IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Царевични мъфини с месо

30 октомври 2012 11 00

Вкусни мъфини в солен вид

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Царевичните мъфини са идеални както за закуска, така и за обяд или лека вечеря. Те се правят лесно, ще ви отнеме само около половин час заедно с подготовката, за да ги направите. Царевичните мъфини не са обичайните, които сте свикнали да похапвате. В тези има месо, така че със сигурност ще заситят глада ви.

Необходими продукти:

- 1/4 чаша заквасена сметана;

- 1 чаша жълто царевично брашно;

- 1/2 чаша обикновено брашно;

- 1 чаена лъжичка сол;

- 1 чаша мътеница;

- 1/2 чаша прясно мляко;

- 1 цяло яйце;

- 1 супена лъжица бакпулвер;

- 1/2 чаена лъжичка сода за печене;

- 6 цели кренвирша;

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 220 градуса.

В голяма купа смесете царевичното и обикновеното брашно. Добавете солта.

Снимка: thepioneerwoman.com

В друга купа смесете мътеницата, млякото и яйцето. Добавете бакпулвера и содата за хляб. Разбъркайте добре.

Снимка: thepioneerwoman.com

Добавете сместа към първата купа с двата вида брашно и разбъркайте добре.

Снимка: thepioneerwoman.com

Към получената смес добавете заквасената сметана и разбърквайте бавно, докато не се получи хомогенна смес.

Снимка: thepioneerwoman.com

В готови формички изсипвайте от сместа.

Снимка: thepioneerwoman.com

Нарежете един кренвирш и слагайте по едно парченце в средата на всяка формичка.

Снимка: thepioneerwoman.com

Сложете да се пекат за 10-15 минути във фурната.

Снимка: thepioneerwoman.com

Когато станат готови, сервирайте с кетчуп или горчица.

Снимка: thepioneerwoman.com

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Някой си ( преди 12 години )
Айрян бе чадо!Бакпулвер и сода няма ли да му дойде много а и тази заквасена сметана често не съм я срещал в близките дюкяни.Струва ми се ,че и кремвиршите дето ни ги продават направо ще станат на прегорели кори със съмнителен вкус ако ги опънем на такова открито печене.Виж ако са напъхани вътре само ще порастнат без много да пострадат от препичането.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
( преди 12 години )
Извинявайте, бихте ли ми казали какво е мътенца, че за първи път го срещам?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар