IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ризото с тиква и пармезан

1 февруари 2013 11 40

Защото ризотото винаги е добър избор

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Менютата на повечето български ресторанти включват основни италиански ястия – паста, пица и ризото. Не случайно. Известно е, че италианската кухня е наистина вкусна. Този път ние ви предлагаме рецепта за ризото с тиква и пармезан. Хубавото при тази рецепта е, че не изисква кой знае какви готварски умения и резултатът гарантирано е много добър. За да приготвите ризото с тиква и пармезан си отделете един час и се снабдете със следните продукти:

- ½ продълговата жълта тиква;

- 3 супени лъжици масло;

- 1 супена лъжица зехтин;

- ½ чаена лъжица сол;

- черен пипер на вкус;

- ¼ чаена лъжица чили на прах;

- ½ глава лук;

- 1 и ½ чаша ориз;

- 6 чаши (приблизително) зеленчуков бульон;

- 1/8 чаена лъжица куркума;

- ¼ чаена чаша готварска сметана;

- ½ чаша пармезан;

- магданоз;

Начин на приготвяне:

Нарежете тиквата на малки кубчета.

Снимка: thepioneerwoman.com

В голям тиган на силен огън загрейте зехтина и една лъжица от маслото. Добавете нарязаната тиква и овкусете със сол, черен пипер и чили на прах.

Снимка: thepioneerwoman.com

Нека тиквата остане в тигана в продължение на няколко минути, докато не придобие златисто-кафеникав цвят. След това я изсипете в чиния и я оставете настрана.

Снимка: thepioneerwoman.com

В същия тиган разтопете и останалото масло. Към него прибавете лука и го малко го запържете. След това прибавете ориза и го запържете за една минута.

Снимка: thepioneerwoman.com

Намалете температурата на котлона до ниско и в тигана изсипете разтворения зеленчуков бульон. Разбъркайте. Всеки път щом течността се абсорбира, доливайте още бульон. Добавете подправки на вкус.

Снимка: thepioneerwoman.com

Щом оризът набъбне достатъчно, прибавете парчетата тиква и куркумата.

Снимка: thepioneerwoman.com

След това прибавете течната сметана и пармезана и разбъркайте.

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Накрая поръсете със ситно нарязан магданоз.

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари