IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Звездна трансформация: Камелия

27 август 2017 12 00

Вижте как се е променила фолкпевицата през годините

Снимка: Булфото

Снимка: Булфото

Кариерата на Камелия е низ от успехи, провокации, не липсват и критиките за кич. Тази година тя отбелязва 20 години на сцената, които я направиха една от най-атрактивните певици у нас.

През 1994 тя печели конкурсите за красота „Мис Чипровци“ и „Мис Монтана“, тогава прави и първите си стъпки на сцената. Големият бум идва през 1997 г., когато подписва договор с „Пайнер“. Година по-късно вади дебютния си албум „Огън момиче“, а песента „Защо повярвах“ е определена за хит номер едно в жанра. През 1999 г. излиза „Златна рибка“, а парчето „Няма шега“ оглавява класациите. Албумът пък продава рекордните 200 000 копия.

През 2001 г. Камелия записва песента „Къде си ти“, а клипът към нея дава старта на телевизия „Планета“ и влиза в историята на музикалната медия като първият излъчен.
2002 г. излиза албумът ѝ „Нещо горещо“, в който е включен хитът „Залезът и зората“. Това е най-продаваният албум тогава във всички жанрове, а годината е може би най-успешната в кариерата на Камелия.

Изявите на певицата са белязани от провокациите, като пикът идва през 2007 г., когато тя излиза на сцената на НДК облечена в родния трибагреник, който трябва да изразява подкрепа към задържаните ни медици в Либия. Критиките обаче са жестоки и думата кич е най-меката. Година по-късно сваля дрехи и задръжки за родния Playboy, а фотосесията ѝ се превръща в една от най-коментираните.

Камелия обаче е доволна от скандалния си имидж, който през 2009-та ѝ отваря вратата като водеща в национален ефир. Тя поема микрофона в „Голямата уста“, което е част от шоуто VIP Brother. През 2010-та влиза в друга роля – участва в коледната кампания на БНТ в подкрепа на децата на загинали служители от системата на МВР, където е лице на кампанията заедно с тв водещите Спас Кьосев, Цветанка Ризова, Константин Лунгов и актьора Владимир Карамазов.
Пробва се и като актриса в комедийния сериал „Ракия Sunrise“, който върви в „Шоуто на Слави“ през 2011 г. Телевизионната ѝ кариера продължава през 2013 г., отново в ефира на Нова тв, с предаването „Марс и Венера“.

Година по-късно – през 2014 г., прави сериозна крачка в кариерата си – напуска „Пайнер“ и започва сама да се продуцира. Вади нови парчета, но те нямат същия успех. Въпреки това, Камелия се радва на голяма фенска маса, която е една от най-лоялните в попфолка.
Тази пролет пък тя седна на един от четирите менторски стола в музикалното шоу „Гласът на България“.

Камелия може би е една от най-скучните в любовен план, тъй като с малки прекъсвания до нея неотлъчно е приятелят ѝ Цветин. В своя изповед фолкпевицата призна, че има проблем със забременяването, но не е далеч от идеята да си осиновят дете.

Вижте трансформацията на Камелия през годините в галерията ни.

Автор - снимка
Автор на статията:
Александър Попов

КоментариКоментари