Почти няма българин,който да не обича макаронени изделия, а като добавим към тях сочни и крехки пилешки филенца и пармезан нещата стават още по-изкусителни.
Стига да не сте на диета, можете да опитате тази лесна и вкусна рецепта в италиански стил, която освен това е много подходяща, както за цялото ви семейство, така и за гости. На всичкото отгоре за нея не ви трябват кой знае колко много продукти, а и повечето от съставките ѝ не са скъпи.
А ето я и нея:
Необходими продукти:
300-350 гр макаронени изделия, например панделки (фарфале)
4 супени лъжици масло;
2 цели обезкостени пилешки гърди без кожа;
Сол и черен пипер на вкус;
2 скилидки чесън;
3/4 чаши сухо бяло вино;
3 супени лъжици заквасена сметана;
½ чаша течна сметана за готвене;
3/4 чаши пармезан, настърган на едро;
2 супени лъжици пресен магданоз;
Инструкции за приготвяне:
Сварете тестени изделия според указанията на опаковката, прецедете ги и ги оставете настрана.
Снимка thepioneerwoman.com
Осолете пилешките гърди, загрейте 2 супени лъжици масло в голям тиган на средно висока температура.
Снимка thepioneerwoman.com
Добавете пилешките гърди и ги запържете до златисто кафяво и от двете страни.
Снимка thepioneerwoman.com
След това ги махнете от тигана и ги нарежете на тънки ивици.
Снимка thepioneerwoman.com
Добавете още 2 супени лъжици масло в тигана и нарежете на ситно чесъна.
Снимка thepioneerwoman.com
Запържете го за около 1 минута, след което налейте виното и го оставете на по-слаб огън за още 1 1/2 до 2 минути.
Снимка thepioneerwoman.com
Добавете течната и заквасената сметана, както сол и черен пипер на вкус, като бъркате непрекъснато.
Оставете сос да се сгъсти за няколко минути. Ако стане прекалено гъст, можете да добавите малко пилешки бульон.
Снимка thepioneerwoman.com
Когато сосът е готов го свалете от котлона. Добавете пармезан в тигана, след което изсипете горещия сос върху пастата. Добавете пилето и магданоза, нарязан на ситно. Можете да си добавите и допълнително пармезан.
Снимка thepioneerwoman.com
Сервирайте и консумирайте веднага!