IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Голди Хоун към младите: Научете се какво е пот и провал

29 април 2017 13 15

Актрисата, блестяща и на 71 години

Снимка: Interview

Снимка: Interview

Носителката на „Оскар“ Голди Хоун се завръща към голямото кино със своята роля в комедията „Отвлечени“, където с Ейми Шумър ще са майка и дъщеря.

71-годишната актриса не се е появявала на екран от 2002 г., а последният пълнометражен филм с нейно участие е „The Banger Sisters“.

В новото издание на сп. Interview тя разказва пред актрисата (и нейна дъщеря) Кейт Хъдсън защо си е направила такава дълга почивка от киното.

„Вярвам, че животът е непрекъсната промяна, трансформация. Не мога да си се представя да не раста. Когато навърших 50 години, попитах приятел актьор на същата възраст „Какво да правя сега?“

Голди споделя, че искала да се отдели от киното и да поживее на непознато място, да се захване с археология и да започне да помага на света.„Исках да копая по-дълбоко и да си отговоря на въпроса какво мога да предложа на света и какво да науча. Започнах да изучавам психология.

След събитията на 11 септември разбрах какво да правя. Написах две книги и създадох MindUP (благотворителен проект с научни цели за развитието на децата) Работим в Йордания, Сърбия, Великобритания, Америка и Хонконг.

Тя отбелязва, че никога не гледа назад и затова не еи мечтала да се завърне в киното – била и доста заета с другите си дела. Що се отнася до това какви съвети може да даде на младите актьори, Голди Хоун казва:

„Считам, че е нужно да се започне с професията. Не просто да се следва мечтата, нужно е много да се работи. Ако искате да играете, трябва да идете на актьорски курсове. Ако искате да танцувате, е нужно да се научите да танцувате“.

По думите ѝ, младите не трябва да мислят за това какво искат да правят, а какви хора искат да са.

„Мисля, че желанието да се усъвършенствате е фундамент за развитие на таланта. Бих казала: ставайте по-добри в това, което умеете. После започнете с нещо ново. Мечтите невинаги се сбъдват. Но това, което сте били, ще остане за цял живот. Забивайте пирон в дървото. Научете какво е пот и провал. Научете се да приемате откази и не ги приемайте лично“.

Все още не е известно дали Голди Хоун ще продължи да се снима в киното или ще се насочи към изучаване на света и себе си. Световната премиера на „Отвлечени“ (“Snatched“) ще се състои в края на май.

Вижте Голди Хоун в галерията ни.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари