IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Умни ли са красивите* жени?

18 септември 2015 10 01

Вечният въпрос

Снимка: istock

Снимка: istock

Как грозната Мария Манчини изпреварила красивите си 4 сестри?

Мария Манчини живяла през 1652 г. в Париж и имала още 4 сестри. Само Мария не била канена на баловете, защото не била надарена с красотата, грациозността и очарованието на сестрите си.

Затова сестрите ѝ и майка ѝ започнали да я ненавиждат и искали да отиде в манастир.

Тя обаче се стегнала и започнала да изучава бъдещия Крал Слънце, Луи XIV, тогава още тийнейджър.

Тя започнала да чете книгите, които чете и той, да се интересува от същото и когато се запознала с него „уж случайно“ умело му подхранвала копнежа за слава, мечтата му да се изяви като достоен крал и като истински император на Западна Европа.

Сестрите ѝ – 4 празноумни кокетки, не стигнали доникъде.

Първи извод:

Красотата е капан, който лъже жените (а и мъжете), че това им гарантира успех.

Втори извод:

Една жена трябва да има 3 детайла, за да е интересна. Не само външност (страст), но и да си върши задълженията и да има акъл.

Страстта е, за да е интересна за секс. Да си върши задълженията по грижа за мъжа и децата е второто. А третото е да можеш да си разговаряш с нея, тоест да има акъл (да може да споделяш с нея, тоест да си интимен). Това е триъгълникът на Стретберг – интимност, страст и задължения.

Интересното е, че според Стерберг интимността при мъжа е най-възможна с кучето, коня (в рицарски времена) с приятел мъж (друг моряк, друг полицай, друг пожарникар, най-добрия приятел и т. н.). Защото кучето никога няма да те обвини, докато жена ти ще те направи на 5 стотинки.

Когато едно от 3-те липсва, то триъгълникът не е равнобедрен и не е устойчив, съответно връзката не е здрава. Стретберг направо ме уби. Средновековният рицар упражнявал страстта спрямо селянките си, задълженията си спрямо шефа си и жена му (посвещавал ѝ стихове и се борил за честта ѝ), а интимността била с коня (с него си говорил, обсъждал и споделял). По същия начин, както жената, така и мъжът трябва да съчетава 3-те неща – да става за страст, за задължения и за интимност....

Един възрастен човек веднъж ми каза „С чорбаджията ортак не ставай, на бедния пари не давай и на жена си нищо не казвай“. Може би защото с жената рядко се постига интимност (споделяне), то не че и с мъжете може да споделяш много. Често има само елементите страст и задължение или само страст (която разбира се не може да е вечна, сама по себе си) или само задължение (двама са заедно заради съквартирантство, децата, навик, общественото мнение).

Като цяло този постинг няма общо с личните финанси, но всъщност има с мисленето и разума, а оттам и с успеха и финансите и всуе.

Лятото на плажа имах щастието да бъда до една префърцунена празноглава тийнейджърка, която само се снимаше и пускаше във Фейсбук. Освен това и родителите ѝ се скъсваха да я снимат... Това момиче просто няма време да поумнее от грижа за външния вид и от вярата, че това е основното. Тя е нещо като 4-те сестри на Мария Манчини, тъпи и ограничени и кой знае кой ги е нарекъл красиви. На бас, че над 50% от мъжете не ги харесват, но се лепва един етикет красива и айде. Въпросната префърцунена имаше сестра, по-малка и доста окръглена, но лъчезарна и ненадута и на бас, че ще стигне по-далече, защото ще има мотивация да мисли, да се учи и да разсъждава.

Скоро писах постинг за „Стратегиите в живота и вероятностите за успех“. Явно някои залагат и са тласкани от околните да залагат на външното (майката и бащата възхваляват едната дъщеря например и мозъкът ѝ се изпарява). Други залагат на умността.

Най-добре е да се заложи на всичко, и на външно и на вътрешно, и триъгълникът на Стерберг да бъде равнобедрен, а не да се окаже права линия (две точки) или само една точка.

* Всички жени са красиви. Някой харесва дебели, друг слаби с луфт (крака на хикс), трети с много дунапрен.

** Текстът е препубликуван от блога за лични финанси на Мариян Йорданов.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Дуковска

КоментариКоментари

Иван ( преди 8 години )
Забавно е как всички боравят супер свободно с понятията ''красив'' и ''грозен''. А още по-забавно е да бъдеш оценен от хора, с различни стандарти за красота и да окриеш, че си красив, но само за една мноооого малка част от населението на Земята - от хора от твояра раса, възраст и противоположен пол.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
mm ( преди 8 години )
Защо се внушава от статията, че красивия човек е непременно ***, празен и безотговорен! Красотата помага, когато имаш ум, ценностна система и амбиции ! А, така наречените невзрачни жени, те просто избиват комплексите си, като правят планове как да пробият в живота или как да превземат някой мъж - със стратегия и план! И трябва да им се признае, че много често успяват..... Комплексите движат света, хора....! Истината е , че човек трябва да е приятен външно, да има добро възпитание и да има ценности и да е амбициозен не на последно място! Тогава грозниците ще бъдат в задните редици, както е било през вековете. Хубавите, добре възпитани жени тогава винаги са се женели за най добрите партии мъже, и са се раждали после още по качествени поколения, когато умен и преуспял мъж се съчетаел с красива и възпитана жена се получавало перфектно поколение!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
До ФИФИ от( VIP-комп ( преди 8 години )
А ти към кои спадаш-много си отворена! Красотата е до време, питайте един мъж, каква жена предпочита-умопомрачителна красавица, която по цял ден мисли само за външния си вид или не толкова "биеща на очи жена" с интелект и класа.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Максил ( преди 8 години )
Подкрепям автора на текста - това, което е било актуално в миналото, напълно важи и за настоящето.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 8 години )
ПУЛНИ ГЛУПОСТИ,ДАЖЕ НЕ ГО ДОЧЕТОХ...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
фифи ( преди 8 години )
Оставете грозните жени да се мислят за умни. Просто те нямат друг избор
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар