Плодово-зеленчуковата салата представлява микс от на пръв поглед несъвместими храни. Понякога обаче, нестандартната комбинация между няколко продукта, може да бъде наистина много успешна. Ако си падате по кулинарните експерименти, задължително трябва да я опитате. Тя е истинска наслада не само за окото, но и за вкусовите ви рецептори. За да приготвите плодово-зеленчуковата салата са ви необходими около 15 минути и следните продукти:
- зелена салата – микс;
- 2 цели ябълки;
- ½ чаша орехи;
- ¼ чаша сушени череши;
- 150 грама синьо сирене;
- 1 супена лъжица горчица; 1 супена лъжица кленов сироп;
- 1 чаена лъжица ябълков оцет;
- ¼ чаена чаша зехтин;
- сол и черен пипер на вкус;
Начин на приготвяне:
Започнете с приготвянето на дресинга за салатата. Както знаете той е един от най-важните компоненти, за да се получи една салата вкусна. В малко бурканче сложете горчицата, кленовия сироп, ябълковия оцет, зехтина и подправките на вкус.
Снимка: thepioneerwoman.com
Затворете с капак и разтърсете добре.
Снимка: thepioneerwoman.com
Нарежете ябълките на тънки резенчета, като отстраните сърцевината.
Снимка: thepioneerwoman.com
В широка чиния сложете микса от зелената салата.
Снимка: thepioneerwoman.com
След това прибавете останалите съставки – ябълките, орехите и сухите череши. Овкусете с готовия дресинг.
Снимка: thepioneerwoman.com
Разбъркайте добре и накрая прибавете парченца синьо сирене.
Снимка: thepioneerwoman.com