IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-красивите и сексапилни мъже сред знаменитостите

14 август 2017 14 20

Според науката

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Години наред изследователите се опитват да разберат защо един човек се смята за по-привлекателен от друг. 

За да се обясни защо има общ консенсус, че Райън Гослинг е великолепен, докато Маколи Кълкин не съвсем, се използва един метод - гръцкият златен коефициент на красотата Фи. Той е познат от хиляди години и се смята за тайният източник на съвършенство и сексапил. 

Като използват цифрово картографиране на лицето, в комбинация с гръцкото златно съотношение Фи, учените са успели да определят кой има най-красивото лице и кои са най-сексапилните мъжете в света.

Последният експеримент бе извършен от д-р Юлиан Де Силва, който обяви, че Джордж Клуни е най-красивият мъж на планетата.

Методът работи като измерва 12 важни маркера на лицето, които включват брадичката, челото, веждите, очите, носа, устните и самата форма на лицето. След това към тези резултати се прибавя и гръцкото златно съотношение, което е 1,618 и така се стига до заключението, че това е най-красивото мъжко лице.

По този начин изследователите определят кои са най-красивите и сексапилни мъже сред знаменитостите. Някои от тях обаче печелят наградата за някои определени черти на лицето.

Райън Гослинг например има най-красивият нос, докато Хари Стийлс е на първо място за най-добри очи и брадичка. Дейвид Бекъм, от друга страна, има най-красивата форма на лицето.

В нашата галерия може да видите кои са най-красивите мъже сред знаменитостите според науката. 

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари