Рони Ууд – китаристът от легендарните The Rolling Stones разкри, че преди месеци се е оперирал от рак на белия дроб, съобщи Mail on Sunday.

Пред изданието 70-годишният рок музикант споделя, че туморът е бил открит при рутинен преглед. Злокачественото образувание, описано от Ууд като „горяща в дроба му свръхнова“, е локализирано в лявата част на органа.

В очакване на резултатите от тестовете, Рони Ууд е преживял една кошмарна седмица, в която е мислел, че краят му наближава и ще трябва да си вземе сбогом с живота. За негов късмет се е установило, че ракът не се е разпространил.

Китаристът на британската рок банда разказва също, че категорично е отказал да се подлага на химиотерапия, независимо какви са резултатите.

„Нямаше начин да се простя с косата си“, казва музикантът. След като е разбрал, че ракът не се е разпространил, Рони Ууд се е подложил на спешна операция, за „да извадят нещото от него“.

„Сега всичко е наред. За щастие го „хванахме“ навреме“, допълва рокаджията. Ууд признава също, че диагнозата не го е изненадала, имайки предвид бурния му живот на рок звезда – алкохол, наркотици, цигари.

Музикантът не крие, че винаги е разчитал на „мускулест“ ангел-пазител, който бди над него.

Рони Ууд споделя, че се е отказал от пушенето седмица преди миналата година младата му съпруга Сали Хъмфрис да го дари с близначките Грейси Джейн и Алис Роуз – петото и шестото му деца.

Ууд се присъединява към The Rolling Stones през 1975 г. През 80-те години има и самостоятелни изяви в сътрудничество с музиканти от ранга на Дейвид Боуи, Боб Дилън, Принс, Ерик Клептън, припомнят Франс прес и ТАСС.