допинг. Той само веднъж е реагирал положително на тези тестове през 2000 г.

4. Той пребива своя промоутър Дон Кинг

Майк Тайсън пребива промоутъра си Дон Кинг (който организира мачовете му) през 2003 г. Двамата се сбиват в колата, на път към летището в Маями, Флорида. Причината е, че Дон Кинг е негодувал за много неща, най-вече свързани с пари.

5. Надзорничка от затвора забременява от Майк

Тайсън успява да свърши и няколко пакости докато лежи в затвора. По това време той се вижда всяка седмица с надзорничка, с която започва да прави секс и в крайна сметка жената забременява, но не ражда бебето.

6. Майк се сбива с боксьора Мич Грийн в мол

През 1988 година боксьорът в тежка категория Мич Грийн забелязва Тайсън в търговски център. Мич току-що е загубил мач с Тайсън и му казва, че иска реванш. Вместо да насрочат дата, Майк му предлага бой в мола. Двамата се сбиват на общественото място, но в крайна сметка Майк е осъден да плати глоба от 45 хиляди долара на Грийн, тъй като е предизвикал боя.

7. Тайсън подкупва служител на зоопарк

През 1989 г. Тайсън успешно подкупва един гледач на животни от зоопарка в Лас Вегас, за да му позволи със съпругата му да се разходят из зоологическата градина след работното ѝ време. Тогава той се опитва да плати на този човек още 10 хиляди долара, за да му позволи да се сбие с горилата в нейната клетка, тъй като тя се опитвала да тормози друга маймуна. За щастие този бой не се осъществява и не е ясно кой е щял да спечели битката.

8. Насочвали са пистолет към челото му

През 1983 г., когато Тайсън е тийнейджър, бившия му треньор Теди Атлас насочва пистолет към челото му. Причината е, че Тайсън се закача с 11-годишната дъщеря на Атлас. Теди казва на Тайсън никога да не се доближава до семейството му отново или ще го убие. След този инцидент треньорът е изхвърлен от боксовия клуб. След време Атлас става спортен коментатор.

9. Майк е пробвал вуду магия

През 1992 г. Тайсън е в затвора за изнасилване. Докато е зад решетките той очевидно измисля различни методи, за да съкрати присъдата си. Според слуховете той дори е пробвал вуду магия. Факт е, че той е освободен предсрочно – при 6-годишна присъда, лежи едва три години.

10. Признава, че е правил много по-лоши неща от изнасилването

През 1991 г. Тайсън твърди, че е направил между пет и седем неща в живота си, които са много по-лоши от изнасилване. Това е доста сериозно признание. Знае се, че през 2009 г. напада и набива не една, не две, а цели седем проститутки, защото се притеснил, че искат да го оберат. Тогава той е употребил морфин, кокаин и водка.

11. Отказва се да набие Брад Пит

През 1988 г. Тайсън заварва в дома си тогавашната си съпруга – актрисата Робин Гивънс, в нежен флирт с актьора Брад Пит, който тогава дори не е известен. Брад описва ситуацията като много-много страшна, а Тайсън описва събитията така: „Един ден се прибирам и виждам жена си на алеята пред къщата ни с Брад Пит. Той не беше известен тогава. Беше просто някакъв добре изглеждащ пич. Вероятно продаваше тялото си за пари. Беше много хубав.“

Не е ясно защо Тайсън не го атакува, а просто си тръгва, оставяйки къщата на Робин.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

....?! ( преди 4 години )
Къде са тези интересни факти?Реклами обаче има.Що не си .......
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар