IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Плодово-зеленчукова салата

24 януари 2013 15 00

Истинско предизвикателство за кулинарния ви вкус

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Плодово-зеленчуковата салата представлява микс от на пръв поглед несъвместими храни. Понякога обаче, нестандартната комбинация между няколко продукта, може да бъде наистина много успешна. Ако си падате по кулинарните експерименти, задължително трябва да я опитате. Тя е истинска наслада не само за окото, но и за вкусовите ви рецептори. За да приготвите плодово-зеленчуковата салата са ви необходими около 15 минути и следните продукти:

- зелена салата – микс;

- 2 цели ябълки;

- ½ чаша орехи;

- ¼ чаша сушени череши;

- 150 грама синьо сирене;

- 1 супена лъжица горчица; 1 супена лъжица кленов сироп;

- 1 чаена лъжица ябълков оцет;

- ¼ чаена чаша зехтин;

- сол и черен пипер на вкус;

Начин на приготвяне:

Започнете с приготвянето на дресинга за салатата. Както знаете той е един от най-важните компоненти, за да се получи една салата вкусна. В малко бурканче сложете горчицата, кленовия сироп, ябълковия оцет, зехтина и подправките на вкус.

Снимка:  thepioneerwoman.com

Затворете с капак и разтърсете добре.

Снимка:  thepioneerwoman.com

Нарежете ябълките на тънки резенчета, като отстраните сърцевината.

Снимка:  thepioneerwoman.com

В широка чиния сложете микса от зелената салата.

Снимка:  thepioneerwoman.com

След това прибавете останалите съставки – ябълките, орехите и сухите череши. Овкусете с готовия дресинг.


Снимка:  thepioneerwoman.com

Разбъркайте добре и накрая прибавете парченца синьо сирене.

Снимка:  thepioneerwoman.com

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари