Макар времето навън да е всичко друго, но не и достатъчно топло, вие не трябва да се отказвате от сладоледа. Всъщност повечето хора смятат, че този десерт е подходящ за консумация само през топлите месеци, но всеки любител на леденото изкушение ще ви сподели, че времето и месецът е без значение и че за хубавия сладолед няма сезон.
Много пъти домашно приготвените ястия са по-вкусни, отколкото тези, които може да намерите в заведенията. Може би, защото ги правите с много любов. В случай, че ви се експериментира, може да опитате новата рецепта за сладолед с вкус на канела.
Всичко, което ви е необходимо, е около час и половина свободно време, както и следните съставки:
– 1 и ½ чаша прясно мляко смесено с 1 и ½ чаша течна сметана;
– 2 чаши захар;
– 3 цели пръчици канела;
– 1 ванилова пръчица или 1 чаена лъжица екстракт от ванилия;
– 9 цели жълтъка;
– 1-1 и ½ чаена лъжица канела на прах;
– 3 чаши течна сметана.
Начин на приготвяне:
1. В средна тенджера на средна към ниска температура сложете 1 и ½ чаша прясно мляко, смесено с 1 и ½ чаша течна сметана, както и захарта. Разбъркайте, за да се съчетаят добре. След това добавете пръчките канела и ванилията. Разбъркайте и изчакайте течността да стане много гореща, но без да е вряща.
Снимка: thepioneerwoman.com
2. Междувременно в купа разбийте жълтъците на ръка (в продължение на около 2 минути).
Снимка: thepioneerwoman.com
3. След това извадете пръчиците канела от течността в тенджерата. Вземете черпак и с него отделете от сместа, която бавно трябва да прибавяте към жълтъците, като непрекъснато разбърквате.
Снимка: thepioneerwoman.com
4. Повторете същото действие с още един черпак. След това изсипете цялата смес с жълтъците в тенджерата. Разбъркайте добре.
Снимка: thepioneerwoman.com
5. Прецедете цялата смес през фина цедка.
Снимка: thepioneerwoman.com
6. Добавете трите чаши течна сметана в купата. След това прибавете канелата на прах и разбъркайте всичко заедно.
Снимка: thepioneerwoman.com
7. Изстудете сместа за един час.
Снимка: thepioneerwoman.com
8. След това изсипете сместа в домашна машина за сладолед и спазвайте инструкциите на устройството. След това изсипете сместа обратно в контейнер, който да оставите за няколко часа във фризера. След това извадете готовия сладолед и сервирайте.
Снимка: thepioneerwoman.com
Коментари